متخصص تغذیه، اوری زنکر، توضیح میدهد: «برای جذب بهینه مواد مغذی، ممکن است بخواهید به ترکیبات غذایی توجه کنید، به خصوص اگر مصرف یک ماده مغذی خاص را در اولویت قرار میدهید. به افرادی که کمبود مواد مغذی دارند، توصیه میشود از ترکیبات غذایی خاصی اجتناب کنند. از سوی دیگر، برخی از ترکیبات غذایی میتوانند منجر به مصرف بیش از حد برخی از درشت مغذیها یا ریز مغذیها شوند.»
اگرچه متخصصان موافقند که دستهبندی غذاها به «بد» و «خوب» روش مؤثری برای رویکرد به تغذیه نیست، اما توصیه میکنند که در مورد نحوه جفت کردن غذاها با هم توجه داشته باشیم. در زیر، شش ترکیب غذایی را که باید از خوردن همزمان آنها اجتناب کنید، طبق گفته متخصصان سلامت، گردآوری کردهایم.
شیر با مرکبات
اگر همزمان با چند پرتقال، یک لیوان شیر هم میخورید، شاید بهتر باشد در مورد این ترکیب تجدید نظر کنید - به خصوص اگر به لاکتوز حساسیت دارید. زنکر میگوید: «مخلوط کردن شیر با مرکبات (آب پرتقال، لیمو و غیره) میتواند باعث دلمه شدن پروتئینهای شیر شود که به طور بالقوه منجر به ناراحتی گوارشی یا نفخ میشود. دلمه شدن به این دلیل اتفاق میافتد که اسید سیتریک موجود در مرکبات باعث میشود پروتئینهای کازئین موجود در شیر به هم بچسبند. هضم این شیر دلمه شده میتواند دشوارتر باشد و منجر به علائمی مانند گاز، نفخ، دل درد یا سوء هاضمه شود.»

شکلات تلخ و شیر
حتی خوشمزهترین ترکیبها هم میتوانند مضر باشند. دکتر الیزابت کلوداس، متخصص قلب و عروق، توضیح میدهد: «ترکیب شکلات تلخ با شیر در واقع فواید آن برای سلامت قلب را از بین میبرد. فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ با کیفیت بالا (بیشتر از۷۰٪ کاکائو) به کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب کمک میکنند، اما پروتئینهای موجود در شیر مانع از جذب آنها توسط بدن شما میشوند. بهتر است از آن صرف نظر کنید - شیر همان ترکیباتی را که شکلات [تلخ] را برای شما بسیار مفید میکند، از بین میبرد.» این بدان معنا نیست که باید از خوردن شیرینی دلخواه خود صرف نظر کنید - فقط نحوه خوردن آن را تنظیم کنید.

قهوه با موز
سوهول ریوریا، بنیانگذار فروشگاه گیاهان دارویی آلکالاین، توضیح میدهد: «ترکیب کافئین و کربوهیدراتهای زود هضم، توهم انرژی پایدار ایجاد میکند. اما به محض اینکه قند خون شما پایین میآید، این افزایش انرژی به شدت کاهش مییابد - و شما را بیشتر از قبل خسته میکند.» در عوض، صبح خود را با یک لیوان بزرگ آب و یک پروتئین سالم (مانند تخم مرغ همزده!) قبل از خوردن قهوه و کربوهیدرات شروع کنید.

نودل فوری و سس سویا
معمول است که کاسه نودل خود را با سس سویا پر کنید، اما انجام مکرر این کار میتواند سطح سدیم شما را به طرز چشمگیری افزایش دهد. زنکر میگوید: «افزودن سس سویا (یا سایر مواد حاوی سدیم بالا) به نودل فوری میتواند هزاران میلیگرم سدیم به میزان مصرف روزانه اضافه کند و مصرف بیش از حد سدیم را تقریباً اجتنابناپذیر کند. با گذشت زمان، مصرف زیاد سدیم ممکن است خطر ابتلا به بیماریهایی مانند بیماری قلبی و فشار خون بالا را افزایش دهد.» به علاوه، کمآبی بدن میتواند این علائم را حتی بیشتر بدتر کند.

کره بادام زمینی با رایس کیک
ریورا میگوید: «این ترکیب به سرعت اثر میکند و سریعتر از بین میرود. بدون فیبر یا کربوهیدراتهای پیچیده، بدن شما در عرض چند دقیقه آن را میسوزاند و شما را خسته و هوستان را بیشتر میکند.» حتماً در روزهای شلوغ از این نوع میان وعدهها اجتناب کنید.

منبع: yahoo



