تفاوت طالبی، ملون، سمسوری، گرمک و شاه‌پسند

  4040228145 ۴۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

با شروع فصل گرما، میوه‌های تابستانی هم روانۀ بازار می‌شوند و به دلیل رنگ و طعم خوب آن‌ها، مورد توجه همه مردم و به ویژه کودکان هستند. طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند جزو پرطرفدارترین میوه های تابستانی هستند که بسیاری از افراد تفاوت آنها را با یکدیگر نمی دانند.

تفاوت طالبی، ملون، سمسوری، گرمک و شاه‌پسند
میوه پوست بافت میوه
طالبی سبز (رو به زرد) و خط‌دار. مشبک و زبر سبز
ملون سبز و بی‌خط. صاف و براق  زرد روشن، سبز یا نارنجی کم‌رنگ
سمسوری نارنجی و خط‌دار نارنجی
گرمک نارنجی و بدون خط. صاف‌  نارنجی، زرد مایل به نارنجی

تفاوت طالبی و ملون و گرمک و سمسوری

 

طالبی چیست؟

رنگ پوست طالبی رسیده باید زرد و داخل آن سبز و سطح پوست طالبی حالت زبری داشته باشد. سبز بودن یا صاف بودن پوست طالبی نشانه نارس بودن آن است.

طالبی یکی از میوه‌های پرطرفدار تابستانی است که با پوستی مشبک، رنگ داخلی سبز و عطر شیرین و قوی‌اش شناخته می‌شود. نام علمی آن Cucumis melo var. cantalupensis است و به خانواده‌ی کدوییان تعلق دارد. بافت گوشت طالبی نرم، آبدار و شیرین است و معمولاً در تهیه انواع دسر، آبمیوه و سالاد میوه کاربرد دارد.

طالبی منبع بسیار خوبی از بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) و ویتامین C است و به دلیل پتاسیم بالا، تأثیر مثبتی بر فشار خون دارد. طبع این میوه در طب سنتی ایران، خنک و مرطوب توصیف شده است.

طالبی

 

ملون چیست؟

ملون هایی را انتخاب کنید که سنگین و دارای پوستی صاف و بدون آسیب باشد. از ملون هایی که بیش از حد نرم هستند یا در انتهای ساقه احساس مرطوب هستند، خودداری کنید.

ملون (Melon) معمولاً بافتی نرم‌تر، شیرینی ملایم‌تر و پوست صاف‌تر دارد. رنگ داخلی آن می‌تواند زرد روشن، سبز یا نارنجی کمرنگ باشد.

ملون‌ها بیشتر در مناطق معتدل و با مراقبت خاص پرورش می‌یابند. ارزش غذایی بالایی دارند و سرشار از آنتی‌اکسیدان، ویتامین A و C هستند. در بازار ایران بیشتر به نام «ملون فرانسوی» یا «ملون مشهدی» هم شناخته می‌شوند.

ملون گوشت نارنجی

 

سمسوری چیست؟

سمسوری جز خانواده طالبی‌هاست که گوشتی نارنجی رنگ و طعمی شیرین دارد. پوست این محصول نارنجی رنگ بوده و روی آن حدود 10 خط سبز وجود دارد. این محصول به‌دلیل طعم خوب و شیرین، طرفداران زیادی داشته و یکی از بهترین خوراکی‌ها برای فصل گرما محسوب می‌شود.

 

گرمک چیست؟

پوست گرمک رسیده نارنجی روشن یا کرم است؛ رنگ سبز نشانه کال‌بودن میوه است.در قسمت اتصال میوه به ساقه، باید یک لکه صاف و گرد وجود داشته باشد. وجود فرورفتگی یعنی میوه زمانی چیده شده که رسیده بوده است.گرمک سفت که بوی کمی دارد، مزه خوبی ندارد.

گرمک یا "گرمک زرد" از نظر ظاهری شباهت زیادی به طالبی دارد اما معمولاً پوست آن صاف‌تر و بدون مشبک‌ بودن واضح است. رنگ داخل آن نیز نارنجی روشن یا زرد است. از نظر طعم، گرمک ملایم‌تر و لطیف‌تر از طالبی است و بوی آن نسبتاً کمتر است.

گرمک با نام علمی Cucumis melo var. reticulatus شناخته می‌شود و یکی دیگر از اعضای خانواده‌ی کدوییان است. در طب سنتی، گرمک به دلیل طبع بسیار خنک و محتوای آب فراوان، برای درمان گرمازدگی و رفع عطش در تابستان توصیه شده است

گرمک

 

طالبی ریش بابا (شاهپسند):

طالبی ریش بابا (شاهپسند) یک طالبی به رنگ زرد و خط‌دار و پوست کلفت است. از نظر ظاهری شبیه به طالبی اما کشیده است. طعم آن شیرین و آبدار است و برای تازه خوری و دسر و آبمیوه مناسب است..

طالبی شاه‌پسند

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۹۴۱۱۷۱۰:۲۱:۴۷ ۱۴۰۴/۲/۲۹
ما به همه شون میگیم طالبی !! ولی درمشهد یک نوع خیلی شیرینش هست وسایز کوچکتر از ملون و ..... بهش میگن طیل مگسی . خیلی خوشمزه و بسیار شیرین ، شاید هم وجه تسمیه اش این باشه به طالبی مخفف گفتند طیل و احتمالا به سبب فروکتوز بالا زیاد مگس جذب میکنه
ناشناس۳۸۹۴۱۵۸۱۰:۵۷:۲۶ ۱۴۰۴/۲/۲۹
ملون همون طالبیست منتها فامیلاش خارجی اند!!!!
علی عدالت محور۳۸۹۴۱۶۹۱۱:۰۴:۰۷ ۱۴۰۴/۲/۲۹
کوچکترین مجازات کشاورزی که از موادخطرناک برای زودرس کردن محصول استفاده میکند مصادره زمین باشد حکام بایدکشاورزی رازیرضربه بازرسی ببرند وقبل از فروش محصول کشاورزی آزمایشگاه برود وبی طرفانه جواب ش داده شود
ناشناس۳۸۹۵۱۴۸۲۲:۴۰:۰۳ ۱۴۰۴/۲/۲۹
محصولات بی کیفیت بازار نید
ناشناس۳۹۰۲۶۴۲۱۱:۰۵:۲۰ ۱۴۰۴/۳/۳
متاسفانه هیچ کنترلی روی ورود و توزیع و نحوه مصرف سموم کشاورزی اعمال نمیشود و باعث آن شده که سرانه بیماری‌های مرتبط با این سموم روز به روز بالاتر رود و هیچ کس هم جوابگو نباشد.
ناشناس۳۸۹۴۲۶۰۱۲:۲۱:۴۲ ۱۴۰۴/۲/۲۹
همه اینا که گفتی، یگیه!!!
ناشناس۳۸۹۴۳۸۶۱۳:۴۳:۳۲ ۱۴۰۴/۲/۲۹
همه از خانواده طالبی هستن و ژنتیک رنگ و اندازه فرق داره
ابول گنده رجب،۳۸۹۴۶۶۵۱۶:۴۱:۵۹ ۱۴۰۴/۲/۲۹
ما به تمام اینها می‌گوییم، هندوانه،
علی۳۸۹۴۵۱۰۱۵:۰۲:۱۵ ۱۴۰۴/۲/۲۹
چرا دستمبو از قلم افتاد؟! همونی که پوست صاف و صیقلی داره و بزرگترین مشخصه اش عطریه که در فضا پخش میشه. یار دستمبو یه دستم داد و دستم بو گرفت. وه چه دستمبو که دستم بوی دستمبو گرفت!
ناشناس۳۸۹۴۵۲۰۱۵:۰۷:۵۳ ۱۴۰۴/۲/۲۹
ایناهمه یک نوع ولی بصورت پیوندی ار همدیگه مجزامیشه.ولی هیچ جای مشهدی نمیگره مشهدی خوشمزه وخیلی شیرین..
ناشناس۳۸۹۴۷۴۲۱۷:۴۶:۰۳ ۱۴۰۴/۲/۲۹
سمت مشهد بیاین و با انواع متنوع و اسامی متنوع‌تر آشنا بشین
یاسین۳۸۹۵۲۸۲۲۳:۵۱:۲۵ ۱۴۰۴/۲/۲۹
همشون یکی هستن فقط ژنتیکشون فرق داره
ناشناس۳۸۹۵۶۰۰۰۶:۲۶:۲۵ ۱۴۰۴/۲/۳۰
سلام شاید از یه خانواده باشند ولی طبع بعضی اینا با هم فرق میکند گرمک شکلش فرق داره و طبعی معتدل داره و فقط اصفهان کاشت میشه تو اینترنت بزنید گرمک اصفهان متوجه میشوید با شکر و یخ میریزن تو مخلوط کن و نوش جان میکنن. سمسوری هم شبیه طالبی هست با این تفاوت که داخلش نارنجی هست ولی طالبی سبزه
ناشناس۳۸۹۵۶۳۰۰۶:۵۹:۵۳ ۱۴۰۴/۲/۳۰
عالی بود ممنون تشخیص این ۴ میوه خیلی مهمه چون طبع هر کدام هم فرق میکنه مثلا گرمک طبع آن خنک هست و معمولا موقع سرماخوردگی استفاده میشه ولی طالبی از این ۴ مدل گرم تره طبعش و کسانی که حساسیت دارند موقع سرماخوردگی نباید بخورند ...
ملیحه۳۸۹۵۶۳۴۰۷:۰۲:۲۰ ۱۴۰۴/۲/۳۰
ممنون عالی تشخیص این ۴ میوه خیلی مهمه مثلا گرمک طبع خنکی داره و معمولا برای سرماخوردگی استفاده میشه وطالبی از همه این ۴ میوه گرمتره و برای کسانی که حساسیت فصلی دارند یا سرما میخورند خیلی مناسب نیست
جیم۳۸۹۵۸۶۷۰۸:۵۹:۳۱ ۱۴۰۴/۲/۳۰
دوست گرامی گرمک این نیست گرمک در زمینهای کوهستانی و زمین نمدار دیم کشت میشود فقط با گرما و رطوبت زمین می‌رسد در ضمن انواع کوچک و بزرگ داریم و در زمینهای آبی کاشت نمیشود خاصیت گرمک اینه که با گرمای خورشید وبدونه کود شیمیایی وکاملا طبیعی میباشد
ناشناس۳۸۹۵۹۸۶۰۹:۴۲:۲۶ ۱۴۰۴/۲/۳۰
متاسفانه کودشیمیایی زیادی به درختچه های آنان میدهندونارس برداشت میکنند
ناشناس۳۸۹۶۰۷۷۱۰:۲۰:۵۲ ۱۴۰۴/۲/۳۰
سلام . متاسفانه در ایران هیچ نظارتی بر روی محصولات کشاورزی وجود ندارد چه در استفاده‌ی بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی و استفاده از مواد برای زودرس کردن محصولات. که همگی خطرناک و سرطان زا هستند . (وقتی پول جای شرف وجدان و انسانیت رو میگیره)
زارعی پور۳۸۹۶۲۲۰۱۱:۱۹:۵۷ ۱۴۰۴/۲/۳۰
من خودم در۱کیلومتری زمین هایی که انواع طالبی وگرمک وملون تولیدمیکنندودرجنوب کشورقرارداردزندگی میکنم .برای زودرس نمودن انها ازسموم وکودهایی استفاده میکنندکه دل هرانسانی رابدردمی اورد،متاسفانه هیچ نظارتی ازطرف هیچ ارگانی نمیشود.من خودم کارشناس بهداشت عمومی میباشم،خواهشمنداست درتهیه ی غذای خودنهایت دقت رابعمل اورید
محمد۳۸۹۶۹۷۱۱۷:۳۴:۱۵ ۱۴۰۴/۲/۳۰
به شاهپسند تو شهر ما میگن جانان
ناشناس۳۸۹۶۹۷۴۱۷:۳۶:۱۱ ۱۴۰۴/۲/۳۰
وقتی سمپاشی میشه، (سمی بشه) چه فرقی میکنه؟
مابه همه میگبم طالبی یه اسم قدیمی۳۸۹۷۳۲۰۲۲:۲۳:۰۸ ۱۴۰۴/۲/۳۰
امسال خوبند شیرینند
آرش۳۸۹۷۳۶۵۲۲:۵۲:۰۵ ۱۴۰۴/۲/۳۰
شاه پسندوطالبی وسمسوری خیلی خوشمزه ولی هیچی نمیشه خربزه مشهد که خوشمزه ترینه
بهرام۳۸۹۷۵۰۰۰۰:۳۵:۳۹ ۱۴۰۴/۲/۳۱
ملون نخورید ملون نخورید ملون نخورید
ناشناس۳۸۹۸۳۹۳۱۱:۱۳:۳۲ ۱۴۰۴/۲/۳۱
اینکه میگن ملون تراریخته س درسته ؟
ابی۳۸۹۸۴۹۹۱۱:۵۴:۱۲ ۱۴۰۴/۲/۳۱
جالب بود این مطلب
ناشناس۳۸۹۸۷۹۵۱۳:۵۵:۳۱ ۱۴۰۴/۲/۳۱
اشتباه گفتید.... من ۲۳ساله تو کار میدون تره بار و صیفی جات.هستم. طالبی ک می‌شناسیم..... اونی ک شبیه طالبیه...و کشیده و تونارنجیه بهش میگن جانا. بعد ملون گرد و زبره و کمی پوست نارنجی و داخل سبزه.... بعد ی مدل دیگه ... دست انبو. شبیه ملونه...شکل بیضی و داخل زرد..... ی مدل دیگه هست شاپسند هستش. شبیه طالبی....گرد و توسبز و کوچیکتراز طالبی پوست صاااف صافف.. شبیه شمامه کمی بزرگتره.. ی مدل دیگه داریم بهش میگن ریش بابا ... ب اندازه طالبیه ولی پوست ی دستتت سبز کم رنگ و صااااف...و خیلی شیرینه... ... ی مدل دیگه هست ک خربزه مشهدیه ک همه میشناسن... ی مدل دیگه هست گرد بیضی و زردنارنجی و پوست سفت بهش میگن خربزه زرد آناناسی.... و چند نوع دیگه خربزه خربزه سوسکی خربزه افغانی و و و .....
سید مرتضی علم الهدی۳۸۹۹۰۵۷۱۶:۱۰:۴۶ ۱۴۰۴/۲/۳۱
گرمک برای تابستان بسیار خوب است و بویژه برای سنگ کلیه.از همه خوشمزه تر همون ریش بابا است.کلا همه این میوه ها نعمت خداوند است و بسیار عالی هستند
طالبی۳۸۹۹۰۶۳۱۶:۱۴:۵۷ ۱۴۰۴/۲/۳۱
اینا ک همه نارنگیه
بازنشسته فولاد مبارکه۳۸۹۹۰۹۱۱۶:۵۳:۳۰ ۱۴۰۴/۲/۳۱
یه ایده و طرحی هم ارائه کنید که ما هم بتوانیم بخریم، وگرنه این مدلی گزارش دادن و توضیح دادن اساسا چه توفیری برای ما بازنشستگان دارد
مهدی فرهنگ پور۳۸۹۹۲۲۸۱۹:۰۰:۳۹ ۱۴۰۴/۲/۳۱
درود... اسم این نوع صیفی‌جات و خاصیت هرکدام را تشریح کردید، دیگر به همه آنها طالبی نگوییم، سپاسگزاریم.
shifter۳۸۹۹۲۴۳۱۹:۲۰:۵۴ ۱۴۰۴/۲/۳۱
مگر طالبی طبع گرم نداره؟
فرید۳۸۹۹۴۷۰۲۲:۵۸:۵۹ ۱۴۰۴/۲/۳۱
یک منطقه دراستان ایلام بنام روارعرو است که گذشته های دورطالبی کشت میکنند تنهاطالبی که بو عطروشیرینی داردکه درخاطرات قدبمیهاشنیده اید به حدی شیرین وابداراست که هرنفرنمیتواندبیشترازیک عددبخورد
نجفی۳۸۹۹۵۱۲۲۳:۱۸:۱۶ ۱۴۰۴/۲/۳۱
اطلاعات کامل نیست. طالبی جانا رو با ریش بابا اشتباه گرفتی ،ریش بابا از هر لحاظ فرق داره
بابک۳۸۹۹۷۴۱۰۱:۵۴:۵۹ ۱۴۰۴/۳/۱
فقط گرگه و شمامه
پارسا۳۸۹۹۸۵۶۰۶:۰۴:۵۸ ۱۴۰۴/۳/۱
این گیاهان از جمله گیاهانی هستن که از طریق گردافشانی با نمونه های مختلف البته برای کسانی که حرفه ای هستن براحتی می توان یک نمونه جدید پدید آورد و اون نمونه باید تخم هایش رو برداشت کرد و کاشت و یک نوعی با ژنوتیپ جدید ومزه و اندازه خاص عمل آورد،سمسوری همون جانا هم میگن یا خربزه افغانی،ما انواعی بیشتر از اینا رو داریم وکاشت هم میکنیم بعضی هاش برا مصرف خودمون،طالبی بوش و مزه و بافت داخلش فرق داره اما اون سه تا مشابهتشون زیاده
مصطفی هستم راننده تاکسی (زارعی)۳۹۰۱۱۶۶۱۹:۲۷:۴۹ ۱۴۰۴/۳/۱
خدایی همه میوها خوب هستن دوستم کفت اون کشاورز دل بسوزاند
بهروز۳۹۰۱۴۵۱۲۳:۱۹:۱۴ ۱۴۰۴/۳/۱
سلام بهر حال اطلاعات خوبی بود. سپاسگزارم
فولاد۳۹۰۱۹۷۸۱۳:۴۴:۰۱ ۱۴۰۴/۳/۲
همون طیل مگسی که میگه بهترین نوع طالبی هستش واقعاعالیه
ناشناس۳۹۰۳۳۲۵۲۲:۴۶:۵۲ ۱۴۰۴/۳/۳
تازه به این انواع طالبی، احمدی، جانان،شمام و.....اضافه کنید که خطرناکترین آنها ملون است .پارسال بیشترآشنایان من ازاین طالبی ناشناخته خوردند وهمگی دچار اسهال ، رودل و ضعف عمومی بدن شد ند.
yektanetتریبون

آخرین عناوین