پشت‌پرده نشست غیرعلنی شورای امنیت درباره ایران

بیژن ایرانی، گروه سیاسی الف،   4031223071 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
پشت‌پرده نشست غیرعلنی شورای امنیت درباره ایران

آمریکا و متحدانش روز دوشنبه گذشته، درخواست برگزاری نشستی غیرعلنی با محوریت برنامه اتمی ایران را در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کردند. نشستی که روز چهارشنبه گذشته و ساعت 15 به وقت محلی نیویورک برگزار شد. آمریکا، انگلیس، فرانسه، کره جنوبی، یونان و پاناما، خواستار برگزاری این نشست شدند و البته جمهوری اسلامی ایران هم در آن حضور داشته است. 

برخی منابع غربی اعلام کرده‌اند که دستورکار اصلی این نشست، طرح برخی نگرانی ها از سوی دولت های غربی درباره افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده ایران بوده است. به گفته دیپلمات های غربی، آمریکا و متحدانش خواستار آن شده‌اند که در شورای امنیت بر سر تعهد تهران به ارائه «اطلاعات لازم به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» به منظور «روشن‌سازی مسائل باقی‌مانده مرتبط با مواد هسته‌ای از پیش گزارش‌نشده که در چندین مکان در ایران شناسایی شده‌اند» گفت‌وگو کنند. 

توجه به نکاتی درباره برگزاری این نشست آن هم در شرایط کنونی که دولت ترامپ و ترامپیست ها بر شدت فشارهای خود علیه ایران افزوده اند، ضروری به نظر می رسد. 

اولا، به نظر می رسد که صِرف درخواست برگزاری این نشست آن هم با مهندسی دولت ترامپ را بایستی حرکتی در راستای امنیتی‌سازی بیش از پیش پرونده هسته ای ایران ارزیابی کرد. در حقیقت، هم ترامپ و هم متحدانش، سعی دارند تا جای ممکن مساله اتمی ایران را به یک مساله حاد و چالشی در محیط بین المللی تبدیل کنند که به ادعای آن ها برای جهانیان خطرناک است و باید هرچه سریعتر اقدامی علیه آن صورت گیرد. 

به بیان ساده‌تر، بایستی این نشست را بخشی از بازی تبلیغاتی و رسانه ای قدرت های غربی علیه ایران ارزیابی کرد. موضوعی که مخصوصا در دو ماه اخیر که دولت ترامپ در آمریکا به قدرت رسیده، ابعاد جدی‌تری را به خود گرفته است. 

نکته دوم اینکه نباید از یاد ببریم که قطعنامه 2231 سازمان ملل متحد در 18 اکتبر سال جاری میلادی(26 مهر 1404) منقضی می شود و انگلیس، فرانسه و آلمان در تلاش هستند تا با همراهی آمریکا و پیش از موعد، به بهانه جلوگیری از دسترسی ایران به تسلیحات اتمی، اقدامی علیه ایران انجام دهند. 

در این رابطه به طور خاص برخی منابع غربی و تریبون های تبلیغاتی آن ها از ضرورت فراهم کردن زمینه های لازم برای فعال سازی مکانیسم ماشه علیه ایران خبر می دهند. رویکردی که صرفا یک هدف را دنبال می کند و آن هم این است که سطح فشارها علیه ایران را تا زمانی که در مسیر و ریل مطلوبِ قدرت های غربی قرار نگرفته، به حداکثر برساند و افزایش دهد. 

و در نهایت سوم اینکه نیات غیرسازنده و مخرب ترامپ و دولت های غربی در چهارچوب ترتیب دادن نشست مذکور، بار دیگر نشان داد که تا چه اندازه اعتمادکردن به قدرت های غربی، غلط و بی‌پشتوانه است. موضوعی که عملا منطق هرگونه مذاکره جدید از سوی ایران با قدرت های غربی و به طور خاص آمریکا را زیر سوال برده است. 

جالب اینکه دولت آمریکا و متحدانش، ایران را به عدم انجام تعهدات خود متهم می کنند اما نمی گویند که آیا خود یک گام مثبت برای عمل به تعهداتشان برداشته اند؟ گویی آن ها با این رویکردهای خود جز به تسلیم‌شدن ایران راضی نیستند و حقیقتا بی چشم و رویی آن ها حدی ندارد!  

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۲۴۷۶۱۰۹:۰۸:۴۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
جان مرشایمر، استاد برجسته دانشگاه شیکاگو و نظریه‌پرداز برجسته مکتب رئالیسم تهاجمی در روابط بین‌الملل در یک فروم در دانشگاه شیکاگو... .گفت ،اگر او مشاور امنیت ملی ایران در بیست سال گذشته بود اکنون ایران تسلیحات هسته‌ای داشت! او همچنین در مورد اینکه چطور اسرائیل به تسلیحات هسته‌ای دست یافت عنوان کرد که لابی اسرائیل و ترور شدن جان اف. کندی به عنوان شخص اصلی که متعهد به جلوگیری از دست یافتن اسرائیل به تسلیحات هسته‌ای بود منجر به نادیده گرفته شدن برنامه هسته‌ای اسرائیل از طرف ایالات متحده شد. 
ناشناس۳۸۲۴۷۶۶۰۹:۱۰:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
بازدارندگی هسته‌ای نظریه‌ای است که از سوی کنت والتز در سال ۱۹۸۱ مطرح شد. در این نظریه، ابزار بازدارنده در حد سلاح‌های اتمی و امکانات رساندن آنها به دشمن است. والتز با ارائه این نظریه بیان کرد که هراس از خرابی‌های سلاح هسته‌ای پایدارترین ویژگی نظم بین‌المللی است و بنابراین هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد گسترش این سلاح‌ها در نظام بین‌الملل وجود ندارد. همان گونه که در طول جنگ سرد بازدارندگی هسته‌ای به جای خلع سلاح به ویژگی مسلط روابط قدرت‌های بزرگ تبدیل شد و ثبات را پدید آورد، بعد از جنگ و در شرایط بحرانی نیز می‌تواند ثبات‌بخشروابط میان دولت‌ها باشد.
ناشناس۳۸۲۴۷۶۷۰۹:۱۱:۰۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
ریچاردنفیو معمار تحریم های ایران در فرایند افرز: او در ادامه نوشته است: «از طرفی، اکنون نیاز است که آمریکا به دیگر مناطق جهان توجه کند و هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، برای واشنگتن هزینه‌های بسیاری به همراه خواهد داشت و حتی در صورت خواست آمریکا برای حمله به این تأسیسات، احتمال شکست آن بسیار بالاست و در صورت شکست آمریکا در اقدام نظامی خود علیه ایران، اعتبار نظامی آمریکا تضعیف خواهد شد.»
ناشناس۳۸۲۴۷۶۹۰۹:۱۱:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
ایا عقلایی است زمانیکه اسراییل که زرادخانه اتمی دارد و بارها ما را تهدید اتمی کرده و با بی اعتنایی به کنوانسیون ها ،سابقه نسل کشی و حمله به بیمارستانها و مدارس با بمب های سنگر شکن را در پرونده خود دارد هیچ بازرسی را به تاسیسات خود راه نمی‌دهد ، و ایران همچنان علاوه بر خیل بازرسان و دوربین های موجود با تحمیل پروتکل های۱ سخت گیرانه متعدد همچنان زیر بار افزودن نظارت و جاسوس های بازرس نما ی بیشتر برود ...یک قدم عقب بنشینید مجددا آنها ده قدم خواسته های بیشتری را طرح میکنند و با عوامل داخلی برجام۱ بدنبال بتون ریزی و اوراق کردن سانتریفیوژها و تخریب جهت ممانعت از قدرت گیری ایران هستند ..آنها هدفشان نابودی تاسیسات ماست منتها دارند زمان میخرند و با اطلاعات جاسوسان بازرس نما و عوامل نفوذی داخلی به سفارشی سازی تجهیزات جهت نابودی آن مشغولند تا در فرصت مناسب سناریوی لیبی سازی تاسیسات اتمی را پیاده کنند ... این کار چه نامی میتواند داشته باشد
ناشناس۳۸۲۴۷۷۶۰۹:۱۵:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
آمریکا و اروپاو کانادا که عملا در جنگ تجاری و با ادعای آمریکا بر کانادا و گرینلند در جنگ سرزمینی با یکدیگر هستند و اروپایی ها که خود نگران و بدنبال افزایش و استقلال قوای دفاعی نامتعارف خود از آمریکا هستند ، چطور میخواهند مانع تحقق حقوق حقه ایران در قدرت گیری بمنظور حفظ امنیت خود شوند نگرانی آنها از دستیابی ایران به آستانه ای است که دیگر توان توطعه علیه ایران و تجزیه ان را نداشته باشند ...اگر خیلی نگران هستند بروند و جلوی رژیم اشغالگری را بگیرند که ده ها هزار نفر را با استفاده از سلاح های کشتار جمعی اهدایی همین کشورها سلاخی و نسل کشی کرد افرادی که دستشان به نسل کشی شهروندان یک کشور اشغال شده آغشته است ....چطور می‌توانند از حق قدرت گیری کشوری صحبت کنند که بارها توسط رژیم نسل کش تهدید شده ،رژیمی نسل کش که از خطوط قرمز تمام کنوانسیون های جنگی گذشت و نخست وزیر ان تحت عنوان جنایتکار جنگی تحت تعقیب دادگاه بین المللی می باشد ...اما نه آنها و نه عوامل نفوذی آنها اینبار تحمیل کلاه گشاد برجام ها بر ایران در خواب خواهند دید ...
ناشناس۳۸۲۴۷۷۸۰۹:۱۷:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
اسراییل و آمریکا دقیقا سناریوی «رم شهر بی دفاع » را در مناطقی که قصد اشغال تخریب و تضعیف حکومت‌ها ی آن را دارد پیاده میکند، این سناریو از طرف مختلف نظیر براندازی و جایگزین نمودن عوامل دست‌نشانده خنثی نظیر جولانی در سوریه و یا از طریق تحمیل فریب مذاکره با فشار حداکثری نظیر لیبی و سپس نابود سازی تاسیسات اتمی و بمباران و ساقط نمودن قذافی و در سناریوی جدید تدوینی برای ایران سفارشی سازی شده است
ناشناس۳۸۲۴۷۸۰۰۹:۱۸:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
کدام مذاکره ،مذاکره مفهوم دارد این سناریوی تضعیف حداکثری توان دفاعی طرف مقابل پیش از حمله است .... یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب دادگاه لاهه را به زرادخانه هسته ای مجهز کردند ، کسی که سابقه سلاخی و نسل کشی صدها هزار نفر زن و کودک و افراد بیگناه را در پرونده دارد و حتی سوریه را که عملا دست‌نشانده بود و اعلام عدم خصومت با آنها کرد مورد آماج حملات خود قرارداده و تمام توان دفاعی آنها را بمباران کردند ومکررا ایران را تهدید به حمله کرده... اخیرا بیش از ۲۰۰۰ بمب سنگر شکن به این جنایتکار جنگی و همفکرانش دادند و اخیرا هم وزیر دفاع ترامپ گفت اسراییل را به آخرین سلاح ها مجهز میکند ...آنوقت می‌آید میگویید بیایید مذاکره کدام مذاکره ...هدف درآوردن اورانیوم های ۶۰ درصدی از دستان ایران و انهدام سانترفیوژها جهت جلوگیری از گریز هسته ای ایران و سپس حمله به ایران
ناشناس۳۸۲۴۷۸۱۰۹:۱۹:۱۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
چرا به کشوری که دارد به نسل کشی در غزه ادامه داده و زنان و کودکان را در بیمارستانها و مدارس و پناهگاه ها قتل عام میکند و مدام دگر کشورها و حتی زنان و کودکان غزه را به حمله هسته ای تهدید می‌کند نمی‌گویند خلع سلاح شود انموقع ایران را که از حقوق خود در زمینه تکنولوژی هسته ای استفاده میکند مورد هجمه قرار میدهند و هر چه بازرس و مأمور اطلاعاتی بازرس نما دارند برای یافتن نقاط ضعف تخریب تجهیزات و حملات سایبری و ...به ایران میفرستند ‌..
ناشناس۳۸۲۴۷۸۲۰۹:۱۹:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
مطابق اصل دفاع متقابل وقتی کشوری مستمرا توسط کشور دیگری تهدید مکرر به تهدید هسته ای میشود ،قطعا آن کشور در جهت دفاع از موجودیت خود انگیزه برای دستیابی به توازن قوا با آن کشور را پیدا میکند این از اصول بقا در طبیعت است ،همین رقابت شرق و غرب را بنگرید دقیقا تهدیدات یکی موجب ترغیب دیگری به دستیابی به تجهیزات مشابه شده که اکنون به فضا هم کشیده شده ،چرا وقتی کشوری عضو ان پی تی نیست مستمرا به اشغال اراضی کشور دیگری ادامه میدهد در پاسخ به تلاش کشور اشغال شده برای مبارزه با اشغالگر ناهمتراز و بدون توجه به کنوانسیون های جنگی با حملات کور و نسل کشی پاسخ میدهد و ابایی از قتل و عام زنان و کودکان بمباران بیمارستان و مدرسه هم ندارد و حق مردم کشور اشغال شده را بر حاکمیت سرزمینی و حق حیات برسمیت نمی‌شناسد ،باید سلاح نامتعارف داشته باشد
ناشناس۳۸۲۴۷۸۳۰۹:۲۰:۴۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
اینها همانهایی بودند که سلاح های شیمیایی خود را به عراق صادر می‌کردند همانهایی که بیشترین تجهیزات را برای کشتار سربازان ایرانی در طول جنگ به عراق میدادند چطور آنجا اشکالی نداشت مگر همین غربیها بیشترین تجهیزات خود را برای صدام ارسال نمی‌کرد حال چه کسی بیشتر دشمنی خود را ثابت کرده ...
ناشناس۳۸۲۴۷۸۸۰۹:۲۵:۴۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
ترامپ و جنایتکار جنگی تحت تعقیب دادگاه لاهه نتانیاهو هم اکنون در اوهامات خود ایران را دست خالی می‌بینند ....باید قدرت متعارف و نامتعارف شد ...اعتماد قذافی به آمریکا و کنار گذاشتن برنامه‌های تسلیحاتی در سال ۲۰۰۳، نه‌تنها امنیت لیبی را تضمین نکرد، بلکه زمینه‌ساز سقوط او و تبدیل این کشور آفریقایی به ویرانه‌ای جنگ‌زده شد.
ناشناس۳۸۲۴۷۸۹۰۹:۲۶:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
توی این نشست غیر علنی که توطئه میدونید چین و روسیه نیز حضور دارند !!
ناشناس۳۸۲۴۷۹۱۰۹:۳۰:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
20سال با مذاکرات غیر قانونی و حسن نیت نشان دادن بی جهت به دشمن آنها را گستاخ کردید
ناشناس۳۸۲۴۷۹۸۰۹:۳۸:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
چرا به کشوری که دارد به نسل کشی در غزه ادامه داده و زنان و کودکان را در بیمارستانها و مدارس و پناهگاه ها قتل عام میکند و مدام دگر کشورها و حتی زنان و کودکان غزه را به حمله هسته ای تهدید می‌کند نمی‌گویند خلع سلاح شود انموقع ایران را که از حقوق خود در زمینه تکنولوژی هسته ای استفاده میکند مورد هجمه قرار میدهند و هر چه بازرس و مأمور اطلاعاتی بازرس نما دارند برای یافتن نقاط ضعف تخریب تجهیزات و حملات سایبری و ...به ایران میفرستند ‌...انچه در غزه دیدیم نشان داد حقوق بشر و کنوانسیون های ژنو و شعار یونیسف صرفا شعار هستند و دنیا دنیای زور است لذا رو قوی شو گر راحت جهان طلبی ....با این تناقض بین شعار و عمل در غزه باید کشورها خود را به تمام تجهیزات بازدارنده متعارف و نامتعارف دفاعی تجهیز کنند وگرنه شبیه آنچه در غزه دیدیم آماج حملات آتی نسل کشی قرار خواهند گرفت ...تعامل با داشتن قدرت و تجهیز بروز میتواند منجر به حفظ منافع شود در غیر اینصورت چیزی جز زورگویی گرگ بر میش نخواهد بود ....
ناشناس۳۸۲۴۷۹۹۰۹:۴۲:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
یک بچه هم فهمیده آنها دنبال بهانه هستند اما شما همچنان در ان پی تی ماندید
ناشناس۳۸۲۴۸۴۵۱۲:۰۹:۵۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
سیاست غرب تهدید و ایجاد رعب برای خلع سلاح اتمی و موشکی و پهپادی ایران از طریق مذاکره است نباید فریب بخوریم.
ناشناس۳۸۲۴۸۴۶۱۲:۱۲:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
جای هیچ گونه نگرانی نیست در صورتی که مکانیسم ماشه را فعال بکنند ایران از معاهده NPT خارج خواهد شد و تسلیم فشار نخواهد شد.
ناشناس۳۸۲۴۸۵۸۱۲:۴۲:۳۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
« پشت پرده غير علني شوراي امنيت در باره ايران ! -------------------------------------------------------------- -- ميگم حالا اين شوراي امنيت ديگه چه ميگه ؟ پشت پرده حرف حسابش چيست ؟ نكنه اين پشت پرده همان باشد كه حافظ قرن ها پيش گفته ؟ ميدوني حافظ چه فرموده ؟ پس بشنو : « حالي درون پرده بسي فتنه مي رود تا آن زمان كه پرده بر افتد چها كنند » ! به هر حال اگر پشت پرده دارند براي ما فتنه مي كنند ، خدا فرصت شان نده ! ناكام و نامراد بشوند ! تيرشان به سنك بخوره ...
ناشناس۳۸۲۴۸۶۹۱۳:۳۱:۳۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
جنگ شدید تجاری بین اروپا و آمریکا ،بین کانادا و کانادا بین آمریکا و مکزیک بین آمریکا و چین بین آمریکا و استرالیا در جریان است که قطعا بازار آمریکا را متاثر می‌سازد ایران باید قدرت شود تمام زحماتی و رنج های ایران باید در شیرینی قدرت متعارف و نامتعارف ظهور کند مراقب گرگ ها درنده باشید میخواهند اول ایران را با مذاکره ضعیف و سپس با بهانه تراشی در معرض حملات گسترده اسراییل و آمریکا قرار دهند و لقب باشند لیبی ،سوریه ،لبنان را ببینید عبرت بگیرید
محمد۳۸۲۴۸۸۰۱۳:۵۶:۰۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
مشکل اساسی ناشی از عدم درک متقابل است . آنها می گویند ایران نباید غنی سازی با درصد بالا داشته باشد. ایران می گوید که شما باید تحریم ها را بردارید . اروپا به ایران می گوید چرا این سطح از غنی سازی را انجام میدهید در حالی که هیچ کشور غیر اتمی اینکار را انجام نمی دهد. ایران در جواب می گوید چون شما تحریم ها را لغو نکرده اید. آنچه برای آنها مهم است عدم غنی سازی در ایران و آنچه برای ما مهم است لغو تحریم هاست و این دو خط موازی هیچ وقت به هم نمی رسند .
ناشناس۳۸۲۴۸۸۷۱۴:۱۰:۰۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
خروج از معاهده NPT راه حل کاره
ناشناس۳۸۲۴۹۶۵۱۷:۲۷:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
اگر ما هم اتمی بودیم و قدرت داشتیم اینقدر شاخ و شونه برامون نمی کشیدند
ناشناس۳۸۲۴۹۹۳۱۹:۰۶:۳۴ ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
موندم این وسط پاناما چی میگه! احیانا مشکلی با تهدیدهای امریکا مبنی بر الحاق کانال پاناما به خاک امریکا نداره؟
علیجانی۳۸۲۵۲۱۵۰۷:۴۵:۰۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
طرح غرب (شروران عالم ) دنبال لیبی سازی ایران است
ناشناس۳۸۲۵۲۲۲۰۷:۵۵:۰۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
غنی سازی 60 درصد توسط مجلس تصویب شد تا غربی ها بترسند و برجام را اجرا کنند که برعکس شد و تحریم ها زیادتر هم شد. حالا چرا غنی سازی 60 درصد را متوقف نمی کنید تا بهانه ساخت بمب اتم از غربی ها گرفته شود؟
یکصدا از ایران۳۸۲۵۲۹۹۰۹:۳۳:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
خود غربیها بخوبی فهمیده اند که تلاشهای مذبوحانه و شرم آورشان راه بجایی نمیبرد که با برگ کره جنوبی و پاناما و یونان وارد بازی شدند آمریکا دیگر آن آمریکای دوران بوش پسر نیست و قدرت تک قطبی به سر آمده است و صحنه جهان رینگ مبارزه کشتی کج نیست که با دوتا مبارزه نمایشی و هیاهو اکثر تماشاگران مست بهره برداری کرد
yektanetتریبون

آخرین عناوین