با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

بیژن ایرانی، گروه سیاسی الف،   4031020062 ۳۷ نظر، ۳ در صف انتشار و ۴۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

از همان لحظه ای که پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا قطعی شد، برخی چه در داخل و چه خارج از کشورمان، به این نکته اشاره داشتند که وی رویکردهای سخت گیرانه خود علیه ایران را احیا خواهد کرد و بار دیگر شاهد روانه شدن سیلی از فشارهای اقتصادی و البته ایحاد بحران های امنیتی علیه ایران در اشکال مختلف از سوی ترامپ و ترامپیست‌های حاضر در محیط بین‌المللی خواهیم بود. 

درونمایه اصلی این قبیل موضع گیری ها، عمدتا ناامیدانه و معطوف به این مساله بوده که دوران سختی در انتظار ایران است. عده ای می گویند که ترامپ تهدید کرده اگر ایران به یک توافق اتمی جدید با غرب تن ندهد، دولت آمریکا مجوز بمباران تاسیسات اتمی کشور را صادر خواهد کرد. برخی از وخیم شدن وضعیت اقتصاد ایران حرف می زنند و سناریوهای مختلفی را در مورد اوج‌گیری قیمت دلار و افزایش نرخ تورم مطرح می سازند. 

با این همه، وجه مشترک تمامی این استدلال ها، ضعف و انفعالی است که در قالب آن ها به عینه قابل مشاهده است. در واقع، اینطور تصور می شود که ایران دست و پا بسته است و اکنون ترامپ خواهد آمد و سناریوهای وخیمی را علیه ایران عملیاتی خواهد کرد. این در حالی است که این موضوع کمترین نسبتی هم با واقعیت های میدانی ایران ندارد. کشورمان همچنان یک بازیگر قدرتمند در قالب معادلات و تحولات منطقه غرب آسیا است. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس به تازگی در موضع گیری صریحی اعتراف کرده که محور مقاومتِ تحت رهبری ایران همچنان پابرجاست و حتی افراد بیشتری نیز به آن ملحق شده اند. 

ورای همه این ها، ایران چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، به 2 تنگه مهم و راهبردی در محیط بین المللی یعنی تنگه های هرمز و باب المندب نیز نظارت و کنترل دارد. پیوندهای راهبردی ایران با چین و روسیه و طیف قدرت های شرقی نیز هرگونه اقدام خصومت آمیز علیه ایران را به حرکتی پرهزینه برای معاندان با ایران تبدیل کرده است. 

بگذریم که ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی کشورمان نیز به اذعان بسیاری از صاحب نظران و کارشناسان امر، نه خارجی بلکه داخلی است. به عنوان مثال بوروکراسی پیچیده در حوزه صادرات کشورمان تا حد زیادی به ارز آوری و اقتصاد ایران آسیب زده است. در عین حال، تولید پول غیرمولد چشمگیر آن هم به صورت روزانه توسط سیستم بانکی ایران، موجب افزایش حجم نقدینگی و به دنبال آن افزایش نرخ تورم در کشورمان شده است. 

البته که بنگاهداری بانک ها هم مزید بر علت شده و بازارهایی نظیر بازار مسکن ایران را با چالش رو به رو کرده و بانک ها را به یک گروه ذینفع قوی در این بازار تبدیل کرده که هرگونه کاهش قیمت را در نقطه مقابله منافع خود می بینند. اینها تنها بخش های محدودی از مشکلاتی هستند که از داخل برای اقتصاد ایران ایجاد شده اند و موانع جدی را پیش پای آن قرار داده اند. 

حال در این وضعیت باید گفت که اگر همانطور که مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی‌های خود فرموده اند، خودمان و توانمندی های داخلی را باور کنیم و ظرفیت ها در این حوزه را به نحو احسن فعال سازیم، در زمینه مواجهه با ترامپ و ترامپیست ها نیز به جای طرح تئوری های منفعلانه و از موضع ضعف، فعالانه وارد میدان خواهیم شد و از منافع و امنیت ملی خود در برابر بدخواهانی نظیر شومنِ جدید کاخ سفید، با قدرت دفاع خواهیم کرد. 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۳۴۸۲۱۱۰:۰۸:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
فراموش نکنید که امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند چه بی ترامپ چه با ترامپ.
ناشناس۳۷۳۵۰۸۴۱۳:۱۲:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
آنهایی که تحریم‌ها را ورق پاره نامیدند، این بار در مورد حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید با احتیاط صحبت کنند.
ناشناس۳۷۳۵۱۲۵۱۳:۳۷:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
دادگاه ترامپ و افراد دیگر دخیل در ترور سردار سلیمانی باید غیابی تشکیل و حکم صادر شود و برای اجرای حکم جایزه قابل توجه گذاشت
ناشناس۳۷۳۵۳۴۱۱۶:۵۹:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
با ترامپ و ترامپيستها چه كار كنيم ؟ -------------------------------------- معلومه برادر ! همان كاري كه بقيه ممالك دنيا مي كنند ! مگر بقيه كشورها چه كار مي كنند ؟! ... حتماً و حتماً با يد با « سياست » با ترامپ بر خورد مي كنند ! ... چون برخي اذعان دارند كه ترامپ ديوانه هست و سر به سرش نميشه گذاشت ! يادش بخير ! زماني بود كه برخي معلمان ، دانش آموزان درس نخوان و عذاب ده كلاس را به عنوان مبصر انتخاب مي كردند و بدين وسيله اورا به شاگردي با نزاكت و درس خوان تبديل مي كردند ! اين هم يك سياستي بود كه معلمان با تجربه براي مهار دانش آموزي كه « نخاله كلاس » به شمار مي رفت ، به كار مي بستند !
ناشناس۳۷۳۵۳۷۳۱۷:۲۷:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
فعلا زیر بار تحریم آمریکا که منجر به گرانی‌ها و تورم شدید شده ، کمرمان شکسته.
ناشناس۳۷۳۵۴۶۹۱۸:۵۷:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
عجب ! سه سرباز آمریکایی کشته شدند تو عراق ! ایران دلار ۱۰ هزار گران شد !!!!!! و شما چه می دانید عقلانیت و انسانیت چیست ؟
ناشناس۳۷۳۵۵۰۸۱۹:۲۵:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
امريكا اگر غلط مي كرد كه به بزرگترين ابر قدرت دنيا تبديل نمي شد با غلط كردن كسي به اين اندازه پيشرفت نمي رسد پس درست نيست بگوييم امريكا هيچ غلطي نمي كند ، البته غلط مي كند اما غلط هايش كم است ! مثل دانش آموزي كه دوتا غلط و يا سه تا ، بيشتر ندارد ، و نمره قابل قبول ١٧ و يا ١٨ را مي گيرد ! نه مثل دانش آموزي كه آنقدر ديكته اش غلط دارد كه نمره اش مي شود مثلاً ٢ و يا ١ و حتي /٥ و برخي اوقات ٠ صفر ! ... بله ؟
ناشناس۳۷۳۵۵۶۵۲۰:۰۵:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
مراقب باشیم تندروهای غربگرا با برجام نظامی و موشکی کشور را تضعیف نکنند و به سمت جنگ پیش نبرند.
علی۳۷۳۴۸۵۴۱۰:۳۴:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
این تحلیل ها خیلی آشناست.
ناشناس۳۷۳۵۲۳۸۱۵:۱۹:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
علم الهدی، امروز: هر کشوری وارد مذاکره شد، بدبخت شد!
ناشناس۳۷۳۵۶۴۰۲۰:۵۹:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
«درونمایه اصلی این قبیل موضع گیری ها، عمدتا ناامیدانه و معطوف به این مساله بوده که دوران سختی در انتظار ایران است» به نظر من بیشتر واقع گرایانه است تا ناامیدانه.یک چیزی وجود دارد به نام تجربه که ما ۴ سال با ترامپ داشته ایم.
ناشناس۳۷۳۵۷۰۱۲۱:۵۱:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
اسرائیل با بمب های امریکا غزه را ویران کرده آمریکا در آتش می‌سوزد و ویران می شود!!!
ناشناس۳۷۳۴۸۵۸۱۰:۳۸:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
با ترامپ هیچ کاری نکنید کارش تمومه خودکار !!
ناشناس۳۷۳۵۵۶۰۲۰:۰۲:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ترامپ هیچ غلطی نمی تواند بکند عین الاسد را شخم زدیم و گلوبال هاوک را ساقط کردیم ترامپ فقط تماشاچی بود.
ناشناس۳۷۳۴۸۹۱۱۰:۵۶:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
بوروکراسی پیچیده در صادرات ؟! ما به دلیل تحریم ها نمی توانیم پول صادرات را دریافت کنیم
ناشناس۳۷۳۵۲۹۳۱۶:۰۷:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
اقتصاد ایران به خاطر دستکاری هست که‌این شکلی شده حتی با صادرات و پول آن که در آن دستکاری به کار گرفته می شود!
ناشناس۳۷۳۵۵۵۷۲۰:۰۰:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
افراطیون غربگرا در سال 88 مملکت را به اشوب کشیدند و سبب تحریمهای بانکی و نفتی و ایجاد مشکلات اقتصادی برای مردم و کشور شدند.
ناشناس۳۷۳۴۹۳۰۱۱:۱۸:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
مجازات سخت ترامپ باید در دستور کار نیروهای نظامی کشور بطور مستقیم و یا نیابتی باشد و در هیچ شرایط نباید از این تصمیم عدول کرد .
ناشناس۳۷۳۴۹۶۸۱۱:۵۷:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ما نیابتی نداریم که.
علی۳۷۳۵۸۱۰۲۳:۱۳:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
فعلا با دلار ۸۰هزارتومانی ما در حال مجازات هستیم
ناشناس۳۷۳۴۹۳۶۱۱:۲۳:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ما پیروزیم از هر جهت.اصلا جای نگرانی نیست
ناشناس۳۷۳۴۹۵۴۱۱:۴۰:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
صحبتهای برادر حسین فریدون درباره مذاکره : ....«داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ می‌گویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل می‌گوید اهل مذاکره و تعهد نیست، اما به برخی کشورها می‌گوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانه‌اند که با شما مذاکره کنند؟ شما به مذاکره‌ای که به تایید سازمان ملل رسیده، پایبند نیستید
ناشناس۳۷۳۴۹۷۶۱۲:۰۴:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
انداختن ورشکستگی اقتصادی به گردن بوروکراسی صادرات و بانک مرکزی و بانک‌ها همه نادرست بوده چون اینها معلول سیاست های داخلی و خارجی ما هستند صادرات باید مبتنی بر ارزش افزوده باشد نه صادرات کالاهایی چون تولیدات پایه پتروشیمی و فولاد و امثال آن که در واقع صادرات نفت و گاز و آب و برق بوده که همه منابع بین نسلی هست و پایان پذیر ارز صادرات وقتی برای اقتصاد مفید هست که برگردد و الا می شود خروج سرمایه که خود مهلک میباشد بانک مرکزی ناچارا تولید نقدینگی می کند چون دولت‌ها کسری بودجه دارند چون مجلس های وابسته به گروه های قدرت بودجه های بیشتر از درآمددولت ها تحمیل می کنند اما بانک ها هم بدلیل وابستگی به نهادهای قدرت منافع گروه‌های خاصی چه در خارج دولت و چه در دولت را تامین می کنند و هیچ اراده ای هم برای ارزیابی سیاست‌هایی که ما را به اینجا رسانده وجود ندارد.
ناشناس۳۷۳۴۹۷۸۱۲:۰۵:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ریچارد نیکسون، رئیس جمهور آمریکا هنگامی که می‌خواست از طریق هنری کیسینجر، مشاور امنیت ملی‌اش، پیام خود به ویتنام شمالی را مبنی بر استفاده از هرگونه ابزار ممکن علیه آن‌ها انتقال دهد، به تئوری مرد دیوانه استناد کرد. اما او از ابتکار کمی برخوردار بود. یک مرجع اولیه این موضوع، گفتمان‌های نیکولو ماکیاولی درباره بولیوی است، آنجا که اشاره می‌کند شبیه‌سازی دیوانگی می‌تواند کاری بسیار خردمندانه باشد. نقص شخصیت نیکسون هر چه هم که باشد، تهدید هسته‌ای او نه واقعیت، بلکه یک فریب بود- البته فریبی که به بدی بقیه استراتژی کشور در برابر ویتنام، شکست خورد. از سوی دیگر، نقش مرد دیوانه ترامپ، کمتر شبیه‌سازی شده، و زنده‌تر به نظر می‌رسد
ناشناس۳۷۳۴۹۹۹۱۲:۱۸:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
اول بگو با مدیران دولتی و رانتخواران چه کنیم
ناشناس۳۷۳۵۰۳۵۱۲:۴۴:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
با این سیاست های غلط داخلی چشم انداز مثبتی وجود ندارد.
مانا۳۷۳۵۰۶۲۱۲:۵۹:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
اولا دوتنگه راهبردی مشترک بین کشورهای مختلف با درجه قدرت متفاوت است ،ثانیا وزن و عملکرد دو شریک راهبردی یعنی چین و روسیه را در اتفاقات سوریه ببینید !
ناشناس۳۷۳۵۰۷۲۱۳:۰۷:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
اقای بیژن ایرانی شما اول بگید با تندروهای داخلی چه کنیم بعد میریم سراغ ترامپ و ترامپیستها
ناشناس۳۷۳۵۱۲۲۱۳:۳۵:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ریشه تمام مشکلات در سیاستهای خارجی وداخلی است که خواست ومنافع کشور وملت در ان جایگاهی ندارد .
ناشناس۳۷۳۵۱۲۶۱۳:۳۸:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ترامپ قمارباز هیچ غلطی نمیتواند بکند ضمنا قاتل سردار شهید هم هست، ظریف و عراقچی حرف از مذاکره زدند سریعا باهاشون برخورد شود.
ناشناس۳۷۳۵۲۷۰۱۵:۴۹:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
اگه از اول به فکر آخرش بودیم ، الان چه کنم چه کنم نمی کردیم .
ناشناس۳۷۳۵۳۱۵۱۶:۳۳:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
براتون جالب نیست که اجداد آلمانی ترامپ به شهر کوچکی در جنوب آلمان که نامش «کالم اشتاد» است باز میگردد که تقریبا 1200 نفر جمعیت دارد. این حرفها را ترامپ در مستندی در مورد خود با عنوان «شاه کالم اشتاد» بیان کرده است. عبارت «Kalm-Stadt» به جامعه یهودی! در شهری به نام Kalm یا احتمالاً Kalm در آلمان اشاره دارد. نکته تاریخی قابل توجه در این شهر شامل افرادی مانند آدولف کالم، متولد 25 ژوئن 1892 است که در شهادت بازماندگان هولوکاست! ثبت شده است. به عبارتی ترامپ نیز یک اشکنازی است! همان قوم اکثریت اسرائیل!
ناشناس۳۷۳۵۳۱۷۱۶:۳۴:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
فعلا که وزیر اقتصاد پیشاپیش از ترامب جلوتر زده وسیگنال افزایش دلار را میده .حالا چه انتظاری از خود ترامپ دارید .
ناشناس۳۷۳۵۳۲۶۱۶:۴۴:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
در مورد پیوندهای راهبردی ایران با چین و روسیه کمی بیشتر احتیاط کنید.
بیژن۳۷۳۵۴۱۴۱۸:۱۰:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
امیدوارم سیاستمداران کشور راه مدارا را پیش بگیرند و از تحریک ترامپ خودداری کنند.
ناشناس۳۷۳۵۶۱۵۲۰:۴۳:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
سردار نقدی در استانه امدن ترامپ وسقوط سوریه غزه لبنان وعراق ودلار۸۲ تومنی وتحریم وکمبود سرمایه گذاری وتعطیلی ا‌ثر صنایع و کمبودگاز وبرق ووووو فرمودند اسراییل را نابود می کنیم وامریکا را اخراج واقعا‌چه سخن منطقی با یک چنین اشخاصی میتوان داشت..
ناشناس۳۷۳۶۰۴۷۰۴:۲۰:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
هر کاری که به نفع مردم واقتصادایران است انجام دهید

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  2. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  3. امام علی(ع) و امانت حکومت

  4. احساسی کردن فضا علیه FATF/ پوردهقان: اعضای مجمع مسئولان ما هستند نه آمریکایی یا اسرائیلی/ زارع: تصویب FATF به نفع کشور است

  5. آمار نگران کننده استاندار تهران از مهاجران افغان و پاکستانی در پایتخت  

  6. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  7. همتی: مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

  8. عامل اصلی وضعیت کنونی آلودگی هوا در کشور چیست؟

  9. گوش بری با میوه‌های لاکچری/ هر کیلو ۱.۴ میلیون تومان!

  10. ترامپ: اوکراین در حال نابودی است/ آتش‌بس غزه در دسترس است  

  11. بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت امیدوارکننده است/منافع ملی اقتضا می‌کند از سد FATF عبور کنیم

  12. فلاحت‌پیشه: لوایح «پارلرمو» و «CFT» را با ۱۵ «حق شرط» تصویب کرده بودیم

  13. افزایش خشونت علیه کادر درمان/ دو عامل مهم شروع دعوا: کمبود تخت و تعداد بالای همراه بیمار

  14. پیام مهم پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش می‌شود  

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  4. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  7. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  8. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  9. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  10. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  11. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  12. پادگان شهری به نام اسرائیل

  13. کجا با این عجله؟!

  14. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  15. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  16. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  17. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  18. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  19. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  20. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  21. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  22. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  23. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

  24. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  25. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

آخرین عناوین