کمبود کدام ویتامین باعث حساسیت به نور می‌شود؟

  4030921132

حساسیت به نور می‌تواند ناشی از بسیاری از شرایط پزشکی مختلف باشد که بر چشم، مغز، اعصاب یا سایر نواحی تأثیر می‌گذارد؛ همچنین می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها یا در اثر کمبود ویتامین‌ها باشد.

 

  هنگامی‌ که چشم‌ها به نور حساس باشند، فرد به فتوفوبیا مبتلا است. فتوفوبیا ممکن است به طور موقت رخ دهد یا یک مشکل مداوم باشد. این اصطلاح از نظر لغوی به معنای "ترس از نور"؛ اما مفهوم آن، عدم تحمل نور است. بسته به شدت حساسیت، فرد ممکن است فقط با نورهای روشن، چراغ‌های خانه یا نور خورشید احساس درد و ناراحتی کند.

بهداشت نیوز در خبری نوشت:حساسیت به نور می‌تواند بر زندگی روزمره تأثیر بگذارد و استراحت کردن، کار کردن یا انجام کارهای دیگر را بدون کم کردن نور دشوار کند. فتوفوبیا نوعی بیماری نیست؛ بلکه نشانه‌ای از بیماری چشم یا سایر بیماری‌ها است.

حساسیت به نور می‌تواند ناشی از بسیاری از شرایط پزشکی مختلف باشد که بر چشم، مغز، اعصاب یا سایر نواحی تأثیر می‌گذارد؛ همچنین می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها یا در اثر کمبود ویتامین‌ها باشد.

کمبود کدام ویتامین باعث حساسیت به نور می شود؟

ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها می‌تواند باعث حساسیت به نور شود، شامل ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، ویتامین B۱۲ و ویتامین A (بتا کاروتن) است.

ویتامین B۲ به همراه سایر مواد مغذی برای حفظ عملکرد طبیعی بینایی مهم است. مطالعات اولیه نشان می‌دهد که ریبوفلاوین ممکن است به جلوگیری از آب مروارید و آسیب به عدسی چشم که می‌تواند منجر به دید ابری شود، کمک کند. ریبوفلاوین به عنوان یک آنتی اکسیدان، پتانسیل کاهش استرس اکسیداتیو در چشم را دارد.

متیل کوبالامین، شکل طبیعی ویتامین B۱۲، به دلیل فواید قابل توجهی که برای چشم دارد، محبوب شده است. این ویتامین در چندین عمل سلولی شرکت داشته و اثربخشی منحصر به فردی را در محافظت از بینایی دارد.

در یکی از مطالعات منتشر شده در مجله چشم پزشکی، محققان دریافتند که مصرف مکمل متیل کوبالامین می‌تواند علائم خشکی چشم، از جمله درد و فتوفوبیا را تسکین دهد.

یکی از عملکردهای مهمی ‌که متیل کوبالامین در حفظ سلامت چشم ایفا می‌کند، کمک به عملکرد اعصاب بینایی است. کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند منجر به نوروپاتی بینایی شود. این بیماری در صورت عدم درمان، ممکن است منجر به کاهش بینایی پیشرونده و غیرقابل برگشت شود.

متیل کوبالامین به کاهش سطح هموسیستئین در بدن نیز کمک می‌کند. سطوح بالای این اسید آمینه با بیماری‌های چشمی‌ مانند دژنراسیون ماکولا و گلوکوم مرتبط است. متیل کوبالامین با کاهش سطح هموسیستئین، به کاهش احتمال ابتلا به دژنراسیون ماکولا و گلوکوم و حفظ سلامت چشم‌ها کمک می‌کند.

ویتامین A با حفظ شفافیت قرنیه، نقش مهمی ‌در بینایی ایفا می‌کند. همچنین، این ویتامین جزئی از رودوپسین است؛ پروتئینی در چشم‌ها که امکان دیدن در شرایط کم نور را فراهم می‌کند. خشکی چشم یک بیماری چشمی ‌پیشرونده است که با شب کوری شروع می‌شود. اگر کمبود ویتامین A ادامه یابد، مجاری اشک و چشم‌ها خشک می‌شوند. در نهایت قرنیه نرم می‌شود و در نتیجه کوری غیرقابل برگشتی ایجاد می‌شود.

ویتامین A همچنین ممکن است به پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های چشمی‌ کمک کند. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی سرشار از ویتامین A ممکن است با کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و AMD (دژنراسیون ماکولا وابسته به سن) مرتبط باشد.

میگرن

میگرن می‌تواند باعث حساسیت به نور شود. در این صورت، احتمالا علاوه بر نور به سر و صدا نیز حساس‌تر خواهید بود. این علائم ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد.

مشکلات چشمی

خشکی چشم از شایع‌ترین علل فوتوفوبیا است. از دیگر شرایط چشمی ‌که می‌تواند باعث حساسیت به نور شود، می‌توان به سایش قرنیه، التهاب ملتحمه، کراتیت (التهاب قرنیه)، یووئیت (التهاب لایه میانی دیواره چشم)، اسکلریت (التهاب صلبیه) و کولوبوما اشاره نمود.

سخن پایانی

اگر به فتوفوبیا مبتلا هستید، چشم پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید چرا چشمان شما به نور حساس است و چگونه می‌توانید این عارضه را درمان کنید. حساسیت به نور علل متفاوتی دارد که در این مقاله به برخی از آن‌ها اشاره نمودیم. فتوفوبیا ممکن است با کمبود برخی از ویتامین‌ها نیز در ارتباط باشد. در این موارد، جبران کمبود ویتامین، معمولا به بهبود شرایط کمک می‌کند.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  3. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  4. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  5. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  6. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  7. ۲ قاضی در دیوان عالی کل کشور مورد سو قصد قرار گرفتند/ ضارب خودکشی کرد

  8. پنج اصل برای موفقیت مذاکرات آمریکا با ایران

  9. ظریف: شب قبل از ملاقات دولت با رهبر انقلاب، تماس گرفتند و گفتند بیا، گفتم من نمی‌آیم، تکلیف من را معلوم کنید!/ گفتند با استعفای تو مخالفت می‌شود

  10. ستادکل اظهارات اخیر پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد

  11. نامه مهم ربیعی به رییس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

  12. پزشکیان: باید باور کنیم که می‌توانیم

  13. مجری شبکه من‌وتو: تعطیلی این شبکه برای ایرانیان پشیزی ارزش نداشت | جواد خیابانی را به مزدک میرزایی ترجیح می‌دهم

  14. پزشکیان برای حداد عادل حکم زد

  15. واکنش احمد زیدآبادی به ترور «مقیسه» و «رازینی»

  16. رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم

  17. محسنی‌اژه‌ای: شهیدان رازینی و مقیسه از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  7. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  8. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  9. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  10. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  11. لطفا جوگیر نشوید!

  12. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  13. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  14. هم فرصت، هم تهدید!

  15. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  16. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  17. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  18. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  19. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  20. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  21. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  22. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  23. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  24. دیوانه یا عاقل؟!

  25. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

آخرین عناوین