مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

گروه سیاسی الف،   4030906103 ۴۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال‌کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند‌ ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی «الف» با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت‌گرفته، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

سالاد جلایی‌پور برای دولت

روزنامه جوان نوشت:

محمدرضا جلایی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب طی یادداشتی در روزنامه هم‌میهن ۲۵ دستاورد برای دولت پزشکیان طی صد روز فهرست کرده که سطح پایین بند‌های متعدد آن، بیشتر از آنکه مدح دولت پزشکیان باشد، به ابتذال کشیدن قوه مجریه یک کشور است. اینکه جلایی‌پور چطور این سالاد کلمات را درست کرده و با اعتماد به نفس، با نام خودش منتشر کرده، بماند؛ اما عجیب است که یک رسانه رسمی چطور تن به انتشار چنین چیزی با عنوان یادداشت داده است. 

بند‌های ابتدایی مربوط به حضور زنان و قومیت‌های مختلف در چینش کابینه و استانداران است که پنج شماره از فهرست ۲۵ عددی جلایی‌پور را به خود اختصاص داده است. شماره ششم قضیه بامزه‌تر می‌شود و دستاورد ششم دولت پزشکیان را پیشگیری از جنگ علیه ایران برشمرده است، بی‌آنکه روشن شود دقیقاً نقش دولت در این مورد چه بوده است! باقی فهرست هم چنگی به دل نمی‌زند و آمیخته‌ای است ازحرفهای درست و غلط ، مثل کسب رأی اعتماد از مجلس یا انتصاب ظریف به معاونت راهبردی یا پس‌گرفته‌شدن شکایت‌های دستگاه‌های دولتی از روزنامه‌نگاران! چطور انتصاب افراد مدنظر می‌تواند دستاورد یک دولت باشد؟!. مشکل مردم واقعاً اینها بود؟! موضوع پس گرفتن شکایات از اهل رسانه هم هیچ گاه شفاف نشد و دولت روشن نکرد کدام شکایات را می‌گوید و کدامیک ( اگر بود) پس گرفته شد؟

یکی از دستاورد‌های دولت پزشکیان از نگاه جلایی‌پور و هم‌میهن، انتخاب ده‌ها معاون وزیر اصلاح‌طلب بوده است. شوخی بامزه‌ای است که البته دستاورد اصلاح‌طلبان در سهم‌خواهی از دولت پزشکیان است، اما بعید است این حزبگرایی و گنجاندن رفقا در دولت، دستاوردی برای خود دولت باشد. حضور عبدالحمید، امام جماعت اهل سنت مسجد مکی زاهدان هم یکی دیگر از دستاورد‌های دولت پزشکیان شمرده شده است. یعنی میلیون‌ها نفر از مردم پای صندوق رأی آمدند و اکثریتی از آنها به مسعود پزشکیان رأی دادند تا فلان فردی که خود با سخنرانی‌های تحریک‌آمیز فضای آرام یک منطقه را به هم ریخته بود، با رئیس‌جمهور دیدار کند؟ کاش جلایی‌پور از اتاقش بیرون می‌آمد، در هر منطقه‌ای از تهران که هست، از مردمی که در خیابان می‌دید، می‌پرسید که آیا از دیدار رئیس‌جمهور با عبدالحمید اسماعیل زهی راضی هستند تا پاسخ بشنود که اصلاً کسی که نام می‌برد کیست و متوجه شود مردم کف خیابان حتی او را نمی‌شناسند، چه رسد که احساس خاصی از دیدارش با رئیس‌جمهور داشته باشند.

جلوگیری از مازوت سوزی در نیروگاه‌ها هم که به سهمیه‌بندی برق برای مردم و قطع برنامه‌ریزی شده آن انجامید، دستاورد دیگر پزشکیان در این فهرست ضعیف است. چطور ناتوانی در تأمین برق مردم می‌تواند دستاورد باشد؟! ادعا‌هایی هم در این رزومه شده که هیچ مستندی ندارد و صرفاً فهرست‌سازی برای دولت است. مانند عبارت «سرمایه‌گذاری زیرساختی و توجه عملی دولت برای ارتقای خدمات عمومی آموزش و سلامت در محروم‌ترین مناطق ایران بیش از همه دولت‌های قبل»! که اصلاً معلوم نیست درباره چه چیزی صحبت می‌کند و چطور صد روز را با چند سال برابر کرده است و تازه فعالیت این صد روز دولت پزشکیان را از همه دولت‌های قبل بیشتر می‌داند! هزار و یک کار روی زمین مانده و مردم باید دل خوش به فهرست‌سازی رسانه‌های اصلاح‌طلب باشند؟

******

در مدار گذشته نچرخید

روزنامه هم‌میهن نوشت:

تردیدی نیست که دولت آقای پزشکیان هم به علت شعارهای روشن و قابل تحققی که ارائه کرد و هم به دلیل صلاحیت حداقل بخش قابل‌توجهی از نیروهایی که منصوب کرده، در مسیری متفاوت از دولت گذشته عمل و رفتار می‌کند؛ البته این طبیعی و مورد انتظار هم هست و اگر جز این باشد، باید نسبت به آن معترض بود. ولی در یک مسئله همچنین بر سنت گفتاری اگر نه دولت پیش، بلکه قبلی‌ها قرار دارد و فقط هم در یک نفر نیست.

ماجرا این است که ظاهراً دولت تحت‌فشار تندروهای طرفدار دولت پیش قرار گرفته است؛ لذا برای دفاع از خود آستین بالا زده و به ادبیات غیرموثر گذشته رجعت کرده است.  آقای معاون اول معترض فقدان اظهارنظرهای دلگرم‌کننده و منصفانه از سوی مخالفان خود شده و گفته‌اند که: «هدف «دولت وفاق ملی»، تثبیت وضعیت اقتصادی و جلوگیری از افزایش تورم است. «آگاهانه» سکوت کرده‌ایم،‌ اگرحملات غیرمنصفانه ادامه یابد، به مردم اطلاع خواهیم داد چه تحویل گرفته‌ایم. آنها که تریبون دارند، چرا درسه سال گذشته سکوت کرده بودند؟ از آنها که تریبون دارند، توقع می‌رود به مردم دلگرمی بدهند. بخشی از آنچه که اجرا شد، مصوبات گذشته بوده است. نمی‌خواهیم مسائلی را بگوییم که مردم نگران شوند.»

این ادبیات و این رویکرد به‌کلی زیان‌بار است. باید هر روز بیایید و یک گله‌ای کنید و یک توجیه باربط و بی‌ربطی را به مردمی بدهید که این چیزها برای منتقدان و مخالفان و حتی مردم اصلاً مهم نیست. اینها فقط برای گوینده و اطرافیانشان جالب است که با شنیدن آنها در گوش یکدیگر بگویند که عجب پاسخ مستدلی دادیم و از خود رفع‌تکلیف کنند. مطابق این استدلال‌ها باید به دولت قبل انتقاد کنید که چرا وظیفه خود را انجام ندادند؛ نه اینکه بگویید مصوب آنهاست. اگر کاری درست است با افتخار از آن دفاع کنید. درباره سخنان آقای معاون اول هم باید گفت که ناظران دولت‌ها را با اهدافش داوری نمی‌کنند؛ بلکه با عملکردش می‌سنجند.

هر کسی حق دارد نقد کند. اگر دروغ می‌گوید، شکایت کنید؛ وگرنه، پاسخ مستدل دهید و اگر پاسخی ندارید، محترمانه بپذیرید. اینکه آنان سه سال است سکوت کرده‌اند، به خودشان مربوط است و مسئولین حکومتی حق پرسش دراین‌باره را ندارند.اینکه می‌گویید بخشی از آنچه اجرا شد، مصوبات گذشته است؛ توجیه کار شما نیست. شما باید با افتخار از کار خودتان دفاع کنید. این نوع ادبیات، انفعالی و نشانه نداشتن پاسخ است. بدترین گزاره نیز جمله پایانی آقای معاون اول است که گفته‌اند: «نمی‌خواهیم مسائلی را بگوییم که مردم نگران شوند». این نوع حرف‌ها چند دهه است که تکرار می‌شود چیزهای پنهانی در این کشور نیست. در نهایت هم مردم مطلع می‌شوند و اتفاقاً بیش از اینکه می‌خواهید بگویید، مطلع هستند و جایی هم برای نگرانی ندارند. لذا نزدن این‌گونه حرف‌ها برای جامعه بسیار کم‌هزینه‌تر از زدن آنهاست که هیچ گرهی را نمی‌گشاید.

******

تهدید پزشکیان به استیضاح توسط نماینده تهران

حسین صمصامی، نماینده مردم تهران در مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، ۶ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی خطاب به رئیس جمهور گفت: «از این تریبون مقدس بارها در مورد مسایل معیشتی هشدار دادیم، یکی از عوامل مهمی که موتور تورم را روشن کرده و مشکل معیشتی در جامعه ایجاد کرده است، بحث کاهش ارزش پول ملی بوده که از زمان تذکر تاکنون نه تنها به آن توجه نشده بلکه کاهش ارزش پول ملی تشدید شده است.»

وی افزود: «از ابتدای امسال بخش قابل توجهی از کالاهای اساسی از شمول ارز ۲۸۵۰۰ خارج می‌شود و به ارز نیمایی ۴۰ هزار تومان می‌رسد، بیش از ۲۰۰۰ کالا شمول ارز نیمایی ۴۰ هزار تومان خارج می‌شود و به ۵۵ هزار تومان منتقل می‌شود. در ماه‌ها اخیر تضعیف پول ملی و افزایش نرخ نیما به شدت افزایش پیدا کرده است یعنی هر دو روز یکبار بانک مرکزی ۱۰۰ تومان روی نرخ نیما می‌گذارد و از ابتدای امسال تاکنون به بیش از ۵۰ هزار تومان رسیده است.»

صمصامی بیان کرد: «بسیاری از محصولات پتروشیمی که در حال عرضه است از ابتدای سال تاکنون بیش از ۳۰ درصد قیمت آن افزایش پیدا کرده است، کالاهای اساسی، حبوبات، قند و شکر، خودرو و مرغ و گوشت به افزایش نرخ ارز مربوط می‌شود و تولیدکنندگان مجبور هستند قیمت‌ها را بالا ببرند.»

نماینده تهران گفت: «آقای رئیس جمهور اگر جلوی این سیاست مخرب و ویرانگر را نگیرید که قابل اجرا است، مجبوریم از ابزار قانونی سوال و استیضاح استفاده کنیم.»

******

مذاکره؛ نه تابو نه هدف

روزنامه فرهیختگان نوشت:

ایران و سه کشور اروپایی قرار است به‌زودی در ژنو با یکدیگر مذاکره که نه گفت‌وگو کنند، به این معنا که فعلاً قرار نیست درباره به توافق رسیدن یا نرسیدن بر سر موضوع مشخصی حرف زده شود، بلکه فعلاً قرار است فقط حرف‌زده شود تا دیدگاه‌ها به هم نزدیک‌تر شود، چنین جلسه‌ای در فضای سیاسی و اجتماعی چگونه می‌تواند فهم شود؟  لفظ مذاکره در تاریخ سیاسی دو دهه اخیر، بار معنایی مشخصی داشته است و در برابر آن عموماً دو رفتار غیرمعقول صورت گرفته است؛ یک جریان نام مذاکره را کلاً تابو کرده‌اند و نگاهی آلرژیک به هر نوع مذاکره‌ای فارغ از محتوای آن دارند و یک جریان دیگر که شاه‌کلید همه چیز را مذاکره می‌دانند و نسبت به آن اعتیاد پیدا کرده‌اند. در مقابل این دو جریان نگاهی وجود دارد که اولاً مذاکره را فی‌نفسه تابو نمی‌داند، ثانیاً مذاکره را ذاتاً دارای موضوعیت نمی‌داند؛ بلکه شأن طریقی‌ات به آن می‌دهد و به‌مثابه یک روش به آن نگاه می‌کند. 

تجربه فشرده تاریخی نشان می‌دهد فارغ از اینکه چه کسی و چگونه مذاکره کرده است، ما در سه سطح ایده، سیاست‌گذاری و اجرا در سال‌های اخیر به‌گونه‌ای رفتار کرده‌ایم که از مذاکراتمان بوی انفعال به مشام می‌رسد نه ایده‌ها و اجراهایی که از آن انتفاع داشته باشیم. حال در آستانه شروع یک دور گفت‌وگوی محدود که می‌تواند آغازگر دوره‌ای جدید از مذاکرات باشد مرور چند نکته تکراری ضروری است. 

1. مذاکره نه تابو است نه هدف، ایران در سال‌های اخیر نشان داده است در سیاست بسیار عملگراست و هر جا لازم باشد برای منافع ملی مذاکره می‌کند و هر جا هم لازم باشد مذاکره را تعطیل می‌کند. 

2. ایده‌های مذاکره برای مذاکره یا هر توافقی بهتر از توافق‌نکردن است به نفع انفعال و ضد انتفاع هستند، تجربه نشان داده است اگر از مذاکره اهدافی واقعی و انتفاعی نداشته باشیم به دام انفعال می‌افتیم. 

3. مذاکره غیر از ایده به اجرای قوی هم نیاز دارد، مذاکره‌کننده‌ها هم باید بدانند میز مذاکره کلاس تاریخ و فلسفه نیست و هم در حدی حرفه‌ای باشند که حداقل فرق لغو و تعلیق تحریم را متوجه شوند. 

4. شرایط داخلی در انتفاعی یا انفعالی شدن وضعیت مذاکرات مؤثر است، اینکه جریانی دو ماه قبل از آمدن ترامپ به کاخ‌سفید رو به قبله دراز بکشد و بگوید راهی جز گفت‌وگو نداریم، یعنی همین اول کار نتیجه بازی را 3 بر صفر به نفع حریف اعلام کرده است. 

5. از سوی دیگر سیاستگذاران و مجریان دیپلماسی بدانند هرکس در داخل، آن‌ها را نقد می‌کند لزوماً دشمن آن‌ها یا دشمن یک توافق خوب نیست، حداقل جماعت منتقد را در حد یک ابزار چانه‌زنی در میز مذاکرات قبول داشته باشید.

******

هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

روزنامه وطن‌امروز نوشت:

جناب آقای محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور دیروز در جلسه شورای اقتصاد مواضع تندی علیه منتقدان به کار برد و در اظهاراتی تهدیدآمیز گفت: «اگر حملات غیرمنصفانه ادامه داشته باشد به مردم اطلاع خواهیم داد دولت قبل چه کرد و چه تحویل گرفته‌ایم». آقای عارف در این اظهارات اشاره‌ای به مصادیق آنچه حملات غیرمنصفانه نامیده، نکرده اما به هر حال این اظهارات ارسال پالس تنش و حاشیه‌سازی از سوی دولت، آن هم در سطح معاون اول رئیس‌جمهور است. درباره اظهارات آقای عارف چند نکته را باید مطرح کرد. 

چه شده معاون اول رئیس‌جمهور ناگهان برافروخته شده و منتقدان را به افشای وضعیت دولت در دوره ریاست‌جمهوری شهید رئیسی تهدید کرده است؟ طی چند ماه شروع به کار دولت چهاردهم، جبهه انقلاب و اکثریت رسانه‌های آن در قبال دولت به گونه‌ای رفتار کرده‌اند که فشاری به دولت وارد نشود. یعنی جریان انقلابی نشان داد بنای فشار به دولت پزشکیان را ندارد. جز یکی دو رسانه که آنها هم مواضع درستی در نقد دولت مطرح کرده‌اند، مابقی رسانه‌ها و فعالان جبهه انقلاب هنوز وارد نقد صریح دولت نشده‌اند، بنابراین آقای عارف از چه عصبانی است و از چه برآشفته که تهدید به افشاگری و بگم‌بگم علیه دولت شهید رئیسی می‌کند؟ خوب بود جناب عارف این موضوع را شفاف می‌کرد تا همه متوجه شوند معاون اول واقعا از چه رنجیده! یعنی چه چیزی فیوز صبر آقای معاون اول را پرانده است؟ 

مجلس به عنوان مهم‌ترین عرصه حضور جبهه انقلاب در ساختار حاکمیتی، تاکنون رفتار متعادل و نجیبانه‌ای با دولت آقای پزشکیان داشته است. در ماجرای رای اعتماد به کابینه پیشنهادی، مجلس انقلابی در اقدامی کم‌نظیر به همه وزرای پیشنهادی رای اعتماد داد. این در حالی بود که قطعا در حالت عادی، تعدادی از وزرای پیشنهادی رای عدم اعتماد بالایی دریافت می‌کردند اما به واسطه اینکه جبهه انقلاب تسهیل خدمتگزاری دولت را بر نگاه‌های سیاسی ارجح دانست، همه وزرای پیشنهادی آقای پزشکیان رای اعتماد گرفتند.

برخی سوءتدبیرها نیز حقیقتا قابل اغماض نبوده و نیست. از ادبیات هزینه‌ساز رئیس‌جمهور که یک پدیده بی‌سابقه در تاریخ جمهوری اسلامی است تا ماجرای قطع برق، افزایش قیمت ارز، افزایش ناگهانی قیمت برق و گرانی بسیاری از اقلام مصرفی، مسائلی است که ردپای سوءمدیریت دولت در آنها پیداست اما جبهه انقلاب ترجیح داده فعلا به دولت زمان بدهد و از پرداختن صریح به این موضوعات خودداری کند. حالا در چنین وضعیتی، اگر یک رسانه یا یک نماینده اظهارنظری در نقد دولت مطرح کنند، این دلیل موجهی برای برآشفتگی و برافروختگی معاون اول و تهدید جبهه انقلاب از سوی وی نیست. آقای عارف باید بداند جبهه انقلابی هنوز نقدهای جدی خود نسبت به دولت پزشکیان را مطرح نکرده است. البته همه ایرادات، سوءمدیریت‌ها و هزینه‌سازی‌های دولت، فهرست شده و در موعد مقرر مطرح خواهد شد و هنوز ماه عسل شماست.

اینکه آقای عارف بدون دلیل مشخص، جبهه انقلاب را تهدید به افشاگری علیه دولت شهید رئیسی و در واقع تهدید می‌کند تصویر دولت سیزدهم را در افکار عمومی مخدوش می‌کند، یک ذهنیت قابل تامل را ایجاد کرده است. آیا این شاخ و شانه کشیدن‌های عارف یک نوع زمینه‌‌چینی برای جا زدن و جر زدن دولت در انجام تکالیف و مسؤولیت‌های خود است؟ آن هم در ماه چهارم شروع به کار دولت؟!

******

روایت جدیدی از بتن‌ریزی صالحی در راکتور اراک

امیرحسین ثابتی، نماینده مردم تهران در مجلس در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۶ آذرماه) مجلس شورای اسلامی و در نطق میان دستور خود، به رویکرد دولت در حوزه‌های مختلف انتقاد کرد و حتی به ماجرای برجام و بتن‌ریزی در راکتور هسته‌ای اراک گریزی زد. گزیده اظهارات جنجالی او بدین شرح است:

* دولت مدعی است برای اداره کشور ارز کم دارد، به همین دلیل هم در لایحه بودجه سال آینده، ارز کالاهای اساسی را کاهش داده که به معنی فشار بیشتر به مردم و تورم است. اما همزمان در هیات دولت مصوبه‌ای می‌گذراند که از این به بعد اگر مدیران به خارج از کشور بروند، حق ماموریتشان به جای ریال به صورت دلاری پرداخت شود.

* آقای پزشکیان این مدل اداره کشور کجای نهج البلاغه آمده است؟ نکند نهج البلاغه جلد دومی هم دارد که از روی آن کشور را اداره می‌کنید و ما نمی‌دانیم.

* در ۱۰۰ روز اول دولت، رکورد گران‌سازی تمامی دولت‌ها بعد از انقلاب شکسته شده است. ازجمله خودرو، گوشت، طلا، سکه و مسکن؛ چرا برای اداره کشور همان قوانین خوبی هم که وجود دارد را اجرایی نمی‌کنید؟ به عنوان مثال طرح جوانی جمعیت، چرا به مردم زمین واگذار نمی‌کنید تا خودشان خانه بسازند؟ نکند برای ارائه زمین به مردم هم در انتظار اروپا و امریکا هستید؟ و یا اینکه زمین‌های ما تحریم شده و باید مذاکره کنید که اگر اجازه دادند زمین به مردم داده شود؟ این امر بی‌تدبیری و ندانم کاری و گیج زن در اداره کشور است.

* این چه وضعیت اداره کشور است؟ ۱۰۰ روز گذشته و همه حسرت قیمت‌های ۱۰۰ روز قبل را می‌خورند. پس کارشناسانی که قرار بود با آن‌ها کشور را اداره کنید، چه کسانی و کجا هستند؟ چرا ما اثر کار آن‌ها را نمی‌بینیم؟

* آقای صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی حرف‌های خلاف واقعی را برای بار چندم مطرح کرده است که مجبور هستم به آن پاسخ دهم. وی عنوان کرده که چه کسی می‌گوید ما داخل راکتور اراک بتن ریختیم؟ بله در چاله‌اش نریختید اما در جای مهمتر و در منافذی ریختید که میله‌های سوخت در آن قرار می‌گیرد و اجاره ندادید فعالیت راکتور به نتیجه برسد.

* آقای صالحی؛ اگر این حرف‌ها را برای مردم عادی میزنید و آن‌ها باور می‌کننند، بگویید. اما بنده به همراه تعدادی از نمایندگان اخیراً از راکتور اراک بازدید کرده و بتن‌ها و دسته گل شما را دیدم، به مردم دروغ نگویید. ولله ولله ولله این مدل حرف زدن با مردم که بخشی را بگویید اما بخشی را نگویید خیانت به آن‌ها است. نگذارید ما بیش از این صحبت کنیم. بند ۳ پیوست ۱ برجام تاکید کرده که بتن بریزید و ۱۵ بار هم آژانس این امر را تاکید کرده است. اما اکنون آن را ناقص بیان کرده و می‌گویید که چنین کاری نکردید؟

******

می‌توان در مذاکرات، اروپایی‌ها را از فعال کردن مکانیسم ماشه منصرف کرد؟

روزنامه اعتماد با حسن بهشتی‌پور، کارشناس و پژوهشگر مسائل بین‌الملل پیرامون افزایش تنش‌ها میان ایران و اروپا و قطعنامه شورای‌حکام گفت‌وگو کرده است. 

بخش‌های مهم این گفت‌وگو به شرح زیر است:

* اخیرا شورای حکام علیه برنامه هسته‌‌ای ایران قطعنامه‌ای را تصویب کرده است، اما این امر دلیلی بر ترک میز مذاکرات نمی‌شود. به واقع یکی از دلایل مهمی که باید مذاکرات و رایزنی‌ها ادامه یابد، رفع تنش‌ها و سوءتفاهمات است تا از صدور قطعنامه‌های مشابه در نشست‌‌های آتی جلوگیری شود. 

* بستن درهای گفت‌وگو و مذاکره باعث خواهد شد که سوءتفاهمات عمیق‌تر شده و درنهایت منجر به تصویب قطعنامه‌های متعدد گردد، بالاخص آنکه تروییکای اروپایی ظاهرا به دنبال فعال‌سازی مکانیسم ماشه پس از صدور چندین قطعنامه هستند.

* گفت‌وگوها فراتر از مذاکرات هسته‌ای صرف است. این مذاکرات به دلیل حل اختلافات میان ایران و اروپا در زمینه‌های مختلفی نظیر جنگ اوکراین، تحولات خاورمیانه و درگیری‌های میان تهران و تل‌آویو صورت می‌گیرد.

* تصور اینکه این رایزنی‌ها بتوانند تروییکای اروپایی را از فعال کردن ماشه منصرف کند، واقع‌بینانه نیست.

******

پیشنهاد عجیب رسایی به ظریف

حمید رسایی امروز هم در مجلس به ماجرای حضور غیرقانونی محمدجواد ظریف در دولت اشاره کرد و در این رابطه پیشنهاد عجیبی را به فرزند ظریف ارائه داد.

رسایی بیان کرد: «آقای ظریف هیچ‌گونه نامه‌ای را در معاونت راهبردی امضا نمی‌کند و با این شیوه می‌خواهد در صورت برخورد قانونی، اعلام کند که نامه‌ای امضا نکرده است. این در حالی است که برخی از اطرافیان رئیس‌جمهور پیشنهاد می‌دهند قانون تغییر کند، چراکه برخی دیگر از افراد در دولت نیز فرزندانشان تابعیت کشورهای خارجی دارند.»

او در ادامه به قانونی در آمریکا اشاره کرد که طبق آن، اگر فردی تابعیت این کشور را داشته باشد و در کشور دیگری عضو تشکیلات نظامی شود، تابعیت او به‌طور خودکار باطل می‌شود. وی پیشنهاد داد که برای حل این مشکل و جلوگیری از پرداخت ۲۸۰۰ دلار به آمریکا، فرزندان آقای ظریف به عضویت بسیج مستضعفین درآیند تا تابعیت خارجی‌شان باطل شود.

نماینده تهران در مجلس با انتقاد از دوگانگی در اجرای قانون اظهار کرد: «چرا قانون برای مردم عادی با شدت تمام اجرا می‌شود، اما در برابر افراد قدرتمند و صاحب نفوذ، بی‌تفاوتی مشاهده می‌شود. وی تأکید کرد که قانون اساسی نباید استثنایی داشته باشد و از هیئت‌رئیسه مجلس، دیوان محاسبات و قوه قضائیه خواست تا به‌سرعت به این تخلفات ورود کنند و روال قانونی را اصلاح نمایند.»

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۷۳۷۷۳۲۰:۵۱:۵۱ ۱۴۰۳/۹/۶
پیشنهادی خوبی به ظریف دادند ایشان می تواند فرزندان خود را به عضویت بسیج در اورد تا بطور خودکار تابعیت امریکایی شون باطل شود !
ناشناس۳۶۷۳۸۶۴۲۲:۱۸:۵۸ ۱۴۰۳/۹/۶
از آنجا که با شبیخون فرهنگی که از جنگ نظامی مخرب تر است روبرو هستیم لذا شایسته است سازمان مردم نهاد بسیج بطور تمام قد و با تمام امکانات مادی و معنوی خود پا به عرصه مبارزه با شبیخون فرهنگی گذاشته و ریشه این غائله شبیخون فرهنگی را از بیخ و بن برکنند و مروجین اصلی این غائله را بسزای خیانت به خون شهیدان و جانبازان و زحمات ملت ایران برسانند انشالله
ناشناس۳۶۷۳۸۷۵۲۲:۲۷:۰۳ ۱۴۰۳/۹/۶
رییس مجلس هر چه سریعتر باید تکلیف قانون حجاب و عفاف و غیرت را معلوم کند
ناشناس۳۶۷۴۲۲۷۰۸:۵۱:۳۳ ۱۴۰۳/۹/۷
دیدار پزشکیان با امام جماعت اهل تسنن آقای عبدالحمید بسیار شایسته بود.
ناشناس۳۶۷۳۷۷۸۲۰:۵۶:۰۲ ۱۴۰۳/۹/۶
اقای صالحی قلب راکتور اب سنگین اراک را بتن ریختن تا این راکتور تبدیل به اب سبک بکنند ! اما باگذشت 10 سال هنوز از راه اندازی راکتور اراک خبری نیست و مردم از 1000 مگاوات تولید برق این نیروگاه محروم شدند.
ناشناس۳۶۷۴۱۸۳۰۸:۰۳:۰۶ ۱۴۰۳/۹/۷
مجلس قرار بود سه شنبه گذشته در مورد آقایان عارف و ظریف و قائم پناه و دبیری که مشکلات دوتابعیتی بستگان خود را دارند تشکیل جلسه دهند
ناشناس۳۶۷۴۳۳۲۱۰:۵۱:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۷
همین آقای صالحی کسی بود که بعد از پاره کردن توافق توسط ترامپ از آن تبری میجست دوباره باز ...
ناشناس۳۶۷۳۷۸۴۲۰:۵۹:۲۱ ۱۴۰۳/۹/۶
دولت مدعی است که محدودیت منابع ارزی دارد اما برای واردات گوشی ایفون و بنزین سوپر و پرداخت حق ماموریت خارج کشور مدیران به دلار مشکلی ندارد !
ناشناس۳۶۷۳۸۳۰۲۱:۵۲:۰۱ ۱۴۰۳/۹/۶
وقتی اطلاعات نداری یاسواد نداری لطفا نظرنده بنزین سومر را دولت وارد نمی‌کند بخش خصوصی واگذارشده دوم اینکه واردات گوشی هم خصوصی وارد می‌کند یا مسافران دولت درامر واردات بنزین سوپر وایشون نقشی ندارد وارزی هم اختصاص نداده است
ناشناس۳۶۷۴۲۴۳۰۹:۱۴:۰۰ ۱۴۰۳/۹/۷
شما برو دنبال توجیهات بقیه هم منابع را بخش خصوصی تامین کنند هیچ درامد کسب می کند دولت!!
ناشناس۳۶۷۳۷۹۰۲۱:۰۳:۱۲ ۱۴۰۳/۹/۶
مذاکره بلافاصله پس از صدور قطعنامه سیاسی توسط اژانس از سر ضعف است و از موضع قدرت و عزت و مصلحت نیست.
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۷۳۷۹۱۲۱:۰۴:۳۲ ۱۴۰۳/۹/۶
من واقعا تعجب می کنم به نوع موضعگیری روزنامه وطن امروز در قبال اظهارات باصطلاح تند جناب آقای دکتر عارف معاون اول محترم رئیس جمهور! انگار فقط این روزنامه و سایر طیف های همسوی اینها دوره دولت گذشته را سپری کرده اند در حالی که آنچه اظهر من الشمس است اصولا نیازی نیست در سطح معاون اول مطلبی گفته شود تا بر همگان آشکار گردد. راه دوری نباید رفت چرا که با وجود برخی انجام مذاکرات میان هیات ایران با کشورهای غربی متاسفانه در بحبوحه ادامه تحریم ها علیه ایران حداقل سه سال تمام دیگر هم به هر دلیلی از دست رفته است و آثار آن در تمامی زندکی روزمره هموطنان قابل مشاهده و اندازه گیری است. یادمان نرود متاسفانه دلار بیست و هفت هزار تومانی اواخر دولت دوازدهم تا حوالی شصت هزار تومان در دولت سیزدهم عرض اندامی می کرد! در همین فاصله قیمت سکه طلای بهار آزادی نیز به واقع نسبت به اواخر دولت دوازدهم پرواز چند برابری داشته است و اینها بدون هیچ دوربین مجهز هم قابل رویت می باشند. امیدوارم روزنامه وطن امروز که فرضا از کم صبری معاون اول ریاست جمهوری انتقاد می کند لااقل خودش قدری صبوری کند تا معلوم گردد اظهارات تند و انتقادی جناب آقای دکتر عارف برای چیست؟! والله اعلم
ناشناس۳۶۷۳۸۳۸۲۱:۵۸:۵۵ ۱۴۰۳/۹/۶
دولت روحانی که مذاکره و توافق کرد چرا تحریمها بیش از دو برابر و قیمت دلار و سکه و مسکن و خودرو و غیره بیش از 10 برابر و رشد اقتصادی و رشد تولید منفی شد و در زمان برجام بیش از 7000 کارخانه تعطیل شد ؟!
ناشناس۳۶۷۳۹۶۲۲۳:۳۷:۳۱ ۱۴۰۳/۹/۶
جوابت سوالت را میخوام بدم اما الف درج نمیکنه.
ناشناس۳۶۷۳۸۵۴۲۲:۱۰:۲۱ ۱۴۰۳/۹/۶
اولا ده سال دیگر هم می رود و تحریم ها برداشته نمی شود (این خط و این هم نشان)؛ حداقل از دوران آقای هاشمی رفسنجانی مذاکره بوده تا الان ولی فایده نداشته زیرا یا آمریکا به توافق نرسیده یا اگر رسیده بعدا زیرش زده ولی باز شما می آیید می گوئید مذاکره کنیم و فرصت از دست رفت و ... دوما جوری می گوئید در دولت آقای رئیسی فلان و بهمان چند برابر شد انگار در دولت های قبل اینطور نبوده. از اول بدون استثنا همین بوده سوما شما که تبلیغ آقای پزشکیان را کردید و به او رای دادید در تمام این گرانی هایی که ایشان برای میلیون ها ایرانی ایجاد کرد از نان، برق، دلار، لبنیات، شوینده ها و ... شریک هستید و در عالم دیگر باید جواب بدهید اما باز به اشتباه خود پی نمی برید و دوباره می آیید اینجا و نظر می گذارید.
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۷۴۶۸۲۱۴:۴۵:۵۸ ۱۴۰۳/۹/۷
گرچه به کامنتی تقریبا مشابه کامنت شما پاسخ داده ام(قدری پایین تر از اینجا) اما حقیقتا فکر می کنید اگر ملت به دکتر پزشکیان رای نمی دادند و دیگری رئیس جمهور می شد وضعیت مان بهتر از این می بود؟! شما که خودتان تصدیق می کنید در دولت های قبل هم قیمت ها چند برابر شده است پس بهتر و بیشتر میبایست به لزوم انجام مذاکرات و برداشتن تحریم ها واقف باشید. من یکی از میلیونها نفری هستم که با افتخار به یک پزشک حاذق متخصص دلسوز دردمند آگاه با سابقه چهار دوره نمایندگی مجلس رای داده ام حالا بنده باید در عالم دیگر هم جواب بدهم؟! اگر با این حساب باشد فکر نمی کنم احدی از آحاد ملت پیدا شوند که بابت انتخاب های شان طی چندین دوره در عالم دیگر بی نیاز از جواب دادن باشند! لطفا نجابت ملت را ارج بنهید و به انتخاب شایسته اخیر شان هم احترام بگذارید. خیلی خوب است روی مسائل مان بسیار عمیق تر از اینها بیندیشیم و دیگران را هم به اندیشه کردن بیشتر دعوت نماییم. و من الله التوفیق
ناشناس۳۶۷۳۹۱۲۲۲:۵۱:۳۵ ۱۴۰۳/۹/۶
عارف چرا ترش کرده و بگم بگم شروع کرده ؟!
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۷۳۹۶۱۲۳:۳۷:۲۸ ۱۴۰۳/۹/۶
آنچه که من می توانم با اطمینان بیشتری تکرار کنم اینکه قدر مسلم این بگم بگم هم تفاوت ماهوی دارد با آن بگم بگم های معروف قبلی که البته هیچوقت هم گفته نشده است! اما این بگم بگم به مرحله عمل در می آید. لطفا قدری حوصله داشته باشید. ممنون
ناشناس۳۶۷۴۰۷۳۰۱:۴۴:۰۲ ۱۴۰۳/۹/۷
از زمان آقای هاشمی تا کنون ایران مذاکره با آمریکا زیاد داشته ولی آمریکا با ما یا به توافق نرسیده یا هر گاه رسیده خلف وعده کرده باز شما می گوئید سه سال از دست رفت و مذاکره کنیم؟
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۷۴۲۸۶۱۰:۰۴:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۷
بله هموطن عزیز بنده با عرض پوزش دمدمی مزاج نیستم وقتی سالهاست در این کشور زندگی می کنم و با نام ها و مسئولیت های افراد در رده های مختلف کم یا بیش آشنا هستم برای سخنان جناب آقای روحانی که علاوه بر دو دوره مسئولیت ریاست جمهوری سالها به عنوان دبیر شورایعالی امنیت ملی انجام وظیفه نموده اند واقعا ارزش قائل بوده و هستم که ایشان رسیدن به توافق را ممکن می دانستند و صریحا از قانون مجلس گلایه می کنند مضافا اینکه برادر عزیز سه سال مگر زمان کمی است که این چنین به هرز برود و هموطنان عزیزمان اینقدر در مضیقه معیشتی بسر ببرند؟! آمریکا و کشورهای غربی که دل شان به حال ما نمی سوزد اگر ما هم دل مان به حال خودمان نسوزد و همینطور زمان ها و فرصت ها را پی در پی از دست بدهیم پس کی می خواهیم جلوی این همه خسارات مادی و غیرمادی ناشی از تداوم تحریم ها را بگیریم؟! منافع ملی به مراتب بالاتر از این است که بخواهیم آمریکا را مطابق میل و سلائق خودمان بیاراییم! آمریکا را باید با همین ویژگی ها و خصوصیاتی که دارد چه بد و چه خوب طرف مذاکره قرار بدهیم و نه اینکه رهایشان کنیم. والله اعلم
ناشناس۳۶۷۴۳۸۲۱۱:۳۹:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۷
بنده می گویم با سابقه بدعهدی آمریکا در موارد قبلی مذاکره کردن خوش خیالی است
ناشناس۳۶۷۴۴۳۸۱۲:۲۳:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۷
مذاکره واگذاری منافع ملی خیانت هست و اقتصاد کشور هم به خاطر سو مدیریت هست که چندین دهه در ایران وجود دارد
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۷۵۱۸۸۱۹:۴۳:۳۰ ۱۴۰۳/۹/۷
متاسفم که این چنین دوست دارید از واقعیات فرار کنید! اقتصاد ایران را کسی در عرش اعلی ارزیابی نکرده است اما همین اقتصاد باصطلاح نیم بند تا قبل از شدت گرفتن و تداوم یافتن تحریم های آمریکا و کشورهای غربی قابل تحمل و تا به این حد و اندازه زندگی روزمره دهها میلیون نفر هموطنان مان را دچار مخاطره و ضرر و زیان نساخته بود. لطفا دست از یکسویه نگری ها و تکرار بعضی از نظرات تنها به قاضی رفته بردارید! منافع ملی چیزی نیست که همینطور دست روی دست بگذاریم و با بهانه اینکه مدیریت در اقتصاد درست نبوده است و حتی دلائل قابل قبول از اصل مطلب غافل شویم. تا اینکه تحریم ها برداشته نشوند اقتصاد امروز نابسامان تر از اقتصاد نابسامان همیشگی مان بهبودی نخواهد یافت. چطور می توان کاسته شدن از ارزش پول ملی طی یک دهه اخیر را تماما به حساب مسائل اقتصادی مان جدا از مسائل سیاسی و غیره بدانیم و به جای واقع بینی صرفا یکسویه نگری و یکسویه نگران را بخواهیم در قضیه رخ داده تبرئه نماییم؟! و قس علی هذا. والله اعلم
ناشناس۳۶۷۴۰۷۴۰۱:۴۹:۱۸ ۱۴۰۳/۹/۷
چطور شما که به آقای پزشکیان رای دادید و باعث گرانی نان، برق، دلار، خودرو، لبنیات، شوینده ها و... شدید باز می آیید اینجا تحلیل می کنید؟
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۷۴۲۷۳۰۹:۵۰:۱۸ ۱۴۰۳/۹/۷
گرانی ها ربطی به آقای دکتر پزشکیان ندارد چراکه طی سه سال اخیر مدتهاست این گرانی ها شتاب گرفته است و با صرف تغییر دولت نمی توان جلوی گرانی ها را گرفت بلکه وقتی ریشه گرانی ها خشکیده شود می توان به قطع تداوم گرانی ها امیدوار بود و همه جر و بحث ها راجع به ضرورت پرداختن به ریشه گرانی هاست. شما فکر می کنید مثلاً اگر در انتخابات اخیر به جای دکتر پزشکیان رقیب ایشان رئیس جمهور شده بودند کشور گلستان می شد؟! اقتصاد دستور بردار نبوده، نیست و نخواهد بود. باید شهامت داشت اشتباهات و خطاها را در سیاست ها و تصمیم گیری های منجر به بروز و ظهور انواع ناترازی ها را به گردن گرفت و چنانچه این امر اتفاق بیفتد و سهم هریک از دولت ها تعیین گردد آنگاه می توان متناسب با سهم تعیین شده به دولت دکتر پزشکیان هم ایراد و انتقاد و خرده گرفت و نه اینکه همه سیاست های دو یا سه دهه گذشته را همینطوری و سرجمع! به حساب دولت جدید بگذاریم. هموطن گرامی چشم ها را باید شست و ... والله اعلم
ناشناس۳۶۷۴۳۸۳۱۱:۴۲:۳۶ ۱۴۰۳/۹/۷
اتفاقا خیلی هم ربط دارد مثلا وزیر اقتصاد ایشان نرخ نیمایی را بالا برد تا به نرخ آزاد نزدیک شود. آیا شد؟ خیر بلکه آزاد هم بالاتر رفت. سیاستی که از قبل شکستش مشخص بود
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۷۴۷۶۹۱۵:۳۵:۳۹ ۱۴۰۳/۹/۷
سه سال قبل از آن را چرا نمی جویی؟! آن وقت که دکتر همتی وزارت و مسئولیتی نداشتند افزایش نرخ ارز آزاد برای چه بود؟! بر مبنای فرمایش شما باید به حذف نابخردانه و مطالعه نشده و شتابزده ارز ترجیحی چهار هزار و دویست تومانی اشاره کنیم که قیمت ها را انجام گسیخته افزایش داده است و رخدادی بسیار تلخ قبل از روی کار آمدن دولت دکتر پزشکیان اما واقع امر اینکه ریشه و علت اصلی نباید به فراموشی سپرده شود. هیچکس نمی خواهد دستی دستی وضع را از آنچه هست به دست خودش بدتر کند! اما هموطن عزیز وقتی کفگیر به ته دیگ می خورد هر مسئولی به فراخور تجربه و مطالعات و سوابقش پیش خودش می گوید یک کاری بکند بلکه نرخ ارز آزاد پایین بیاید اما در عمل چنین نمی شود! و این نکته محدود و منحصر به وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت چهاردهم هم نمی شود و خودتان بهتر می دانید منظور من چیست. موفق باشید
امیر حسین سلطان/تهران۳۶۷۸۹۲۶۱۶:۳۵:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۱۰
در سطر پنجم (لجام گسیخته) به خطا (انجام گسیخته) ارسال شده است. لطفا اصلاح کنید در سطر اول نیز (نمی گویید؟!) به خطا (نمی جویی؟!) درج گردیده است. لطفا اصلاح کنید.
ناشناس۳۶۷۴۷۲۹۱۵:۰۷:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۷
گرانی های 7 سال گذشته نتیجه افزایش 10 برابری حجم نقدینگی و چاپ پول بدون پشتوانه در دولت روحانی است.
ناشناس۳۶۷۴۰۷۶۰۱:۵۲:۴۴ ۱۴۰۳/۹/۷
آیا گرانی برق، خودرو، دلار، نان، شوینده ها، لبنیات و ... در ۱۰۰ روز بدون دوربین قابل رویت نیست؟؟؟
ناشناس۳۶۷۳۸۱۰۲۱:۳۲:۵۸ ۱۴۰۳/۹/۶
آقای صمصامی! افزایش ۲۰ درصدی حقوق در مقابل تورم ۴۰ درصدی در کمیسیون تلفیق همان مجلسی که شما داری تهدید میکنی ، تصویب شد! لطفا الکی سنگ مردم را به سینه نزنید.
ناشناس۳۶۷۴۲۴۰۰۹:۱۰:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۷
برای اینکه تورم بالا نرود
ناشناس۳۶۷۳۸۱۷۲۱:۳۸:۲۸ ۱۴۰۳/۹/۶
روزنامه وطن امروز اگر شما جزو منتقدان منصف هستی چرا در مقابل حرفهای آقای عارف خطاب به منتقدان غیر منصف بر آشفته شدی؟!
بازنشسته ۷۴ ساله۳۶۷۳۸۲۸۲۱:۵۱:۵۰ ۱۴۰۳/۹/۶
آقای ثابتی رکورد گرانی در دولت سیزدهم شکسته شد. در اون دولت ، یک‌شبه قیمت‌ها سه چهار برابر شد. نمونه اش قیمت گوشت ، روغن خوراکی ماکارونی ، مرغ و ...
ناشناس۳۶۷۳۹۹۷۰۰:۱۲:۵۶ ۱۴۰۳/۹/۷
اون که به خاطر جنگ اکراین و روسیه و به تبع اون کمبود نهاده ها در جهان بود و در عوض یارانه 6 برابر شد
ناشناس۳۶۷۴۳۵۰۱۱:۱۵:۳۰ ۱۴۰۳/۹/۷
اولا گرانی شدید با حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی رخ داد. ثانیا قبل از افزایش ادعایی ۸ برابری یارانه، دو یارانه نقدی پرداخت میشد یکی به اسم نقدی به مبلغ ۴۵۵۰۰ تومان و دیگری با عنوان معیشتی به مبلغ ۵۵۰۰۰ تومان یعنی حدود ۱۰۰ هزار تومان.
ناشناس۳۶۷۴۲۴۱۰۹:۱۲:۰۱ ۱۴۰۳/۹/۷
آن که باید برداشته می شد که از دوستان همین دولت فعلی هستند که برنداشتند و بر هم نمی داشتند تورم سر به فلک می زد در ضمن مدیریت کلی آن دولت مثبت هست و قیمت سازی بی جهت هم نشد
ناشناس۳۶۷۳۸۴۵۲۲:۰۴:۰۲ ۱۴۰۳/۹/۶
این آقای صمصامی زمان دولت سیزدهم کجا بود؟
ناشناس۳۶۷۳۹۴۳۲۳:۲۴:۴۶ ۱۴۰۳/۹/۶
مذاكره نه تابو ، نه هدف ! ------------------------------- اين حقير فقير كه از هفت شهر « سياست » پس كوچه اي از آن ، را آشنايي نيست ، معتقد است كه « پرنده سياست » هم مانند پرندگان زبان بسته ديگر دو بال دارد ، يكي ازاين بالهاي پرنده سياست « مذاكره » هست ! ... بال مذاكره !..... و بال ديگر بال غير مذاكره ! البته اين پرنده بر خلاف طيور ديگردو بالش به يك سايز و يك اندازه نيست ، به نظرم بال « مذاكره » بزرگتر است و شايدهم قدرتمند تر ! ... و بال غير مذاكره كوچك تر و غير قدرتمتدتر !! ... حال ممكن است نظريه اين دعا گو صائب و درست باشد و شايد هم غير درست ! شايد هم تا چند درصدي درست !! ... به هر حال چه اين نظريه درست باشد ، چه نادرست باشد ، بالاخره خودش يك نظريه كه هست ! بله ؟!
احسان۳۶۷۴۱۰۳۰۴:۲۳:۱۴ ۱۴۰۳/۹/۷
۱-یعنی نمی شه همانطور که با روسیه - از موضع قدرت و عزت - مذاکره می کنیم ، با آمریکا هم مذاکره کنیم؟! ۲- چرا نمی شه خودمان - بدون واسطه های طماع- با آمریکا گفتگو کنیم ، و اصلا شرایط شون رو هم نپذیریم؟ اصلا اعتراض ها ی خودمون را مستقیم به خودشون بگیم؟ ۳-همانطور که در گذشته مذاکرات حساس را به افراد امین حاکمیت - مثل لاریجانی و جلیلی - سپردیم ، نمی شه الان هم مذاکرات مستقیم با آمریکا را به آنها بسپاریم؟ این « فرار کردن » از گفتگوی مستقیم - حتی با دشمن - ، فقط به سود واسطه ها ، دلال ها ی طماع است.
ناشناس۳۶۷۴۱۶۹۰۷:۵۲:۰۳ ۱۴۰۳/۹/۷
نمی دانم تندروها چرا همیشه از منطق فرار می کنند. ما چه داریم که بابت آن غربی ها بیایند و تحریم های ما را بردارند. ما غربی ها را می توانیم از چه چیزی محروم کنیم که انگیزه ای برای توافق برای آنها باشد.
ناشناس۳۶۷۴۳۹۴۱۱:۵۰:۴۹ ۱۴۰۳/۹/۷
اتفاقا قالیباف دیروز جواب این جماعت تندرو و پر مدعا را داده !
ناشناس۳۶۷۴۲۴۴۰۹:۱۴:۵۸ ۱۴۰۳/۹/۷
ضعیف ترین دولتی هست که آمده و از دولت روحانی هم بدتر می باشد
سرباز وطن۳۶۷۴۲۹۱۱۰:۱۶:۵۸ ۱۴۰۳/۹/۷
نه مذاکره و نه جنگ. ما باید تابع رهبر خود باشیم کلام ایشان برخاسته از الطاف الهی است .
ناشناس۳۶۷۵۲۵۷۲۰:۱۳:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۷
اما با صدام هم جنگ کردیم و هم مذاکره! یادتان رفته است؟
dayani۳۶۷۴۲۹۴۱۰:۱۷:۵۶ ۱۴۰۳/۹/۷
هنوز وفاقی با مردم مشاهده نشده است، گرانیها با بیان اینکه قیمتهای واقعی همین هاست راهی برای وفاق با این مردم باقی نمی گذارد. اگر خودرو گران در میاید، در همان خودروسازی تغییر مثبت بوجود آورید نه اینکه خود رو را گران کنید. همه تولید کنندگان در جاهایی که حساب و کتاب در میان است، کیفیت را بالا میبرند و قیمت را پائین، ما کیفیت را پائین میاوریم و قیمت را بالا میبریم.
سعید۳۶۷۴۳۷۶۱۱:۳۳:۲۶ ۱۴۰۳/۹/۷
خیلی از وزرا و مدیران میانی و استانداران که یا اصولگرا هستند یا میانه ، وزیر نیرویی که این همه بهش انتقاد میشه در دولت مرحوم رئیسی وزیر یکی از بزرگترین وزراتخانه ها بوده .
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  6. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  7. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  8. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  9. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  10. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  11. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  12. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

  13. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  14. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  15. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  16. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  17. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  18. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  20. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  21. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

  22. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  23. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

  24. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  25. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  3. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  4. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  5. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  6. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  7. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  8. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  9. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

  10. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  11. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  12. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  13. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  14. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  15. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  16. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  17. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  18. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

  19. ظریف: ترامپ اقدامات عملی انجام دهد، ایران آماده گفت‌وگو است

  20. هدف صهیونیست‌ها از پذیرش آتش‌بس با لبنان چیست؟

  21. چه کسی باید ثابت کند به دنبال جنگ و ناآرامی نیست؟

  22. مجوز برای بی‌مجوزها/ ماجرای تذکر اتباع به زنان ایرانی در قانون چیست؟

  23. جلیلی: حرف از توافق جدید اشتباه است  

  24. چرا صحبت های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  25. سرلشکر سلامی: شکست خوردگان نبرد غزه و لبنان فرماندهی حملات وحشیانه به سوریه را در دست دارند

آخرین عناوین