واعظی: در پرونده FATF گروکشی می کنند /سعید جلیلی استارت FATF را زد /پزشکیان از پشتوانه کافی برای تصویب CFT و پالرمو برخوردار است

  4030814023 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس دفتر دولت دوازدهم با اشاره به نقش جلیلی در راه اندازی FATF می گوید: بررسی و اقدام اولیه FATF در زمان دولت آقای احمدی نژاد شروع شد و جلیلی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود نیز نقش داشت. نامه از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با امضای آقای جلیلی در موضوع FATF ارسال شده است.

واعظی: در پرونده FATF گروکشی می کنند /سعید جلیلی استارت FATF را زد /پزشکیان از پشتوانه کافی برای تصویب CFT و پالرمو برخوردار است

به گزارش خبر آنلاین، حل مسئله FATF محوری ترین وعده اقتصادی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری بود. وعده ای که به نظر می رسد توسط رئیس جمهور فراموش نشده و حالا در کمتر از ۶ ماه از گذشت عمر دولت نشان داده که بر روی حرف خود ایستاده، از نامه به مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره FATF تا ماموریت به وزیر اقتصاد برای حل این مسئله.

البته که این تحرکات پزشکیان برای حل FATF واکنش های مخالفین را هم به همراه داشته و دارد. همین چند وقت پیش بود که قاسم روانبخش، نماینده جبهه پایداری در قم که حامی جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری بود، صراحتاً اعلام کرده که پالرمو و CFT مورد قبول قرار نمی گیرند.

اما در مورد تلاش های پزشکیان برای به سرانجام رساندن FATF این سوال مطرح می شود که آیا او در این زمینه به عقوبت دولت های قبلی دچار خواهد شد و مخالفان سنگ اندازی ها را کلید می زنند؟ محمود واعظی، رئیس دفتر دولت روحانی، به حل و فصل این پرونده خوش بین است و به خبرگزاری خبرآنلاین می گوید؛«پزشکیان از پشتوانه کافی برای برداشتن گام جدی برای تصویب FATF برخوردار است»

البته او به مخالفت ها در این قضیه و مخصوصا سعید جلیلی که پرچمدار مخالفت با FATF است هم اشاره می کند و خاطرنشان می کند کلا برداشت او از مسائل با برداشت سایر مسئولان متفاوت است، هر چند که بررسی و اقدامات برای اجرای FATF هم با امضای خود جلیلی کلی زده شد.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با محمود واعظی، رئیس دفتر دولت دوازدهم را می خوانید:

***

آقای واعظی! معاون حقوقی رئیس جمهور به تازگی از پیگیری های وزیر اقتصاد برای تصویب CFT و پالرمو خبر داده اما برخی چهره های تندرو و مخالف FATF نیز به صراحت از مخالفت با این لوایح گفته اند، با وجود پیگیری های دولت تا چه اندازه امکان دارد  FATF تصویب شود؟

در برهه کنونی و مطابق قانون اساسی تصویب FATF در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است. با توجه به اینکه لوایح در دولت مصوب شد و به مجلس شورای اسلامی ارسال و اصلاحات  در قوه مقننه صورت گرفت، و همچنین شورای نگهبان نظرات خود را نیز داد، نتیجتا لوایح نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت طی مراحل قانونی ارسال شده است.

نکته دیگر اینکه بررسی و اقدام اولیه FATF در زمان دولت آقای احمدی نژاد شروع شد و آقای جلیلی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود نیز نقش داشت.

سعید جلیلی استارت FATF را زد

*یعنی آقای جلیلی استارت FATF را زد؟

بله، نامه از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با امضای آقای جلیلی در موضوع FATF ارسال شده است. در حال حاضر ۲ الی ۳  کشور در دنیا هستند که همانند ما در لیست سیاه قرار دارند البته تعداد کمی از کشورها هم در لیست خاکستری و سایرین نیز براساس چهارچوب مجموعه گروه ویژه اقدام مالی فعالیت می کنند.

بنابراین مخالفین پیوستن به FATF ابتدا روشن کنند که عادی سازی روابط بانکی و مالی ایران با سایر کشورهای جهان را الزامی و منطقی و در راستای تقویت منافع ملی می دانند یا خیر؟ آیا ایران نیازمند صادرات مزیتی بدون محدودیت و تعامل پایدار بانکی با دنیا هست یا خیر؟

از همه مهم تر جملگی مقامات کشور در دولت های مختلف با پولشویی مخالفت کرده اند، به این ترتیب که در دولت روحانی، شهید رئیسی و دولت فعلی ، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و مسئولین ذیربط با پولشویی در داخل ایران صراحتا مخالفت کرده اند . فلذا ساز و کار FATF کاربرد داخلی برای مبارزه با پولشویی نیز دارد. 

مسئله پولشویی در کشور به اندازه ای اهمیت پیدا کرده که بانک مرکزی انواع و اقسام ساز و کارها برای جلوگیری از پولشویی را لحاظ کرده است. بنابراین اگر به دنبال روابط عادی، سالم و کم هزینه با دنیا هستیم ضروری است از مزایای مختلف FATF بهره مند شویم. این سازوکار فقط در ارتباط با مسئله FATF و روابط مالی با دنیا نیست بلکه در بقیه تعاملات جهانی از سازوکارهای مصوب استفاده می شود. به عنوان نمونه در گمرک ایران انواع و اقسام ساز و کارهای بین المللی وجود دارد که همه گمرک های دنیا نیز آنها را رعایت می کنند.

در دورانی که وزیر ارتباطات بودم در حوزه مخابرات و ict انواع و اقسام ساز و کارهای استاندارد که در سازمان های بین المللی تصویب می شدند وجود داشت، فلذا از دولت و مجلس تایید می گرفتیم و به آن ملحق می شدیم. در نتیجه در همه وزارتخانه ها این نوع اقدامات مرسوم است.

در ماجرای FATF گروکشی می کنند و می گویند اول تحریم ها را بردارید /این راهبرد موثر و روبه جلو نیست

در حال حاضر رییس جمهور نهم در راستای گشایش و تحول اقتصادی دو قول حائز اهمیت به مردم داده است. اول اینکه وعده داد ایران را از لیست سیاه FATF خارج و روابط بانکی را با دنیا عادی کند و دوم اینکه تلاش کند که تحریم ها به بهترین شکل رفع شوند. اینکه در ماجرای FATF برخی گروکشی می کنند و می گویند اول تحریم ها را بردارید،  راهبرد موثر و رو به جلو نیست.

هر کدام از موانع اقتصادی را بتوانیم رفع کنیم، گشایشی برای اقتصاد کشور به وجود آورده ایم. اگر تحریم برداشته شود، اما همچنان ذیل لیست سیاه طبقه بندی شویم، باید ۶ ماه تا یک سال صبر کنیم که وفق طی تشریفات از این لیست خارج شویم و این یعنی کشور را برای مدت زیادی معطل کردیم.

برخی مخالفان FATF با دلال ها و صراف ها مرتبطند

ولی چنانچه موضوع FATF مرتفع شود به محض اینکه تحریم ها برداشته شوند، روابط عادی و بدون محدودیت با دنیا خواهیم داشت. به نظر می رسد کسانی که با FATF مخالفت می کنند یا از جزئیات متون این لوایح مطلع نیستند و صرفا براساس شنیده ها مخالفت می کنند یا در بدبینانه ترین حالت برخی از آنها با دلال ها و صراف هایی که اعتبارات ارزی از طریق آنها مبادله می شود، مرتبط اند.

متاسفانه در این مدل تبادل اعتبار ارزی ،تجار درصد بالایی بالاسری می پردازند، که نهایتا معیشت مردم تضییع می شود. لذا بهانه هایی که در مورد  مخالفت با FATF مطرح می شود و در قالب یکی از دو حالت فوق الذکز تعریف می شود.

از این روست که در هیچ برهه ای مقام معظم رهبری، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و مقامات عالی و ذیربط کشور وفق اصل حفظ و بسط منافع ملی با دو لایحه مورد نظر مخالفت نکردند. زیرا تصویب لوایح ، اقدامی است که راه را برای بهره برداری از مزایای FATF فراهم می کند.

واعظی: در پرونده FATF گروکشی می کنند /سعید جلیلی استارت FATF را زد /پزشکیان از پشتوانه کافی برای تصویب CFT  و پالرمو برخوردار است

چوب لای چرخ دولت پزشکیان گذاشتن، کاملا خلاف وفاق است

*با توجه به خبرهایی که توسط اطرافیان جلیلی منتشر می شود، به نظر می رسد او بر روی برنامه های پزشکیان تمرکز کرده، کما اینکه قبل از رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی و همچنین بررسی لایحه بودجه با تعدادی از نمایندگان جلسه برگزار کرده است. با توجه به تمرکز جلیلی بر روی برنامه های دولت چهاردهم، به نظر شما طیف نزدیک به او تا چه اندازه می تواند فضا را بر علیه FATF کند؟

 طیف تندرو ، اقلیتی هستند که باید قبول کنند حسب اراده  مردم شکست خورده اند. در اکثر کشور ها نامزدی که در انتخابات شکست می خورد، سریعا اشتباهات خود را آسیب شناسی و اصلاح می کند. اما این گروه می خواهد ۴ سال  بر سیاست های غیر کارشناسی  غلطی که داشتند، اصرار ورزند.

چوب لای چرخ دولت گذاشتن امر ملی نیست و کاملا در خلاف وفاق است. در حقیقت اینکه فرد شکست خورده بخواهد به واسطه سلسله اقدامات سلبی و کارشکنی ها در بخش های دیوانی و خصوصی، دولت منتخب مستقر درگیر مسائل جزئی و حاشیه ای شود و نهایتا موفق نشود که  به مردم بگویند شما اشتباه رأی دادید، جرم بزرگ و غیر قابل بخششی است. 

بعید است اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت تاثیر مخالفان FATF قرار بگیرند

متاسفانه جنگ فرسایشی در غزه و لبنان منجر شد که دولت چهاردهم از زمان استقرار تا کنون در اجرای برنامه ها و اهدافی که دارد به صورت کامل توفیق نیابد. چراکه همواره مشکلات اقتصادی و مسائل امنیتی جنگ غزه و بالاخص تداوم تحریم ها بر روی افزایش  نرخ ارز و گرانی ها تاثیرگذار است و طبیعی است که دولت باید به هر طریق کارشناسی و منطقی جلوی این اقدامات را بگیرد.

فکر می کنم این طیف گروه گرا در تدارک فضاسازی مخربی هستند که وقتی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام مجدداً به بحث و بررسی گذاشته شد، براساس روال کارشناسی و منطقی پیش نرود. اما با توجه به حضور اعضای عاقل و فهیم در مجمع تشخیص مصلحت نظام و توجه به شرایط کشور ، بعید است روند بررسی لوایح تحت تاثیر این قبیل فضاسازی های  مخرب قرار گیرد و ضروری است تصمیمی که در راستای منافع و توسعه کشور است، اتخاذ شود.

برای جلب رضایت مردم نیازمند رفع عاجل تحریم ها و موانع FATF هستیم

*بنابراین شما فکر می کنید نظر حاکمیت هم درباره پذیرش FATF مثبت است؟

در این موقعیت که رییس جمهور  از وفاق می گوید و در این راستا قدم بر می دارد ، قطعا نمی خواهد در حاکمیت شکاف و گسل ایجاد کند، بلکه نهایت همت و تلاش خود را می گمارد تا اقدامات مهم و تصمیمات بزرگی که برای مدیریت کشور  ضروری است را در جلسه سران ۳ قوه مطرح کند و اگر لازم بداند با سایر مقامات هم مشورت خواهد کرد.

در نتیجه احساس می کنم وفاقی که مد نظر دکتر پزشکیان است و از آن می گوید در راستای ایجاد هماهنگی موثر در حاکمیت است. وجه دیگر و البته بسیار مهم آن هم این است که رضایت مردم را جلب کند و پایگاه اجتماعی نظام را بسط دهد که این امر مستلزم رفع عاجل تحریم ها و موانع FATF است.

پزشکیان از پشتوانه کافی برای برداشتن گام جدی برای تصویب FATF برخوردار است

*البته مرحوم رئیسی هم دنبال تصویب FATF  بود و به دلیل همین فضاسازی ها از پیگیری آن منصرف شد اما شما می گویید فضاسازی ها نمی توانند مانعی بر سر راه پزشکیان برای تصویب FATF شوند.

پزشکیان به مردم تعهد داده است و همواره می گوید آنچه به مردم قول داده ام را دنبال کرده و تا آنجا که بتوانم انجام خواهم داد. از این روی شاهد این هستیم که سران سه قوه همکاری و تعامل سازنده و بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند که اقدام مبارکی است و می تواند بسیاری از گره ها و مشکلات کشور را حل کند.

از طرف دیگر امتیاز مهمی که دولت چهاردهم از ابتدا داشته، حمایت رهبری است.  از این رو به نظر می رسد که پزشکیان از پشتوانه کافی برای برداشتن گام جدی در راستای تصویب FATF وفق همراهی مجمع تشخیص مصلحت نظام برخوردار است.

برداشت سعید جلیلی از مسائل از جمله FATF متفاوت از بقیه است

*شما مخالفین FATF را به دو دسته تقسیم کردید، افرادی که از مفاد آن اطلاع ندارند و افرادی که سودی از این قضیه می برند، به نظر شما جلیلی در کدام گروه قرار دارد؟

نمی توانم بگویم آقای جلیلی از مفاد FATF اطلاع ندارد. به کلی برداشت ایشان از مسائل متفاوت است و نه تنها در مورد FATF  بلکه در مورد سایر مسائل هم برداشت آقای جلیلی با بسیاری از مسئولین  و صاحبنظران مغایر است.

به صورت کلی در مورد لزوم تصویبFATF  باید گفت که آیا اکثر کشورهای جهان که عضو FATF هستند و با آن همکاری می کنند دنبال منافع خودشان نیستند؟ هر کشوری دنبال منافع و مصالح خودش است. مگر می شود همه کشورهای دنیا وابسته باشند؟

دیدگاه کاربران

مصطفی۳۶۵۱۶۳۰۰۹:۴۳:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۱۴
به نظرم حرفی که زده می شود که اول تحریم ها برداشته شود حرف به جا و منطقی هست چون طبق صحبت هایی که شده اگر ما FATF را بپذیریم ولی اون ها به صورتی که منافع ما رعایت شود تحریم ها رو برندارند اون موقع راه دور زدن تحریم ها بسیار سخت یا ناممکن خواهد شد. بهتر هست ساده انگارانه و با حسن نیت به غربی ها به قضیه FATF نگاه نکنیم
ناشناس۳۶۵۱۶۳۱۰۹:۴۳:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۱۴
باز حاشیه سازی جربان غرب گرا در موارد حاشیه و دوقطبی سازی در رسانه ها و کشور
ناشناس۳۶۵۱۹۲۳۱۲:۵۲:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۱۴
درست‌زمانیکه‌موضوع‌دفاع‌از تمامیت‌کشورمطرح‌شده‌‌این واعظی‌باسناریوی‌کهنه‌ومندرس‌ وشرم‌آورfatfپیداش‌شده غافل‌ازاینکه‌این‌سناریودیگه قابلیت‌نمایش‌نداره
ناشناس۳۶۵۱۷۲۵۱۰:۴۵:۵۱ ۱۴۰۳/۸/۱۴
منافع اقتصادی و جناحی دلیل اصلی مخالفت با FATF است
ناشناس۳۶۵۱۹۸۸۱۳:۳۷:۱۱ ۱۴۰۳/۸/۱۴
هر وقت تحریم رفع شد نه مانند دوران روحانی که اسمش رفع تحریم بود ولی بانک های ایران نمی توانستند مراوده کنند با اینکه در لیست سیاه نبودیم بیا!
ناشناس۳۶۵۱۸۸۷۱۲:۳۲:۵۹ ۱۴۰۳/۸/۱۴
ساختار حکمرانی و حدود اختیارات کاملا مشخص است.
ناشناس۳۶۵۱۹۴۸۱۳:۰۷:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۱۴
عجب گیری کردیم تمام افراد امتحان پس داده ،در به در بدنبال سمت هستند و مدتی پیدایشان نبود دوباره سعی دارند خود را مطرح کنند
ناشناس۳۶۵۱۹۵۵۱۳:۰۹:۵۹ ۱۴۰۳/۸/۱۴
همانهایی که امتحان خود را بارها پس داده‌اند قصد خداحافظی ندارند
ناشناس۳۶۵۲۱۴۰۱۵:۱۱:۰۸ ۱۴۰۳/۸/۱۴
کاش این دوستان به دو سوال ساده جواب شفاف بدهند اول آیا در حال حاضر و با وجود تحریم ها عمل به دستوالعملهای FATF باعث عادی شدن روابط بانکی میشود؟ دوم آیا در حال حاضر و با وجود تحریم ها عمل به دستوالعملهای FATF باعث سختتر شدن دور زدن تحریم ها نمی شود؟ اگر درست جواب داده شود معلوم میشود کاسبان تحریم چه کسانی هستند.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  2. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  3. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  4. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  5. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  6. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  7. نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم/قیم مردم نیستیم/مشکلات چندین‌ساله، ۱۰۰ روزه حل نمی‌شوند

  8. چرا به سوریه رفتیم؟ چرا مجدد نرفتیم؟

  9. آقاتهرانی: قانون عفاف و حجاب مادام العمر نیست + ویدیو

  10. اهل مذاکره و گفتگو هستیم اما باج نمی دهیم

  11. اولیانوف: روسیه خلاف آمریکا به دوستانش خیانت نمی‌کند؛ اسد در مسکو است

  12. سیاوشی: قانون حجاب طبق برنامه اواخر آذر ابلاغ می‌شود

  13. یارانه پردرآمدها در سال آینده حذف می شود

  14. ظفرقندی: سالانه ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهیم

  15. لحظه نصب پرچم تغییریافته سوریه بر فراز ساختمان سفارت این کشور در مسکو

  16. آمریکا احتمالا هیئت تحریر الشام را از لیست تروریستی حذف کند

  17. پیش بینی معنادار عراقچی از آینده سیاسی سوریه

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

  4. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  5. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  6. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  7. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  8. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  9. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  10. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  11. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  12. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  13. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  14. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  15. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  16. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  17. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  18. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  19. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  20. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  21. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  22. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  23. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  24. عوامل شهادت تکنیسین اورژانس ایرانشهر شناسایی شدند

  25. ظریف را آمریکا و اروپا تحریم کرده اند، ما هم در داخل تحریمش کنیم؟/گرانی ها بخاطر عملکرد دولت پزشکیان نیست

پربحث‌های هفته

  1. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  2. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  3. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  4. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  5. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  6. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  7. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  8. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  9. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  10. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  11. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  12. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  13. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  14. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  15. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  16. ظریف را آمریکا و اروپا تحریم کرده اند، ما هم در داخل تحریمش کنیم؟/گرانی ها بخاطر عملکرد دولت پزشکیان نیست

  17. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

  18. نظام اداری در ایران؛ بی قواره و گردن کلفت!

  19. غضنفرآبادی: هیچ برخورد فیزیکی در قانون عفاف و حجاب وجود ندارد

  20. پورمحمدی: کسانیکه خوب مذاکره نکردند باید پاسخ دهند/ از مذاکره پا پس نمی کشیم

  21. چه کسی باید ثابت کند به دنبال جنگ و ناآرامی نیست؟

  22. روزنامه جمهوری اسلامی : سرگرم دعواهای پوچ بودیم، سوریه از دست رفت

  23. نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم/قیم مردم نیستیم/مشکلات چندین‌ساله، ۱۰۰ روزه حل نمی‌شوند

  24. چرا به سوریه رفتیم؟ چرا مجدد نرفتیم؟

  25. پاسخ امیرحسین ثابتی به توییت حشمت الله فلاحت پیشه

آخرین عناوین