فرزین:‌ ارز مفت به کسی نمی‌دهیم/ بانک مرکزی مسئول تورم یا ارز نیست

  4020829022 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که هیچ مشکلی در بازار ارز نداریم اما ارز مفت به کسی نمی دهیم گفت: می گویند بانک مرکزی مسئول تورم یا مسئول ارز است. نه، اینطور نیست عوامل متعددی تاثیرگذار هستند.

فرزین:‌ ارز مفت به کسی نمی‌دهیم/ بانک مرکزی مسئول تورم یا ارز نیست

به گزارش تسنیم، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی در دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، اظهارداشت: باتوجه به حوادث غزه ابتدا باید بگویم این ظلم آشکار که بر مردم فلسطین شده قابل تحمل نیست و امیدوارم این موضوع به نفع مردم فلسطین به سرانجام برسد.

او در ادامه با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه بانکداری الکترونیک طی سالهای گذشته انجام شده است، افزود: هوش مصنوعی، تصمیم گیری براساس داده و‌اطلاعات را هموار می کند؛ باید در حکمرانی نیز به ما کمک کند و به بینشی تبدیل شود.

رییس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه باید در هوش مصنوعی جز ده کشور اول دنیا باشیم، گفت: ما در بعضی از حوزه ها عملکردمان خوب است بخصوص در زیرساخت‌ها؛ خیلی از کشورها از الکترونیکی بودن 97 درصد زیرساخت پرداخت تعجب می کردند. الان 90 درصد چکها صیادی است و این روی قابل اعتماد شدن چک تاثیر گذار بوده است.

فرزین ادامه داد: احراز هویت غیرحضوری نیز از اقدامات خوب دیگر است که دستورالعمل آن از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است؛ بانکها هم اقدامات خوبی داشتند.
وی افزود: 12 میلیون و 300 هزار حساب تفکیک شدند؛ 2 میلیون و 300 هزار حقوقی و 10 میلیون حساب حقیقی بوده است.

او در ادامه درباره آسیب شناسی نظام بانکی گفت: ما در نظام بانکی و بانک مرکزی مشکلات زیادی داریم و برای رسیدن به بانکداری مرکزی مطلوب راهی طولانی داریم.

فرزین گفت: بانک مرکزی باید بتواند از هوشمندی استفاده کند و این بحث می تواند در نظارت به ما کمک کند. ما در بانک مرکزی در بحث نظارت با مشکل مواجه ایم و این یکی از معضلات بانک مرکزی کشورمان است که نظارت دقیقی روی بانکها نداریم.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اگر نظارت دقیق بر بانک‌ها و‌گردش پول و ارز در کشور داشته باشیم بسیاری از نوسانات را می توانیم کنترل کنیم، تصریح کرد: پول و ارز باید رصد بشوند؛ این بیشتر از طریق سیستم بانکی انجام میشود؛ پول ما باید حکمرانی لازم را داشته باشد.

وی گفت: مراودات با کشورهای مختلف داریم ولی هیچ نظارت دقیقی وجود نداشته و خیلی از آسیب ها بخاطر عدم نظارت و اجرای مقررات است.

وی با بیان اینکه می‌خواهیم مرتب بانکها و پول را رصد کنیم ولی در این حوزه مشکل داریم، افزود: مشکل دیگر تولید آمار است؛ داده های اقتصاد کلان باید ابزاری برای سیاست گذاری ‌و پیش بینی آینده باشند؛ الان آمار و‌اطلاعات موجود این کمک را نمیکند؛ بصورت نسبی می‌گویم؛ اما آمار اصلا به روز نیست و مبتنی بر آمار گذشته است؛ دیتای تورم مربوط به دو سال گذشته است و چه کمکی به ما می کند در سیاست گذاری!؟

فرزین گفت: این آمار بیشتر ابزاری برای منافع سیاسی شده و کمکی به ما به عنوان سیاستگذار نمیکند! ما باید منافع ملی آمار اقتصادی را حس کنیم. آمار اقتصادی را تولید نمیکنیم که یکی بگوید من خوب بودم دیگری بد؛ باید آماری تولید شود که به ما کمک کند تا بدانیم سیاست بعدی ما باید چه شود.

وی افزود: می گویند بانک مرکزی مسول تورم یا مسول ارز است. نه، اینطور نیست عوامل متعددی تاثیرگذار هستند.

فرزین پیش بینی پذیر کردن اقتصاد را موضوع مهم دیگری دانست که باید به آن پرداخته شود و گفت: در این حوزه هم دچار مشکل هستیم؛ در سالهای قبل تکانه‌های متعددی داشتیم که اگر قابل پیش بینی بود آثار منفی کمتری را شاهد بودیم.

وی افزود: باید بتوانیم خوب پیش بینی و پیش نگری کنیم و سیاست متناسب اتخاذ کنیم تا آثار منفی تکانه ها را خنثی کنیم. به موقع نمیتوانیم‌ تصمیمات مناسب اقتصادی بگیریم و شوک هایی که به اقتصاد وارد میشود را پیش بینی کنیم.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به انتظارت منفی در جامعه گفت: تیمی در خارج کشور با عملیات روانی درحال تلاش برای متلاطم کردن بازار هستند؛ تا بازار آرامش دارد فورا مصاحبه هایی را به نقل از مقامات امریکا و قطر و ... علیه ایران منتشر می کنند؛ فنر مجازی درست کردند و مدام دارند انتظارات تورمی را برای فعالان اقتصادی زنده نگه می دارند و مدام میگویند فنر ارز فشرده شده و تا اخر سال رها می شود.

وی افزود: نه تنها عملیات روانی بلکه عملیات واقعی می کنند، گفت: هیچ مشکلی در بازار ارز نداریم؛ تسلطمان نیز در حوزه ارز بسیار افزایش یافته است. ارزمان را به مفتی خرج نمیکنیم و بابت زیرساختهای کشور خرج میکنیم؛ ارز را مفت به کسی نمی دهیم، ارز دست هر کسی هم هست باید برگرداند.

وی گفت: سیاست تثبیت سیاست قطعی ماست و کوتاه هم نمی آییم؛ انتظارت‌تان را با سیاست تثبیت هماهنگ کنید و به فنرهای خیالی که می سازند توجه نکنید. به تئوری‌های الکی توجه نکنید.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: انتظارات برای ما خیلی مهم است و اگر مردم به ما اعتماد نکنند و به این تئوری های الکی و فنرهای ساختگی توجه کنند، کار سخت می شود ولی اگر اعتماد داشته باشند این تیم هیچ کاری نمی توانند انجام دهند.

در سال 90 بالاترین میزان تراز تجاری را داشتیم ولی با فضاسازی روانی بازار بهم ریخت؛ هر شب این آقایان روایت دارند و زمان تعیین می کنند که فلان تاریخ جهش خواهیم داشت!!

فرزین با تاکید براینکه در فضای انتظاراتی وضعیتی علیه سیاست تثبیت بوجود می آوردند ؛ تصریح کرد: می گویند دولت کسری بودجه دارد و به همین دلیل بازار بهم میریزد؛ اولا کسری بودجه آنچه اینها می گویند نیست و دوما اصلا اجازه نمیدهیم کسری بودجه ریالی شود.

وی به رمز ارزها اشاره و تصریح کرد: در رمز ارزها سیاست ما این است که اگر قانونی شود به صادرات و واردات کمک کند ولی محدودیت اعمال شده به استفاده از رمز ارزها در داخل مربوط می‌شود. دلیل آنهم پولشویی است و شواهد زیادی داریم که از رمزارز برای پولشویی استفاده می شود.

دیدگاه کاربران

نرگس سادات۳۲۹۷۵۵۵۱۰:۰۸:۴۶ ۱۴۰۲/۸/۲۹
اگر ایشان مسئول نرخ ارز یا سیاست های پولی کشور نیست پس چه کسی این مسئولیت را بر عهده دارد !!!1
مجتبی یارمحمدی۳۲۹۷۵۷۹۱۰:۳۸:۵۲ ۱۴۰۲/۸/۲۹
حق با ایشونه ، بانک مرکزی مقصر نیست ، حتی دولت هم مقصر نیست . تقصیر کار اصلی ما مردم هستیم!!!!
ناشناس۳۲۹۷۵۸۳۱۰:۴۲:۲۴ ۱۴۰۲/۸/۲۹
بانک مرکزی مستقل تنها مسئول تورم هر کشوری هست. بانک مرکزی مجری دستورات جاهای دیگر، بانک مرکزی نیست.
ناشناس۳۲۹۷۶۱۸۱۱:۱۰:۰۳ ۱۴۰۲/۸/۲۹
شما دستکاری در اقتصاد مانند سرکوب ارزی نکن تورم خود به خود کم می شود در حد 15 الی 20درصد! البته چاپ پول هست که مستقیما به شما مربوط هست! که آن هم حتی باشد با مالیات بر دلالی تورم به تک رقمی می رسد!!
ناشناس۳۲۹۷۶۳۱۱۱:۱۹:۴۲ ۱۴۰۲/۸/۲۹
بانک مرکزی و دولت شرکت ها را تا دم ورشکستگی رسانده اند. عدم هماهنگی بانک مرکزی با قوانین صمت، ضعف شدید و عدم زمان بندی مناسب در تخصیص ارز که باعث ایجاد تاخیر در ساخت و یا انجام پروژه ها و جریمه های سنگین کارفرمایان می شود، مکلف نمودن شرکت ها با قراردادها با نرخ تبدیل ارزی که بانک مرکزی تحمیل می کند و هر زمان خواست تغییر می دهد بدون آنکه برایش مهم باشد چند شرکت را ورشکست نموده، عدم اطلاع از مصائب گمرکی و ضعف شدید کارکنان اداره استاندارد در تایید یا عدم تایید یک کالا و جریمه های سنگین تاخیر در ترخیص کالا و ارایه مستندات مصرف ارز دریافتی به بانک مرکزی، عدم درک درست بانک مرکزی از مسایل تحریمی و درخواست کارشناسی کالا توسط شرکت های بازرسی زیر مجموعه دولت، استاندارد، از شرکتی خارجی که نمی داند مقصد کالای تحریمی ایران است، زیرساخت های ضعیف دولت الکترونیک و ثبت سفارش، فساد در گمرک، استفاده بسیاری از شرکت های مشخص از رانت معافیت از گمرک و ترخیص هر نوع کالا با هر اسم، عدم شناخت تصمیم گیران و قانون گذاران از فعالیت های تولیدی و مفاهیم آن (به عنوان نمونه بسیاری از مواد اولیه صرفه تاسیس یک کارخانه میلیون دلاری برای مصرف کم آن در محصول نهایی وجود ندارد)، عدم حمایت واقعی (و نه در حرف و کلام) از تولید داخل، ممنوعیت کالا برای صنایع حساس به بهانه تولید داخل با توجه به اینکه در خیلی موارد شرکت داخلی تولید کننده آن کالا قابلیت تولید با مشخصات فنی درخواستی را نداشته و یا استاندرادهای لازم را ندارد (به عنوان مثال تجهیزات اندازه گیری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی که برای هر فرایند باید به شکل متفاوت طراحی و ساخته شوند و محصول جنرال نیست)، فساد واقعی در بدنه دولت (متاسفانه اکثر آقایان در پست های مهم تقاضای سهم خواهی در قبال حمایت از یک شرکت را دارند) و غیره کشور، شرکت ها و مردم را بیچاره کرده است.
ناشناس۳۲۹۷۶۷۸۱۱:۵۲:۳۸ ۱۴۰۲/۸/۲۹
خدا به داد برسه باز قراره چه بلايي سر مردم بيارين
ناشناس۳۲۹۷۷۴۵۱۲:۳۷:۳۷ ۱۴۰۲/۸/۲۹
مقصر دلالان ارز هستند .
ناشناس۳۲۹۷۷۴۸۱۲:۴۰:۵۸ ۱۴۰۲/۸/۲۹
پس بانک مرکزی مسئول در سنگ اندازی بر سر راه مردم است ؟؟؟ خلق پول کلانی که توسط بانکهای خصوصی با فسادهای گسترده شان شده مگر نباید توسط بانک مرکزی کنترل می شد
ناشناس۳۲۹۷۷۸۵۱۲:۵۹:۳۸ ۱۴۰۲/۸/۲۹
جناب رییس پس مقصر تورم کیست ؟ اما نخبگان می گویند تحریم‌ها فقط سی در صد در اقتصاد تاثیر دارند
محمد۳۲۹۷۸۵۲۱۳:۴۷:۵۹ ۱۴۰۲/۸/۲۹
طبق نص صریح قانون، بانک مرکزی مسئول حفظ ارزش پول ملی یعنی ریال است. اما در حال حاضر بانک مرکزی ایران با سیاست های خود بیشتر حافظ ارزش دلار شده است. پول ملی کشور وسیله سنجش ارزش کالا و خدمات و نیز وسیله مبادله و ذخیره ثروت است. اما بانک مرکزی ایران مردم و فعالان اقتصادی را به سمت استفاده از دلار و ارزهای خارجی به جای ریال در ذخیره ثروت و مبادله و حفظ ارزش دارایی های خود سوق می دهد. چون تمام کنترل های آن بر روی ریال است. و نیز ظلم بزرگتر این است که حق خلق پول که یک حق حاکمیتی و ابزار اعمال سیاست های اقتصادی است را عملاً به بانکداران تجاری و شرکت‌ها و بنگاه های زیرمجموعه بانک های خصوصی داده است تا هر طور دوست دارند مردم و دولت را بازی داده و منافع خود را تامین کنند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. احتمالاً مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در شورای نگهبان رد شود

  2. چیزهایی که درباره این «فساد دبش» نمی دانیم

  3. درباره میدان شهید صدام حسین!

  4. عبدالحمید برای اسرائیل حق قائل است/ او طرفدار طرفدار پیمان ابراهیم و سخنانش درباره یک رژیم غاصب عجیب است

  5. توضیحات قوه قضائیه درباره پرونده واردات چای/ آمار رئیسی از اقتصاد کشور

  6. ساسی مدیای آقای عبدی !

  7. در انتخابات به چه کسانی رای دهیم؟

  8. اولین تصویر از شهید مرزبان در سراوان

  9. تصاویری از لحظه شلیک مستقیم به نظامیان صهیونیست

  10. ۳ نکته در مورد راهکار تشکیل دو دولتِ اسرائیلی و فلسطینی

  11. پرونده فساد چای دبش از دولت قبل است/ احساسات جامعه جریحه‌دار شد

  12. گزارش تحقیقی از ماجرای مهاجران؛ ستیز یا ساماندهی؟/ چه کسی به اقبالیه حمله کرد؟

  13. امیر تتلو به ایران تحویل داده شد

  14. زباله ها را هم نزنید !

  15. خرید خودروی برقی و حواس هایی که باید جمع باشد!

  16. نظر فرزاد حسنی درباره مستند تازه شبکه منوتو

  17. قوه‌قضائیه علیه «فساد ساسی‌مانکن» اقدام کند/ شکایت «زاکانی» از شایعه‌پردازان

  18. واکنش بازرسی ویژه رئیس‌جمهور به فساد در واردات چای

  19. چرا موسیقی تتلوها «سم» است؟

  20. کارخانه‌ها در به در به‌دنبال کارگر؛ کارگر حاضر به کار نیست!

  21. دفاع تمام‌قد قالیباف از عملکرد مجلس/ تاکید رئیسی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال

  22. کاهش تورم تا پایان سال ادامه دارد

  23. معادله چند مجهولی یک قانون!

  24. چرا غرب از افزایش قدرت "محور مقاومت" نگران است؟

  25. توضیحات دفتر امام‌جمعه رشت درباره حواشی پیش آمده در نماز جمعه  

پربحث‌های دیروز

    پربحث‌های هفته

    1. چیزهایی که درباره این «فساد دبش» نمی دانیم

    2. پرونده فساد چای دبش از دولت قبل است/ احساسات جامعه جریحه‌دار شد

    3. کارخانه‌ها در به در به‌دنبال کارگر؛ کارگر حاضر به کار نیست!

    4. کاهش تورم تا پایان سال ادامه دارد

    5. معادله چند مجهولی یک قانون!

    6. بانک مرکزی اعلام کرد: حتی یک دلار هم ارز ترجیحی به واردات چای ندادیم

    7. مالیات ستانی دولت ایران کمتر از ۹۴ دولت جهان

    8. خاندوزی: مجلس و دولت به دنبال کاهش فشار مالیاتی بر اقشار کم درآمد جامعه هستند

    9. قالیباف: مردم قدرت بازپرداخت وام مسکن را ندارند

    10. قالیباف: بیت‌المال نباید جور بانک‌های ورشکسته را بکشد

    11. توضیح بازرسی ویژه رئیس جمهور درباره فساد در حوزه واردات چای

    12. خروج بازار مسکن از رکود کلید خورد؟

    13. رشد اقتصادی در نیمه اول امسال ۷.۵ درصد شد

    14.  خبرهای خوش اقتصادی "داود منظور"/ تکانه اقتصادی دیگر نخواهیم داشت

    15. افزایش ۳باره قیمت تن ماهی از ابتدای سال/ هر قوطی ۹۹هزار تومان شد

    16. کاهش ۲۰ درصدی قیمت مسکن در تهران طی ۵ماه

    17. خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ زمان افزایش ۲ برابری حقوق بازنشستگان مشخص شد

    18. کاهش بیشتر قیمت خودرو در راه است

    19. پیش‌بینی افزایش ۵۰ درصدی درآمد مالیاتی در سال آینده

    20. تورم ترکیه رکورد زد

    21. وزارت اقتصاد: انتقال موسسه نور هیچ گونه ناترازی به بانک ملی تحمیل نمی کند      

    22. ضرب الاجل وزارت صمت به ۲ خودروساز بزرگ کشور

    23. کیسه‌دوزی جدید خودروباز‌ها با فروش قسطی

    آخرین عناوین