گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد «انحصار در واردات نهاده‌های دامی»

  4020524114 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث نهاده های بخش کشاورزی ناهماهنگی برای واردات وجود دارد  نباید واردات نهادهای دامی انحصاری و در اختیار دو نفر باشد، باید فضای رقابت در این حوزه ایجاد شود.

گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد «انحصار در واردات نهاده‌های دامی»

به گزارش ایرنا، در نشست علنی امروز- سه شنبه ۲۴ مرداد ماه- مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد مسائل مرتبط با حوزه طیور، مشکلات و تأمین نهاده های دامی و کشاورزی در سال زراعی جدید در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

محمدجواد عسکری گزارش مسائل مرتبط با حوزه طیور، مشکلات و تامین نهاده های دامی کشاورزی در سال زراعی جدید را به شرح ذیل قرائت کرد.

در موضوع مربوط به حوزه کشاورزی به ویژه نهاده های دامی، مرغ و پروتئین سفید و قرمز چیزی حدود ۲۱ میلیون تن شامل ۱۰ میلیون تن ذرت، ۵ میلیون تن سویا و ۷ میلیون تن جو. از این ۱۰ میلیون تن ذرت حدود ۸ میلیون تن وارداتی است و حدود ۳۰۰ هزار تن سویا تولید می کنیم و مابقی نیز وارداتی است و جو نیز ۵۰ درصد وارداتی و ۵۰ درصد هم در داخل کشور تولید می شود.

تقریبا حدود ۲۱ هزار مجوز مرغداری صادر کردیم و دولت نیز پیگیری کرده است و حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد در حال فعالیت است که ظرفیت تولید این تعداد مرغداری در حالت تولید چیزی حدود ۲.۵ میلیون تن در سال است، علی رغم اینکه نیاز کشور ۲.۲ است که حدود ۳۰۰ هزار تن مازاد داریم و این تعداد را می توانیم صادر کنیم.

برای صادرات پروتئین سفید ظرفیت ها و قابلیت های بسیار ارزشمندی وجود دارد که باید مدیریت شود تا اتفاقات مطلوبی رقم بخورد. آنچه که مشکل در حوزه تولید ایجاد کرده است، عدم همراهی دستگاه های متولی است و زنجیره تولید دچار مشکل شده است. علی رغم اینکه بارها با رئیس جمهور، معاون اول و دستگاه های متولی مکاتبه کردیم، با چالش هایی در این حوزه مواجه هستیم. جلساتی که گرفته شده است، باعث شده تا وضعیت مرغ یک فضای مناسبی به خود بگیرد، اما این موضوع کافی نیست، چرا که باید مدیریت شود تا این مشکل افزایش پیدا نکند.

در بحث نهاده های دامی یک ناهماهنگی برای واردات وجود دارد، علی رغم اینکه بارها مکاتبه کردیم که بحث نهاده های دامی نباید انحصاری شود، و باید رقابت ایجاد شود، چرا که بسیاری اعلام آمادگی کردند تا واردات را انجام دهند و حتی بیان کردند که حاضر هستیم دولت ۶ ماه پس از واردات پول را به حسابمان واریز کند.

در بحث دموراژ کشتی ها ۳۰۰ میلیون دلار هزینه دموراژ کشتی هایی است که نهاده ها را حمل و واردات را انجام می دهند. این میزان می تواند ۳۰ کشتی را برای ما خریداری کند. بارها تاکید کردیم که تعدادی از کشتی های ما در لنگرگاه در حال دریافت دموراژ است اما هیچکس پاسخگوی این موضوع نیست.

برخی از دلایلی که باعث افزایش قیمت مرغ شده است، عبارت است از؛

- کاهش جوجه ریزی، چرا جوجه وارد می شود؟ چرا تخم مرغ نطفه دار وارد می شود؟ ظرفیت ها و قابلیت های ما می تواند هم نیاز داخلی را تامین و هم در حوزه صادرات شرکت کند.

- کاهش واردات کنجاله سویا؛ سویایی که وارد می شود باید ۴۵ درصد پروتئین داشته باشد، اما ۳۵ درصد پروتئین دارد، یعنی کیفیت سویا بسیار پایین است. دانه سویا وارد می کنند و برای درآمدسازی فضایی ایجاد کرده اند که نتوانستیم از ظرفیت سویا باکیفیت استفاده کنیم.

- عدم همخوانی قیمت واقعی مرغ با هزینه های تولید؛ وقتی تولیدکننده می خواهد تولید کند، باید هزینه ها در نظر گرفته شود و قیمت مناسب لحاظ شود که هم تولیدکننده و هم مصرف کننده در راستای تولید و مصرف بتوانند بی دغدغه کار خود را انجام دهند.

- کاهش عرضه شدید مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام؛

- مشکل وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار؛ به جای اینکه فضای تولید را تنظیم کنیم، به تنظیم فضای بازار اکتفا کرده ایم که این موضوع همخوانی ندارد. بازار نهاده ها و جوجه یک روزه رها شده است، در این راستا مکاتبه و جلساتی برگزار شده است که نیاز به مدیریت این حوزه است.

- عدم هماهنگی بین وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی و واردکنندگان؛ وزارت جهاد کشاورزی می گوید مشکل از بانک مرکزی است، بانک مرکزی نیز می گوید مشکل از جای دیگری است. اگر این هماهنگی و هم افزایی صورت نگیرد، مشکلات عدیده ای ایجاد خواهد شد.

- انحصاری بودن واردات نهاده های کشاورزی؛ امروز چرا در کشور ۲ نفر (آقای مدلل و آقای افراشته) صرفاً باید واردات نهاده های دامی را انجام دهند. چرا دستگاه های نظارتی در این حوزه دقت نمی کنند. چرا برنامه ریزی نمی شود تا فضای رقابتی به وجود آید تا این مشکلات برطرف شود؟

- سیاستگذاری غیرشفاف و غیرکارشناسی دستگاه های ذیربط؛ که منجر به عدم تقاضا و اخلال در همه زنجیره تولید شده است.

در بحث برنج ۳.۲ میلیون تن مورد نیاز کشور است که متاسفانه ۲.۱ میلیون تن و اخیراً نیز ۵۰۰ هزار تن وارد شده است. و در بحث چای نیز ۱۰۹ هزار تن واردات چای داشته ایم که حدود بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تن چای است، نزدیک به ۳۰ هزار تن چای تولید می کنیم.

راه حل های رفع مشکلات تولید مرغ:

- تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و پرورشی

- تامین نهاده های مورد نیاز صنعت مرغداری و تلاش در جهت حذف انحصار واردات نهاده های دامی است

- تامین ذخایر استراتژیک با اولویت خرید از داخل و یا واردات جهت مقابله با بحران پیش رو

- واقعی کردن قیمت ها، برطرف کردن ایرادات بازار جهت توزیع در حوزه نهاده های بخش کشاورزی

- اصلاح نظام توزیع با حذف واسطه های غیرضرور

- نظارت دستگاه های مربوطه و سپردن نقش ویژه به شبکه توزیع تعاون

- ساماندهی و سازماندهی تولیدکنندگان و تعاونی ها

- مدیریت یکپارچه

- اعمال طرح عرضه محصولات اساسی به دهک های هدف از طریق کالابرگ الکترونیک

- حذف کامل رانت ارزی و حمایت از تشکل های تولید برای تامین نهاده های کشاورزی

امسال خرید گندم از تولیدکنندگان از ۹.۵ میلیون تن گذشته است، اگر با برنامه ریزی پیش بریم، سال آینده می توانیم به خودکفایی برسیم.

در یکی از حساب های وزارت نفت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار وجود دارد و کل بدهی دولت به کشاورزان و به طور خاص به گندم کاران حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است که در حال حاضر ۶۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شده و ۸۰ هزار میلیارد تومان دیگر دولت باید پرداخت کند.

دولت هنوز نهاده های کشاورزی در حوزه بخش کشت گندم را نتوانسته تامین کند، اگر روند اینگونه باشد و با این شرایط پیش برویم، حتما سال آینده نه تنها به خودکفایی نخواهیم رسید، بلکه مشکلات عدیده ای را نیز در این حوزه شاهد خواهیم بود.

دولت باید خسارت به کشاورزان را پرداخت کند. اگر در قالب برنامه حرکت کنیم، حتما می توانیم بر مشکلات کشاورزی فائق آییم.

دولت به ازای تاخیر در پرداخت خسارت کشاورزان به ازای هر ۱۰ روز تاخیر در کشت، ۲۵ درصد کاهش عملکرد در سطح خواهیم داشت.

براساس تبصره ۳ ماده واحده قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی، دولت باید ضرر و زیان ناشی از دیرکرد تولیدکنندگان را بپردازد.

لازم است تا جلسه ای با حضور مسئولان مربوطه برگزار شود تا مشکلات بخش تولیدی کشاورزی با هم افزایی برطرف شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۸۹۴۹۷۲۲:۴۷:۲۳ ۱۴۰۲/۵/۲۴
یعنی چی؟ یعنی زور ان یک یا دو نفر انحصارگر زورش از مجلس و دولت بیشتر است؟
ناشناس۳۱۸۹۶۵۷۰۶:۳۳:۴۷ ۱۴۰۲/۵/۲۵
بخشنامه ای در فروردین مبنی بر بخشش سود و جریمه وام های بخش کشاورزی صادر شد. پس از چند ماه انتظار متوجه شدیم اعتباری که برای این منظور اختصاص داده شده است حتی یک دهم وام های دریافتی را پوشش نمی دهد. بخش کشاورزی واقعا نیاز به حمایت دولت دارد. نمایندگان محترم مجلس لطفا پیگیری نمایند.
ناشناس۳۱۸۹۶۶۳۰۶:۴۶:۴۱ ۱۴۰۲/۵/۲۵
بسیارجالب بودخصوصانکته ای که وزارت جهادبجای نظارت برتولید امده بازارراتولیدمیکنه بایستی تولیدراکنترل کنه که براتولیدکننده توجیه داشته باشه جو راازکیلویی2600تومان کرده11200تومان دوست داره دام زنده همان50تا60هزارتومان ثابت باشه همین کنترل نابجا اکثردام مولد راروانه کشتارکرد الان چوبش رامصرف کننده میخورد...
ناشناس۳۱۸۹۷۴۰۰۸:۴۴:۵۲ ۱۴۰۲/۵/۲۵
....امسال خرید گندم از تولیدکنندگان از ۹.۵ میلیون تن گذشته است، اگر با برنامه ریزی پیش بریم، سال آینده می توانیم به خودکفایی برسیم.‌..«توصبه میشود نمایندگی وضعیت آب کشور را هم مطالعه کنند» .....کارشناسان آبی می گویند کشور به ورشکستگی آبی رسیده است ...آب‌های زیرزمینی و تالاب‌های ایران به طور جبران ناپذیری تخلیه شده‌اند. به دلیل تغییرات اقلیمی، ایران باید انتظار دمای بالاتر، دوره‌های خشک طولانی‌تر و همچنین خطر بیشتر سیلاب‌های مخرب را داشته باشد.با این حال، ایران همچنان به مصرف آب گرانبهای خود برای کشاورزی ادامه می‌دهد، که کمک چندانی به توسعه اقتصادی هم نمی‌کند.
ناشناس۳۱۸۹۷۴۳۰۸:۴۵:۱۷ ۱۴۰۲/۵/۲۵
چند سال پیش اعلام شد سود یکی از همین سلطان های کالا بیشتر از مبلغ یارانه یکسال کشور بوده است و حتی اسمی از ایشان برده نشد
علی۳۱۸۹۸۶۶۱۰:۱۱:۳۷ ۱۴۰۲/۵/۲۵
با توجه به اینکه مواد پروتئینی از جمله گوشت مرغ و گاو و گوسفند و تخم مرغ از اقلام ضروری و تقریبا غیر جایگزین در سفره مردم هست عدم توفیق دولت در ساماندهی زنجیره تولید تا توزیع و همینطور تهیه و توزیع بموقع نهاده ها واقع تعجب آور هست دولتی که از زمان سرکار آمدن خود تا کنون توفیقات زیادی در عرصه سیاست خارجی و اقتصادی در بعد صادرات داشته در این حوزه موفق عمل نکرده است ایا دستها پرقدرت مافیا باعث این مسئله شده است ؟
ق م۳۱۸۹۹۹۷۱۱:۳۶:۵۵ ۱۴۰۲/۵/۲۵
دولت با این قیمت گذاری که یک ریال برای تولید کننده نمی ماند چطور میخواد به خودکفایی برسد وقتی کشاورز سود نکند دیگه علاقه ای برای کاشت جدید ندارد دل خوش نباشد کشاورز امسال همه محصول به امید افزایش قیمت به دولت تحویل داده مسعولین زیر حرف خودشون زدن قیمتی زیر قیمت تمام شده محصول پرداخت میکنند کسی نیست که سر گنج نشسته باشد تولید کند زیر قیمت بفروشد
هموطن۳۱۹۰۳۸۳۱۶:۲۱:۴۸ ۱۴۰۲/۵/۲۵
من یک دامدارم ،علت گرانی نهاده و ورشکستگی دامداران ،علی الخصوص دامادران خرد انحصار واردات نهاده هست یعنی این مملکت ایتقدر ضعیف شده که دو نفر با معیشت مردم بازی کنند؟؟
عباس پور۳۱۹۰۴۴۷۱۷:۰۵:۰۸ ۱۴۰۲/۵/۲۵
گزارش ارزنده ای بود احسنت.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  2. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  3. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  4. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  5. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  6. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  7. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  8. ناصر ایمانی: فرض کنیم یکی از این صحنه های ضرب و شتم ....

  9. اشکان خطیبی از شرایط زندگی‌ در اروپا می‌گوید: دیگر توانایی کار کردن ندارم

  10. سوء استفاده عباس عبدی از «ماچه الاغ ماده»!

  11. دلارهای خانگی روانه بازار شدند/ روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت

  12. همه رقیبان قالیباف در ریاست مجلس آینده/ توضیح معاون رئیسی درباره استقرار فراجا در بنیاد نخبگان

  13. آیت‌الله مکارم شیرازی خطاب به سردار رادان: «طرح نور» را با قدرت ادامه دهید

  14. افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک

  15. سونامی مولانا در سینمای ایران؛ رکورد افتتاحیه شکست

  16. خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد

  17. دانشگاه واشنگتن دانشجویان را به اخراج و تعلیق تهدید کرد

  18. سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن

  19. رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است

  20. مورایس مسلمان شد

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  4. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  5. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  7. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  8. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  9. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  10. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  13. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  14. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  21. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  22. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  24. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین