واکنش قالیباف به یک ادعا / تاکید رئیسی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال

  4020211082 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

واکنش قالیباف به یک ادعا / تاکید رئیسی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال

واکنش قالیباف به ادعای واگذاری خودروی شاسی‌بلند به برخی نمایندگان

به گزارش خانه ملت، دکتر محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده تهران تأکید کرد: براساس بند 11 ماده 22 آیین نامه داخلی مجلس، مکلف هستم از مجلس صیانت کنم و در این موضوع درنگ نخواهم کرد و با هر متخلفی که بخواهد آبروی مجلس را ببرد و با تهمت این بحث را پیگیری کند، برخورد می کنم و به این موضوع رسیدگی می کنم. خواهش می کنم این موضوعات را به حاشیه نبرید.

مالک شریعتی نیاسر  نماینده مردم تهران در مجلس در جریان مخالفت با اصلاح طرح مالیات بر سوادگری و سفته بازی در تذکری گفت: روز گذشته استیضاح بحمدالله برگزار شد و مجلس و دولت این موضوع را با متانت بررسی کردند و ان شاالله نتیجه برای مردم مثبت باشد و به آنها کمک کند، اما حاشیه ای که پیش از آن ایجاد شده بود و مجلس و دولت به آن ورود کردند، خوب بررسی نشد و خواهش می کنم گزارش جزئیات دهید تا مجلس و نمایندگان متهم نشوند.

***

مافیای خودرو چه کسانی هستند؟

فداحسین مالکی؛ نماینده زاهدان در همشهری نوشت: «در جلسه استیضاح 10اردیبهشت، این بار مشکلات عدیده صنعت خودرو به مافیا در این بخش عودت داده شد. دولتمردان و مجلسی‌ها به‌صورت مشترک تصریح داشتند مافیا عامل مشکل امروز صنعت خودرو است.

 آیا علت از غیب آمده است؟ کی به‌وجود آمد و چرا جلویش گرفته نشده است؟ هیچ‌کس منکر مافیای خودرو نیست. این مافیا طی 3دهه اخیر بر بی‌کیفیتی و قیمت‌های بالای خودروها اثرگذار بوده است و براساس منافع گروهی برخی جریانات خاص عمل شده است.

هر دولتی هم که روی کار آمده است همین‌ آش و همین کاسه بوده است. نمایندگان مجلس به‌حق مسئله مافیا را مطرح می‌کنند. آقای رئیس‌جمهور و آقای فاطمی‌امین هم از این مسئله سخن گفتند؛ اما مردم سؤال دارند چرا به مبارزه علیه این مافیا عمل نشده است؟»

***

اداره ۳ وزارتخانه‌ با سرپرست

به گزارش  تسنیم، صبح روز گذشته، با کنار رفتن «سید رضا فاطمی امین» از وزارت صمت، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، طی حکمی «سید مهدی نیازی» را به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب کرد.

162 نفر از نمایندگان در جریان استیضاح فاطمی امین، رأی به برکناری وی از وزارت صمت داده بودند.

هر وزارتخانه بر اساس قانون اساسی سه ماه مهلت اداره با سرپرست را دارد. از هم‌اکنون بحث و گفت‌وگوها درباره گزینه‌های تصدی احتمالی وزارت در محافل سیاسی و رسانه‌ای کلید خورده است.

«یوسف نوری» 14 فروردین‌ماه گذشته از وزارت آموزش و پرورش استعفا داد و رئیس‌جمهور هم «رضا مرادصحرایی» رئیس دانشگاه فرهنگیان را به سرپرستی این وزارتخانه منصوب کرد.

از مدت سه‌ماهه دولت برای معرفی وزیر آموزش و پرورش، 27 روز گذشته و حداکثر تا دو ماه دیگر باید وزیر پیشنهادی برای رأی اعتماد به وکلای ملت معرفی شود.

22 فروردین‌ماه بهادری جهرمی گفت که «سید جواد ساداتی‌نژاد» وزیر جهاد کشاورزی از این سمت رفت و «سیدمحمد آقامیری» رئیس سازمان دامپزشکی سرپرست این وزارتخانه شد.

رفتن میرکاظمی از سازمان برنامه و بوجه و جایگزینی «داود منظور» به‌جای او و انتصاب «محمدصادق خیاطیان» به مدیرعاملی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، دیگر جابه‌جایی اعلام‌شده در دولت بود.

 نیاز است دولت 3 وزیر را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند؛ البته دولت لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی را هم به مجلس ارائه کرده که در صورت تصویب، این وزارتخانه هم وزیر جدید می‌خواهد.

***

ادعای رسانه آمریکایی: علیرضا اکبری تاسیسات اتمی فردو را به انگلیس لو داد

نیویورک تایمز در گزارشی که انتخاب آن را ترجمه کرده آورده است: در آوریل ۲۰۰۸ یک مقام ارشد سرویس اطلاعاتی بریتانیا برای انتقال اخبار محرمانه‌ و جنجالی به همتایان اسرائیلی خود به تل‌آویو سفر کرد: بریتانیا در ایران جاسوسی با سطح بالای دسترسی به اسرار هسته‌ای و دفاعی کشور دارد.

در ادامه این مطلب آمده است: به گفته مقامات اطلاعاتی، این جاسوس اطلاعات ارزشمندی در اختیار آنان قرار داده بود - و سال‌ها این کار را ادامه داد. این اطلاعات در رفع هرگونه تردید دولت‌های غربی نسبت به قصد ایران در دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای و ترغیب جهان به اعمال تحریم‌های گسترده علیه تهران نقش حیاتی داشتند.

هویت این جاسوس تا مدت‌ها پنهان بود. اما اعدام علیرضا اکبری، معاون پیشین وزیر دفاع، در ایران در روز ۱۱ ژانویه به جرم جاسوسی، رازی را آشکار کرد که ۱۵ سال پنهان مانده بود: آقای اکبری همان جاسوس انگلیس بود.

اکبری ظاهرا تا سال ۲۰۱۹ با مشکلی مواجه نشده است. اما به گفته دو منبع ایرانی، ایران با کمک روسیه کشف می‌کند جاسوسی که وجود سایت هسته‌ای زیرزمینی مخفیِ ایران در دل کوه‌های اطراف تهران را لو داده بود آقای اکبری بوده است.

ایران آقای اکبری را علاوه بر افشای اسرار هسته‌ای و نظامی، به افشای هویت و فعالیت‌های بیش از صد مقام دولتی، از جمله محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد هسته‌ای که در سال ۲۰۲۰ به دست اسرائیل ترور شد، متهم کرد.

نیویورک تایمز در سپتامبر ۲۰۱۹ گزارش داد که منبع اطلاعاتی که سایت هسته‌ای فُردو را لو داد، جاسوس بریتانیا است. به گفته سه مقام اطلاعاتی و امنیت ملی غربی، اطلاعات مربوط به سایت فردو تنها یکی از اطلاعات آقای اکبری بود که مقام اطلاعاتی بریتانیا در آوریل ۲۰۰۸ به همتایان اسرائیلی و غربی خود منتقل کرد.

انگیزه آقای اکبری از جاسوسی مشخص نیست. او در ویدئوها مذکور، ضمن انکارِ داشتن مشکلات مالی، «طمع و قدرت» را محرک خود عنوان کرد.

***

درخواست روزنامه اصولگرا: آرای ممتنع را شفاف کنید

روزنامه جوان نوشت: «نتیجه آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استیضاح وزیر صمت البته نکات قابل تأملی هم داشت. از مجموع ۲۷۲ نماینده مجلس که در جلسه استیضاح حضور داشتند، دو رأی ممتنع و شش رأی باطله اعلام شده است.

اگرچه این آرا هیچ تأثیری در نتیجه نهایی نداشت، اما برای مجلسی که پرچمدار و مدافع شفافیت است، آرای باطله و ممتنع به چه معناست؟

در مجلسی که نماینده اش چنان مسئله را حیثیتی جلوه می‌دهد و از تریبون آن فریاد می‌زند که «بین دفن خود و ماندن وزیر یکی را انتخاب می‌کند» رأی باطله و ممتنع چه صیغه‌ای است؟

اگرچه در جریان استیضاح رأی ممتنع حکم موافقت به ابقای وزیر دارد، اما حوزه‌های انتخابیه نمایندگان مایلند بدانند، نمایندگان آن‌ها در جریان این استیضاح کدام سوی موافقت یا مخالفت قرار داشتند؟

از این رو انتظار می‌رود هیئت رئیسه مجلس در راستای شفاف‌سازی پیشقدم شود و آرای نمایندگان موافق و مخالف استیضاح را اعلام کند تا مشخص شود که نمایندگانی که رأی ممتنع و باطله به صندوق انداخته اند، چه کسانی هستند.»

***

اصلاح نظام بانکی در دستور کار دولت

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در گفت‌وگو با فارس، در مورد اصلاح نظام بانکی و تغییراتی که قرار است در بودجه اعمال شود گفت: بخش زیادی از موضوع کنترل تورم به اصلاح سازوکارهای نظام بانکی مربوط است، بنابراین برنامه مشترکی که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تهیه کردند که قرار است در شورای اقتصاد و در حضور رئیس جمهور مطرح شود؛ این برنامه مبنای اقداماتی می‌شود که انشاالله در سال جاری برای تحقق شعار سال انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که این اقدامات چه میزان در اصلاح نظام بانکی موفق است، افزود: قطعا موثر است، بانک مرکزی هم به موضوع ورود خوبی کرده است و بانک‌هایی که ناتراز هستند مورد توجه ویژه بانک مرکزی قرار گرفتند. بنابراین امیدواریم به دلیل ورود جدی‌ای که بانک مرکزی به مساله داشته است بتوانیم امسال معضل ناترازی بانک‌ها را تا حد زیادی کاهش دهیم.  

***

سردار عبدالرضا عابد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء شد

به گزارش سپاه نیوز؛ آیین تکریم و معارفه فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان و مسئولین سپاه و مدیران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برگزار شد.

در این مراسم با حکم فرمانده کل سپاه سردار سرتیپ پاسدار عبدالرضا عابد به عنوان فرمانده جدید قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا  معرفی شد و از خدمات و تلاش های ارزنده سردار سرتیپ پاسدار سید حسین هوش السادات فرمانده پیشین قرارگاه در مدت تصدی این سمت نیز تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

سردار عابد در دوران دفاع مقدس فرماندهی لشکر ۲۲ بیت المقدس کردستان و فرماندهی یگانهای مهندسی سپاه را در کارنامه خود دارد و پس از آن در سال های متمادی در مجموعه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در سمت‌هایی همچون فرماندهی قرارگاه، فرماندهی قرب کربلا و نیز مدیر عامل هلدینگ تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی ایفای نقش کرده است.

***

آزمایش موفق موتور کاملاً ایرانی هواپیما با حضور رئیسی

به گزارش ایسنا، همزمان با روز کارگر سید ابراهیم رئیسی در شرکت مپنا حضور یافت و از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه گروه مپنا در بخش نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر، نفت و گاز، حمل و نقل ریلی، سرویس و تعمیرات اساسی، موتورهای هوایی، برقی‌سازی خودرو، هوشمندسازی، صنایع انرژی‌بر، بهداشت، آب و ... بازدید کرد.

با حضور رئیس جمهور موتور کاملا ایرانی و نیز سیستم کنترل موتور هوایی که به روش مهندسی معکوس توسط متخصصان گروه صنعتی مپنا ساخته شده است، با موفقیت آزمایش شد.

تاکید رئیسی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال

به گزارش ایسنا، سیدابراهیم رئیسی با حضور در مراسم روز کار و کارگر در شرکت صنعتی مپنا اظهار کرد: ساماندهی قراردادها به نحوی باشد که زندگی کارگران قابل پیش‌بینی باشد حرف حقی است و همه باید پیگیر آن باشیم.

وی افزود: مسئله دوم مسکن است که از ضرورت‌هاست و برای کارگر و خانواده او آرامشش این است که سرپناهی داشته باشد و این حرف درستی است. نیاز به مسکن در کشور قطعی است و براساس نیاز اعلام کردیم که یک میلیون مسکن در هر سال لازم است.

رئیسی ادامه داد: آنچه ما در انتخابات گفتیم اساسش نیاز کشور بود و بعد هم مصوبه قانونی است. اگر کمتر از این مسکن در کشور ایجاد شود نیازها برآورده نشده است. اگر سالی ۳۰۰ هزار واحد ساخته شود نیاز برآورده نمی‌شود.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر نیاز مسکن کشور در سال‌های قبل ساخته شده بود این نیاز فعلی وجود نداشت‌. این نیازها انباشته و امروز مسکن به مسئله بدل شده است.

وی با اشاره به نیاز گروه‌های شغلی و بازنشستگان به مسکن یادآور شد: تامین مسکن قابل اقدام است و ما مشکل زمین در کشور نداریم. حتی زمین به شکل ویلایی - شاید نه در تهران یا شهرهای بزرگ - اما در شهرهای کوچک امکان ساخت خانه ویلایی وجود دارد و داریم اقدام می‌کنیم و واگذاری زمین آغاز شده است.

رئیسی با اشاره به مسئله شرکت‌های پیمانکاری و واسطه‌ای، گفت: چرا باید این وضعیت وجود داشته باشد؟ گله‌هایی از این شرکت‌های پیمانکاری وجود دارد و به من گفته‌اند که کار آن‌ها - به تعبیر گویندگان - صبغه استثمار دارد که من نمی‌خواهم این را بگویم چون نمی‌دانم که ابعاد قضیه چیست‌.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اما سال گذشته هم گفتیم و امروز هم من به آقای مرتضوی می‌گویم اگر این کاری که شرکت‌های پیمانکاری انجام می‌دهند مبنای قانونی دارد حتما برای اصلاح قانون آن انجام شود تا این وضعیتی که کارگران از آن ناراحتند سریعا بساطش جمع شود.

***

واکنش کنعانی به ادعای فعال کردن مکانیسم ماشه توسط کشورهای اروپایی

به گزارش ایسنا ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیراً اخباری منتشر شده در ارتباط با اینکه برخی از  طرف‌های اروپایی برجام با اعضای شورای امنیت سازمان ملل در مورد مکانیسم ماشه و فعال کردن آن علیه ایران جلساتی برگزار کرده‌اند و اکنون وضعیت برجام و مذاکرات رفع تحریم ها چگونه است؟ گفت: عدم برگزاری  نشست‌های مذاکراتی در موضوع برجام به معنای رکود کامل در این زمینه و متوقف بودن تلاش‌های دیپلماتیک برای احیای برجام نیست .

وی با بیان اینکه مسیر دیپلماسی همچنان باز است و تبادل پیام ها همچنان ادامه دارد، تصریح کرد :  مسیرهای مختلفی برای تبادل پیام ها وجود دارد.

کنعانی با تأکید بر اینکه ایران با رعایت خطوط قرمز خود، آماده جمع بندی مذاکرات است، گفت: البته همانطور که قبلا نیز  آقای وزیر امور خارجه  اشاره کرده اند ، مسیر مذاکره برای همیشه باز نخواهد بود.

وی خطاب به خبرنگار پرسش کننده با بیان این که ما نیز همین خبرها را دیده‌ایم در این زمینه ادامه داد: چنان که طرف مقابل دچار خطای محاسباتی شود و  اقدامات غیرمنطقی در مورد برجام  و روند مذاکرات انجام دهند آنها  براساس  پیامی که قبلا از ایران دریافت کرده‌اند  به صورت واضح می‌دانند که  واکنش ایران به این موضوع چه  خواهد بود و این پیام به نظرم به اندازه کافی گویا است.

***

هشدار فرزین به خریداران ارز از بازار غیررسمی

به گزارش ایسنا، محمدرضا فرزین در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: نمی‌توان ارز را از بازار غیررسمی دریافت کرد و همزمان به چشم‌داشت تخصیص ارز منتظر ماند تا مابه‌التفاوت آن را به‌دست آورد!

سیاست بانک مرکزی کوچک‌سازی بازار غیر رسمی است. ورود به بازار غیر رسمی معادل پول‌شویی است و موجب اخلال در نظام اقتصادی می‌شود.

البته پیش از این نیز فرزین در مکاتبه‌ای با معاون ارزی خود تاکید کرده بود که تخصیص ارز به تمام شرکت‌هایی که قبل از مرحله تخصیص، در بازار آزاد ارز خریداری کنند، ممنوع است.

***

 دستور اژه‌ای برای رسیدگی خارج از نوبت به پرونده‌های مرتبط با تهدید امنیت مردم

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی این قوه ضمن تاکید مؤکد بر برخورد سریع و قاطع با تمامی عوامل برهم‌زننده امنیت فیزیکی و روانی مردم گفت: در موارد ناظر بر قتل و جرح افراد، مزاحمت برای نوامیس، هنجارشکنی و هتاکی با هدف مقابله با ارزش‌ها و انتشار اکاذیب و جعلیات و شایعه‌ها با هدف تخریب امنیت روانی مردم و مشوش و منحرف کردن اذهان آنها، مسئولان قضایی بصورت ویژه عمل کنند و پرونده‌هایی که در رابطه با این موارد تشکیل می‌شوند را در ردیف سایر پرونده‌ها مورد رسیدگی قرار ندهند؛ ما در قوه قضاییه به همه پرونده‌ها با نهایت دقت و قاطعیت رسیدگی می‌کنیم، اما در قوانین و مقررات ما نیز قید شده که باید برخی پرونده‌ها را بصورت ویژه و خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار داد.

رئیس عدلیه بیان داشت: در پرونده‌های ناظر بر تهدید امنیت مردم، چنانچه رسیدگی‌ها با تأخیر همراه باشد، آن آثار و بازدارندگی مناسب و مقتضی پدیدار نخواهد شد؛ لذا مسئولان قضایی ذیربط، پرونده‌های مرتبط با به خطر انداختن امنیت فیزیکی و روانی مردم را بدون هرگونه معطلی و هر چه سریع‌تر و خارج از نوبت، در نهایت دقت و قاطعیت مورد رسیدگی قرار دهند.

***

مجلس با دو فوریت بررسی لایحه واردات خودروی سواری کارکرده موافقت کرد
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو که بر اساس آن واردات خودروی سواری کارکرده امکان پذیر می شود، موافقت کردند.

به گزارش ایرنا، در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی دو فوریت لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ۱۶۲ رأی موافق از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه با آن موافقت کردند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۰۲۲۵۸۱۲۱:۲۴:۱۴ ۱۴۰۲/۲/۱۱
اگر از همان 20 سال قبل جلوی زیاده خواهی غیر قانونی چند کشور می ایستادید و مذاکرات غیر قانون انجام نمی دادید تا الان اگر تحریم هم می بودیم این مقدار نبود
ناشناس۳۰۲۲۹۳۵۰۶:۳۱:۵۸ ۱۴۰۲/۲/۱۲
مسله فساد خودرویی در مجلس نباید لاپوشانی شود و بایدموضوع شفاف سازی و به اطلاع مردم رسانده شود.
ناشناس۳۰۲۲۹۳۹۰۶:۳۸:۲۲ ۱۴۰۲/۲/۱۲
اگر ظرف یک هفته عاملان جنایت سبزوار به دار کشیده نشوند پس از این باید منتظر حوادث بیشتری از این دست باشیم
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۰۲۳۰۰۰۰۷:۵۴:۰۰ ۱۴۰۲/۲/۱۲
اصلاح نظام بانکی یعنی اینکه تمام بانک های خصوصی در یک بانک ادغام و تمامی بنگاه های آنان واگذار و مدیران فعلی بانک ها از کار برکنار بطوری که دیگر در نظام بانکی نباشند
ناشناس۳۰۲۲۶۱۴۲۲:۰۰:۳۴ ۱۴۰۲/۲/۱۱
هرچقدر خانه بسازید فایده نداره برای اینکه تبدیل شده به‌کالایی برای سوداگری برای نمونه فقط ۴۰۰هزار خانه خالی در تهران هست
ناشناس۳۰۲۲۶۶۸۲۲:۴۳:۴۴ ۱۴۰۲/۲/۱۱
چرا مسکن مهر که برای قشر ضعیف ساخته ۳۰۰واحد ۲۰۰واحد در دست دلال قرار گرفته چطوری گرفته....
ناشناس۳۰۲۲۶۹۸۲۳:۰۳:۳۲ ۱۴۰۲/۲/۱۱
تاکید رئیسی بر ساخت سالانه یک میلیون مسکن! دو سال گذشت چه قدر مسکن ساخته شده؟ با واقعیت ها کنار بیاییم.
امیر حسین سلطان/تهران۳۰۲۲۷۰۳۲۳:۰۸:۴۱ ۱۴۰۲/۲/۱۱
خیلی جالب است در حالی که هر روز از ارزش پول ملی کاسته می شود و ارزش حقوق بازنشستگان و حتی شاغلین رو به افول است روزنامه اصولگرای جوان به آرای ممتنع و باطله نمایندگان مجلس اعتراض می کند! یکی نیست بگوید تا بوده علاوه بر آرای موافق و مخالف آرای ممتنع نیز حق نمایندگان است که در صورت تشخیص شان رای ممتنع بدهند و الزامی نیست همیشه و همه جا همه نمایندگان هم نظر باشند و لذا حتی می توانند در صورت صلاحدید در رای گیری هم شرکت نکنند و منعی نیست و مضافا اینکه نباید هم در قبال رای داده شده پاسخگو باشند. ایکاش به جای طرح اینگونه ایرادهای بنی اسرائیلی! به عمق و کنه مسائل مبتلابه حامعه پرداخته می شد و راه حل بیرون آمدن از این همه تضییق حقوق عامه به صورت شفاف در رسانه ها ارائه می گردید و الف نیز به جای بعضا حذف و یا سانسور پیام ها اجازه می داد تا بعضی واقعیت ها بدون دخل و تصرفی در معرض رویت مسئولان و اولیای امور بدون کمترین ممیزی قرار می گرفت وگرنه عدم رای اعتماد به وزیری که پیشتر لااقل دو بار رای اعتماد گرفته است بدانند راهگشای مشکلات و معضلات نمی تواند باشد و بسیار ریشه ای تر و عمیق تر میبایست به اینگونه مشکلات و معضلات پرداخته شود. و من الله التوفیق
ناشناس۳۰۲۲۷۴۸۲۳:۵۲:۲۹ ۱۴۰۲/۲/۱۱
چون هیچ دولت و وزیری توان برخورد با خودروسازها را ندارد پس اینها بالاتر از دولت ها هستند وبه راحتی میشود فهمید که چه کسانی هستند.
ناشناس۳۰۲۲۷۵۵۲۳:۵۷:۱۵ ۱۴۰۲/۲/۱۱
آن نماینده بابت نشر دروغ عذرخواهی کند
yektanetتریبون

آخرین عناوین