«سیاست‌گذاری های عشقی» در حوزه جوانان!

سامان جوادی،   4001106064 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
«سیاست‌گذاری های عشقی» در حوزه جوانان!

وقتی به خانواده ایرانی می‌نگریم، خلاصه خود را در «آن» تعریف می‌کند، به جامعه نگاه می‌کنیم پویایی و نشاط خود را وامدار «آن» می‌بیند و به این واقعیت واقف است که  اگر حضور «آن» کمرنگ شود، گرد پیری و پژمردگی بر رخ وی خواهد نشست. زمانی که اسناد بالادستی کشور را تورق می‌کنیم، به قدر و منزلت «آن» نزد مسئولان پی‌ می‌بریم. راستی! ضمیر «آن» که اینقدر مورد احترام همگان است و اینقدر حیاتی است به چه کسی اشاره می‌کند؟ همو که خودآگاه و ناخودآگاه عزیز خانواده خویش است و در متون قانونی مهم، از وی سخن‌ها رفته است. احتمالاً حدس زده‌اید! منظور از «آن»، جوان ایرانی است. ولی آنچه که در واقعیت می‌بینیم، اندوهناک‌تر از آن است که تصورش را بکنیم. مگر در واقعیت چه اتفاقی رخ داده است؟

اواسط دهه 70، زمانی که سازمان ملی جوانان بنا نهاده شد، امید آن می‌رفت که مشکلاتِ مهم‌ترین گروه جامعه؛ یعنی جوانان، کسانی که سنگینی بار حفظ و پیشرفت کشور را بر دوش خود احساس می‌کنند، به احسن وجه مرتفع شوند. اما روند دو سه دهه‌ای اخیر کشور نشان از آن دارد که نه تنها مشکلات جوان‌ها لاینحل باقی مانده‌اند، بلکه تعداد جوان‌هایی که به مشکلات مبتلا هستند رو به فزونی نهاده و جنس مشکلات نیز پیچیده‌تر شده‌اند. سبب چیست؟

آیا خانواده مقصر است؟ آیا جامعه مقصر است؟ بله، سهمی از این اتفاق دارند ولی نه به اندازه علتی که در ذیل ذکر خواهد شد. 

به نظر می‌رسد جوان در همان متون بالادستی جایگاه رفیع دارد و در واقعیت خبری از این کرنش‌های به حق مقابل او نیست. شوربختانه امروز جوان ایرانی رها، مظلوم و جزء فراموش‌شدگان است. دولت‌ها و نظام‌های سیاست‌گذاری متعددی که این سال‌ها بر روی صندلی مسئولیت نشسته‌اند، در عمل نشان داده‌اند که جوان ایرانی برایشان فاقد اولویت جدی بوده است.

آیا می‌دانیم چه تعداد جوان ایرانی هنوز تشکیل خانواده نداده‌اند و در ازدواج‌شان تأخیر افتاده است؟ می‌دانیم چند میلیون جوان ایرانی فاقد مسکن هستند؟ می‌دانیم جوان ایرانی در چه سنی وارد بازار کار می‌شود؟ می‌دانیم چند میلیون جوان وضعیت اشتغالشان مبهم است؟ می‌دانیم چه آسیب‌هایی اطراف جوانان ایرانی وجود دارد؟ معلوم است که می‌دانیم. خب اگر میدانیم چرا وضع چنین است؟ چون ایمان کافی نسبت به اهمیت موضوع وجود ندارد! چند معجزه باید نشان داد تا جوان به اولویت نخست نظام تصمیم‌گیری کشور تبدیل شود؟ آیا کاهش یک سوم ازدواج جوان‌ها طی 8 سال اخیر کافی نیست؟ آیا افزایش میانگین سن ازدواج جوان‌ها و تأخیر در سن ازدواج دلیل کافی نیست؟ آیا ورود به بازار کار در اواخر دهه سوم زندگی جوان کافی نیست؟ آیا افزایش آمار تجرد قطعی کافی نیست؟ آیا...

آیا...

آیا...

به نظر می‌رسد گاهی این سخن‌ها اثرگذار می افتد و نظام تصمیم‌گیری وارد عمل می‌شود، اما معلوم است سخن‌ها معکوس فهم شده‌اند! از وضعیت نابسامان جوان ایرانی می‌گوییم ولی شاهد آن هستیم که روشی نوین در عرصه سیاست‌گذاری جوانان متولد شده و آن سیاست‌گذاری نه برای حل مسئله بلکه برای پیچیده‌تر کردن آن مسئله است.

سیاست‌گذاری نه بر اساس آمار متقن کشور بلکه بر اساس ذوق و قریحه شاعرانه و بدون هیچ پشتوانه‌ای صورت می‌گیرد! بنابراین روش سیاست‌گذاری در حوزه جوانان را باید «سیاست‌گذاری عشقی» نام نهاد که هر جا مشکلی حاد وجود داشت باید عاری از هر نوع حرکت سنجیده و کاملاً عشقی یک سیاستی اتخاذ کرد که نه تنها مشکل حل نشود، بلکه چند گره کور دیگر بر آن مشکل بخورد! 

در سیاست‌گذاری حوزه جوانان، مادامی که شعار زدگی ِکاسبکارانه به حیات خود ادامه بدهد و جوان فقط در ایام انتخابات مهم جلوه کند و بسان صندوق رأی انگاشته شود، کماکان باید شاهد سیاست‌گذاری‌های عشقی در این حوزه راهبردی کشور باشیم.

اما این بیماری لاعلاج نیست، علاج دارد و راه درمان آن بسیار ساده است. راه جلوگیری از سیاست‌گذاری عشقی در حوزه جوانان خواندن هشت کتاب سهراب سپهری است. شاید خواننده گمان کند که نگارنده نیز دچار بیماری «سخنرانی عشقی»  شده، اما این چنین نیست. حقیقت آن است که سهراب سپهری پاسخ را داده و «چشم‌ها را باید شست، جور دیگر باید دید» باید نصب‌العین فرد مبتلا به سیاست‌گذاری عشقی باشد. نوع نگاه به جوانان باید تغییر کند. اگر تصمیم‌گیر توانست شب و روز خود را به جوان ایرانی و مشکلاتی که دارد، فکر کند، آن‌گاه باید گفت که می‌توان امید به رهایی آن فرد از بیماری سیاست‌گذاری عشقی داشت. حداقل نتیجه درمان بیماری آن است که جوان نگران ایجاد مشکلات جدید نیست و فقط با همان مشکلات گسترده قدیمی خود مشغول است. در واقع جوان ایرانی دیگر کشش این چنین فضای انفعال‌گونه در فضای سیاست‌گذاری را ندارد. شاید جوان ایرانی التماس‌گونه فریاد می‌زند: سیاست‌گذاری جدید برای حل دیگر مشکلات پیشکش! همان قبلی‌ها را لطفا خراب نکنید!                          

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۸۶۸۶۶۰۹:۲۵:۰۸ ۱۴۰۰/۱۱/۷
آقای رئیس جمهور گفته : جوانان به آینده امیدوار باشند !
ناشناس۲۳۸۶۸۶۷۰۹:۲۷:۴۴ ۱۴۰۰/۱۱/۷
اخیراً جمعی از اینفلوئنسر‌ها و شاخ‌های اینستاگرامی ( با قیافه های آنچنانی) به جلسه‌ای در وزارت ورزش و جوانان دعوت شدند تا کمک کنند امر ازدواج تسهیل شود! آیا کار درستی بود؟ اگر در دولت قبل چنین اتفاقی افتاده بود، آیا زمین و آسمان را بالا و پایین نمی کردید؟
ناشناس۲۳۸۶۸۶۸۰۹:۲۹:۵۱ ۱۴۰۰/۱۱/۷
در این مملکت جوان دلش باید به چه خوش باشد؟! همه که خودی و آقازاده و ژن خوب نیستند که همه امکانات برایشان فراهم باشد.
ناشناس۲۳۸۶۸۷۲۰۹:۳۲:۳۱ ۱۴۰۰/۱۱/۷
وقتی دلخوشی نباشد، زندگی جهنم است.
ناشناس۲۳۸۶۹۸۶۱۱:۳۱:۱۲ ۱۴۰۰/۱۱/۷
وقتی تند تند دانشگاهای نظری ایجاد می کردین ولی ظرفیت اشتغال آن ها محدود معلوم است چی می شود
ناشناس۲۳۸۶۹۹۰۱۱:۳۳:۲۲ ۱۴۰۰/۱۱/۷
حیف از عمر جوانان ما که بر اثر بی کفایتی مسئولان هدر می رود.
عععععذذددتدد۲۳۸۷۱۳۹۱۴:۰۱:۴۸ ۱۴۰۰/۱۱/۷
جوانی ما نابود شد
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین