آمریکا: به محض اعلام آمادگی ایران به مذاکرات وین باز می‌گردیم

گروه جهان الف،   4000702090 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای گفت که واشنگتن آماده است به محض اعلام آمادگی ایران به گفت‌وگوهای وین بازگردد.

آمریکا: به محض اعلام آمادگی ایران به مذاکرات وین باز می‌گردیم
به گزارش فارس، «جویی هود» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک روز جمعه مدعی شد که همکاری نظامی آمریکا با سعودی‌ها در راستای منافع راهبردی واشنگتن است.

وی که با شبکه العربیه مصاحبه می‌کرد، افزود: «به ارائه جزئیات ترتیبات امنیتی و مشارکت نظامی با همپیمانانی نظیر عربستان سعودی نمی‌پردازم اما می‌گویم ما این پایبندی را شفاف ساخته‌ و به دنبال کمک به ریاض در دفاع از خود هستیم همانطور که این کار را از دهه چهل قرن گذشته و از زمانی که رئیس جمهور روزولت با عبدالعزیز،‌  پادشاه سعودی بر روی ناو "یواس‌اس کوینسی" دیدار کردند،‌انجام داده‌ایم».

این مقام آمریکا ادعا کرد: «واشنگتن این موضوع را در راستای منافع راهبردی خود می‌داند و این پیامی است که "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه در دیدار با وزیران خارجه شورای همکاری انتقال داده است».

این موضوع در حالی مطرح می‌شود که بررسی تحولات مرتبط با روابط واشنگتن و ریاض، بیانگر بروز تنش‌های جدی میان دو طرف است.  مقامات سعودی که پیشتر به صورت غیر رسمی از مواضع دولت جو بایدن در قبال ریاض انتقاد می‌کردند، اکنون به صورت رسمی و مستقیم از آن انتقاد می‌کنند و به صورت تلویحی از احتمال جایگزین کردن مسکو در روابط بین‌المللی سخن به میان می‌آورند. امری که به اعتقاد تحلیلگران و ناظران سیاسی بیشتر یک برگ فشار است و در نهایت دو طرف به دلیل منافع متقابل و نیاز مشترک برای همکاری، بار دیگر به یکدیگر نزدیک خواهند شد.


آمریکا اخیرا سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت خود را از عربستان خارج کرده است

 

خبرگزاری آمریکایی "آسوشیتدپرس" که یک نهاد خبری بسیار معتبر و نزدیک به حلقه تصمیم‌گیری در کاخ سفید است، اعلام کرد که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا ، تمام سامانه‌های دفاع موشکی خود را از پاتریوت تا سامانه موشکی ضد بالستیک تاد (THAAD)،  از عربستان خارج کرده است. سامانه‌هایی که برای حمایت از اهداف استراتژیک سعودی در سال ۲۰۱۹ و پس از حمله بزرگ و دردناک جنبش حوثی "انصارالله"، با موشک و پهپاد به تاسیسات آرامکو _ستون فقرات صنعت نفت_ در منطقه بقیق نصب شده بود. اسوشیتد پرس با استفاده از تصاویری ماهواره‌ای از مقرهای نصب این سامانه‌ها در پایگاه هوایی شاهزاده "سلطان" واقع در جنوب شرق ریاض، ثابت کرد که این سامانه‌ها از این منطقه خارج شده‌اند و دیگر این پایگاه خالی از سامانه‌های پدافندی مذکور است. امری که به معنای آن بود که پنتاگون خود این تصاویر را فاش کرده است.

بر گزینه دیپلماسی با ایران تمرکز کرده‌ایم

این مقام آمریکایی در ادامه مصاحبه خود با العربیه گفت: «با کشورهای شورای همکاری درباره چالش‌هایی که با ایران داریم گفت‌وگو کرده‌ایم. ما در حال حاضر از ایران می‌خواهیم که ضمانت‌هایی درباره پایبندی کامل به توافق هسته‌ای بدهد و هم اکنون بر گزینه دیپلماسی برای تعامل با تهران تمرکز کرده‌ایم».

معاون وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرد: «با وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری درباره چالشهای ایران و فعالیت‌های بی ثبات کننده‌اش صحبت کردیم. همچنین درباره ادغام عراق در منطقه و جهان عرب نیز گفت‌وگو انجام شد و اعتقاد دارم که پیشرفت‌های زیادی در این زمینه انجام شده است».

تحریم‌های آمریکا علیه جنبش انصارالله

معاون وزیر امور خارجه آمریکا بدون اشاره به چند سال تجاوز همه‌جانبه ائتلاف سعودی علیه یمن مدعی شد: «حوثی‌ها باید جنگ خود علیه ملت یمن را متوقف کنند و آمریکا تحریم‌هایی را علیه سران حوثی اعمال کرده است».

نبرد آزادسازی استان مهم مأرب در شرق استان صنعاء از سال گذشته میلادی آغاز شده و بیشتر مناطق و شهرهای آن تحت کنترل نیروهای صنعاء درآمده است.  مأرب جزء آن دسته استان‌های یمن است که از منابع طبیعی مثل نفت و گاز برخوردار است. نبردها از ماه‌های فوریه و مارس گذشته در این استان (بهمن و اسفند سال گذشته) رو به شدت گذاشته است.


استان راهبردی مأرب در آستانه آزادسازی توسط انصارالله یمن

 

هود در ادامه این مصاحبه گفت: «به محضی که ایرانی‌ها آمادگی خود را اعلام کردند آماده بازگشت به مذاکرات در وین هستیم  و همانطور که بلینکن شفاف کرده این آمادگی تا ابد نخواهد بود به همین دلیل از ایرانی‌ها می‌خواهیم سریعتر اقدام کنند».

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی دیگر از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

جویی هود در پاسخ به سوال العربیه درباره عدم پیشرفت مذاکرات با ایران گفت: «باید از ایرانی‌ها درباره عدم تحقق پیشرفت سوال شود چون ما منتظر بازگشت آنها به وین هستیم».

وی اضافه کرد: «علاوه بر آن نیازمند برطرف کردن نگرانی‌هایمان و بسیاری از کشورهای منطقه و جهان درباره فعالیت‌های بی ثبات کننده ایران هستیم. تهران این اقدامات را از طریق تشویق و تامین مالی گروه‌های مسلح در تمام بخش‌های منطقه انجام می‌دهد».

مقام‌های دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این بارها تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» برای «طولانی‌تر کردن» و «قوی‌تر کردن» برجام استفاده کنند.

با آنکه دولت آمریکا از ابتدا روشن می‌کرد که گفت‌وگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای را پیش‌شرط ورود به مذاکرات احیای برجام نمی‌داند، درباره اینکه آیا بازگشت به برجام را به چشم‌انداز تحقق چنین مذاکراتی در آینده گره زده است یا خیر، موضع بسیار مبهم‌تری اتخاذ کرده است.

معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه مصاحبه خود گفت: «اگر تهران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند خطرات آن بیش از قبل خواهد بود به همین دلیل نیازمند بازگشت برنامه هسته‌ای ایران به مسیر مسالمت‌‌آمیز واضح هستیم و همچنین نیازمند تعامل با نگرانی‌های جامعه جهانی درباره ایران هستیم».

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که برنامه هسته‌ای خود را صرفا با مقاصد صلح‌آمیز پیگیری می‌کند و هرگز به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست این در حالی است که آمریکا یکی از بزرگترین دارندگان زرادخانه تسلیحات اتمی در دنیا به شمار می‌آید و تنها کشوری است که از بمب اتمی استفاده کرده است و در جریان جنگ جهانی دوم با بمباران اتمی دو شهر ژاپن، ده‌ها هزار نفر را به خاک و خون کشید.

این مقام آمریکایی در پایان این مصاحبه درباره گزینه‌های آمریکا در صورت شکست مذاکرات وین گفت: «نمی‌دانم گزینه‌های رئیس جمهور بایدن در صورت شکست مذاکرات با ایران چه خواهد بود. چیزی که در حال حاضر بر آن تمرکز کرده‌ایم دیپلماسی و کاهش تنش‌ها در منطقه است. ما منتظر ایرانی‌ها نه فقط در برابر دوربین‌های تلویزیون بلکه برای مذاکرات جدی با ما در وین درباره بازگشت به تعهداتمان در برنامه جامع اقدام مشترک هستیم».

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۲۱۳۳۸۶۰۶:۴۰:۳۵ ۱۴۰۰/۷/۳
بعضی وقتا گوشمالی بهترین گزینه روی میز است
ناشناس۲۲۱۳۴۳۱۰۷:۵۶:۲۳ ۱۴۰۰/۷/۳
عالي همين دست فرمان بريم امریکا چپه شده حالا شاید دلار یکم بره بالا تا ۶۰ ۷۰ تومان ولی مهم نیست ملت خوبن
ناشناس۲۲۱۳۴۷۵۰۸:۴۶:۵۰ ۱۴۰۰/۷/۳
مهره های اقتصادی و تحریم و دیپلماتیک شطرنج تقابل ایران و امریکا به صورتی چیده شده که از هر دولتی چه اعتدالی چه مدیریت جهانی و چه اصولگرا هیچ راهی برای ایران به جز ادامه مذاکرات فرسایشی وین باقی نمی گذارد. برای طرف اصلی ما هم که اسراییل باشد این بهترین خبر است. انها چرا باید اصرار داشته باشند که مذاکرات اتمی به نتیجه برسد. تحریم که باقیست. وضع اقتصادی ایران که در منحنی فرونشست است. قدرت نرم و سخت ایران در فرسایش زمان در حال فرسایش است. و از همه مهمتر مهمترین نگرانی انها که همان نیروگاه اراک بود بدون هیچ مابه ازایی تحویل داده شد و در ان پی تی هم هستیم و همش تمدید می کنیم. ادامه وضع موجود حتی منافع استراتژیک روسیه که دور ماندن نفت و گاز ایران از بازار جهانی است و چین که همین حالا هم با تخفیف های فضایی نفت ایران را می خرد تامین می شود. واقعا چرا انها باید به خود زحمت دهند و این روند را تغییر بدهند؟ مگر دیوانه اند؟ حتی اگر ایران 99 درصد هم غنی کند ولی تا در ان پی تی هست هیچ نگرانی ندارند. و اگر ایران روزی تصمیم بگیرد که از ان پی تی خارج شود به معنی اجماع جهانی و فوری دنیا حتی روسیه و چین علیه ایران است. پس اطمینان داشته باشید جریان کجدار و مریز مذاکرات کنونی ادامه خواهد یافت و این وسط تنها چیزی که قربانی می شود معیشت و اقتصاد ملت ایران است. تبریک به همه تحلیلگران و متخصصان سیاست خارجی کشور که کشور را با تحلیلهای بیست ساله اخیر خود به اینجا رساندند. بگوییم هم می گویند طرفدار ظریف یا روحانی هستیم در حالیکه چه ظریف و چه جلیلی مسئول این وضعیت هستند ولی همه می گویند تقصیر دیگری است
دکتر سعید۲۲۱۳۴۹۸۰۹:۱۱:۴۷ ۱۴۰۰/۷/۳
یک کالا را چند بار می خواهند به ایران بفروشند؟! ایران که عضو برجام است و کاهش تعهداتش هم مطابق با مفاد برجام است. هر وقت آمریکا تحریم هایش را لغو نمود و با جبران خسارت ایران به برجام برگشت می تواند در کمیسیون مشترک برجام اجرای مجدد تعهدات تعلیق شده ایران را به بحث بگذارد. اگر هم در دنیا قانون جنگل حاکم است و هر کسی زور بیشتری دارد حرف آخر را می زند، پس بهتر است ایران هم به سلاح هسته ای مسلح شود تا در مقابل زورگویان بازدارندگی داشته باشد.
ناشناس۲۲۱۳۵۰۵۰۹:۲۰:۴۷ ۱۴۰۰/۷/۳
مذاکرات ناموس فروشی
ناشناس۲۲۱۳۵۲۱۰۹:۳۵:۳۳ ۱۴۰۰/۷/۳
مذاکره برای چی؟ مذاکره دیگه نداریم دولت رئیسی دولت روحانی نیست که بره مذاکره و باج بده دوران مذاکره تمام شد
ناشناس۲۲۱۳۵۷۸۱۰:۵۶:۳۴ ۱۴۰۰/۷/۳
20 سال بازیچه شدین 20 سال دیگر هم هست! حالا فکر کن برجام تاریخ انقضا هم داشته باشد دیگر بدتر روز از نو!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. این نامه دلسوزانه است؟!

  2. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  3. واکنش قوه قضائیه به شایعه ای درباره زیباکلام

  4. نامه روحانی به مردم ایران درباره دلایل رد صلاحیتش/ این دفاعیه‌ شخصی نیست، دفاع از جمهوریت نظام است

  5. فردا دیر است...

  6. آقای رئیس جمهور خاطرجمع نباشید

  7. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  8. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  9. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  10. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  11. خودمان بیگناهان زیادی را کشتیم نمی توانیم از اسرائیل انتقاد کنیم

  12. جریمه کشف حجاب ۴ و نیم میلیون تومان است

  13. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  14. انتقاد روزنامه اصولگرا از وزیر ارتباطات/ واکنش فرزین به انتشار اطلاعات مالی موسسه رائفی‌پور

  15. تنوری که هنوز سرد است...

  16. نتانیاهو: ‌صدها سرباز را از دست داده‌ایم

  17. ایثارگران را بدنام نکنید !

  18. صادق زیباکلام روانه زندان شد

  19. بزرگ‌نمایی مشکلات به ضرر کشور است

  20. راه سخت قالیباف/ پیشنهاد جالب شریعتمداری درباره واکنش به اسرائیل

  21. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  22. اعتراض بانوان به پوشش‌های نامناسب

  23. نرخ رشد جمعیت با روند فعلی در سال ۱۴۰۹ به صفر می‌رسد

  24. تبلیغات پرحجم قدرت‌های بزرگ به وسیله دانشجویان غرب رنگ باخت

  25. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

آخرین عناوین