هپاتیت از چه راه هایی منتقل می‌شود/ شیوع هپاتیت A در کودکان

سلامت،   4000508009

عضو تیم پیوند کبد مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، در ارتباط با شیوع هپاتیت و افرادی که درگیر این بیماری می شوند، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش مهر، محسن نصیری طوسی، هرگونه آزردگی و بیماری کبد را هپاتیت خواند و با اشاره به انواع آن افزود: هپاتیت‌ها به علل مختلفی بروز می‌کنند، مثل هپاتیت‌های ویروسی، هپاتیت کبد چرب، هپاتیت دارویی، هپاتیت در اثر مصرف الکل و…، اما اغلب مردم هپاتیت را با عنوان هپاتیت‌های ویروسی، عفونی و مسری می‌شناسند؛ در حالی‌که شایع‌تر از آن بیماری کبد چرب است و مثل عفونت‌های ویروسی می‌تواند کبد را تخریب کند و آن را از بین ببرد. ولی نکته مهم این است که همه موارد شایع هپاتیت به‌راحتی قابل‌پیشگیری است.

فوق تخصص گوارش و کبد در خصوص مهم‌ترین علل هپاتیت کبد چرب توضیح داد: بیماری کبد چرب با زیاد شدن چربی در همه جای بدن همراه است افرادی که خود یا یکی از اعضای خانواده آنها به بیماری‌های قند خون بالا، چربی خون بالا (کلسترول یا تری گلیسیرید بالا) فشارخون بالا، اسید اوریک بالا یا وزن بالا مبتلا باشند، مستعد کبد چرب هستند. به علاوه همه افراد در صورتی‌که بیش از نیاز بدن غذا مصرف کنند نیز می‌توانند به کبد چرب مبتلا شوند.

وی ادامه داد: زندگی‌های ماشینی، بی حرکتی و عدم فعالیت‌های منظم ورزشی هم از علل منجر به کبد چرب به شمار می‌رود. قد افراد منهای عدد صد، وزن ایدآل آنها است. شایع‌ترین علل بیماری‌های سرطان کبد، سیروز کبدی و تخریب کبد که نیاز به پیوند کبد دارد ناشی از کبد چرب است که با تغییر سبک زندگی و کنترل وزن به‌راحتی قابل‌پیشگیری است.

نصیری طوسی در ادامه به هپاتیت‌های ویروسی پرداخت و گفت: ترس ما از ویروس نیست از نوع برداشت افراد از عفونت‌های ویروسی است. هپاتیت A در کودکان و نوجوانان شایع است و از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شود و قابل درمان است. در تابستان و در مسافرت‌ها بیشتر باید مراقب باشیم. هپاتیت B و C از راه خون‌آلوده منتقل و با آزمایش خون به خوبی تشخیص داده می‌شود. ولی نکته این است که همه این‌ها با رعایت بهداشت فردی و در مواردی هم با واکسیناسیون (هپاتیت B) قابل پیشگیری است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص چالش‌های اجتماعی بیماران مبتلا به هپاتیت تصریح کرد: اغلب کسانی که به علت انواع مختلف هپاتیت کبدشان را از دست داده‌اند، در بیان علل دیر مراجعه کردنشان برای درمان به مواردی چون ترس از انگ‌های اجتماعی و انگشت‌نما شدن، نداشتن علائم خاص، جدی نگرفتن افزایش وزن بدن، عدم آگاهی از عواقب بیماری، هزینه‌های بالای درمان و… اشاره می‌کنند. باید بدانیم هزینه‌های درمان هپاتیت تحت پوشش بیمه است. می‌توانیم با آگاهی همه این بیماری‌ها را مراقبت و در صورت ابتلاء به‌موقع برای درمان اقدام کنیم.

نصیری طوسی همچنین در خصوص ریسک ابتلای بیماران کبد به کرونا خاطرنشان کرد: این بیماران هیچ خطری بیش از سایر افراد جامعه در ابتلاء به کرونا ندارند، ولی باید کرونا را جدی بگیرند و همانند دیگران با رعایت نکات بهداشتی شفابخش در پیشگیری از کووید ۱۹، اعم از شستشوی دست‌ها، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، مراقبت‌های لازم را حتی پس از واکسیناسیون انجام دهند. واکسیناسیون این بیماران هم هیچ محدودیتی ندارد و نیازی به توقف دارو نیست چون داروهای هپاتیت تداخلی با واکسن کرونا ندارد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین