قالیباف: شاهد ناترازی در عرصه مدیریت‌ها هستیم نه امکانات

اقتصادی،   4000425063 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
قالیباف: شاهد ناترازی در عرصه مدیریت‌ها هستیم نه امکانات

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مردم از موضوع قطعی برق ناراحت هستند و این موضوع مطالبه به حقی است، گفت: متأسفانه امروزه شاهد ناترازی در عرصه مدیریت‌ها هستیم تا امکانات لذا مشکلات در حوزه‌های مختلف ایجاد می شود.

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف  رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (جمعه، 25 تیر ماه) از مرکز ملی شبکه راهبری شبکه برق ایران و مرکز پایش صنعت برق کشور بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل مرتبط با این حوزه قرار گرفت.

قالیباف پس از بازدید از مراکز یاد شده ضمن تقدیر از زحمات و تلاش همه افراد در مجموعه صنعت آب و برق کشور گفت: فعالیت این صنعت کاری پرزحمت محسوب می‌شود و این حوزه نقش کلیدی در امنیت، سلامت، اقتصاد، معیشت و ... دارد زیرا خدمات آن پایه‌ای و اساسی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این روزها مردم از موضوع قطعی برق ناراحت هستند و مطالبه این موضوع به حق است، اظهار کرد: این موضوع با حضور وزیر نیرو در جلسات صحن علنی مجلس و کمیسیون‌ها به صورت دقیق بررسی شد اما باید تأکید کرد مردم ما مدیران را انتخاب کردند تا وقتی مشکلات پیش می‌آید، بتوانند امور را مدیریت کنند.

وی تصریح کرد: همه ما می‌دانیم مشکلات در این عرصه جدی و اساسی است و در زمان کوتاه نمی‌توان مشکلات را اساسی حل کرد زیرا اکنون میزان مصرف را از بخشی کم کرده و به بخش دیگری منتقل کرده‌ایم؛ چه بسا آسیب این اقدام در درازمدت عمیق‌تر و سخت‌تر باشد به همین دلیل باید مسائل این حوزه به صورت اصولی حل و فصل شود.

قالیباف با اشاره به اینکه شاهد ناترازی در حوزه برق کشور هستیم، افزود: این ناترازی در همه بخش‌ها وجود دارد و اشکالاتی را ایجاد می‌کند، به عنوان مثال در موضوع بودجه، بانک‌ها، صندوق‌های بازنشستگی شاهد ناترازی هستیم و تا زمانی که این مسائل حل و فصل نشود، مشکلات وجود خواهد داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه این ناترازی‌ها در حوزه‌ مدیریتی وجود دارد  و لذا در امکانات مشکلی نداریم، بیان کرد: این مهم به دلیل این است که رویکردها و سیاست‌هایمان در کارها مشخص و پایدار نیست؛ به عنوان مثال مجلس در اقدامی مرتبط با حوزه برق کشور یکی از رویکردها را اصلاح کرد در حالی که این موضوع می‌توانست 10 سال قبل انجام شود.

وی ادامه داد: شاید مصرف غیرمنطقی در حوزه انرژی، مواد غذایی و ... وجود داشته باشد اما مردم نشان دادند هرگاه کار فرهنگی صورت گرفته و آنها را مطلع کرده‌ایم، بیشترین همراهی را انجام داده‌اند؛ به عنوان مثال در سال‌های گذشته که میزان خودروها نصف خودروهای اکنون بود، شاهد 28 هزار کشته در سال بودیم اما با اقدامی فرهنگی برای بستن کمربند بیش از 75 درصد مردم در شهرها و روستاها اقدام به بستن کمربند کرده‌اند لذا مردم در امور مختلف همراهی می‌کنند و ما باید کارهای کارشناسی دقیق انجام دهیم.

قالیباف اظهار کرد: باید تصمیمات شجاعانه گرفته شود، به عنوان مثال موضوع قیمت‌گذاری یکی از این مسائل است. همه می‌دانیم اگر قیمت‌گذاری حل نشود و دستوری بخواهیم اقدام کنیم همانند بازار نرخ ارز فرصت برای کسانی ایجاد می‌شود که دلالی می‌کنند و رانت می‌برند و حجم عظیم ثروت کشور از دست می‌رود.

رئیس قوه مقننه افزود: بهای مصرف برای یک خانواده دو نفره همانند خانواده چند نفره محاسبه می‌شود، چرا باید یک مدل برخورد شود؛ یارانه‌ای که در بخش انرژی داده می‌شود یک به بیست یا یک به بیست و سه برابر است در حالی که برخی افراد بیش از اندازه مصرف دارند، لذا با چنین شرایطی نمی‌توان از مردم توقع داشت و به ناترازی‌ها پایان داد.

وی اظهار کرد: وقتی تصمیم‌گیری‌ها در دولت به معنای عام متمرکز می‌شود و به جای مردم  در اقتصاد دخالت می شود، مشکلات اساسی ایجاد می‌شود.

وی در همین زمینه اضافه کرد: مشکلاتی در بازارهای مالی، پولی، سرمایه‌ای وجود دارد که باید آنها سامان داده شود وگرنه ناترازی‌ها از بین نمی‌رود و مثل ماینرها پیدا می‌شود.

قالیباف ادامه داد: امروزه رمزارزها وجود دارد اما تصمیمی در این خصوص گرفته نمی‌شود که اینها ارز هستند و بانک مرکزی باید به آن رسیدگی کند یا وزارت صمت لذا رانت و ناترازی در این عرصه ایجاد می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در مجلس یازدهم مصمم به اصلاح رویکردها و سیاست ها هستیم، تصریح کرد: البته تحقق این مهم سخت است اما راه نجات کشور همین است.

وی افزود: به جای اینکه درآمدها را افزایش دهیم و جیب ها را بزرگ کنیم اما با افزایش چند برابری قیمت‌ها شاهد کاهش قدرت خرید مردم  باشیم، باید قیمت‌ها را بشکنیم و در همین رابطه هم بدون تولید ثروت نمی‌توان اقدام مناسبی انجام داد.

وی در همین رابطه تاکید کرد: برای دستیابی به این مهم باید به پیشران‌ها، اولویت‌ها، سیاست‌ها و رویکردها توجه شود لذا امیدواریم دولت آینده این کار را با دیدگاه یاد شده دنبال کند.

قالیباف تصریح کرد: مجلس مسئول اجرا نیست اما مسئول اصلاح رویکردها است و در این مسیر حرکت می‌کند؛ در برنامه هفتم متمرکز خواهیم شد تا همه ناترازی‌ها با دخالت حداقلی دولت، حضور حداکثری مردم، درست مصرف کردن و تولید ثروت با تغییر روند برطرف شود.

همچنین در ادامه رضا اردکانیان وزیر نیرو ضمن ارائه گزارشی از عملکرد وزارتخانه متبوعش گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده موفق شدیم مرکز جدید مدیریت شبکه را بعد از گذشت 9 الی 10 سال با تجهیزات روز دنیا افتتاح و به بهره‌برداری برسانیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به وجود ناترازی‌ها در تولید و مصرف برق در بخش برنامه‌ریزی اقداماتی انجام شد تا مشکلات در این عرصه کاهش یابد.

وی اظهار کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته در حوزه صنایع بزرگ و شرایط فراهم شده هزار و سیصد صنعت اعلام آمادگی کردند که بتوانند برق مصرفی خود را تولید کنند که این رقم معادل تولید 10 هزار و 536 مگاوات می‌شود.

اردکانیان افزود: موافقت اصولی همه این موارد صادر شده و تلاش می‌کنیم نیروگاه‌های گازی در دست بهره‌برداری را از طریق مزایده به این صنایع واگذار کنیم که رقمی معادل 4 هزار مگاوات می‌شود.

بر اساس این گزارش متولی زاده، مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه خشکسالی و دمای بی‌سابقه، تولید برق را دچار کاهش کرد، گفت: متأسفانه با افزایش مصرف، ناترازی در حوزه برق کشور ایجاد شد که رقمی معادل 20 درصد از نیاز مصرف محسوب می‌شود؛ صنعت برق از سال‌های گذشته همواره برای موضوع ناترازی برنامه داشته است.

وی ادامه داد: در این راستا 45 برنامه از اسفند ماه سال گذشته در بخش‌هایی مانند مدیریت مصرف ادارات، رمزارزها، صادرات و واردات و ... انجام شده است.

متولی زاده تصریح کرد: کشورها در خصوص مواجه با مدیریت اوج بار از ابزارهای تعرفه ای مشخص استفاده می‌کنند و این در حالی است که در کشور ما چنین موضوعی وجود ندارد بلکه طرح‌های تشویقی پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی برای ناترازی‌ها حدود 10 درصد از کمبود موجود را پیش‌بینی می‌کند، گفت: این میزان حدود 5 هزار و 800 مگاوات می‌شود در حالی که ناترازی‌ها اکنون بیشتر است. در سال 99، 294 هزار و 800 موافقتنامه با صنایع و بخش کشاورزی انعقاد شد که شاهد مدیریت مصرف باشیم، در سال 1400 نیز این رقم به 365 هزار تفاهم‌نامه افزایش یافته است.

وی در این راستا گفت: بر این اساس در سال جاری بیش از یک هزار میلیارد تومان برای تشویق مشترکان در نظر گرفته شده است.

متولی زاده با اشاره به اینکه در تاریخ صنعت برق کشور این حجم از رشد بی‌سابقه بوده است، اظهار کرد: رشد غیرمتعارف صنایع، افزایش پیک مصرف، تأمین انرژی و سوخت، رمزارزها و ... از جمله دلایل این رشد به شمار می‌رود که سبب ایجاد چالش شده‌اند لذا اگر با تصمیمات مناسب در این حوزه مشکلات را برطرف نکنیم امکان ایجاد شرایط ناپایدار وجود دارد.

مدیرعامل شرکت توانیر با تأکید بر اینکه مجلس قانونی را در حمایت از صنعت برق کشور مصوب کرد که ارزشمند است، گفت: با توجه به اینکه منابع این قانون محدود است نیاز به همکاری است تا طلب پیمانکاران به صورت کامل پرداخت شود و مشکلات در کشور برطرف شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدباقر قالیباف در بازدید نظارتی امروز همچنین از مرکز ملی راهبری شبکه برق ایران بازدید کرد.

گفتنی است بر اساس توضیحات کارشناسان پایداری شبکه سراسری برق در این مرکز انجام می‌شود و علیرغم اعمال تحریم‌های بی‌سابقه 18 سال از پایداری شبکه برق کشور می‌گذرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۰۹۷۶۸۹۱۶:۱۵:۰۵ ۱۴۰۰/۴/۲۵
خوب شما برای رفع این ناترازی چه کردی در مجلس
ناشناس۲۰۹۷۷۵۵۱۷:۴۳:۵۲ ۱۴۰۰/۴/۲۵
نا ترازی چیه؟
ناشناس۲۰۹۸۲۲۴۰۷:۰۵:۱۰ ۱۴۰۰/۴/۲۶
جناب قالیباف نمایندگان طرح ممنوع الخروجی را ارایه کرده اند چرا دستور اجرای انرا در صحن هنوز نداده اید وقت دولت فعلی هم رو به پایان است
ناشناس۲۰۹۸۲۲۹۰۷:۱۳:۳۲ ۱۴۰۰/۴/۲۶
تراز فقط ترازهای الکی بانک ها که مدیرانش بابت آن دریافت های کلان به عنوان پاداش تصویب تراز برای خودشون تصویب می کنند برا خودشون نوشابه های چند صد میلیونی هر کدام باز میکنند
ناشناس۲۰۹۷۷۷۲۱۸:۰۰:۴۵ ۱۴۰۰/۴/۲۵
جناب قالیباف تو این چند ماهه که رییس مجلس بودی واسه ملت و کشور چه کردی ..
ناشناس۲۰۹۸۲۲۵۰۷:۰۶:۳۰ ۱۴۰۰/۴/۲۶
تفحص از بانک مرکزی از مجلس دهم تا حالا زمین مانده لطفا با اجرا کردنش ترازش کنید
dayani۲۰۹۷۸۱۴۱۸:۴۱:۴۲ ۱۴۰۰/۴/۲۵
مردم باید کمتر از 15 روز صبر کنند تا شاهد تغییرات مثبت باشند!
ناشناس۲۰۹۷۸۵۸۱۹:۳۹:۵۲ ۱۴۰۰/۴/۲۵
با سلام حداقل بزودی برای چهار سال مدیریت ها شاقول وتراز می شود ببینیم شما چه می کنید .
ناشناس۲۰۹۷۸۶۰۱۹:۴۰:۵۰ ۱۴۰۰/۴/۲۵
دو سه هفته دیگه این نا ترازی تراز میشه! البته شاید.
ناشناس۲۰۹۷۹۸۰۲۲:۱۳:۳۶ ۱۴۰۰/۴/۲۵
آقای قالی باف این گوی و این میدان همه چی افتاد دست شما بلکه انشاالله به اقتصاد و بیکاری جوانان سر و سامان بدهید ما هم از خدا میخواهیم مدیران شجاع و کار بلد بیاین سر کار
ناشناس۲۰۹۷۹۸۳۲۲:۱۶:۱۶ ۱۴۰۰/۴/۲۵
خب ترازش کن داداش .
ناشناس۲۰۹۸۰۰۰۲۲:۳۸:۴۷ ۱۴۰۰/۴/۲۵
آقای قالیباف موفق باشی
ناشناس۲۰۹۸۰۵۱۲۳:۴۱:۵۵ ۱۴۰۰/۴/۲۵
دیر متوجه شدید. آب رفته به جوی ..
ناشناس۲۰۹۸۱۶۹۰۳:۳۶:۵۱ ۱۴۰۰/۴/۲۶
لطف کنید از نتایج سفرتون به خوزستان بگین
ناشناس۲۰۹۸۲۱۶۰۶:۵۰:۴۱ ۱۴۰۰/۴/۲۶
قالیباف جان مواظب خویشان خود باش.که زمینت نزنند.خیلی فکر این چیزها را نکن.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین