مصیبت‌های زنان کارگر خارجی در عربستان به روایت نیویورک تایمز

گروه ترجمه الف،   4000207153 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

روزنامه آمریکایی نیویورک در گزارشی به زندگی دشوار زنان کارگر خارجی در عربستان پرداخته است، کارگرانی که برای ابراز اندوه و رنج خود به شبکه‌های اجتماعی متوسل شده‌اند.

مصیبت‌های زنان کارگر خارجی در عربستان به روایت نیویورک تایمز

به گزارش الف به نقل از الواقع السعودی، «لوئیز دوناوان» طی گزارشی در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت که کارگران زن خارجی در کشورهای عربی خلیج فارس برای ابراز دردها و رنج‌های خود به اپلیکیشن « تیک تاک» متوسل شده‌اند.

سایت الواقع السعودی  نوشت: یک زن جوان کنیایی که لباس فرم و حجاب به تن دارد در ویدئویی ابراز نارضایتی می‌کند و می‌گوید من معنای یک روز زندگی آرام و بدون مشاجره و یک روز مرخصی و استراحت را متوجه نمی‌شوم. همچنین در این اپلیکیشن یک کارگر زن خارجی دیگر از فشارهای زیاد کاری خود در یک خانواده سعودی صحبت می‌کند که این ویدیو بیش از 9 هزار بازدید داشته است.

در ادامه این گزارش آمده است: کارگران  زن خارجی در مکانهای نا آشنا و دور از خانه خود زندگی می‌کنند که آن‌ها برای صحبت صریح در مورد زندگی و شرایط کار خود به شبکه‌های اجتماعی  متوسل شده‌اند و بسیاری از آنها می‌گویند که بیش از توان خود کار می‌کنند و مورد آزار و اذیت جنسی  و تبعیض نژادی قرار گرفته‌اند.

بر اساس گزارش سایت الواقع السعودی: یک کارگر زن کنیایی به نویسنده می‌گوید که شرایط زندگی در عربستان بسیار دشوار است به گونه‌ای که کارگران هرروز گریه می‌کنند.

سایت مذکور در ادامه نوشت: کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که نفت خیز هستند به کارگران مهاجر آفریقا ، آسیا و فقیرترین کشورهای عربی وابسته هستند تا به زندگی روزمره خود ادامه دهند و بسیاری از آن‌ها به عنوان خانه دار، کارگران ساختمانی، نظافتچی، نگهبان در این کشور فعالیت دارند و تعداد این کارگران اغلب از مردم بومی کشور عربستان بیشتر است. از سال 2016 ، حدود چهار میلیون کارگر داخلی و خارجی در کشورهای حوزه خلیج فارس وجود داشت و به احتمال زیاد از آن زمان تعداد آنها افزایش یافته است. قبل از شیوع ویروس کرونا سالانه 36 هزار کارگر خارجی به منطقه می‌آمدند.

بر اساس این گزارش بیشتر کارگران خارجی از طریق سیستم حمایت مالی عربستان تحت کنترل کارفرمایان هستند که بدون اجازه آن‌ها قادر به تغییر شغل یا ترک کشور نیستند و کارفرمایان معمولا گذرنامه‌ها و حتی تلفن آن‌ها را کنترل می‌کنند.کارگران زن خارجی اغلب منزوی هستند و مورد نقض حقوق بشری قرار می گیرند.بدین ترتیب با محدودیت‌ها و فشارهای زیادی که از سوی عربستان بر این کارگران خارجی اعمال شده است، این کارگران به شبکه اجتماعی تیک تاک پناه آورده‌اند تا  مصیبت خود را در این کشور از خلال این برنامه به جهانیان اعلام کنند.

الواقع السعودی نوشت: برخی کارگران زنان برای تخلیه درد و اندوه خود از این برنامه استفاده می‌کنند و برخی دیگر نیز با شوخ طبعی دردناک به دنبال آگاهی دادن به جهانیان در مورد شرایط سخت کارگری در عربستان هستند و مخاطبان آن‌ها اغلب کارگران خارجی هستند و می‌گویند تماشای این فیلم‌های خنده‌دار راهی برای تسکین تنهایی  و رهایی از اضطراب و افسردگی است. یک کارگر زن فیلیپینی در عربستان می‌گوید بسیاری از مردم در عربستان رنج می‌برند و سعی می‌کنند استرس و اضطراب خود را در محل کار از خلال تیک تاک بیان کنند.

در ادامه آمده است: ویدیو منتشر شده از یک زن کارگر خارجی کنیایی نشان دهنده بزرگترین مشکلاتی است که کارگران خانگی در خلیج با آن روبرو هستند. وی در این کلیپ از کارفرمای سعودی  خود می‌گوید که کارگر زن  را متهم به دزدی کرده؛ چراکه وی از کشور فقیری آمده است.

بر اساس گزارش سایت مذکور تعیین تعداد کارگران خانگی که از تیک تاک برای ابراز مصیبت خود استفاده می‌کنند دشوار است اما بر اساس گزارش یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در هنگ کنگ که به کارگران مهاجر آموزش آنلاین می‌دهد استفاده کارگران زن خارجی از این برنامه افزایش یافته است. بسیاری از کارگران زن برای ابراز مصیبت‌هایی که روزانه در عربستان با آن مواجه هستند از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند که برخی از آن‌ها به دلیل ابراز مصیبت‌ها شغل خود را از دست داده‌اند.

بر اساس گزارش یک سازمان حقوق کارگر داخلی مستقر در کویت، 70 زن کارگر خارجی که مصیبت‌ها و رنج خود را از خلال برنامه تیک تاک یا فیس بوک بیان‌کرده اند، توسط کارفرمایان خود توبیخ شده‌اند و برخی نیز از کشور خارج شده‌اند. همچنین در برخی از کشورهای خاورمیانه ، گرفتن عکس یا فیلم از داخل خانه کاربر ، به ویژه برای کودکان ، و ارسال آنلاین آنها بدون اجازه کاربر ، ممکن است منجر به اتهامات کیفری یا اخراج شود.دو نفر از کسانی که در تیک تاک فعالیت داشتند اعلام کردند که  از جانب کارفرمایشان مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

سایت الواقع السعودی در ادامه تاکید کرد: زندگی در عربستان برای کارگران خارجی امن نیست .در کویت و عربستان سعودی ، زنان کارگر طبق قوانین موظف به نگهداری اسرار خانه‌هایی هستند که در آن کار می کنند. کارگران زن و مرد موظفند پس از ورود به کشور محل کار ، قراردادهای کاری حاوی چنین تعهدی را امضا کنند که یک محقق حقوق زنان در خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده بان حقوق بشر  گفت این قراردادها و قوانین کار ممکن است علیه کارگران آسیب پذیر خانگی استفاده شود. بسیاری از کارگران زن خارجی در عربستان از سوی کارفرمایان سعودی مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و کوچک‌ترین ابراز درد و مصیبت منجر به شکنجه روحی و جسمی و چه بسا اخراج آن‌ها خواهد شد.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۹۴۲۱۶۰۰۲:۵۴:۲۸ ۱۴۰۰/۲/۸
بد نیست یک کمی به مصیبت مردم ایران هم بپردازید. لاپوشانی و سکوت تا کی؟
ناشناس۱۹۴۲۶۲۲۱۰:۴۰:۲۴ ۱۴۰۰/۲/۸
مغلطه ای ماقبل بد و ماقبل نقد
ناشناس۱۹۴۲۱۷۷۰۳:۰۷:۵۸ ۱۴۰۰/۲/۸
عیب کسان منگر و احسان خویش / دیده فرو بر به گریبان خویش وضع بعضی زنان در وطن خودشون بدتر از این کارگرهاست
ناشناس۱۹۴۲۶۲۳۱۰:۴۰:۴۵ ۱۴۰۰/۲/۸
منطقی بسیار ضعیف که واضحه از فردی خارج نشین آمده
ناشناس۱۹۴۲۱۸۳۰۳:۱۲:۰۲ ۱۴۰۰/۲/۸
گروه ترجمه لطفا اگر صلاح ميدانيد قدري راجع به مصيبت هاي زنان داخلي خياباني وساكن گرم خانه ها ي ايران هم حرف بزنيد نگراني شما راجع به زنان خارجي در عربستان كه از موضع خيرخواهيست قابل درك است
ناشناس۱۹۴۲۶۲۵۱۰:۴۱:۵۰ ۱۴۰۰/۲/۸
مغلطه ای بسیار ضعیف، این مقاله درباره کارگران خارجی در عربستانه و وسط کشیدن ایران، تنها و تنها نشون دهنده توان بسیار نازل منطقی زننده حرف و مثبت زنندگان کیلویی بهش است
ناشناس۱۹۴۲۳۴۱۰۸:۱۷:۴۲ ۱۴۰۰/۲/۸
چشمانتان را بر درد و رنج و زنان داخل کشور خودمان بازکنید
ناشناس۱۹۴۲۳۵۵۰۸:۲۴:۳۵ ۱۴۰۰/۲/۸
کارگر خارجی اشتباه کرد برای کار به عربستان برود تا دچار سختی شود.
ناشناس۱۹۴۲۵۱۰۰۹:۴۷:۴۸ ۱۴۰۰/۲/۸
این در حالی است که کارگران خارجی در ایران نه در معرض تبعیض نژادی قرار دارند و نه آزار می بینند
ناشناس۱۹۴۲۷۷۵۱۱:۴۳:۵۹ ۱۴۰۰/۲/۸
اگر مصیبتی در کار بود اصلاً کارگران خارجی به عربستان سعودی نمی‌رفتند. این خبرها از اساس دروغه.
ناشناس۱۹۴۲۳۶۰۰۸:۳۱:۱۰ ۱۴۰۰/۲/۸
در مورد مصیبتهای کارگران افغان در ایران هم مطلب منتشر کنید.
ناشناس۱۹۴۲۷۶۹۱۱:۴۱:۵۶ ۱۴۰۰/۲/۸
کدوم مصیبت؟ ایران بهشت افغانی‌هاست.
ناشناس۱۹۴۲۳۶۹۰۸:۳۸:۵۸ ۱۴۰۰/۲/۸
چرا کارگران زن و مرد خارجی به ایران پناه نمیارن؟ البته به غیر از افغانی ها
ناشناس۱۹۴۲۵۴۲۱۰:۰۲:۴۷ ۱۴۰۰/۲/۸
عربستانيها از زنان كار كارگر به عنوان كنيز استفاده مي كنند كه بايد بطور كامل در اختيار انها باشندوازار واذيت جنسي معنا ندارد چون عربستاني ها مالك انها ميشوندونبايداعتراضي داشته باشد والبته مردان كار گر خارجي هم به عنوان غلام وبرده انها محسوب ميشوند
ناشناس۱۹۴۲۵۸۲۱۰:۲۲:۳۱ ۱۴۰۰/۲/۸
خوب چرامیرن عربستان؟ درضمن یه همچین خبری ارزش یه خط روداشت نه یه وجب مطلب تکراری. وضع زنان ماخیلی خوبه که میرن مرخصی زایمان برمی گردن دیگه کارشون رو ازدست میدن؟
ناشناس۱۹۴۲۶۰۸۱۰:۳۳:۵۰ ۱۴۰۰/۲/۸
استاد دانشگاه ازاد با طرح ب جناب ولایتی ماهی 3.2 میلیون میگیره. اون هم با سه ماه تاخیر مصائب یعنی این
ناشناس۱۹۴۲۷۷۴۱۱:۴۳:۴۹ ۱۴۰۰/۲/۸
درد بشر تمام شدنی نیست .
ناشناس۱۹۴۲۹۵۸۱۳:۰۱:۲۴ ۱۴۰۰/۲/۸
حتی در عربستان هم حجاب اجباری برای خارجیها وجود ندارد!!
ناشناس۱۹۴۳۰۸۲۱۳:۵۳:۱۸ ۱۴۰۰/۲/۸
ابتدا وضعیت زنان ایرانی در کشور خودمان را ببینید و بدنبال داستانسرایی در مورد وضعیت سایر کشورها با هدف توجیه فلاکتهای مردم ایران نباشید.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین