بهبود مصرف کالای فرهنگی؛ در پرتو حمایت از کالای ایرانی هنر نزد ایرانیان است و بس، اما جنس فقط خارجی !

رسول رضایی *،   3990923120 ۱۰۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
هنر نزد ایرانیان است و بس، اما جنس فقط خارجی !

در دوران معاصر «مصرف» ، و به ویژه کم و کیف «مصرف فرهنگی» به یکی از اصلی ترین گزاره ها برای سنجش میزان رشد و فهم و ادراک افراد و جوامع تبدیل شده است، به گونه ای که صاحب نظران از زوایای مختلف در مورد کمیت و کیفیت «مصرف» در افراد و جوامع  بحث و گفتگو نموده اند و به واکاوی زوایای پیدا و پنهان آن پرداخته اند. اگرچه مولفه «مصرف» در ابتدا فعالیتی صرفا اقتصادی و برای رفع احتیاجات بود، اما اندیشمندان قرن بیستم  و بیست و یک بیش از همه بر گونه «فرهنگی» مصرف بذل عنایت پیدا کردند، و به نقش آن در جامعه سازی و سبک زندگی پی برده، و در نتیجه «مصرف فرهنگی» را یکی از مهمترین مولفه های تمدن و جامعه ی جدید دانستند.

از این رو میتوان گفت یکی از پیش نیازهای بهبود جامعه ایرانی و عبور از نابسامانیهای اقتصادی و فرهنگی، ارتقای سطح «سواد مصرف فرهنگی» آحاد جامعه است ، چراکه امروزه این مولفه به شدت مورد توجه دشمنان انقلاب قرار گرفته، و برای انحطاط و تنزل و حذف آن در جمهوری اسلامی به شدت تلاش و برنامه ریزی های پیچیده میکنند، تا در پرتو آن سبک زندگی ایرانی را به سمت سبک زندگی منحط غربی تنزل دهند . 

لازم به ذکر است که دایره مصادیق «کالاهای فرهنگی» طیف وسیعی از اجناس فکری و فرهنگی را در بر میگیرد، و موجب تغییر و تحول در سبک زندگی و دیدگاه افراد میگردد. کالای فرهنگی شامل هر ابزار فکری و معنوی و فرهنگی و ... میتواند باشد که بطور مستقیم یا غیر مستقیم با دستگاه محاسباتی و بینش و منش افراد درگیر است.  نظیر کالای مکتوب (اعم از روزنامه، مجله، کتاب، نشریه، و ...) ، رسانه‌ های صوتی تصویری، رسانه های مجازی، اجناس هنری، انواع و اقسام سرگرمی ها و اسباب بازیها و ...

امروزه مصرف فرهنگ و کالاهای فرهنگی، فعالیتی اجتماعی و کرداری روزمره است، و از عوامل ارتقاء یا انحطاط یک فرد یا جامعه محسوب میگردد.  به واسطه همین کردارهایی که ما مصرف فرهنگی و خرید کالای فرهنگی مینامیم، فرهنگ تولید و بارور و غنی تر گشته، و سبک زندگی به سمت تعالی حرکت میکند. اهمیت مصرف کالای فرهنگی تا آنجاست که سبک خاص زندگی ما را شکل داده، نیازها و تمایلات ما را سامان بخشیده، مواد لازم برای تولید تخیلات و رویاهایمان را فراهم کرده، نشان دهنده میزان تفاوتها و تمایزات اجتماعی میگردد .

جامعه ایران هم در سالیان اخیر با گسترش شهرگرایی، رشد صنعت و تولید انبوه کالاها و به مدد رسانه های ارتباطی و موج تبلیغات کالاها با پدیده مصرف گرایی به طور عام و مصرف کالاهای فرهنگی به طور خاص به اشکال گوناگون مواجه شده است. به طوری که با بالا رفتن سطح زندگی و رفاه، نیازهای تفریحی و فرهنگی برای گذران اوقات فراغت پدیدار شد، تا جاییکه کم کم دولتها نیز که در آغاز مداخله و مشارکت در امور فرهنگی و تفریحی را از وظایف خود نمیدانستند، به دنبال مداخله در امور اقتصادی، به سیاستگذاری درامور فرهنگی نیز پرداختند. 

مجموعه نمایشگاه های کتاب، جشنواره  های فیلم و تئاتر، نمایش فیلمهای سینمایی کوتاه و بلند، برگزاری کلاسها و جشنواره های موسیقی، برپایی نمایشگاه های مجلات و مطبوعات،  و نظایر آن از یک طرف نشان دهنده میزان تمایل و توان دولت به دخالت در مصرف کالاهای فرهنگی است، و از طرف دیگر  حکایت کننده پیوستن بسیاری از آحاد ملت، به خصوص جوانان، به صف مصرف کنندگان فرآورده های فرهنگی است. 

در حال حاضر، درایران دستگاههای گوناگونی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم تحقیقات و فن آوری، صدا و سیما، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، وزارت آموزش و پرورش، کانونهای فرهنگی ، و ...  به امر همگانی کردن فرهنگ و لزوم مصرف کالای فرهنگی میپردازند.

تقلیل خرید کالای فرهنگی، پیامد فقدان حمایت از کالای ایرانی

 یکی از پرسشهایی که بعضا در جامعه مطرح میشود اینست که : فقدان تعصب برای خرید کالای ایرانی ، و نیز بی توجهی مسئولین نسبت به واردات بی‌رویه و قاچاق ، چگونه مردم را فقیر کرده، قدرت خرید آحاد ملت را کاهش داده، به تشدید فاصله های طبقاتی کمک نموده، و در نهایت اقبال برای خرید و مصرف کالای فرهنگی را تقلیل میدهد؟

در پاسخ باید بگوییم : هنگامی که فرهنگ سازی برای خرید کالای ایرانی انجام نشده باشد، کالایی خارجی از طریق قاچاق یا واردات رسمی در بازار ایران عرضه می‌شود، و درنتیجه  سهم تولیدکننده ایرانی را از بازار کم می‌کند، و این سلسله در نهایت به بیکاری، رکود ، کاهش قدرت خرید، و کاسته شدن از میزان مصرف کالای فرهنگی منجر میگردد. 

برای مثال اگر بازار ایران ظرفیت فروش روزانه ۱۰۰ دستگاه یخچال را دارد، هرچقدر یخچال وارداتی خارجی بیشتر شود، تولیدکننده ایرانی کمتر و کمتر خواهد فروخت. از طرف دیگر متاسفانه امروزه شاهد هستیم که در پرتو مدیریت خسته و ناکارآمد دولتمردان ، قدرت تبلیغاتی فروشندگان اجناس خارجی و واردکنندگان فرصت طلب، به قدری زیاد شده است که به راحتی می‌توانند سهم خود را در بازار برای فروش و عرضه اجناس خارجی بیشینه کنند، و متقابلا فرصت خودنمایی را از تولید کنندگان داخلی سلب نمایند.

 نتیجه این میشود که مصرف‌کننده ایرانی جنس خارجی را بر کالای وطنی ترجیح میدهد، و اقدام به  خرید اجناس وارداتی مشابه داخلی کرده، فلذا تولیدکننده ایرانی بتدریج دیگر نمی‌تواند محصولات خود را در بازار به فروش برساند، پس از مدتی دچار رکود(ناتوانی در فروش تولیدات) می‌شود و چون درآمدی ندارد که حقوق کارکنان و هزینه‌های دیگر تولید را بپردازد، ورشکست می‌شود و کارکنان و کارگرانش را اخراج می‌کند، و در نهایت کارگران آن کارخانه با بحران بیکاری و کمبود معیشت مواجه شده، و اقبال خود برای خرید کالای فرهنگی را از دست میدهند.

این کارکنان و کارگران اخراج شده، اگر تا دیروز خودشان نیز کالای خارجی مصرف می‌کردند و نسبت به کالای وطنی غیرت و تعصب نداشتند، امروز دیگر با اخراجشان از کارخانه ، هیچ حقوقی نمی‌گیرند و پولی ندارند که آن کالاهای وارداتی را مصرف کنند. لذا گرفتار فقر می‌شوند و این فقر و ناتوانی برای مصرف (اعم از مصرف کالای فرهنگی یا غیر فرهنگی) ، بسان یک زنجیره به هم پیوسته حوزه‌های دیگر تولید را نیز دچار رکود و ورشکستگی و بحران بیکاری می‌کند.

در این میان، کسانی به ثروت‌های کلان می‌رسند که پول نفت را به دلار از دولت گرفته‌اند و با آن واردات اجناس بیگانه انجام داده‌اند. اینها از دولت دلار می‌گیرند، با دلار از خارج کالا می‌خرند و وارد کشور می‌کنند. پس از فروش کالاهای وارداتی، سود کلان خود را برداشته و بابت دلاری که از دولت گرفته‌اند، ریال به دولت پرداخت می‌کنند. شعار اینها هم غالبا این است که "مصرف کننده حق دارد کالای باکیفیت خارجی مصرف کند".

اینگونه است که بی توجهی و اهمال مردم نسبت به خرید کالای ایرانی، و از طرف دیگر چشم امید داشتن دولتمردان غربزده به کدخدا برای حل نابسامانیهای اقتصادی ، و نیز ارسال پالس مذاکره مجدد با آمریکا همزمان با اعلام خبر پیروزی جو بایدن و بعد از مشاهده هفت سال خسارات برجام، ، و نیز عدم جدیت و ممانعت دولتمردان غربگرا نسبت به واردات بی رویه، موجب این میگردد که کارگران و مردم عادی روز به روز فقیرتر و بیکارتر شده ، اقبال و انگیزه برای خرید و مصرف کالای فرهنگی کمرنگ شده،  و از طرف دیگر مافیای واردات را با پول نفت ثروتمندتر و ثروتمندتر گردیده، و فاصله های طبقاتی تبدیل به دره های وحشتناک شکاف طبقاتی شود، و سبک زندگی مردم بخاطر عدم مصرف کالای فرهنگی روز به روز تقلیل پیدا کند. 

حمایت از کالای ایرانی؛ زمینه ساز مصرف کالای فرهنگی

باید قبول کرد ﺗﺎ زمانیکه مردم به اهمیت حمایت از کالای ملی پی نبرده، و تعصب لازم برای خرید کالای وطنی را در دستور کار خویش قرار نداده باشند، و تا زمانیکه در ﺑﺮ ﭘﺎﺷﻨﻪ اقتصاد لیبرالی و واردات ﺑﯽ روﯾﻪ اجناس ﻗﺎﭼﺎق و ﻏﯿﺮﻗﺎﭼﺎق ﮐﺎﻻی ﺧﺎرﺟﯽ ﻣﯽ ﭼﺮﺧﺪ، ﻣﺎ دﻻرھﺎی ﻧﻔﺘﯽ را ﻣﺜﻞ ﺧﻮد ﻧﻔﺖ ﺑﻪ ﺣﻠﻘﻮم شرکتهای اروپایی و آمریکایی و کره ای و ... خواهیم ریخت، و در چنین شرایطی ﭼﺮاغ ﺻﻨﻌﺖ و اﻣﯿﺪ ﺑﻪ ﻓﺮدای ﺑﮫﺘﺮ در جمهوری اسلامی روﺷﻦ ﻧﺨﻮاھﺪ ﺷﺪ، و در نتیجه  پول کافی برای خرید و مصرف کالای فرهنگی در دست مردم قرار نخواهند داشت. 

از این رو ضروری است ﺗﺎ در مدارس ابتدایی و راهنمایی این مطلب به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود که تا وﻗﺘﯽ ﮔﺎﻧﺪی وار، ﭘﺎرﭼﻪ دﺳﺖ ﺑﺎﻓﺖ ھﻤﻮطﻦ ﺧﻮد را ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﭘﺎرﭼﻪ ھﺎی ﺧﺎرﺟﯽ ﺑﺎﻓﺘﻪ ﻧﮑﻨﯿﻢ، ﺑﺎﻓﺖ ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﻣﺎ از ھﻤﯿﻦ ﺟﻨﺲ ﺧﻮاھﺪ ﺑﻮد ﮐﻪ ھﺴﺖ، و همچنان پارچه ایرانی از ﺗﺎر ﺑﯿﮑﺎری و از ﭘﻮد ﻋﻘﺐ ﻣﺎﻧﺪﮔﯽ رﻗﻢ خواهد خورد! 

 متاسفانه باید گفت میل به مصرف کالای غربی و روحیات غربزدگی که بعضا در جان و روح کاخ نشینان و ثروتمندان و مرفهین بی درد مستولی شده است، سبب گشته که عده ای از مردم کالای خارجی را به چشم اعجاب و بزرگداشت ببینند،کالای داخلی را نامرغوب و بد تصور کرده، و انگیزه برای خرید کالای ایرانی را از دست بدهند. ﻗﺪﯾﻤﯽ ھﺎ ﻣﯽ ﮔﻔﺘﻨﺪ، «ھﻨﺮ ﻧﺰد اﯾﺮاﻧﯿﺎن اﺳﺖ و ﺑﺲ» ، اما اﻣﺮوزه  متاسفانه بخاطر عدم فرهنگ سازی برای خرید کالای بومی، کارمان را به آنجا کشیده شده که ﮐﺎﻻھﺎی رنگارنگ و تزئینیﺧﺎرﺟﯽ را ھﻨﺮﻣﻨﺪاﻧﻪ در ﺧﺎﻧﻪ بچینیم، و از آن ضرب المثل «ھﻨﺮ ﻧﺰد اﯾﺮاﻧﯿﺎن اﺳﺖ و ﺑﺲ» فقط هنر خوب چیدن مصنوعات اروپایی و کره ای  و ژاپنی و ... در ویترین منازلمان ﺑﺮاﯾﻤﺎن باقی ﻣﺎﻧﺪه اﺳﺖ!. 

از این رو به منظور پیشگیری از چنین سرنوشت تلخ و فلاکت باری میبایست به فرزندانمان از دوران تحصیلات اولیه اینطور القا و تلقین نماییم ﮐﻪ اگر احیانا ﮐﺎﻻی وطﻨﯽ، ﮐﯿﻔﯿﺖ چندان مرغوبی هم ﻧﺪارد، ﮐﯿﻔﯿﺖ را ھﻢ ﻣﻦ و ﺷﻤﺎ در ﻣﻘﺎم ﺗﻮﻟﯿﺪﮐﻨﻨﺪه مسئولیت داریم که ﺑﮫﺒﻮد ﺑﺒﺨﺸﯿﻢ ، و در ﻣﻘﺎم ﻣﺼﺮف ﮐﻨﻨﺪه وظیفه داریم که با تعصب در خرید کالای ایرانی، ﺗﻮﻟﯿﺪﮐﻨﻨﺪﮔﺎن را تشویق و وادار ﺑﻪ ﺧﻮب ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﺮدن نماییم.

تمام آحاد ملت شریف ایران وظیفه تاریخی و ملی و انقلابی دارند با حمایتشان از کار و سرمایه و تولید ایرانی، ﮐﺎﻻی اﯾﺮاﻧﯽ از ﭼﻨﺎن کیفیت و شهرتی ﺑﺮﺧﻮردار ﺷﻮد ﮐﻪ تداعی گر و نماد افتخار آمیز ﭘﺮﭼﻢ اسلام و ایران ھﻢ در داﺧﻞ، ھﻢ در ﺧﺎرج گردد ، و اﯾﻦ از ﺧﻮد ﻣﺎ ﺑﺮ ﻣﯽ آﯾﺪ و ﺑﺲ؛ و ﺑﺮای اﯾﻦ ھﻢ ﺑﺎﯾﺪ ﯾﮏ ﻧﮫﻀﺖ حمایتگرایی از تولید ملی ﺷﮑﻞ ﺑﮕﯿﺮد، ﺗﺎ ﺑﺎ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ ھﻤﻪ ﺟﻮاﻧﺐ ، ﻣﺼﺮف ﮐﺎﻻی اﯾﺮاﻧﯽ را ﺑﺮای اﯾﺮاﻧﯽ، به ﯾﮏ ھﺪف و ﯾﮏ اﻣﮑﺎن ﺗﺒﺪﯾﻞ ﮐﻨﺪ. اﻣﮑﺎﻧﯽ ﺷﺎﯾﺴﺘﻪ ﺑﺮای ﺑﮫﺘﺮ زﻧﺪﮔﯽ ﮐﺮدن و ھﺪﻓﯽ ﺑﺰرگ ﭼﻮن ﺳﺮ ﺑﻠﻨﺪی انقلاب اسلامی، و ﺳﺮ اﻓﺮازی اﯾﺮان اسلامی. 

اﯾﻦ آرمان بلند اما دست یافتنی، اراده و ﻋﺰم ﻣﻠﯽ و خود باوری و اعتماد به نفس ملی ﻣﯽ طﻠﺒﺪ، واﻻ ﺗﺎ ﭘﺪر ﺧﺎﻧﻮاده در کیفیت ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﻢ ﻣﯽ ﮔﺬارد و ﮐﺎﻻی ﮐﯿﻔﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ، و ﺗﺎ ﻣﺎدر ﺧﺎﻧﻮاده، دﺳﺘﻤﺰد ﺷﻮھﺮش را در راه ﺧﺮﯾﺪ برندهایﺧﺎرﺟﯽ ﻣﺼﺮف ﻣﯽ ﮐﻨﺪ، مسلما پیامدش این خواهد بود که ﭘﺴﺮ و دﺧﺘﺮ ﺧﺎﻧﻮاده ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﺟﻤﻊ ﺑﯿﮑﺎران و کارجویان و منتظر نشستگان ﺑﭙﯿﻮﻧﺪﻧﺪ، ﭼﺮا ﮐﻪ خطای هر یک از ﭘﺪر و ﻣﺎدر، در حکم دو ﻟﺒﻪ ﯾﮏ ﻗﯿﭽﯽ ھﺴﺘﻨﺪ که سر رشته ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﮐﺎر داﺧﻠﯽ را ﻗﻄﻊ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ؛ و ﯾﮏ ﻟﯿﻮان آب ھﻢ روﯾﺶ ﻣﯽ ﻧﻮﺷﻨﺪ، و به زبان بی زبانی میگویند: ﺑﻪ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﮐﺎرﮔﺮان ﭼﯿﻨﯽ و آلمانی و فرانسوی و ﮐﺮه ای و ﻣﺎﻟﺰﯾﺎﯾﯽ و ھﺰار ﺟﺎی دﯾﮕﺮ.

باید دانست که ﺑﺎ ﻗﻄﻊ حمایت از ﺗﻮﻟﯿﺪ ملی، ھﻢ اﻣﯿﺪ ﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻗﻄﻊ ﻣﯽ ﺷﻮد ، و ھﻢ اﻣﯿﺪ ﺑﻪ زﻧﺪﮔﯽ، و هم امید به داشتن درآمد مکفی برای خرید کالای فرهنگی و مصرف فراورده های فرهنگی،  آن وﻗﺖ ﺷﺎھﺪ ﯾﮏ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺧﻤﻮده ﺑﺎ ﻣﺮدﻣﺎن ﺑﯽﻧﺸﺎط و بی فرهنگ و بیگانه از تعالیم اسلام ﺧﻮاھﯿﻢ ﺑﻮد،  ﮐﻪ «ﻣﺮگ را ﻗﺴﻄﯽ زﻧﺪﮔﯽ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ»، و وابسته و اسیر بیگانگان شده اند!

اهمیت فرهنگ «حمایت از کالای ایرانی» در کلام رهبری

رھﺒﺮ ﻓﺮزاﻧﻪ اﻧﻘﻼب در دﯾﺪار عمومی خویش با مردم در ابتدای سال 1397 درحرم مطهر رضوی فرمودند : 

«ما نسبت به اقتصاد ملّیِ خودمان باید تعصّب داشته باشیم؛ مصرف جنس خارجی یکی از عیوب مهمّ ما است؛ ما بایستی تعصّب داشته باشیم نسبت به مصرف داخلی و جنس داخلی و اقتصاد ملّی‌مان. جوانهای ما تعصّب دارند نسبت به فلان تیم فوتبال؛ یکی طرف‌دار تیم قرمز است، یکی طرف‌دار تیم آبی است، [آن هم] با تعصّب؛ و حتّی [تعصّب به] تیم‌های خارجی؛ یکی طرف‌دار تیم رئال است، یکی طرف‌دار تیم [دیگر]؛اینها تعصّب نسبت به این تیم‌ها دارند؛ اگر همین مقدار و همین اندازه تعصّب را نسبت به اقتصاد ملّی و تولید داخلی داشته باشیم، بسیاری از کارهای ما اصلاح خواهد شد»

ایشان در ادامه فرمودند : 

«کالای ایرانی یعنی محصول نهایی کار و سرمایه و فعّالیّت اقتصادی و ذهن و ابتکار و همه‌چیز. سرمایه‌گذار با سرمایه‌ی خود، کارگر با کار خود، طرّاح با ذهن خود و با دانش خود، اینها همه تلاش میکنند و محصول [کار آنها] میشود کالای ایرانی. بنابراین چیز باعظمتی است، چیز بسیار مهمّی است؛ این را بایستی حمایت کرد. در حمایت از این کالای ایرانی -که محصول تلاش فعّالان اقتصادی و فعّالان کارگری و سرمایه‌گذاران و برنامه‌ریزان و طرّاحان و مانند اینها است- هم مردم نقش دارند به‌عنوان تولید‌کننده‌ی کالای ایرانی، هم مردم نقش دارند به‌عنوان مصرف‌کننده‌ی کالای ایرانی؛ هم باید تولید کنند، هم باید مصرف کنند؛ هم باید در تولید تلاش کنند -که حالا عرض میکنم کارهایی را که باید انجام بگیرد- هم باید در مصرف مراقبت بکنند که کالای ایرانی مصرف کنند؛ و این هم یک وظایفی را بر عهده‌ی مردم و بر عهده‌ی مسئولین دولت قرار میدهد؛ مخاطب این شعار، هم مردمند، هم مسئولانند.»

با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در باب اهمیت فرهنگ سازی برای حمایت از کالای ایرانی، و لزوم نگاه به داخل داشتن و ضرورت پرهیز از اعتماد به کمکها و نسخه هاای غربی  برای سامان یافتن امور اقتصادی و معیشتی مردم، به این نتیجه میرسیم که بمنظور رونق دادن به مصرف کالای فرهنگی، وجهه همت و ﺗﻼش هر ایرانی باید در درجه اول معطوف به این باشد ﮐﻪ ھﻢ ﺧﻮدش ﮐﺎﻻی ﺳﺎﺧﺖ وطﻦ را ﻣﺼﺮف کند، و ھﻢ ھﺮ ﺟﺎ صدایش ﻣﯽرﺳﺪ با صدای رسا اعلام کند ﮐﻪ : ﻣﺼﺮف ﮐﺎﻻی اﯾﺮاﻧﯽ ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ ٧٠ درﺻﺪ، از ﮐﺎﻻی ﺧﺎرﺟﯽ ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ ١٠٠درﺻﺪ ارﺟﺤﯿﺖ دارد، ﭼراکه ﺑﺎ ﻣﺼﺮف ﮐﺎﻻی داﺧﻞ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﯿﻢ ﺗﻮﻟﯿﺪﮐﻨﻨﺪﮔﺎن را ﺑﻪ ﺑﮫﺒﻮد ﮐﯿﻔﯿﺖ وادار ﮐﻨﯿﻢ و ﭘﻮﻟﯽ ﮐﻪ ﻣﯽ ﭘﺮدازﯾﻢ «حاصل عرق جبین و کد یمین» ﺧﻮدمان باشد، ﻧﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﭘﻮل ﻣﻦ  صرف خرید اجناس لوکس و تجملاتی خارجی گردد، و کارخانه‌های کشور ﺑﯿﮕﺎﻧﻪ را آﺑﺎد ﮐﻨﺪ، آن ھﻢ ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ وﯾﺮاﻧﯽ ﺧﺎﻧﻪ ﺧﻮد ﻣﺎ، و از دست رفتن فرصتهای شغلی برای جوانان خودمان.

خلاصه مطلب آنکه با توجه به نقش مصرف کالای فرهنگی در ارتقاء سبک زندگی ایرانی اسلامی، و با توجه به نقش حمایت از کالای ایرانی در ارتقاء قدرت خرید برای تهیه کالای فرهنگی، به این ادراک از واقعیت دست می یابیم که برای رونق دادن به بازار کساد کالای فرهنگی ، میبایست در درجه اول ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﮐﺎﻻی اﯾﺮاﻧﯽ و ﻧﯿﺰ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﺎﻻی ﮐﯿﻔﯽ وطنی، مسئولین و مردم یک ﺗﺎﻣﻞ، ﺗﺠﺪﯾﺪﻧﻈﺮ و اﻗﺪام جدی نمایند، تا در پرتو آن تعصب و غیرت ملی برای خرید کالای وطنی، علاقه و امکان و درآمد سرشار برای خرید و مصرف کالای فرهنگی بستر سازی گردد.

بنابراین اگر مسئولین تصمیم ساز و تصمیم گیر کشور نگاه به بیرون و اعتماد به غرب و اتخاذ دیپلماسی التماسی را به کنار گذاشته، اندکی عقلانیت و آینده نگری و لزوم حمایت از کالای ایرانی را مد نظر قرار داده، و از گذشته پرخسارت اعتماد به غرب عبرت بگیرند، و مردم نیز تعصب نسبت به خرید کالای ساخت ایران را در دستور کار خود قرار دهند، مطمئنا راه برای رونق تولید و بیشینه شدن ثروت عمومی باز خواهد شد، و امید است که از این رهگذر ، رغبت و توان اقتصادی برای خرید کالای فرهنگی افزایش یافته، و نیز میزان مصرف فراورده های فرهنگی سالم و بومی و اسلامی بالا رود.

* پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۳۲۳۳۰۰۶:۱۳:۵۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
همانگونه كه هنرنزد ايرانيان است، تقلب وغش دركار نيز نزدايرانيان است است اجناس با كيفيت ايراني حتما مشتري بيشتري از اجناس بنجل چيني دارد ولي بدون شك اجناس اروپايي،امريكايي،كره وژاپن مطمئن تر هستند از ايراني وچيني
تبریزی۱۷۳۲۵۲۲۰۹:۳۵:۴۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
من می خواستم کارت گرافیک ایرانی بخرم. ولی گفتن به خاطر کرونا کارخونه اش ورشکسته شده. واسه همین مجبور شدم RTX 2060 بخرم که خارجیه و ما رو تحریم کرده. :سی پی یوی ایرانی هم همینطور. مجبور شدم 5 Ryzen بخرم ولی به عشق ایران اسمش رو گذاشتم "اَرزَن" تا حس کنم جنس ایرانی خریدم. :(
ناشناس۱۷۳۲۶۹۳۱۱:۲۹:۵۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا هر ایرانی به جای ماشینهای قزمیت، نباید سوار یک ماشین با کیفیت تویوتا، بنز، آیودی.... شود؟ به جای کالاهای بنجل چینی و ترکی وهندی و.... از کالاهای باکیفیت ساخت آلمان و فرانسه و انگلیس استفاده کند؟ چرا مردم امارات و قطر و کویت و بحرین و... می توانند، اما ما نمی توانیم؟ آیا حمایت از تولیدات وطنی بی کیفیت و واردات رسمی و قاچاق بنجلات چینی، خدمت به مردم است یا ظلم در حق آنها؟ آیا نتیجه این همه حمایت به جز ضرر به اقتصاد و جان و سرمایه مردم، چیز دیگری بوده است؟
ناشناس۱۷۳۳۳۰۷۱۸:۴۴:۲۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ماشین بنز مفت نیست! ارزونترینش از ۲۰۰۰۰ یورو بدون احتساب مالیات شروع میشه. بنظر شما چند نفر و یا بهتر چه قشری میتونن اینجور ماشینها را بخرن؟ ماشین بنز و آیودی ماشین قشر با درآمد بالا در دنیاست. قضاوت با شما! ** جستجو گوگل برای آگاهی از قیمت
ناشناس۱۷۳۳۳۸۰۱۹:۵۵:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مردم کشور ثروتمند ایران که بزرگترین ذخایر مجموع گاز و نفت و معادن و..... را دارا می باشد، می توانستند و می توانند و باید استانداردهای رفاهی زندگیشان در حد بالا باشد. چرا اینطور نیست، باید کمی فکر را به کار انداخت.
ناشناس۱۷۳۳۳۸۲۱۹:۵۸:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
شرایط فعلی کشور ما شبیه شرایط یک کشور جنگ زده است.
ناشناس۱۷۳۳۳۸۵۱۹:۵۹:۵۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
این ناشی از عدم تعامل با دنیا است.
ناشناس۱۷۳۲۷۳۶۱۱:۵۵:۳۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اکنون کارتن های خالی کالاهای خارجی از 2 میلیون به بالا فروخته می شوند و کالاهای ایرانی با کیفیت را درون کارتن های خارجی می گذارند و به اسم خارجی چندین برابر قیمت به مصرف کننده می فروشند.
ناشناس۱۷۳۲۸۲۲۱۲:۵۰:۲۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
عجب، من که کسی سرم کلاه بگذاره ازش نمیگذرم
تبریزی۱۷۳۲۹۱۷۱۳:۵۴:۱۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ولی من ازش می گذرم. البته با 18 چرخ از روش می گذرم :ه)
ناشناس۱۷۳۳۰۴۹۱۵:۱۷:۰۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مشک آن است که خود ببوید نه اینکه کارتن خارجی داشته باشد. اگر جنسی کیفیت اش خود باشد مطمئن باشید حتی اگر گران هم باشد مردم می خرند . آنهایی که جنس بنجل داخل کارتن محصوص با کیفیت می گذارند کلاه بردارند
ناشناس۱۷۳۲۸۴۵۱۳:۱۴:۴۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
برگرفته از کتاب دلفین ها هم پرواز می کنند
ناشناس۱۷۳۳۲۶۷۱۸:۰۹:۴۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
شوخی نکن اخوی، ایران که کارت گرافیک تولید نمی کنه.
ناشناس۱۷۳۲۵۳۷۰۹:۴۳:۴۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
یه همکار ترک داشتم میگفت ایرانیها و عربها نقطه ضعفشون اینه که اگه بهشون بگی جنسی خارجیه، چشم بسته میخرن و خوب هم پول میدن! ما ترکهای ترکیه این را خوب فهمیدیم و جنس بنجل خودمون را چند برابر قیمت به شما ایرانیها میفروشیم. شما ایرانیها خوشحال از اینکه جنس خارجی خریدین و ما هم خوشحال که جنس بی کیفیت خود را چند برابر قیمت فروختیم. حالا قضاوت با شما !
ناشناس۱۷۳۲۵۴۶۰۹:۴۶:۴۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
پس خودت هم جز همان هستی و ایرانی ها با هم جمع می شوند!
ناشناس۱۷۳۲۶۲۱۱۰:۴۶:۱۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مدت ها است که این جمله جایگزین شده است: تقلب نزد ایرانیان است و بس.
ناشناس۱۷۳۲۷۲۲۱۱:۴۹:۰۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ژاپن و چین با حمایت از تولیدات داخل موفق شدند به پیشرفت چشمگیر برسند مردم ایران باید این کشورها را الگو توسعه قرار بدهند.
ناشناس۱۷۳۲۷۹۵۱۲:۲۷:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مسئولین صد در صد مقصر هستند نه مردم. مثل همان مرگ بر آمریکا گفتنشون هست که فقط شعار میدن و از دیوار آویزون میشم و آخرش اونجارو برای زندگی و مرگ انتخاب میکنند! وقتی خودشان همه چیز از خدکار گرفته تا جوراب و... خارجی استفاده میکنند نظارتی روی کیفیت کالای ایرانی انجام نمیدن.
ناشناس۱۷۳۲۸۰۵۱۲:۳۶:۴۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
درسته ولی حمایت از محصول استاندارد قابل رقابت با محصولات خارجی پر طرفدار درسته نه بستن درها و تولید آشغال و انداختن آنها با قیمت نجومی به مردم مثل خودرو هامون !
ناشناس۱۷۳۲۹۲۷۱۳:۵۷:۰۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
همین ژاپن اوایل جنس بنجل بیرون می داد
ناشناس۱۷۳۳۹۸۰۰۸:۵۳:۰۷ ۱۳۹۹/۹/۲۵
ژاپن و چین با رقابت در بازار آزاد کشورهای مختلف توانستند جایگاهی برای تولیداتشان پیدا کنند، جنس ايرانی کیفیت معادل قیمتش را هم ندارد، در نتیجه در هر بازار واقعی و رقابتی و غیر انحصاری، جنس ایرانی بی مشتری می ماند.
ناشناس۱۷۳۳۹۶۸۰۸:۴۴:۴۲ ۱۳۹۹/۹/۲۵
جنس ایرانی اگر حتی درحد قیمتش، کیفیت و خدمات داشت، نه تنها مشتری ایرانی، بلکه مشتری خارجی را هم جذب میکرد. کیفیت فقط در بازار آزاد و رقابت ایجاد می‌شود، انحصار و حذف واردات اجناس خارجی از بازار، به بهانه تولید داخلی، نتیجه‌اش همین یک عمر ساخت خودرو های ایرانی هست که هرسال از سال قبل هم بی کیفیت تر می‌شود.
ناشناس۱۷۳۲۳۴۲۰۶:۴۲:۲۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
پژوهشگر حوزه علميه!!! بهتر نيست به هزاران سوال جوانان در عرصه دين پاسخ دهيد تا مسايل اقتصادي؟!!جوانان ما در قبولي دين مشكل دارند!!
ناشناس۱۷۳۲۵۲۵۰۹:۳۶:۵۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
حرف بی ربط! پس شما چرا اینجا نظر میدی؟!
ناشناس۱۷۳۲۶۵۹۱۱:۱۳:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ایشون مقاله ننوشته فقط نظر داده
ناشناس۱۷۳۲۶۷۹۱۱:۲۱:۳۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
این یارو ضد دینه و میخاد بحث را علیه دین منحرف کنه
ناشناس۱۷۳۳۱۴۴۱۶:۲۷:۴۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
با سلام ۱-یارو نیستم، مودب باش! ۲-سعی می کنم دیندار باشم و دین را دو دوست دارم و البته از اینکه دیندارهای واقعی کم می شوند و ریاکاران دینی زیاد می شوند، خیلی ناراحتم! ۳-در صنعت مشغولم و نزدیک بازنشستگی هستم و مهندسی صنایع از پلی تکنیک دارم و درد اقتصاد و صنعت کشور را در حضور و اظهارنظر آدم های غیر متخصص امثال نویسنده مقاله فوق می بینم! ۴-بیاییم بپذیرم تقوی در این است که در شغلی که متخصص هستیم، سخن برانیم. یا علی
ناشناس۱۷۳۲۳۵۳۰۷:۰۹:۴۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اقتصاد ما باید اصلاح ساختاری کند. این اصلاح به یک اقتصاد دان واقعی و معتقد به توسعه بخش خصوصی در راس دولت بعدی نیاز دارد. اصلاح اقتصادی یعنی اقتصاد دولتی را کنار بگذارد، منابع مالی را در جهت توسعه صنایع داخلی خصوصی سوق دهد ، در زمینه تولید محوری و توجه به کالای ایرانی فرهنگ سازی کند، مردم را به کار و تولید تشویق کند ، دانشگاهیان را وارد عرصه اقتصاد و صنعت کند ، اصلاح ساختار مالی و بانکی انجام دهد و از همه مهمتر رانت دولتی برای همیشه قطع شود. مدل های اقتصادی آن هم موجود است ، از چین مالزی و سنگاپور بگیر تا کره جنوبی و ژاپن. ما یا باید این اصلاحات را قبل کنیم یا اقتصاد ایران ونزوئلائی خواهد شد.
ناشناس۱۷۳۲۵۴۴۰۹:۴۶:۰۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
از خودت سوال پرسیدی آیا مردم ایران هم مثل مردم شرق اسیا، سخت کوش هستند؟! اگه مردم ایران کار کنند کی اونوقت دلالی بکنه؟!
ناشناس۱۷۳۲۷۳۰۱۱:۵۳:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اونها آقازاده ها و نورچشمی هایی را ندارند که با استفاده از بیت المال و رانت با دلالی یک شبه از فرش به عرش رسیده باشند و فرهنگ کار نکردن و پادشاهی کردن را رواج داده باشند انها از بالا تا پایین سخت کوش و متعهد و اخلاق مدار هستند باور کنید ما اسم اسلام را یدک می کشیم و دنبال ظواهر آن هستیم ولی آنها اسلام واقعی را با سخت کوشی و حلال خواری و پاکدستی اجرا کرده اند
ناشناس۱۷۳۳۱۷۵۱۶:۵۴:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
چه ربطی داشت!؟ بحث را عوض نکنید.
ناشناس۱۷۳۳۳۷۴۱۹:۴۸:۱۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اتفاقا خیلی هم ربط داره نخونده نظر نده داره می گه اگه ملت سخت کوش نیستند چون از مسئولین تنبل و رانتخوار خود الگو گرفته اند
ناشناس۱۷۳۲۸۵۲۱۳:۱۷:۱۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
شما از خودت پرسیدی که چرا 50 سال پیش کشور ایران در مسئله صنعت از کره جنوبی و چین پیشرفته تر بود؟ آیا مردم ایران 50 سال پیش بیشتر کار می کردن؟ یا به خاطر روابط حسنه با کشور های صنعتی بود؟
ناشناس۱۷۳۲۹۷۳۱۴:۳۱:۰۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ایران 50 سال پیش در زمینه صنعت کشوری عقب مانده بود اوج صنعت ایران در آنزمان مونتاژ پیکان بود و دیگر هیچ !
ناشناس۱۷۳۳۱۸۰۱۶:۵۹:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
همه اینها داستانه! ایرانیها دوست دارن الکی بهش پر و بال بدن. وگرنه با رفتن شرکتهای خارجی بعد از انقلاب نباید صنعت زمین گیر میشد! دست از داستان سرایی و خیالبافی بردارید اونهم برای ۵۰ سال پیش !!!!!!!!
ناشناس۱۷۳۲۳۶۸۰۷:۳۱:۲۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ایرانی در مصرف کالای خارجی بی غیرت است.
رضا۱۷۳۲۶۳۵۱۰:۵۶:۱۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
دلار 25000 تومانی امسال و 50000 تومانی سال بعد سر غیرتش میاره
آزاد۱۷۳۲۳۷۹۰۷:۳۹:۵۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
سلام.بابا بی خود شعار ندید من چند سال پیش در حمایت از تولید داخل یخچال ساید گرفتم بعد چند سال از داخل ترک خورد به شرکت زنگ زدم میگه گارانتی نیست تعمیر کارشان آمده میگه جنس ایرانی همینطور بی‌کیفیت‌ هست.شرکتم میگه به من ربطی نداره حالا بخوام همین یخچال رو بخرم باید۳۰ م پول بدم از کجا بیارم .متاسفانه تولیدات داخل آشغالن.ما با خرید جنس داخل فقط پولمون رو دور میریزیم .فقط خریدار باید تعهد داشته باشه جنس داخلی بخره .تولید کننده فقط بساز بندازه
ناشناس۱۷۳۲۵۲۸۰۹:۳۸:۰۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
درسته، به شعار دادن نیست و واقعیت زندگی چیز دیگری است جنس المانی، آمریکایی ، ژاپنی و امثال اینها را کسی شک نمی کند
بهنام۱۷۳۲۵۶۷۰۹:۵۷:۰۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
کی شعار می‌ده؟ خیلی تولیدی‌ها دارن یه‌جور یخچال می‌زنند و روی بعضیش می‌نویسند سامسونگ و… روی بعضی دیگه می‌نویسند امرسان و… اولی را دو برابر قیمت می‌فروشند و تبلیغ می‌کنند یا برای این‌که صداش درنیاد تعمیر می‌کنند ولی دومی را فقط به برخی کم‌درآمدها معرفی می‌کنند و بعداً زیر بار تعمیر نمی‌رن و می‌گن جنس ایرانی بده! سیاست کثیفی دارند برخی سرمایه‌دارها!
بهنام۱۷۳۲۹۵۳۱۴:۱۸:۳۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
و چرا دولت و قانون ضمانت و تعمیر را تقویت و نظارت نمی‌کنه؟ خیلی ظلمه که برای بازبینی و تعمیر کالای ایرانی، نمایندگی‌ها حدود ۱۰۰ هزار تومن کرایه می‌گیرند تا بیان و برن و معلوم هم نیست تهش تعمیر می‌شه یا نه. مردم به‌حق گلایه می‌کنند از نمایندگی‌ها و تولیدکننده‌های محصولات به‌اصطلاح ایرانی.
ناشناس۱۷۳۲۵۷۸۱۰:۱۲:۵۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
من 20 سال پیش یخچال سامسونگ خریدم تا به حال حتی یک بار نیاز به تعمیر نداشته
ناشناس۱۷۳۲۷۲۸۱۱:۵۲:۰۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
من 30 سال پیش یخچال ارج خریدم تا حالا حتی یکبار هم نیاز به تعمیر نداشته است.
ناشناس۱۷۳۲۷۹۳۱۲:۲۶:۴۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
30 سال پیش بله مادر من یخچال ارج از 45 سال پیش داره که هنوز کار می کنه و سالمه
ناشناس۱۷۳۲۹۸۱۱۴:۳۳:۱۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
متاسفانه کارخانجات بزرگی مثل ارج و آزمایش و پارس الکتریک و غیره در 5 سال گذشته تعطیل شدند.
ناشناس۱۷۳۳۲۱۸۱۷:۳۴:۱۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
پول برقش بیش از ارزش مصرفی لطفا تعویضش کنید به صرفه تر. منم پارس داشتم از وقتی سامسونگ خریدم به کلی هزینه برق...
ناشناس۱۷۳۲۷۶۸۱۲:۱۲:۴۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ما هم یخچال ایرانی 15 سال پیش خریدیم هنوز کار می کند
ناشناس۱۷۳۲۷۹۴۱۲:۲۷:۲۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
چطور کار می کنه ؟؟ این مهمه !
ناشناس۱۷۳۳۰۷۶۱۵:۳۵:۰۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
من هم بیست سال پیش یک جارو برقی ایرانی خریدم که هنوز مثل ساعت کار میکنه
ناشناس۱۷۳۲۴۰۳۰۷:۵۸:۳۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
هنر نزد ایرانیان است. نه صنعت! فرقه میان هنر و صنعت
فرهاد۱۷۳۲۵۲۳۰۹:۳۵:۵۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
آفرین دقیقا
ناشناس۱۷۳۲۶۸۳۱۱:۲۴:۱۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ما ایرانیان صافکاریم و نه سازنده و مخترع و تولید کننده
ناشناس۱۷۳۳۰۸۰۱۵:۳۶:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
از تحقیر خودت دست بردار وگرنه هیچوقت پیشرفت نمیکنی.
ناشناس۱۷۳۲۴۱۵۰۸:۰۷:۲۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مردم جنس ايراني رو حمايت کنند در منزل مسيولين سامسونگ و سوني و اپل باشد و شعار بدن! ولمون کنيد بابا..
ناشناس۱۷۳۲۴۱۹۰۸:۱۱:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
نگران نباشید زیاد! با این قیمت های سر به فلک گذاشته، کسی دیگه توانش رو نداره بره دنبال لوازم خانگی خارجی! علی برکت ال...
ناشناس۱۷۳۲۴۲۷۰۸:۱۴:۳۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
تولید کننده ایرانی کیفیتش خوب نیست. بعد از انجام معامله هم کلا...
ناشناس۱۷۳۲۴۳۳۰۸:۲۴:۴۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ما ایرانی بخریم هر روز خراب بشه به خاطر بی کیفیتی و عدم نظارت شما و خود شما برید سامسونگ و لپتاپ سرفیس پرو و اپل و بنز و بی ام و و....( کلا خارجی) بخرید و به ریش ملت بخندید.
ناشناس۱۷۳۲۵۵۰۰۹:۴۸:۳۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
خب پس انتظار نداشته باش چرا بیکاری وجود داره؟! چون وقتی جنس ایرانی نمیخری خب اون کارخانه هم نمیتونه نیرو استخدام بکنه. همه اینها بهم وصل هستن. فهمیدن اینجور چیزها خیلی سخت نیست!
ناشناس۱۷۳۲۶۶۶۱۱:۱۶:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
چرا عادت داری حرفت را توهین بزنی ؟ محترم بودن هم سخت نیست داداش من جنس ایرانی خریدنش یعنی ضرر چون زود خراب می شه گرفتار تعمیر و رفت و امد و هزینه می شی مردم /پاپن و کره جنس تولید خودشان را می خرند چون بهتر از آن در عالم نیست وگرنه همه می دونن با خرید جنس ایرانی موتور تولید روشن می شه
ناشناس۱۷۳۳۱۷۳۱۶:۵۱:۱۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
جواب خودت را خودت دادی، اگه جنس ژاپن و کره بهترینه تو دنیا، پس ما بقی کشورهای دنیا نباید هیچکدوم تولید کنند! و همه کشورها مصرف کننده محصولات کره و ژاپن باشند چون کیفیتشون به پای ژاپن و کره نمیرسه، اما در واقعیت اینجور نیست و هزاران برند دیگر در کشورهای دیگه وجود دارند!! بالاخره باید از یه جایی شروع کرد. کره و ژاپن از روز اول اینجور نبودن و یه شبه به اینجا نرسیدن!!!
ناشناس۱۷۳۲۶۷۲۱۱:۱۸:۵۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
باشه، انتظار ندارم. سال ها کالای ایرانی خریدم.. قانون رعایت کردم.. کلا هر تلاشی بود در جهت خوب بودن کردم ولی وقتی مسئولین هم سال ها با دورویی بهمون خندیدند و رفتار و گفتارشون فرق می‌کرد پس من هم میگم گور بابای تولید داخلی. هر وقت اعتمادم جلب شد و... زاده ها و بقیه هم مثل من شهروند حداقل تا یک حدی رعایت کردند چشم. من هم مراعات میکنم دوباره
رضا۱۷۳۲۶۲۸۱۰:۵۰:۴۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
عزیز پولش رو داری برو بخر نداری باید ایرانی بخری که ارزان تر است اینطوری مشگل حل است.در همه دنیا هم اینطوری مسئله حمایت از تولید ملی را هدایت می کنند.جنس خارجی باید به قدری گران باشد که حداکثر 5 درصد مردم توان خریدش را داشته باشند.
ناشناس۱۷۳۲۶۷۰۱۱:۱۸:۴۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
به قول انگلیسی ها ما آنقدر ثروتمند نیستیم که جنس ارزان بخریم یعنی جنس ارزان دوام ندارد و باید مدام برای آن هزینه کرد
ناشناس۱۷۳۲۶۹۷۱۱:۳۲:۲۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
داداش بحث اینه که جنس ایرانی که با تعرفه ی که بر واردات بسته اند ارزان تر شده چرا کیفیت مناسب ندارد ؟؟ وقتی انحصار ایجاد بشه و کیفیت اجناس پایین بیاد یعنی یه جای کار بسیار ایراد داره یعنی ضرر زدن به مصرف کننده و پرکردن جیب تولید کننده متقلب
ناشناس۱۷۳۳۲۲۲۱۷:۳۵:۴۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مثل پراید
ناشناس۱۷۳۲۴۴۷۰۸:۴۱:۱۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
قبل از ورود هر کالای ایرانی به بازار باید یه سیستم ممیزی خیلی قوی باشه تا از ورود هر نوع کالای بی کیفیت و معیوب به بازار جلوگیری کنه وقتی شما یه کالا میخری میبین بجای اینکه کارت راه بندازه بیشتر برات درد سر درست میکنه یا زود از کار میفته یا کارایی لازم نداره قطعا این تجربه دوباره تکرار نمیکنی شما ببینید صنعت خودرو سازی با حمایت صد درصدی زمانی که کشور بهش احتیاج داره اصلا توان تولید نداره حتی تولید کالای بی کیفیت حرف آخر قبل از سرزنش مردم شرکت ها و سازمان استاندارد اصلاح کنید جنس خوب و خوش قیمت که بیاد مشتریش پیدا میشه نیازی به سرزنش شما نیست.
ناشناس۱۷۳۲۴۴۹۰۸:۴۲:۰۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
جناب نویسنده مطلبی را نوشته که فقط چند متلک نثار دولت کند !!! کدام تبلیغ کالای خارجی ؟ بیشترین کالای خارجی خانگی زمان دولت احمدی نژاد وارد وتبلیغ می شد مردم یادشان نرفته جومونگ که به ایران سفر کرد در ورودی هر مغازه لوازم خانگی یک تصویر تابلو شده او برای تبلیغ سامسونگ ایستاده بود! الحمدالله به لطف تحریمها مدتهاست تبلیغ اجناس خارجی را در صدا سیما نمی بینیم !! و قیمت سرسام آور اجناس خارجی موجود در بازار هم اجازه خرید آن را به جز خواص به مردم عادی نمی دهد ! اما جناب نویسنده فراموش نکنید بزرگترین تبلیغ هر کالا کیفیت آن است ! و اکثر مردم آنقدر ثروت ندارند که جنس بی کیفیت بخرند حالا این کالا هرچه می خواهد باشد! چرا وقتی پای فرش به میان می آید از مصرف خارجی نگران نیستید چون مردم به کیفیت آن ایمان دارند. پس لطفا طبق عادت آسمان را به زمین وصل نکنید و همه چیز را به نفوذ غرب و غربزدگی و دشمن وامثالهم گره نزنید دنیای امروز دنیای ارتباط و تعامل و مبادله است ودر مورد کالاهای خانگی هم همین است .
ناشناس۱۷۳۲۴۵۳۰۸:۴۲:۲۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
در منزل کدام یک از مدیران و مسئولین اجناس ایرانی می بینید
رضا۱۷۳۲۶۳۰۱۰:۵۴:۱۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
قرار نیست طبقات ثروتمند جامعه از کالاهای ارزان قیمت استفاده کنند چه مسئول و چه غیر مسئول
ناشناس۱۷۳۲۶۷۶۱۱:۲۰:۱۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
یعنی قرار هست کالای ایرانی همیشه آشغال و ارزان باشد و باقی بماند؟؟!
ناشناس۱۷۳۲۶۸۱۱۱:۲۲:۳۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اجناس داخلی ارزان نیستند فقط بی کیفیت هستند اتفاقا باید مردم هر کشور با افتخار اجناس با کیفیت تولید داخل را استفاده کنند و به دیگر کشورها صادر کنند مثل کره جنوبی یا ژاپن چرا فکر می کنی تولید داخل باید بنجول و مناسب اقشار فقیر همان جامعه باشه و ثروتمندان باید اجناس خارجی با کیفیت استفاده کنند ؟؟
ناشناس۱۷۳۲۷۰۰۱۱:۳۵:۵۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
و قرار نیست کالای ارزان داخلی - و بی کیفیت باشه کالای داخلی می تونه بالاتر از استاندارد جهانی و بسیار باکیفیت و گران تر از مشابه خارجی باشه که خاص ثروتمندان و لوکس پسندان تولید بشه و به کل دنیا صادر بشه پس استدلال شما صحیح نیست
ناشناس۱۷۳۲۴۵۶۰۸:۴۵:۰۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
آقای رضایی میشه لطف بفرمایید کالاهای ایرانی موجود در منزل خود را نام ببرید تا ما هم از شما الگو بگیریم وکالای ایرانی بخریم ؟
ناشناس۱۷۳۲۴۸۲۰۹:۰۵:۵۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
از دید اقتصادی ، با بودجه مشخص ،مشتری باید بتواند بهترین محصول را خریداری کند .بازار لوازم خانگی دقیقا همانند بازار خودرو شد .تولید کنندگان وطنی در این بازار انحصاری هر چقدر که دلشان خواست قیمت محصولات خود را افزایش دادند و از کیفیت کم کرده اند.
ناشناس۱۷۳۲۴۸۴۰۹:۰۷:۲۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اولا که زیاد نوشتید با یک سوم همین هم حق مطلب ادا می شد دوما بدون رقابت هیچ پیشرفتی در کار نیست و تولید کننده ایرانی ثابت کرده در نبود رقیب خون مصرف کننده رو در شیشه می کنه به همین دلیل مقاله شما منطقی نیست
ناشناس۱۷۳۲۴۹۱۰۹:۱۰:۵۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
منظور شاعر هنر لاف زدن بوده
ناشناس۱۷۳۲۴۹۵۰۹:۱۲:۳۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
جنس ایرانی یعنی کالای چینی را به روش ایرانی ساختند : کیفیت جنس پایین ، تضمین کیفیت صفر ، گارانتی کشک و خدمات پس از فروش بی معنی
شيرازي۱۷۳۲۵۲۶۰۹:۳۷:۱۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
بايد وضعت خيلي خوب باشه و هم بي كار تا جنس بنجل ايراني بخري قيمتش كه درهم تراز قيمت خارجي و ديگه به خودمون نمي تونيم گول بزنيم كه اكثرقطعاتش و ارداتي و اكثرا چيني به اسم ايراني تا كي با خودمون هم دروغ بگيم وشعار بديم
ناشناس۱۷۳۲۵۳۶۰۹:۴۳:۱۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اینجا فقط اسمش ایران است تولیدکنندگان کالا، اخلاق غیرایرانی دارند با مشتری مثل اشغالگران رفتار میکنند
رضا۱۷۳۲۵۳۸۰۹:۴۳:۵۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
تا حالا توی عمرم چنین جمله منطقی وقشنگی نشینده بودم هرکی گفته انشا... خیر ببیند مطمئن باش دعای من رد خور نداره
ناشناس۱۷۳۲۵۴۳۰۹:۴۶:۰۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
برادرعزیزم‌ویافرزندگرامی‌مقاله‌خوبی‌‌نوشته‌ای‌‌ولی‌تکراری‌وخیلی‌دراز‌میتوانستی‌کوتاه‌ودردوکلمه ایرانی‌جنس‌ایرانی‌بخر‌برادرعزیزم‌یادروایت‌منع‌خرماخوردن‌بچه‌ای‌وفرمایش‌رسول‌خدا‌یادم‌افتاد اجازه‌بده‌داستانی‌برایت‌تعریف‌کنم‌‌درماه‌رمضان‌سال‌چهل‌یاچهل‌ویک‌روحانی‌سرشناس‌شهرمان‌ دراردبیل‌مثل شما‌درنکوهش‌استفاده‌ازاجناس‌وپارچه‌های‌‌خارجی‌صحبت‌میکرد‌که‌خیلی‌هم‌مورد تحسین‌قرار‌گرفت‌بعد‌از‌پایین‌آمدن‌از‌منبریکی‌ازجوانان‌جلوی‌ایشان‌راگرفت‌واجازه‌خواست‌مصریه اورا‌نگاه‌کند‌ایشان‌اجازه‌دادندو معلوم شد پارچه خارجی است . ‌حالا‌وجدانا اگر‌امکان‌دارد‌مارک‌وسایل‌آشپز‌خانه‌خودتان‌رانگاه‌کن‌وبفرما‌یخچال‌.فریزر‌لباسشویی‌وغیره‌ساخت ایران‌است‌یانه‌بدبختی‌ما‌این‌است‌که‌حرفهارا‌برای‌دیگران‌میزنیم‌نه‌برای‌خود
مسعود۱۷۳۲۵۹۰۱۰:۲۴:۳۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مردم به اندازه کافی ندار هستند پولی که با ماه‌ها عرق ریختن کسب کرده‌اند را بدهند جنس بی کیفیت بخرند، بعد از چند ماه کاسه چه کنم دست بگیرند که خراب شده و قابل تعمیر هم نیست یا قطعات آن وجود ندارد حمایت از کالای ایرانی زمانی معنی داره که کیفیت کالای ایرانی نه ۱۰۰ درصد بلکه ۹۰ درصد کالای خارجی باشه و قیمتش هم ارتباط منطقی با کیفیت داشته باشه کیفیت فاجعه و قیمت فضایی تا کی مردم باید خسارت و ضرر بدهند و فقط هندوانه زیر بغل بگذارند که از تولید داخلی استفاده کردیم ؟ تا زمانی که تجارت و ارتباطات آزاد با دنیا نباشد، تولیدکننده‌ی داخلی دلیلی ندارد که بخواهد کیفیتش را در حد محصولات سطح ۱ و ۲ دنیا ارتقا بدهد و دلیلی هم ندارد که قیمت‌گذاری را بر اساس قیمت تمام‌شده انجام بدهد نه بر اساس یک بازار تشنه و ناتوان
یک مهندس باسابقه پالایشگاه۱۷۳۲۵۹۴۱۰:۲۶:۳۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
رنگهای صنعتی که قدیم ها از شرکت لی و سیگما و نشنال پینت و ... وارد ایران می شد و در پالایشگاه و پتروشیمی ها ی جنوب استفاده می شد اقلا 7 سال دوام داشت در صورتی که ادعای خودشان 5 سال هم نبود ولی رنگ صنعتی ایرانی یک سال هم دوام نداره هزینه شات داون سیستم و سند بلاست و رنگ امیزی مجدد در پالایشگاه و پتروشیمی بسیار سرسام اوره چون علاوه بر پول رنگ و هزینه اجرا سیستم هم باید بخوابه تا کار انجام بشه اگر رنگ آشغال ایرانی برداشته نشه و مجدد اعمال نشه تاسیسات و مخازن دچار خوردگی می شوند و فاجعه اقتصادی و جانی ایجاد می کنند چندین ساله بازار رنگ صنعتی منحصرا در دست تولید کننده داخلی است و با استانداردهای جهانی کیلومترها فاصله داره جهان به سمت رنگهای بدن حلال رفته ولی ما هنوز با رنگهای پایه حلال صنعتی هم محیط زیست را کثیف می کنیم و هم با استفاده از رنگهای آشغال ایرانی که هیچ شباهتی به مشابه خارجی ندارند به صنعت صدمه می زنیم مهندسان جوان چون به غیر از رنگ صنعتی ایرانی ندیده اند مشکل خاصی احساس نمی کنند ولی افرادی که در زمان شاه یا قبل الزام برای استفاده از تولیدات داخلی با رنگ های صنعتی و حفاظتی خارجی کار کرده اند متوجه اعتراض من هستند یارها به حضرات گزارش داده ایم و پاسخ این بوده که ما هم می دانیم این محصولات کیفیت پایین دارند و خسارات بی شمار به بار می اورند ولی دستور استفاده از محصول ایرانی از بالا امده و نمی شه کاری کرد بازرسین کنترل کیفیت رنگ هم به این موضوع واقف هستند ولی در ایران غیر این نیست و باید سوخت و ساخت ! افردی که در صنایع مختلف کار می کنند متوجه صحبت من هستند و قطعا تصدیق می کنند
ناشناس۱۷۳۲۶۱۹۱۰:۴۵:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
چیزی که ما الان داریم بیشتر مونتاژ وطنی هست نه تولید وطنی. ولی بعضی از همین برندهای داخلی واقعا قیمت مقرون به صرفه و کیفیت عالی دارند.
ناشناس۱۷۳۲۶۸۴۱۱:۲۴:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
نام ببر !
ناشناس۱۷۳۲۶۲۲۱۰:۴۶:۴۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
هنر نزد ایرانیان است نه صنعت
ناشناس۱۷۳۲۶۳۱۱۰:۵۴:۳۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
من یه 206 صندوقدار در سال 93 از ایران خودرو تحویل گرفتم که از همون اول کنار فرمان یه صدای گز گز می داد و سیستم برقی ماشین برای مدت نامعلوم تعطیل می شد بارها به نمایندگی مراجعه کردم و تعویض قطعات انجام شد و خلاصه این موضوع کاملا حل نشده و بعضی وقتها اذیت می کنه دو سال پیش یه 207 ثبت نام کردم و امسال اردیبهشت تحویل گرفتم تا 206 را بفروشم و از شرش راحت بشم ولی تعمیرکار خود ایران خودرو که از بس بهش مراجعه کردم با من دوست شده گفت اصلا این کارو نکن این جدید ها به تمام معنا اشغال هستند و ماشین خودن اقلا می دونی دردش چیه ولی این جدید ها درد بی درمان زیاد دارند جالب اینکه اگر هر دو را می فروختم هم ماشین خارجی درست حسابی نمی شد خرید و باید یه چینی دست دوم می خریدم که معلوم نبود چه آشغالی باشه خلاصه اینکه مسئولین ما قیامت کردن با این اوضاع صنعت و کیفیت محصولات داخلی ادعای خودکفایی هم دارند ! در ساختن آشغال خودکفا هستیم فقط همین
ناشناس۱۷۳۲۶۴۰۱۰:۵۹:۰۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
چقدر مطلب طولانی و کلیشه بود
ناشناس۱۷۳۲۶۴۳۱۱:۰۰:۱۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
شما کسی رو سراغ دارید جنس ایرانی خریده باشه و از کیفیت و خدمات پس از فروشش راضی باشه؟
ناشناس۱۷۳۲۸۱۹۱۲:۴۸:۲۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
بله من خریدم و راضی بودم.
ناشناس۱۷۳۲۶۷۷۱۱:۲۰:۲۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ماکت ساید بای ساید ایرانی پنجاه میلیون بعد کارایی در حد یخچال نفتی مگه پولمو از تو جوب پیدا کردم
ناشناس۱۷۳۲۶۸۶۱۱:۲۶:۱۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
جنس ایرانی خوبه ولی رسم معمول در ایران این است که وقتی جنسی طرفدار پیدا میکند تولید کننده داخلی آن از کیفیتش میکاهد چون در هر حال انها را به فروش خواهد رساند بجای این حرفها چرا استاندارد همه تولیدات را افزایش داده و آنها را اجباری نمی کنیم چیزی که در کشور آلمان است و هر تولید کننده ای حتی اگر یک دانه خلال دندان باشد ملزم به رعایت استاندارد مربوطه آنست
ناشناس۱۷۳۲۷۱۰۱۱:۴۲:۲۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
این جنس ها فقط اسمش ایرانی موتور ها و ... همش چینی که به اسم ایرانی مارک خورده
ناشناس۱۷۳۲۸۲۵۱۲:۵۶:۰۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
وقتی مقامات نظام برای حفظ جان و سلامتی خود بجای سمند و پراید سوار بی ام دبلیو و بنز می شوند چه انتظاری از مردم داریم
ناشناس۱۷۳۲۸۴۷۱۳:۱۵:۴۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
من موشک ایرانی اگر دارید میخرم! فکر کنم شهاب 3 خوبه یا شایدم قادر. میخوام بزنم باهاش ایران‌خودرو رو داغون کنم اینقدر آشغال نسازه بده مردم..
ناشناس۱۷۳۲۸۵۶۱۳:۱۸:۱۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
کالای خوب چه خارجی وچه داخلی خودش مشتریش را پیدا میکند ونیازی به تبلیغ ندارد کدوم خارجی آمده در بازار ایران تبلیغات راه انداخته که اینهمه بعضی از اجناس خارجی به خاطر کیفیتشان معروفند پس بهترین تبلیغ کیفیته نه تبلیغات تلویزیونی ودروغین زعفران پسته پنبه و...ایرانی واقعا عالیه ومردم همیشه سعی میکنند این محصولات را از جنس ایرانی بخرند واقعا پراید در برابر تووتا حرفی برای گفتن دارد
ناشناس۱۷۳۲۸۷۲۱۳:۲۶:۰۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ارز یارانه ای اختصاص نیابد تمام این صنایع به نظر شما ایرانی متوقف خواهند شد.
ناشناس۱۷۳۲۸۹۳۱۳:۴۰:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
صنعت ما قطعه هایش چون که از دَم خارجی است خارجی با جنس ایرانی چه فرقی می کند
رضا۱۷۳۲۸۹۸۱۳:۴۶:۰۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
شعار هنر نزد ایرانیان است و بس نشانه چند مطلب میتواند باشد1-به خبری ایرانیان از دنیا در طول تاریخ2-توهم دائمی ایرانیان 3-از خود راضی بودن ایرانیان و حتی کمی نژادپرستی4-دروغ گفتن و باور دروغ بین ایرانیان
ناشناس۱۷۳۲۹۱۴۱۳:۵۳:۲۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
از صنعت خودرو حمایت شد نتیجه اش را می بینیم. بهترین حمایت ایجاد رقابت سالم است و امکان دسترسی به بهترین تکنولوژی و دانش فنی ولاغیر.
حمید۱۷۳۲۹۵۹۱۴:۲۴:۴۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
به نظرم جنس ایرانی خیلی بی کیفیته.اگر میخواین کالایی بخرید پول بیشتری بدید خارجی بگیرید.
ناشناس۱۷۳۳۱۶۸۱۶:۴۹:۰۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
تا حق و حقوق مصرف کننده به رسمیت شناخته نشده باشد و رعایت نشود هیچ کالای با کیفیت ایرانی تولید نخواهد شد
ناشناس۱۷۳۳۲۷۲۱۸:۱۱:۵۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
این توهمی بیش نیست هنر نزد ایرانیان است و بس، اما جنس فقط خارجی ! احتمالا طرف جنس مرغوب خارجی مصرف کرده
ناشناس۱۷۳۳۳۱۴۱۸:۵۵:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
البته اکثر دوستان مطالب را بیان کرده اند . اما من خودم یک فریزر پارس دارم که حدود 24 ساله داره کار میکنه . بگذریم که اتصال لوله گازش در ابتدا از محل جوش نشتی داشت و بردن درستش کردن ، اما تا الان داره کار میکنه . دلیلش هم استفاده از جنس پلاستیک با کیفیت برای داخلش و ورق آهن مناسب و موتور خارجی بوده . همین الآن اگه همون فریزر پارس رو بخرین سر 6 ماهه باید بره تعمیر . دلیلش هم استفاده از قطعات بی کیفیت برقی چینی و پلاستیک بازیافتی و همینطور ورق و رنگ بی کیفیته . مشکل در تولید جنس با کیفیت هستش . اونی که خوبه، مونتاژه و قطعات از خارج میوومد و مونتاژ میشد . مثل لباسشویی آبسال که در اصل اسپانیایی بودش ، ولی باید یه حداقلهایی رو برای تولید رعایت میکردن که بهشون جنس بدن . الآن متاسفانه همونم شده درجه 3و4 چینی .جنس قدیمی ایرانی از 40-50 سال قبل هم چون از قطعات با کیفیت اروپایی ویا ژاپنی استفاده میشد، هنوز هم دارن کار میکنن . نتیجه اینکه جنس باکیفیت ایرانی نداریم ، والا کسی بیمار نیست پول اضافه بده و همون کیفیت رو داشته باشه .
كاوه۱۷۳۳۳۵۷۱۹:۳۶:۰۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
كيفيت كالاهاي ايراني خوب نيست .
ناشناس۱۷۳۳۶۰۴۲۲:۵۳:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
محصول باید کیفیت بالا و قیمت عادلانه داشته باشه که تولیدات ایرانی اکثرا ندارند اگر داشتند با افتخار می خریدیم و به دیگران هم می گفتیم بخرند برای نمونه خود من آنتن رو میزی ایرانی اسکای خریدم فروشنده به من گفت اگر خوب نبود شرکت گفته پس میگیرم پولشم میدم آوردم خونه وصل کردم عالی بود تولیدملی اینه
ناشناس۱۷۳۳۶۲۵۲۳:۱۹:۱۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
کشورداری علم و اندیشه لازم دارد ! مرد عمل و علم لازم است ! شما هم که از هر چه انسان توانمنده ، بدتون میاید؟؟؟؟ شما هم از دور هی هی می کنید که فرهنگ در جامعه نهادینه کنید ،
ناشناس۱۷۳۳۸۳۶۰۵:۴۸:۲۸ ۱۳۹۹/۹/۲۵
اتوی خانه مون خراب شد بودجه خرید نوع خارجی را نداشتیم جنس ایرانی با برند سیما.... گرفتیم وقتی میخواد بخار بده صدای لوکوموتیو ازش میاد نوع خارجیش 10سال کارکرد اونم بی منت ، حالا زنم هر سری لباس اتو می کنه یفحش به من و پدرم میده یه فحش هم به سازنده، تازه همچنین ازان هم نگرفته بودم 900هزار تومن ناقابل. هنر نزد ایرانیان هست و بس. با کارگر ارزان و انرژی مفت کالا تولید می کنند می خوان به دلار جنس بنجل به مردم بفروشند.
ناشناس۱۷۳۳۹۸۵۰۸:۵۵:۱۹ ۱۳۹۹/۹/۲۵
همه اش تحقیر ایرانیان و خودزنی. هنر نزد ایرانیانی است که تولید خوب داشته باشند نه مسوولانی که به دلال ها و حاجی بازاری ها کارخانه های استخواندار را به یک هزارم قیمت فروختند و ریشه تولید را زدند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

    25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    آخرین عناوین