مبادا دست‌هایی در کار باشد!

  3990812040 ۳۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
مبادا دست‌هایی در کار باشد!

کمال احمدی در روزنامه کیهان نوشت: این روزها شاید بسیاری از مردم وقتی با وضع نابسامان بازارهای مختلف اعم از کالاهای اساسی و غیراساسی روبه‌رو می‌شوند و مدام قیمت‌های جدید پیش رویشان سبز می‌شود ناخواسته با خود می‌گویند «نکند دست‌هایی در کار است تا صبر ما را لبریز کند وگرنه تحریم‌ها که سابقه 40ساله دارند و مختص امروز و دیروز نیستند که همه مشکلات را گردن آن می‌اندازند».

در پاسخ به این گزاره باید گفت هرچند تحریم‌های دو سال اخیر شدت بیشتری داشته و کرونا هم بر این شدت افزوده است اما واقعا بخش مهمی از مشکلات پیش‌آمده ربط چندانی به تحریم و کرونا ندارد و با راهکارهای مدبرانه قابل حل است.

به نمونه‌های زیر توجه کنید:

گوجه فرنگی که این روزها قیمتش در مغازه‌ها تا کیلویی 15هزار تومان هم بالا رفته است را در تیرماه امسال یعنی فقط چهار ماه قبل، با کمتر از یک بیستم این قیمت(!) یعنی کیلویی 400 تومان از کشاورز می‌خریدند و همین مسئله باعث شد تعداد زیادی از گوجه‌کاران عطای محصولشان را به لقایش ببخشند و بی‌خیال برداشتش شوند. این قصه البته درباره سایر محصولات کشاورزی همچون پیاز که آن‌هم این روزها در حال رکوردشکنی قیمت است صادق می‌باشد. اما چرا این محصولات که هیچ ربطی هم به تحریم و کرونا ندارد و خوشبختانه به وفور هم در کشور تولید می‌شود این روزها این قدر گران است؟ پاسخش یک جمله بیشتر نیست آن‌هم «نبود تدبیر در تنظیم بازار و مدیریت صادرات».

به عبارتی اگر یک مدیریت ساده تنظیم بازار محصولات کشاورزی وجود داشت می‌دانست که هرساله در فصل برداشت صیفی‌جات که بازار با فراوانی این محصولات مواجه می‌شود باید با اجرای راهکارهایی همچون آزادسازی صادرات، خرید تضمینی و ذخیره‌سازی برای غیرفصل، به تنظیم بازار این کالاها همت کرد. اما متاسفانه گویا برخی مسئولان، این راهکار ساده را که بارها و بارها هم از سوی کارشناسان و حتی خود کشاورزان تکرار شده، نمی‌خواهند اجرا کنند مثلا با اینکه فصل پاییز زمان برداشت گوجه فرنگی نیست و طبیعتا بازار داخلی هم به آن نیاز وافری دارد ناگهان در اخبار می‌شنویم 14هزارتن از این محصول به خارج صادر شده و بازهم قرار است این روند ادامه یابد!

گوشت قرمز نمونه دیگری از ماجرای فوق‌الاشاره است. این روزها در حالی قیمت هر کیلو گوشت به مرز 200هزار تومان رسیده که نه تنها هیچ کمبودی در تولید و عرضه دام در کشور وجود ندارد بلکه بعضا با مازاد تولید هم مواجهیم تا جایی که بعضی از فعالان این بازار خواستار صادرات آن شده‌اند. با این شرایط طبعا سؤالی که مطرح می‌شود اینکه چرا با وجود فراوانی تولید گوشت، قیمت این کالا به شدت صعودی شده است؟ در پاسخ به این سؤال هم باید تاکید کرد این گرانی نیز هیچ ربطی به تحریم‌های جدید و قدیم و کرونا ندارد بلکه باز هم در حالت خوشبینانه جای خالی تدبیر مسئولانه در توزیع عادلانه و نیز نرخ‌گذاری صحیح به شدت احساس می‌شود مثلا درخصوص نرخ‌گذاری گوشت طی روزهای اخیر با حکایت عجیبی مواجه شدیم در حالی که رئیس‌ کانون انجمن صنفی دامداران، قیمت گوشت گوساله برای مصرف‌کننده را حداکثر 116 هزار تومان می‌داند معاون وزیر صمت قیمت مناسب برای عرضه این گوشت به مردم را تا 140 هزار تومان اعلام می‌کند! واقعا چرا باید قیمت تعادلی ارائه‌شده از سوی مسئول اجرایی گران‌تر از نرخی باشد که دامدار به عنوان ذینفع ماجرا اعلام کرده است؟ آیا این نرخ‌گذاری‌های کاذب پیامی جز افزایش قیمت به جامعه هدف مخابره می‌کند؟

آرد و نان نمونه دیگری از گرانی‌هایی است که ربط چندانی هم به تحریم ندارد. طی هفته‌های اخیر خبر کمبود آرد در برخی استان‌های کشور حتی تهران به‌صورت جسته و ‌گریخته مطرح شد و همین امر به گرانی نان در برخی نقاط دامن زد. هرچند شواهد امر حاکی از آن است که اخبار و حواشی این کمبودها از خود کمبود مقطعی آرد پررنگ‌تر شده بود و با انعکاس در شبکه‌های اجتماعی و بزرگنمایی آن در شبکه‌های ماهواره‌ای خارج‌نشین، باعث تحریک تقاضا شد، اما با این وجود ردپای برخی ناکارآمدی‌های مدیریتی در این موضوع هم پیداست. به گفته فعالان این بازار، بخش قابل توجهی از مشکل، به افزایش هزینه‌های حمل و همچنین تأمین کیسه آرد باز می‌گردد. اما به‌راستی کدام یک از این موانع، خارج از حیطه کنترل و اختیارات دولت است؟ آیا مثلا تهیه کیسه آرد و یا تعیین نرخ مناسب برای کرایه حمل آرد آنچنان سخت و عجیب است که از قبل قابل مدیریت نبود؟

گرانی افسارگسیخته مسکن مثال دیگری است که روند افزایشی آن ربط چندانی به تحریم و کرونا ندارد. طبق آمار بانک مرکزی متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران در مهرماه به متری 26 میلیون و 700 هزار تومان رسید که نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۱۱۰ درصد افزایش یافت و نسبت به ابتدای سال جاری هم بیش از 70 درصد گران شد.

درخصوص علت گرانی بی‌رویه مسکن بارها گفته شده که اگر طی 7 سال اخیر به جای حمله به مسکن مهر به تقویت این پروژه و رفع نقاط ضعف آن همت می‌شد شاید امروز با کاهش قیمت هم مواجه می‌شدیم. زیرا به گفته آمارهای رسمی و بر طبق جمعیت متقاضی سالانه باید در کشور یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود که بر این مبنا باید در این 7 سال حداقل 7 میلیون خانه احداث می‌شد کاری که هرگز انجام نشد هرچند اگر به بخش قابل توجهی از این نیاز هم پاسخ داده می‌شد یقینا با گرانی فعلی مسکن مواجه نمی‌شدیم که حتی صدای وزیر راه و شهرسازی هم درآمده و این گرانی‌ها را «کشنده» تعبیر کرده است!

نکته مهم در این میان اینکه نمی‌شود کارنامه دولت در حوزه مسکن را بررسی کرد و از عباس آخوندی، وزیر مستعفی دولت‌ آقای روحانی نام نبرد. او که به عنوان متهم نخست کاهش عرضه مسکن در سال‌های اخیر شناخته می‌شود هر از گاهی از موضع مدعی به تحلیل اقتصاد کشور هم می‌پردازد و حتی اخیرا در گفت‌وگو با خبرگزاری شفقنا ادعا کرده که گرانی‌ها به دولت روحانی تحمیل شده است! اگر فرض کنیم این ادعا مقرون به صحت باشد آیا جناب عباس آخوندی نباید پاسخ دهد چه کسی گرانی 600 درصدی مسکن در 7 سال اخیر را به دولت تحمیل کرد؟

آیا تحریم‌ها باعث آن بوده‌اند یا کسی که با ترک فعل قطعی‌اش در ساخت مسکن، تولید خانه را به شدت کاهش داد و حتی در مراسم تودیعش افتخار کرد که حتی یک مسکن را هم افتتاح نکرده است؟! نمی‌شود با ژست‌های روشنفکرمآبانه جای شاکی و متهم را عوض کرد و در امتحان حساب، انشاء نوشت. یقینا امثال آقای آخوندی باید روزگاری در پیشگاه قانون پاسخگوی ترک فعل خویش باشند که ان‌شاءالله آن روز دیر نخواهد بود.
مثال‌های فوق که چه‌بسا مشتی از خروارهاست نشان می‌دهد ریشه بسیاری از گرانی‌ها نه در آن سوی مرزها بلکه نتیجه سوءتدبیر و تصمیمات ‌اشتباه برخی مسئولان است.

البته این سوءتدبیر فقط منحصر به قیمت کالاها نیست بلکه در بخش‌های دیگر اقتصاد هم مشاهده می‌شود. به طور نمونه بازار بورس تهران طی ماه‌های اولیه امسال و تا 19 مردادماه بدون دلیل خاصی با رشد 300 درصدی مواجه شد. هرچند این رشد حبابی با هشدارهای کارشناسان همراه بود ولی تبلیغات کم‌نظیر برخی مسئولان دولت مبنی بر دعوت از مردم برای حضور هرچه بیشتر در این بازار سبب بی‌اعتنایی به آن هشدارها شد تا جایی که در 16مردادماه امسال یک مسئول ارشد دولت بدون توجه به آن رشد حبابی از مردم خواست همه چیز را به بورس بسپارند و همین فراخوان عجیب موجب هجوم مردم کوچه و بازار به بورس شد! متاسفانه سه روز پس از این دعوت سؤال‌برانگیز، ریزش شاخص بورس کلید خورد و تا به امروز نزدیک 800 هزار واحد افت کرده که همین کاهش بی‌سابقه موجبات نارضایتی و زیان کردن بخش مهمی از سهامداران خرد را فراهم آورده است.

هرچند راهکار بازگشت سرمایه‌های از دست رفته مردم به اذعان بسیاری از خبرگان بورس صبر و بردباری سهامداران است اما در این قضیه هم بی‌تدبیری برخی مسئولان اجرایی کاملا مشهود بود. نظیر این قصه تلخ را در اصرار بر ادامه سیاست ارز 4200 تومانی، بدون اصلاح معایب جدی‌اش، تعلل در راه‌اندازی سامانه جامع تجارت و... شاهدیم که هرکدام از این موارد نقش مهمی در کاهش قیمت‌ها و التهابات اقتصادی دارد اما معلوم نیست به چه دلیلی اجرایی نمی‌شود. آیا به‌راستی دست‌هایی به دنبال ناراضی‌تراشی است؟

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۶۹۵۶۳۱۰:۲۸:۴۴ ۱۳۹۹/۸/۱۲
نگارنده محترم فرموده اند مسائل موجود به تحریم ربط ندارد و سپس راهکاری که ارائه کرده اند بر پایه صادرات است که البته صادرات ما هم بدلیل تحریم های تجاری مخدوش است . دومین راه کار ایشان انبار کردن محصولات کشاورزی است که باید گفت این مهم مربوط به دولت ها نیست مگر در موارد خاص
ناشناس۱۶۶۹۵۶۶۱۰:۳۰:۲۰ ۱۳۹۹/۸/۱۲
بارها گفتیم در دولت عده ای هستند که از عمد این کارها انجام می دهند وقتی 3 ماه مانده به انتخابات یهویی بنزین را 3 برابر می کنند خودش خیلی حرفا در آن است بورس که دیگر چیزی نیست برای عصبانی کردن عمدی مردم
ناشناس۱۶۶۹۶۰۴۱۰:۴۳:۴۳ ۱۳۹۹/۸/۱۲
کار کار انگلیسی ها وگرنه ما که کارمان خیلی درست است ما که اصلا خطا نمی کنیم
ناشناس۱۶۶۹۸۰۰۱۲:۰۷:۵۵ ۱۳۹۹/۸/۱۲
عوامل نفوذ قصد مستاصل کردن مردم را دارند تا رهبری را تحت فشار افکار عمومی قرار دهند که به دولت اجازه دهند دوباره نرمش ذلیلانه بخرج دهند
ناشناس۱۶۶۹۸۶۰۱۲:۳۳:۲۹ ۱۳۹۹/۸/۱۲
بله کار انگلیس ..،.. است.دکترهایی که بلدند با دنیا حرف بزنند و بلد نیستند اولیات کشور داری را.. دکترهایی که جیک جیک مستونشون بود به فکر زمستون نبودند دکترهایی که فقط دستور می دهند و به مردم میگن سرمایه بیارید تو بورس تا شرکتهای دولتی ته مانده جیبتان را خالی کنند و الان هیچ خبری ازش نیست.
ناشناس۱۶۶۹۸۶۹۱۲:۳۶:۳۴ ۱۳۹۹/۸/۱۲
کار که کار انگلیس و امریکاست اما به دست نوکران داخلی اونها
ناشناس۱۶۶۹۸۷۰۱۲:۳۶:۵۰ ۱۳۹۹/۸/۱۲
الان انگلیس قدیمی شده ،فعلا لیبرالیسم مد روزه
ناشناس۱۶۷۰۰۰۱۱۳:۲۸:۱۱ ۱۳۹۹/۸/۱۲
هر مغازه ای یک قیمتی می زنه ..قبلا تعزیرات بود ولی الان خیلی کیلویی شده...اگر نمی تونن بدهند دست سپاه تا گرانی را جمع کند...
ناشناس۱۶۷۰۱۲۴۱۴:۱۴:۲۵ ۱۳۹۹/۸/۱۲
روحانی را مجلس بفرستد خانه، تا دیگر این اما و اگر ها نباشد
روزبه۱۶۷۰۴۱۸۱۷:۰۰:۵۱ ۱۳۹۹/۸/۱۲
اصلاح طلبان ادعا میکنن دولت هیچ کاره هست! ولی معلوم نیست وقتی قیمت ارز،ذخایر بانک مرکزی،سیستم بانکی و مالی، گمرکات، ابر شرکتهای دولتی، مالیات گیری، بتن ریزی داخل رآکتور، تولیدات تسلیحات نظامی در وزارت دفاع، تولید و صادرات انرژی،خودروسازی،ترانزیت کالا،عوارض بزرگراهی،باشگاه داری ورزشی،عوارض واردات صادرات بنزین و ایضا افزایش نرخ حاملهای انرژی،بورس، فروش نفت و گاز،ذخایر طلا و..دست دولت هست،بعد میگن دولت هیچ کاره ست،اساتید اصلاح طلب لطف کنن بگن اگه این همه موضوعات درآمدی که در دست دولت هست و فقط 10% محسوب میشه مابقی 90% کجاست و یا دقیقا مابقی چی هست؟ کجا و چی مونده دقیقا که 9 برابر باقی مانده رو شامل میشه؟
ناشناس۱۶۷۰۵۵۴۱۸:۵۸:۵۶ ۱۳۹۹/۸/۱۲
یه همه پرسی بذارید اون دستها را مردم خودشون قطع می کنند
ناشناس۱۶۷۰۸۹۱۰۰:۰۱:۱۱ ۱۳۹۹/۸/۱۳
مگر فکر می کنی که انگلیسی ها عوامل ندارند در ایران !؟
ناشناس۱۶۷۱۳۰۱۱۴:۰۳:۳۲ ۱۳۹۹/۸/۱۳
انگلیس و رفقاش دیگه کارهاشونو می سپارن به نوکرهایی که داخلن
ناشناس۱۶۶۹۶۴۵۱۰:۵۹:۴۶ ۱۳۹۹/۸/۱۲
کجای کاری؟ آب خورن را به آمریکا گره می زنند
ناشناس۱۶۶۹۸۷۱۱۲:۳۷:۲۳ ۱۳۹۹/۸/۱۲
این از اول هدف دولت و مجلس قبلی و شوراها و شهرداری و .. بود که اونقدر فشار روی مردم بیارن تا در مقابل غربیها تسلیم بشن
ناشناس۱۶۶۹۶۶۲۱۱:۰۷:۴۰ ۱۳۹۹/۸/۱۲
مهم ترین عامل گرانی سقوط ارزش پول ملی بخاطر تحریم است. اختلاف قیمت با همسایگان باعث صادرات یا حتی قاچاق میشود و در نتیجه جنس در بازار کم یا قیمتش با قیمت صادرات برابر میشود.
ناشناس۱۶۶۹۷۰۴۱۱:۲۷:۰۰ ۱۳۹۹/۸/۱۲
حرف های خوب ولی عمل هیچ
ناشناس۱۶۶۹۷۲۹۱۱:۳۹:۳۱ ۱۳۹۹/۸/۱۲
به فرض هم که دستهایی در کار است ، بقیه چرا ساکتند ، من ندیدم از زبان مسئولان عالی نظام ،کسی سخنی از ریزش بی سابقه پول ملی و گرانی تاریخی بگویند ، امروز ارزش پول کشورهای جنگ زده و تحت اشغال افغانستان و عراق هم از ما بیشتر است
ناشناس۱۶۶۹۷۳۳۱۱:۴۰:۵۱ ۱۳۹۹/۸/۱۲
خیلی سال است داستان پیاز و سیب زمینی و گوجه و در کل خواربار بخاطر ضعف ساختاری مدیریت کشور جریان دارد وفکر نمی کنم با لیبل زدن دست های پنهان و دسیسه بتوان انرا توجیه کرد در هر کجای دنیا بی ثباتی اقتصادی باعث سوءاستفاده عده ای قرار می‌گیرد واین امر مختص ایران نیست
ناشناس۱۶۶۹۷۴۴۱۱:۴۷:۳۲ ۱۳۹۹/۸/۱۲
شک‌ نداشته باش که دستهایی در کار است تا مردم را عصبانی و بشورانند
محمد۱۶۶۹۷۷۹۱۱:۵۸:۰۰ ۱۳۹۹/۸/۱۲
واقعا انسان چقدر باید کم اطلاع باشد که فرق تحریمهای فعلی با تحریمهای 40 سال گذشته را ندارند.
ناشناس۱۶۶۹۸۱۰۱۲:۱۴:۳۲ ۱۳۹۹/۸/۱۲
این دست ها رو بین شیادان اسلاحتلب جستجو کنید
ناشناس۱۶۶۹۸۶۲۱۲:۳۴:۱۳ ۱۳۹۹/۸/۱۲
بی تردید دستهایی در کار است که مردم را عصبانی کنند... این دست ها در بدنه دولت است ... و تئوریسینهای مفتخور
ناشناس۱۶۶۹۸۷۲۱۲:۳۷:۴۶ ۱۳۹۹/۸/۱۲
دهه هاست که دستهایی در کاره.شاید هم سده ها
ناشناس۱۶۶۹۹۰۲۱۲:۵۲:۴۴ ۱۳۹۹/۸/۱۲
هر وقت آشوبی درست شد بدانید از اصلاح طلبی بلند شد!!
سرگردان۱۶۶۹۹۲۵۱۳:۰۱:۲۷ ۱۳۹۹/۸/۱۲
این چیز جدیدی نیست ،سالهاست دود بی تدبیری و عدم مدیریت مسئولین در چشم مردم میره ولی نه کسی بازخواست میشه و نه کسی پاسخگوست. البته مجلس به عنوان نماینده و مدافع ملت (که..) باید مسئولین اجرائی رو از رئیس جمهور تا وزرا رو به مجلس بکشونه و پاسخ بخواد.
ناشناس۱۶۶۹۹۴۰۱۳:۰۸:۱۱ ۱۳۹۹/۸/۱۲
بله قطعا دستان کثیفی که به خاطر منافع حزبی و .. زندگی را بر مردم تنگ کرده اند در کار است..
علیرضا۱۶۶۹۹۷۵۱۳:۲۰:۴۱ ۱۳۹۹/۸/۱۲
اگر بی ارزش شدن پول ملی رو باور میکردید برایتان جای سوال نبود درواقع امروز پراید و سکه و .. نیست که 150 ملیون یا 15 ملیون و .. شده بلکه ارزش 150 ملیون تومن شده معادل پراید یا ارزش 15 ملیون تومن شده معادل یک سکه و با همین نسبت گوشت و رب و پیاز و الی آخر
حسن۱۶۷۰۰۵۳۱۳:۴۲:۳۴ ۱۳۹۹/۸/۱۲
اگر قدرتي بود كه ميتوانست نابود كردن ارزش پول ملي توسط سه نون (نهاونديان نوبخت نيلي.. ) براي منتفع كردن عده اي خاص را بگيرد هيچكدام از اين مشكلات پيش نمي امد
ناشناس۱۶۷۰۲۱۰۱۴:۵۹:۰۶ ۱۳۹۹/۸/۱۲
قیمت همه کالاها جهانی است، وقتی گوشت در کشورهای همسایه کیلویی حداقل ده دلار است یعنی قیمت گوشت در ایران هم طبیعتا به همین ارقام خواهد رسید
جعفر۱۶۷۰۳۲۵۱۵:۵۷:۲۲ ۱۳۹۹/۸/۱۲
ما خودمون در روستا زندگی میکنیم. وقتی هزینه خوراک دام و طیور میره بالا و هزینه تعمیرات و یا احداث پمپ اب ۵ برابر شده و همچنین مخارج زندگی ۳ برابر شده چرا باید قیمت گوجه فرنگی و گوشت تغییر نکنه
ناشناس۱۶۷۰۳۷۳۱۶:۲۵:۰۵ ۱۳۹۹/۸/۱۲
اندکی صبر. شاهکار شما را هم خواهیم دید. البته ۷ سال قبل به مدت ۸ سال تجربه کرده ایم!
ناشناس۱۶۷۰۳۹۹۱۶:۴۸:۱۸ ۱۳۹۹/۸/۱۲
نه فقط خیلی از گرانی ها ربطی به تحریمها ندارد بلکه بدبخت شدن خیلی از تولید کنندها و کد دادن برای تحریمها نیز علت داخلی دارد.
ناشناس۱۶۷۰۵۲۳۱۸:۴۱:۱۴ ۱۳۹۹/۸/۱۲
خدا کند که این دست ها بشکند که دل مردم را خون کرده اند.
ناشناس۱۶۷۰۵۷۸۱۹:۱۶:۱۴ ۱۳۹۹/۸/۱۲
نه. تحریمها ، تحریمهای سابق نیست.
باهر۱۶۷۰۷۴۸۲۱:۴۱:۵۴ ۱۳۹۹/۸/۱۲
کاملا مردم را آماده پذیرش هر برجامچای خفت باری در دوره بعدی رییس جمهور امریکا می کنند چه بایدن باشد چه ترامپ.از این فرصت کوتاهی که دارند، دارند نهایت استفاده را می کنند
ناشناس۱۶۷۰۷۷۱۲۲:۰۷:۰۸ ۱۳۹۹/۸/۱۲
هیچ دستی در کار نیست! واضح وقتی یه چیزی صادر میشه تو کشور گرون میشه دقیقا به قیمت لب مرز برای صادرات در کشور هم فروش میره! بعد صدای مردم در میاد می دوند صادرات را منع میکنند در حالی که تحریمها اگه یه حسن داشته باشه همین رونق صادرات چه اشکالی داره ما یه مدت کمتر گوجه بخوریم ولی کشاورز سود کنه تا کشاورزی رونق بگیره
ناشناس۱۶۷۰۸۱۱۲۲:۳۸:۳۹ ۱۳۹۹/۸/۱۲
انتصاب مدیران نالایق، خود بزرگترین فساد است. وقتی بعضا افراد کاربلد کنار بکشند یا به آنها میدان ندهند و برخی افراد نادان و ناکارآمد در دولت و مجلس باشند از این بهتر نمی شود. اگر کشورداری دولتمردان این است که هر کسی می تواند وزیر و رئیس جمهور شود.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین