مجسمه‌های‌ سنگی، "میراث فرهنگی" و بحث نژادپرستی در آمریکا

گروه جهان الف،   3990322115

صحبت از قهرمانان است یا نژادپرستان؟ در آمریکا بحثی داغ در باره مجسمه‌ها و نشانه‌های یادبود تاریخی فرماندهان ارتش کنفدراسیون ایالت‌های جنوبی درگرفته است. معترضان به تبعیض نژادی آن‌ها را نشانه نژادپرستی می‌دانند.

https://cdn.isna.ir/d/2020/06/11/3/61656401.jpgبه گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، در سراسر آمریکا می‌توان مجمسه‌های شخصیت‌های سیاسی و نظامی را یافت که در تاریخ این کشور از پیروان و حامیان کنفدراسیون ایالت‌های جنوبی و به این ترتیب هوادار برده‌داری بوده‌اند.

این مجمسه‌ها و نشانه‌ها اکنون در جریان بحث‌ نژادپرستی و تبعیض نژادی در آمریکا که در پی مرگ خشونت‌بار جورج فلوید درگرفته است، به تزلزل افتاده‌اند. کشته‌شدن فلوید توسط پلیس مینیاپولیس اعتراضات و ناآرامی‌های گسترده‌ای در آمریکا به دنبال داشته که همچنان جریان دارند.

تنها در کاخ کنگره آمریکا در واشنگتن ۱۱ مجمسه از این شخصیت‌های "بحث‌برانگیز" وجود دارد که به گفته نانسی پلوسی، چهره برجسته حزب دموکرات، باید برداشته شوند.

پلوسی که ریاست کنگره را برعهده دارد، در نامه‌ای به کمیسیون فراحزبی کنگره آمریکا نوشته، مجمسمه‌های شخصیت‌هایی که "در راه بی‌رحمی و بربریت قدم برداشته‌اند"، باید محو شوند. پلوسی وجود این مجسمه‌ها را "ستایش از نفرت" دانسته است.

یکی از این چهره‌های تاریخی جفرسون دیویس، رئیس جمهور ایالات مؤتلفه آمریکا در جنگ داخلی ایالات متحده در سال‌های ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ میلادی است که با ایالات شمالی در نبرد بود. رابرت ئی لی، ژنرال معروف ارتش مؤتلفه که فرماندهی ارتش ایالات جنوبی را در نبرد گتیسبرگ در سال ۱۸۶۵ برعهده داشت، یکی دیگر از این شخصیت‌های تاریخی است.

البته مجسمه ژنرال لی اکنون حذف شده است. این مجسمه که نه در واشنگتن بلکه در نیو اورلیان قرار داشت، به دستور میچ لانریو، شهردار این شهر برداشته شد. در شهر ریچموند در ایالت ویرجینا نیز مجسمه‌ای از این ژنرال وجود دارد که اکنون به دستور رالف نورثهم، فرماندار ایالت ویرجینا برداشته می‌شود.

ایالت کارولینای شمالی حتی سرگرم تهیه مصوبه‌ای قانونی است که بر اساس آن، تمامی نشانه‌های یادبود و مجسمه‌های تاریخی که ممکن است "نوری مثبت به برده‌داری و به این ترتیب به نژادپرستی بیاندازد"، باید حذف شوند.

در بوستون حتی معترضان یک مجسمه کریستف کلمب، دریانورد مشهور را "سر بریدند". کلمب کاشف قاره آمریکا تلقی می‌شود و او به باور منتقدان هموارکننده راه استعمارگران بوده و به عبارتی باعث قتل شمار زیادی از بومیان این قاره شده است.

اما فقط این مجسمه‌ها نیستند که اکنون بحث و مشاجره بر سر آن‌ها درگرفته است. در آمریکا ۱۰ پایگاه نظامی وجود دارند که به نام ژنرال‌های ارتش مؤتلفه نامگذاری شده‌اند.

پس از آنکه در پی کشته‌شدن جورج فلوید اعتراضات و ناآرامی‌ها علیه نژادپرستی در آمریکا بالا گرفت، مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده و رایان مک‌کارتی وزیر ارتش آمریکا پیشنهاد کردند که برای پایگاه‌هایی چون "فورت براگ" در کارولینای شمالی و فورت هود در تگزاس نام‌های جدیدی انتخاب شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اما با تغییر نام پادگان‌های نظامی که به یاد فرمانده‌های ارتش مؤتلفه نامگذاری شده‌اند، مخالفت کرده است. ترامپ در پیامی که در شبکه توییتر نوشت که این پادگان‌ها "بخشی از میراث بزرگ آمریکا هستند".

در توییت ترامپ آمده است: «ایالات متحده قهرمانان خود را در این مکان‌های مقدس آموزش داده، [به جنگ فرستاده] و در دو جنگ جهانی پیروز شده است. از این رو دولت من هرگز اجازه نمی‌دهد که این تأسیسات نظامی پرشکوه تغییر نام یابند.»

کنفدراسیون ایالت‌های جنوبی آمریکا ائتلافی از این ایالات بود که در پی پیروزی آبراهام لینکن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۸۶۰ میلادی جدایی خود را از ایالات متحده اعلام کرد. ارتش مؤتلفه پس از جنگی چند ساله (۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵) سرانجام از ارتش ایالات شمالی شکست خورد و ایالات مؤتلفه در پی تسلیم ارتش جنوب بار دیگر به ایالات متحده پیوستند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین