مهدوی‌کیا: هیچ فرزندی از قشر مرفه در فوتبال موفق نشده/ روپایی زدن ملاک داشتن استعدادنیست

گروه ورزشی الف،   3990212046 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

پیشکسوت فوتبال ایران در مورد شرایط فوتبال در پایه ها صحبت های جالبی مطرح کرد.

مهدی مهدوی‌کیا در گفت وگو با برنامه ورزش و مردم در خصوص شرایط حال حاضر فوتبال پایه ایران اظهار داشت: شرایط در گذشته بهتر بوده است اشراف بیشتری وجود داشت در زمانی که فوتبال ایران حرفه‌ای شد خیلی از مسائل کنار رفت. در زمان گذشته آموزش‌ها خیلی بهتر بود باشگاه‌های بزرگی مثل راه‌آهن، بانک ملی و هما تعطیل شدند. بخش زیادی از کار به فکر درآمدزایی است.

وی افزود: در گذشته 12، 13 بازیکن در آلمان داشتیم که الان کره و ژاپن  جای ما را گرفته‌اند. در 20 سال گذشته ژاپن جایش با ما عوض شده این به خاطر این است که آنها روی فوتبال پایه سرمایه‌گذاری کردند. چطور است ما بر روی تیم‌های اصلی‌مان سرمایه‌گذاری می‌کنیم ولی بر روی پایه اصلاً سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم.

وی در خصوص شرایط مالی تیم‌های پایه عنوان کرد: زمانی که ما فوتبال بازی می‌کردیم همه مخالف فوتبال بودند. خیلی‌ها از  این مسأله سوء استفاده می‌کنند. تیم‌هایی هستند که به مربی می‌گویند این تیم را هدایت کن  و شرایط مالی خوبی ندارند و افرادی هستند که شرایط مالی خوبی دارند و با هزینه‌هایی که برای فرزندانشان می‌کنند جای استعدادهای فوتبال را می‌گیرند. باید به افراد نخبه اهمیت بدهیم. خیلی‌ها به من می‌گویند در تیم‌هایی تست دادیم و به خاطر نداشتن پول در آن تیم‌ها قبول نشدیم. فوتبال برای قشر ضعیف است، هیچ فرزندی از قشر مرفه در فوتبال موفق نشده است.

وی در خصوص برنامه اروپا برای تیم‌های پایه گفت: در اروپا روز قبل از بازی تیم‌های بزرگسال، پایه‌ها به دیدار همدیگر می‌روند اما در فوتبال آسیا به خاطر مشکلات مالی این امر محقق نمی‌شود. باید در لیگ‌مان این طرح را اجرا کنیم که اگر تیم‌هایی مثل پرسپولیس، سپاهان، ذوب‌آهن بازی دارند تیم‌های پایه‌شان با هم بازی کنند.

مهدوی‌کیا در خصوص پروسه موفقیت در سنین پایه اظهار داشت: روندی که باید طی شود تا استعداد در تیم‌های پایه مشخص شود خیلی طولانی مدت است اصلا تضمینی نیست که این اتفاق رخ دهد. از سن 16 سالگی می‌شود گفت که آن بچه می‌تواند فوتبالیست شود. یک بچه از سن 10، 11 سالگی را نمی‌توان گفت که در فوتبال موفق می‌شود و ما این را در آکادمی‌مان تست کردیم.

وی در خصوص امیرحسین حاجی‌زاده فوتبالیست با استعداد اردبیلی عنوان کرد:‌ ما در اردوی اتریش تیم پایه کیا بودیم پسربچه اردبیلی را که آن روزها خیلی دیده شده بود را پیش من آوردند. او با 7، 8 کیلو اضافه وزن با افسردگی بسیار به خاطر اینکه در برنامه‌های مختلف نشان داده شده بود و رهایش کرده بودند و با دو دست شکسته حاضر شد بود. بعد از آن با تست‌هایی که از او گرفتیم وزنش را کم کرد و هنوز در آکادمی ما حاضر است. در آن زمان می‌گفتند بازیکن 9 ساله می‌خواهد به رئال مادرید برود. شما نمی‌توانید بگویید به خاطر یک روپایی زدن استعداد فوتبال دارید شاید آقای درویش (بازیکن فوتبال نمایشی) باید در بارسلونا بازی کند. رقابت زمانی شروع می‌شود که در زمین کار تاکتیکی را انجام دهیم. وقتی سن 16 سالگی را عبور می‌کنند معلوم می‌شود از لحاظ فهم فوتبال می‌توانند فوتبالیست شوند یا نه. مهمترین نکته شخصیت فوتبالیست است که باید آن شکل بگیرد.

وی افزود: بچه‌هایی هستند که از بچگی پدرهایشان با آنها تمرین می‌کردند وقتی بزرگ شدند به خاطر افسردگی فوتبال را کنار گذاشتند.

مهدوی‌کیا در خصوص آرات حسینی خاطرنشان کرد: دوست دارم جامع صحبت کنم دنیای مجازی روی خانواده‌ها تأثیر گذاشته. خوشحال می‌شوم بچه‌های این مملکت موفق شوند همیشه می‌گویم بچه‌ها را تحت فشار نگذارند.بعضی‌ها می‌گویند فرزندمان خیلی تلاش کرده و در حال حاضر افت کرده است. اینگونه نیست که آن بچه‌ها استعداد نداشته باشند. شاید تمام تلاششان را انجام داده باشند و توان‌شان همین مقدار باشد.ما در حال حاضر رصد می‌کنیم که بچه‌ها در کمال آرامش کارشان را دنبال کنند باید اجازه دهیم بچه‌ها، بچگی‌شان را انجام دهند در اینکه آرات استعداد دارد شکی نیست من خودم در انگلیس به او کمک کردم امیدوارم در سال‌های آینده خبر بهتری از او بشنویم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۴۳۲۸۸۲۱۴:۲۰:۵۸ ۱۳۹۹/۲/۱۲
اصلا این حرف مهدوی کیا که هیچ فرزندی از قشر مرفه در فوتبال موفق نشده است در ست نیست. فرانک لمپارد دارای خانواده پولداری بود . کاکای برزیلی خانواده مرفهی داشتند. همینطور فان پرسی. این روزها پدرها با زور دارن بچه هاشونو به اون سمتی میبرند که خودشان بش نرسیدند و مثلا از کودکی به آنها هورمون تزریق میکنند این بچه های به احتمال بسیار زیاد در جوانی دچار آسیب های جسمی و روحی خواهند دید
ناشناس۱۴۳۳۱۹۴۲۱:۱۱:۲۲ ۱۳۹۹/۲/۱۲
شما الان از کدام قشر هستی. مهم نیست از کدام قشر باشی، انسان بودن مهم است و اینکه اگر به نون نوایی رسید انسانیتش و خودش را گم نکند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

    25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    آخرین عناوین