ادعای تازه علی مطهری درست است؟

گروه سیاسی الف،   3990125108 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

علی مطهری به‌تازگی در اظهارنظری گفته است مجلس در مسائل مهم کشور تصمیم‌گیر نیست؛ ادعایی که از سوی برخی دیگر از راه‌نیافتگان به مجلس یازدهم نیز تکرار می‌شود.

ادعای تازه علی مطهری درست است؟

تسنیم نوشت: علی مطهری نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس به‌تازگی درباره گزینه احتمالی ریاست قوه مقننه گفته است "فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس مجلس باشد. چرا که در مسائل مهم، مجلس تصمیم‌گیر نیست و این تصمیمات با شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام است."

وی در توضیح اظهارنظر خود ادامه داده است "اگر کل نظام با مطلبی مخالف باشد، در صورت تصویب مجلس، شورای نگهبان مصوبه را رد می‌کند یا اخیراً با بدعتی که ایجاد شده مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت عنوان مغایرت با یکی از سیاست‌های کلی نظام آن را متوقف می‌کند. به این ترتیب اجازه تبدیل‌شدن مصوبه به قانون داده نمی‌شود. بنابراین خیلی مهم نیست که چه کسی ریاست قوه مقننه را به عهده می‌گیرد. زیرا مجلس اختیار تصمیم‌گیری در مسائل مهم را ندارد."

اظهارنظر درباره تنزل جایگاه پارلمان بعد از انتخابات مجلس از سوی برخی نمایندگان راه‌نیافته به مجلس یازدهم نیز شنیده شده است. برای مثال محمود صادقی در جریان بررسی صلاحیت «کاظم خاوازی» برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: در وهله اول لازم است بگویم که این روزها مجلس از گردونه نظام تصمیم‌گیری و حکمرانی خارج شده و خوب بود که خاوازی هم از همان ساز و کارهای فوق‌العاده عبور می‌دادید و نیازی به رأی اعتماد نداشت.

اظهارات علی مطهری و انتقاد وی از کاسته شدن اختیارات مجلس فارغ از درستی یا نادرستی کلام او، نوعی تناقض در کلام و رفتار اوست چراکه وی 12 سال از عمر خود را در جایگاهی حضور داشته که به ادعای او از اختیاراتش کاسته شده اما اهمچنان اصرار بر نماینده شدن داشته است. 

علی مطهری فعالیت پارلمانی خود را از مجلس هشتم آغاز کرد. وی در آن دوره با لیست جبهه متحد اصولگرایان و با وساطت محمود احمدی‌نژاد در میان 30 کاندیدای این جناح برای تهران قرار گرفت و وارد بهارستان شد اما بعد از مدتی راه خود را از آنها جدا کرد و در انتخابات مجلس نهم لیستی مستقل تحت عنوان صدای ملت ارائه داد و تنها شخصی بود که از‌ آن فهرست به مجلس راه یافت. مطهری در انتخابات مجلس دهم در میان اعضای لیست امید اصلاح طلبان قرار گرفت و کاندیدای این جناح برای نائب‌رئیسی علی لاریجانی بود. 

او در انتخابات مجلس یازدهم نیز ثبت‌نام کرد که احراز صلاحیت نشد هرچند پیگیری‌های فراوانی برای کسب مجوز ورود به رقابت‌های انتخاباتی انجام داد. در حقیقت او برای جایگاهی تلاش می‌کرد که خودش مدعی بود اختیارات چندانی ندارد.

اما اینکه آیا واقعا جایگاه مجلس در میان سایر ارکان نظام و در نزد افکار عمومی کاهش یافته، پاسخ صحیح است ولی بر خلاف نظر این قبیل افراد، علت آن را نباید در موضوعاتی مثل شورای نگهبان که همپای مجلس عمری 40 ساله در نظام دارد  و یا هیات عالی نظارت مجمع تشخیص که تنها یک جایگاه مشورتی است جستجو کرد، بلکه عامل تنزل جایگاه مجلس رفتارهای نمایندگان بخصوص در دوره دهم است که مطهری سه سال آن را در جایگاه نائب‌رئیسی گذرانده است. 

نمونه اخیر عملکرد ضعیف نمایندگان را باید در بررسی بودجه سال 99 نگاه کرد. نمایندگان به بهانه شیوع کرونا، با تعطیل کردن جلسلت علنی مجلس و عدم انگیزه برای تشکیل جلسات در پایان سال، با استفاده از حکم حکومتی رهبری روند تصویب بودجه را به کمیسیون تلفیق محدود کردند. چنانچه کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان نیز استفاده از راهکار حکم حکومتی را ناشی از کم‌کاری مجلس دانست و در مصاحبه‌ای درباره بودجه 99 می‌گوید "باید به این هم توجه کنیم که کم‌کاری‌های خودمان را نخواهیم ببریم در قالب قانون اساسی و کاری را که مثلاً در زمان موسعی می‌توانستیم انجام بدهیم، انجام ندهیم و وقتی که به یک زمان محدودی می‌رسیم برویم سراغ آخرین راهکار که اذن گرفتن از مقام معظم رهبری است. باید توجه بشود که حکم حکومتی‌ها و استیذان‌هایی که از مقام معظم رهبری گرفته می‌شود باید به حداقل برسد"

حواشی پرشمار مجلس دهم از صف سلفی گرفتن نمایندگان با موگرینی مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا تا دستگیری دو نماینده در پرونده فساد خودرو و رد صلاحیت‌ حدود یک سوم از نمایندگان فعلی (90 نفر) به‌دلیل جرایم اقتصادی و سوء استفاده از اموال عمومی و... در تنزل جایگاه مجلس در نزد افکار عمومی موثر بود. در انتخابات مجلس یازدهم تنها 51 تن از نمایندگان فعلی مجوز ورود به پارلمان را گرفتند و اکثریت مجلس دهم و تمام نمایندگان تهران تغییر کردند که نشان‌دهنده اعتراض و نارضایتی مردم از عملکرد دوره دهم قوه مقننه بود. 

قانون اساسی اختیارات وسیعی را در فصل ششم مجلس درنظر گرفته و اصل 71 می‌گوید: "مجلس شورای اسلامی در عموم مسایل در حدود مقرر در قانون اساسی می‌تواند قانون وضع کند" و تغییری در حوزه اختیارات مجلس رخ نداده است کمااینکه در آخرین جلسه علنی طرح سه‌فوریتی تعطیلی یک ماهه کشور به‌دلیل شیوع کرونا به مجلس آمد اما از سوی نمایندگان رد شد. 

با این دامنه اختیارات و تجربه برخی ادوار قانونگذاری در کشور، باید گفت آنچه جایگاه مجلس را تنزل می‌دهد عملکرد وکلای ملت است نه بهانه تحدید اختیارات مجلس؛ نکته‌ای که حتی نمایندگان نیز بر آن واقف‌اند چراکه اگر غیر از این بود برخی از مدعیان کاهش اختیارات از ثبت‌نام در انتخابات مجلس سرباز می‌زدند. 

دیدگاه کاربران

اكبر۱۴۱۳۰۳۸۱۶:۰۵:۴۱ ۱۳۹۹/۱/۲۵
نويسنده هم كه اظهاراتمطهري را تاييد كرده فقط در علل ان با او اختلاف دارد . يعني اصل بحث را با توضيح بيشتري ارائه كرده.
سامان۱۴۱۳۰۵۵۱۶:۲۳:۴۵ ۱۳۹۹/۱/۲۵
آقای مطهری به این سوال ساده پاسخ دهند: اگر مجلس در مسائل مهم کشور تصمیم‌گیر نیست پس علت اصرار ایشان برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس آن هم برای چهارمین بار چه بود؟
ناشناس۱۴۱۳۱۳۱۱۷:۱۹:۵۸ ۱۳۹۹/۱/۲۵
دقیقا
الف ر۱۴۱۳۱۳۵۱۷:۲۰:۵۱ ۱۳۹۹/۱/۲۵
این بنده خدا رد صلا حیت شدند نه اعتراضی آنچنانی کردند و نه یقه کسی راگرفتند ضمنا ایشان نمیگویند هیچکاره هستند میگن در کار های مهم تصمیم گیر نیستند
ناشناس۱۴۱۳۳۸۱۲۱:۲۰:۱۷ ۱۳۹۹/۱/۲۵
توپست ومقام بدت میاید؟ خوب همه دوست دارند درکشورپستی داشته باشند
اميرزضا۱۴۱۳۴۴۳۲۲:۵۱:۱۸ ۱۳۹۹/۱/۲۵
بالاخره نقش يك نماينده قطعا از يك فرد عادي بيشتر است ولى اين به معنا نيست كه نقش زيادى دارد
ناشناس۱۴۱۳۵۹۱۰۲:۲۶:۴۸ ۱۳۹۹/۱/۲۶
نزدیک بودن به محافل قدرت، به هر حال همه می‌دونیم که امتیازاتی داره...
ناشناس۱۴۱۳۰۵۸۱۶:۲۵:۴۵ ۱۳۹۹/۱/۲۵
ایشون کاملا درست میگن .درحال حاضر موانع زیادی در راه تصمیم گیری ها وجود داره.
ناشناس۱۴۱۳۰۶۶۱۶:۳۸:۰۹ ۱۳۹۹/۱/۲۵
بلی درست است
ناشناس۱۴۱۳۰۷۱۱۶:۴۳:۱۳ ۱۳۹۹/۱/۲۵
ایشون خیلی ادعاهای دیگر هم داشتند ولی بیشتر انها خلاف گویی بوده و بیشتر حرف های کوچه بازاری است و حرف های کوچه بازاری هم بیشتر باید از این گوش به ان گوش در کرد و می خواهد خودش را قهرمان سازی کند با این کارها ولی راه باطل می رود
ناشناس۱۴۱۳۰۷۳۱۶:۴۴:۲۰ ۱۳۹۹/۱/۲۵
شما اقای محترم اگر یقه دولت را با همین وظایف و اختیارتی که در مجلس داشتید می گرفتید وضع ما این نبود
ناشناس۱۴۱۳۵۱۹۰۰:۱۹:۲۶ ۱۳۹۹/۱/۲۶
آیا مجلس فقط برای یقه گرفتن دولت است؟ ریل گذاری برنامه های کشور را باید مجلس انجام دهد که با دلایل موجه و ناموجه از اجرای آن ناتوان است
رسول مشهدي۱۴۱۳۱۰۵۱۷:۰۱:۱۴ ۱۳۹۹/۱/۲۵
حق با آقاي مطهري است.مجلس در راس امور نيست.
ناشناس۱۴۱۳۱۷۰۱۸:۰۱:۰۷ ۱۳۹۹/۱/۲۵
اگر مجلس در مسائل مهم کشور تصمیم‌گیر نیست؛ چرا ثبت نام می کنید؟
اصغر۱۴۱۳۴۴۱۲۲:۴۴:۵۳ ۱۳۹۹/۱/۲۵
برای جلوگیری از بی اعتباری بیشتر مجلس.
سید۱۴۱۳۳۷۵۲۱:۱۷:۳۶ ۱۳۹۹/۱/۲۵
اول اینکه تا حالا کجا بودی و دون آنکه دستت به گوشت نمیرسه میگی بو میده
ناشناس۱۴۱۳۴۰۰۲۱:۳۰:۴۳ ۱۳۹۹/۱/۲۵
البته مجلس به تدریج به این جایگاه رسیده و قبلا اینطور نبود. شرایط تغییر کرده.
محمد۱۴۱۳۴۲۴۲۲:۱۲:۰۳ ۱۳۹۹/۱/۲۵
پس اونجا چکار می کنی حالا یادت آمده حیف اون پدر برای تو
بابک۱۴۱۳۴۲۸۲۲:۱۵:۳۲ ۱۳۹۹/۱/۲۵
حق با آقای مطهری است
ناشناس۱۴۱۳۴۶۷۲۳:۲۵:۳۶ ۱۳۹۹/۱/۲۵
اولا اگه مطهری بگه ماست سفید است من شک می کنم . دوما اگر مجلس خوب نیست از ایشان بپرسید چرا سال ۸۷ لابی کردید و حق تعلیف را از ۳۰ سال ۶۰ سال کردید .به ایشان بگوئید اگر خاطرتان باشد آنروز راست گرا بودید چون اکثریت راست بودند و بعد از تصویب این لایحه و تضمین منفعت شما از سی سال دیگر از حق چاپ کتب پدر گرامیان استاد مطهری .یهو خرقه عوض کردید و به شکل اصلاح طلب ها در آمدید. آدم که نباید دو رو و نان به نرخ روز خ ر باشد
ناشناس۱۴۱۳۴۹۷۰۰:۰۰:۲۰ ۱۳۹۹/۱/۲۶
مجلسی که مطهری مد نظرش هیت در راس امور نیست چون فقط در فکر لابی و فساد هستند.
رحمان۱۴۱۳۶۰۶۰۳:۴۴:۴۳ ۱۳۹۹/۱/۲۶
ثبت نام مجدد صرفا برای حقوق و مزایا است و ربطی به موضوع نداره
محمد۲۲۱۴۱۳۶۱۶۰۵:۰۱:۴۴ ۱۳۹۹/۱/۲۶
ما که از این نماینده هیچ بحث کارشناسی تا به حال ندیدیم یه طرح فرهنگی یه نظر علمی جامعه شناسی جز عکس خانم های بی حجاب ایشون بهتر بود طی این همه سال یه طرح ساده برای حفظ آزادی میبردن مجلس بعد حرف میزدند
کاوه۱۴۱۳۶۳۱۰۵:۴۷:۱۹ ۱۳۹۹/۱/۲۶
در مدیریت اصلی وجود دارد که می گوید عملکرد یک فرد بستگی به چند عامل دارد که یکی توانمندی ، دیگری تلاش و سومی پشتیبانی است ما الان در مجلس نمایندگانی داریم که توانمند نیستند ، تلاش نمی کنند ولی پشتوانه قوی بخاطر وابستگی به دسته جات حاکم دارند . پس نباید انتظار عملکرد خوبی را داشته باشیم . لذا اعتماد عمومی به آنها کم شده است و مردم بیشتر دنبال ناجی هستند تا نماینده ای که فکر وذکرش برآورده کردن منویات گروههایی است که خود را وام دارآنها می داند .
ناشناس۱۴۱۳۶۵۹۰۷:۵۳:۵۷ ۱۳۹۹/۱/۲۶
دستش که به گوشت نمی رسه میگه پیف پیف! جایگاه مجلس در همین مجلس دهم که وکیل الدوله های تسخیری بودند تنزل پیدا کرد..
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین