۶۰درصد تهرانی‌ها کرونا را جدی نگرفته‌اند

گروه اجتماعی الف،   3981222032 ۲۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: متاسفانه بر اساس نظرسنجی ما در کلان شهر تهران، ۶۰ درصد مردم علی رغم همه توصیه‌ها کرونا را جدی نگرفته‌اند.

۶۰درصد تهرانی‌ها کرونا را جدی نگرفته‌اند

به گزارش فارس فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: متاسفانه براساس نظرسنجی  ما در کلان شهر تهران، ۶۰ درصد مردم علی رغم همه توصیه‌ها کرونا را جدی نگرفته‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در پیک بیماری کرونا در استان و کلان شهر تهران قرار داریم، مردم باید با این مساله به صورت جدی تر برخورد کنند و به توصیه های بهداشتی توجه کنند.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به درخواست مدیرعامل سازمان بهشت زهرا مبنی بر عدم مراجعه مردم به بهشت زهرا، افزود: بر این اساس درخواست جدی و موکد کردند که مردم در  هفته پایانی سال به بهشت زهرا نروند؛ چراکه شرایط مناسب نیست و حضور مردم در جایی مانند بهشت زهرا علاوه بر بار ترافیکی و ترددی که دارد، می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی شود. ما هم امروز در شورای تامین استان تهران این موضوع را طراحی کردیم.

 زالی اضافه کرد: در ستاد مقابله با کرونا تهران نظرسنجی داشتیم که حاوی نکات مهمی است؛ بر اساس این نظرسنجی مطالعات ما نشان می‌دهد که تقریبا با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و صدا و سیما ۸۰ درصد مردم، اطلاع درستی از بیماری دارند، اما متاسفانه ۶۸ درصد مردم تصور می‌کنند که به این بیماری مبتلا نخواهند شد؛ این یک گمان خطرناک و نگران کننده است.

وی تصریح کرد: مطالعات ما حاکی از این است که متاسفانه بر اساس نظرسنجی ما در کلان شهر تهران، ۶۰ درصد مردم علی رغم همه توصیه‌ها، بیماری را جدی نگرفته‌اند. همچنین متاسفانه ۴۰ درصد مردم معتقدند که ماندن در خانه تاثیری در عدم ابتلا به این بیماری ندارد؛ در عین حال ۳۰ درصد مردم در استان تهران هیچ مدلی از پیشگیری را رعایت نمی‌کنند که قابل توجه است. 

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران درباره احتمال قرنطینه تهران، گفت: آنچه که تحت عنوان قرنطینه موثر است، قرنطینه خانگی به عنوان فاز سوم‌ قرنطینه سازی است که باید انجام شود. در مرحله چهارم اگر مداخلات قرنطینه خانگی موثر نبود، نیاز به قرنطینه است، اما قبل از آغاز فاز چهارم، تکمیل قرنطینه خانگی، تعطیلی مراکز پر تردد و پر رفت و آمد، مراکز خرید و... است.

زالی متذکر شد: اگر قرنطینه سازی فاز سوم به طور کامل انجام شد و موثر نبود، آنگاه مجبوریم سخت ترین مرحله قرنطینه سازی را انجام دهیم. این‌اقدامات به همکاری مردم بستگی دارد. ما هنوز در فاز سوم به طور کامل به قرنطینه سازی نرسیده‌ایم؛ زیرا همکاری لازم انجام‌ نشده و بسیاری از ترددهای بین شهری همچنان استمرار دارند.

وی گفت: مطالعات در چین حاکی از این بود که قرنطینه سازی فاز سوم نسبت به فاز چهارم به مراتب بهتر و موثرتر است. فاز چهارم قرنطینه مشکلات زیادی را می‌تواند برای آحاد جامعه ایجاد کند و سختگیرانه‌تر است، اما اثربخشی فاز سوم که همان در خانه ماندن، تعطیلی مراکز پر تردد و تردد کمتر است، موثرتر بوده است.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به برخی شایعات مبنی بر اثر پیشگیرانه نیکوتین سیگار در ابتلا به کرونا، اظهار کرد: مطلقا چنین چیزی نیست‌؛ نیکوتین ماده سمی است که مژک‌های سیستم تنفسی را فلج می‌کند، آثاری بر تحلیل سیستم ریوی دارد و ظرفیت حیاتی ریه‌ها را در مقابله با بیماری‌های ویروسی تنفسی کاهش می‌دهد.

زالی افزود: این مسائل نه تنها پایه علمی ندارند، بلکه می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی برای مردم شود. نیکوتین نه تنها اثری در برابر کرونا ندارد، بلکه می‌تواند سیستم دفاعی موضعی و ساختار سیستم‌ تنفسی را حتی تا سطح نایژه‌ها دچار مشکل کند.

وی درباره نقاهتگاه‌هایی که قرار بود برای ادامه قرنطینه مبتلایان به کرونا در نظر گرفته شوند، گفت: نقاهتگاه به آن صورت که در افکار عمومی منتقل شده نیست، بلکه یکسری مراکز مراقبتی طراحی می‌کنیم که برای بیمارانی که علائم بالینی شان بهبود یافته، اما هنوز از زمان بروز علایم شان دو هفته نگذشته است که نیاز به خدمات بیمارستانی ندارند، اما رفتن شان به منزل می‌تواند مخاطره آفرین باشد.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با بیان اینکه این ویروس تا دو هفته حداقل می‌تواند علی رغم بهبودی تمام علائم بالینی فرد، آلودگی‌اش را داشته باشد، ادامه داد: بنابراین این افراد نیاز دارند در یک فضای بینابینی میان منزل و بیمارستان نگهداری شوند تا ایزوله شوند.

زالی درباره وضعیت تخت‌های بیمارستانی،گفت: در تهران ۳۰ هزار تخت در دانشگاه‌ها، بخش خصوصی، خیریه، عمومی غیردولتی و تامین اجتماعی داریم که حدود ۱۲ هزار تخت عمدتا در دانشگاه‌های علوم پزشکی، علوم بهزیستی، دانشگاه بقیه الله و شاهد است.

وی ابراز داشت: خوشبختانه تاکنون ظرفیت کمتری نسبت به آنچه موجود است، مورد استفاده قرار گرفته است و تا رسیدن به سطح اشباع این تخت ها فاصله داریم؛ ضمن اینکه از همه ظرفیت‌های سایر نهادها نیز به اندازه کافی استفاده نکردیم‌. بنابراین کمبود تخت در تهران نداریم.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد: در ستاد مقابله با کرونای کشوری مصوب شد که پروژه‌های بیمارستانی که بیش از ۹۰ درصد  پیشرفت دارند در اسرع وقت در اولویت تجهیز و راه اندازی قرار گیرند.

زالی خاطرنشان کرد: تنها مشکلی که دولت باید کمک کند، نیروی انسانی مورد نیاز این بیمارستان‌هاست؛ زیرا دانشگاه‌ها با توان فعلی امکان تامین نیروی انسانی این بیمارستان‌ها را ندارند و نیاز است که مجوزهای استخدامی جدیدی در اسرع وقت از سوی دولت برای بیمارستان‌های جدید الاحداث ارائه شود.

وی درباره وضعیت ماسک و لباس‌های حفاظتی، گفت: علی رغم آنچه که درباره تولید ماسک، البسه محافظتی و... گفته شده، آنچه در محیط می‌بینیم به ویژه در استان و شهر تهران متاسفانه این تجهیزات مکفی نیست و به حد کفایت وجود ندارد. به نظر می‌رسد که در چرخه بین تولید و توزیع این اقلام اختلال جدی دارد.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع آن را در شورای تامین استان تهران مورد بحث قرار دادیم و مصوب شد که کمیته امنیتی استان تهران تشکیل شود و با مشارکت در بخش‌های مختلف و با محوریت استان تهران در بخش استانداری تهران همه مراکز تولید و توزیع این اقلام، رصد شده و گزارش آن به شورای تامین استان، ارائه شود.

زالی تاکید کرد: در سه دسته ماسک‌ها و اقلام حفاظتی را باید مورد استفاده قرار دهیم؛ یکی ماسک‌ها و اقلام حفاظتی فردی که عموم مردم می‌توانند استفاده کنند. گروه دوم برای سطوح اولیه ارائه خدمت است که باید از سطح بالاتری از کیفیت نسبت به دسته اول برخوردار باشد که قرار شد نماینده ستاد نقابله با کرونا در پروسه تولید و نظارت بر کیفیت آن‌ها حضور یابد. در موارد دیگر هم اعم از مکشوفات و ... به صورت رندوم بحث‌های کیفی را بررسی میکنیم و اقلام فاقد کیفیت از زنجیره تولید خارج میشوند.

وی  ادامه داد: سوم هم وسایل حفاظتی تخصصی قرار دارد مانند لباس‌هایی که در آی سی یو استفاده می‌شود یا ماسک N۹۵ که بسیار جدی است و اگر از کیفیت لازم برخوردار نباشند، می‌توانند برای تیم پزشکی بسیار خطر آفرین باشند که قرار شد این اقلام به صورت ویژه تر در حوزه غذا و دارو بررسی شوند. ما هر مورد را ارزیابی می‌کنیم؛ به عنوان مثال یک مورد ماسک N۹۵ به ما ارجاع شد که طبق بررسی‌ها مشخص شد که قدرت لازم را ندارد. بنابراین زنجیره آن تعطیل و از مسیر خارج شد.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران درباره احتمال کمبود دارو، گفت: از آنجایی که اکنون در پیک کرونا هستیم، همه موارد مورد لزوم ما از نظر لجستیکی با کاستی روبرو خواهد بود؛ زیرا در فرایند رو به تزاید این بیماری هستیم که همزمان با الگوی جهانی رو به افزایش است.

زالی افزود: اکنون تلاش شده که برای عبور از شرایط بحرانی، اولویت تخصیص اقلام دارویی برای بیمارستان‌ها باشد و داروهایی که قبلا به صورت سرپایی می‌دادیم، طبق نظر وزارت بهداشت تغییر یابد و برخی از نیازهای سرپایی حذف و عمدتا به بیماران خط اول و بدحال تخصیص داده شود.

وی درباره رایگان بودن تست کرونا، گفت: برای افراد سرپایی این تست را جز در موارد استثناء توصیه نمی‌کنیم، اما در موارد بستری بر اساس بخشنامه وزارت بهداشت تست کرونا رایگان است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۳۶۹۹۲۱۱۰:۳۹:۳۵ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
تلویزیون که میگه کرونا هیچ ترسی نداره و با این شایعات در فضای مجازی مقابله خواهد کرد .. کرونا مثل اینه آب از بینی تون میاد و سرما خوردین
تبریزی۱۳۶۹۹۴۳۱۰:۵۲:۰۸ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
24 نماینده مجلس و وزیر به کرونا ویروس آلوده شدن که از بین اونها 6 نفر فوت کرده. این یعنی 25 درصد فوتی. تازه با فرض اینکه مبتلایان تحت درمان و قرنطینه در روزهای آینده به جمع فوتی ها نپیوندن. اون وقت طبق آمار رسمی اعلام میشه از بین 9000 مبتلای قطعی حدود 390 نفر فوت کردن در حالی که در ایتالیا که یه کشور پیشرفته است ظرف 24 ساعت گذشته 196 نفر فوت کردن. حالا یا ما از ایتالیا پیشرفته تریم یا باید روش های آمارگیری و اطلاع رسانی رو بطور ریشه ای عوض کنیم. آمار ابتلا و فوتی های فعلی به اندازه ای نیست که مردم مقاوم و نترس ما! بخوان مساله رو جدی بگیرن.
ناشناس۱۳۶۹۹۸۷۱۱:۳۴:۴۲ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
..من مجبورم برم سر کار مرخصیهام منفیه نمی تونم تعطیل هم نیستم!
ناشناس۱۳۷۰۰۳۱۱۲:۲۶:۴۳ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
بله وقتی دولت و مسئولین جدی نگرفته اند و تو این شرایط رئیس جمهور میگه هفته ای یکبار در جریان ستاد قرار میگیرم و همه از مدیریت و وارد شدن به این قضیه دوری میکنند مردمم جدی نمیگیرنش دیگه
ناشناس۱۳۷۰۰۸۰۱۳:۰۴:۰۸ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
آمار مشاركت مردم چه راحت و دقيق تو ايران محاسبه ميشه و بدست ميايد
ناشناس۱۳۷۰۰۹۵۱۳:۲۵:۳۸ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
اولین کسی که کرونا رو شوخی گرفته دولت هستش. جای چنتا کار محکم و اجباری همه ش دارید از مردم خواهش و تمنا میکنید اینجوری که کار پیش نمیره هجوم مردم به مازندران و گیلان و دربندسر را ندیدید؟ باز هم با خواهش می خواهید جلو برید. با این روش دولت، کرونا در آینده بحرانی میشه که کشور را یک ماه به تعطیلی کامل میکشونه
ناشناس۱۳۷۰۱۱۳۱۳:۴۱:۴۱ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
اکنون که دولت بهر دلیلی تمایل به قرنطینه ندارد . مردم هم به تذکرات گوش نمی کنند. حداقل دولت افراد خاطی را بصورت زیر جریمه کند. 1- در شهر ها بیمارستان های جدید با استفاه از فضای مساجد ایجاد کند 2- بیماران با علائم سرماخوردگی و آنفولانز به این بیمارستان ها مراجعه نمایند 3- بیماران برای معاینه 40 هزار تومان و نیازمند بستری 500 هزار تومان برای مداوا واریز نمایند 4- 40 درصد پول اخذ شده به پرسنل همان محل داده شود و بقیه برای تامین مخارج محل و خود مسجد اختصاص یابد 5- بیمارستان ها هم کار عادی خود را انجام دهند
ریما۱۳۷۰۱۲۳۱۳:۴۶:۱۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
مگه مسئولین کرونا رو جدی گرفتند؟!؟!؟! اگه از روز اول کرونا رو جدی میگرفتندالان این وضعمون نبود.
ناشناس۱۳۷۰۱۴۷۱۴:۱۶:۰۲ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
خداوكيلي خود مسوولين چقدر جدي گرفتند؟ اگر واقعا جدي بودندالان در كل كشور ويروس منتقل نشده بود
پیرمرد۱۳۷۰۱۸۵۱۵:۰۳:۱۴ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
نه که مسولین ...جدی گرفتن.
یک خواننده۱۳۷۰۱۹۹۱۵:۱۳:۳۴ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
مگه دولت جدی گرفته؟ وقتی الکی می‌گویند همه چیز عادیه. برنامه تغییری ساعت کاری نداریم. مدیریت با خواهش و تمنا نمی‌شه که. وزیر بهداشت میگه چقدر خواهش کنم. ایشون هنوز جایگاهش رو نمی‌دونه یا اختیارش رو نداره. باید دستور به حذف سفر‌های اختیاری داده بشه. سفر این قدر باید دردسر و سختی داشته باشه که کسی انجام نده. خواهش یعنی چی؟ اگر لازمه مراکز خرید غیر مهم تعطیل شوند.
ناشناس۱۳۷۰۲۱۸۱۵:۲۶:۳۷ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
آمار بسیار عجیبی هست و قابل تامل چرا ۶۰ درصد جدی نمی گیرند چرا مهمتر از آمار هست
ناشناس۱۳۷۰۲۷۳۱۶:۳۳:۳۴ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
یعنی کرونا گرفته اند اما جدی نیست؟
ناشناس۱۳۷۰۲۸۱۱۶:۴۰:۴۱ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
مردم از شما یاد گرفته اند که بی تفاوت باشند وقتی قم و رشت قرنطینه نمیشن وقتی هواپیمایی ماهان با شجاعت پرواز به چین را انجام میده .. چه انتظاری از مردم دارید
ناشناس۱۳۷۰۳۱۵۱۷:۳۶:۰۵ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
وقتی همش تو تلویزیون میگید این حقه آمریکاست برای تعطیلی کشور ولی ما تعطیل نمی کنیم، از شنبه همه چیز به روال عادی بر میگرده، آنفولانزا خطرناک تر از کروناست، مثل سرما خوردگی می مونه، نیازی به قرنطینه نیست و ... چه انتظاری از مردم دارید؟ اگر از اول.. خطرش رو درست توضیح می دادید، و تهران و قم رو در قرنطینه نگه می داشتید، مردم متوجه می شدن چقدر جدیه
ناشناس۱۳۷۰۳۳۵۱۸:۰۷:۰۵ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
والا ما که 2 هفته است شرکت دور کار شده ایم، الان 3 هفته است خانواده ام را ندیدم، پدر دوستم 3 روز پیش فوت کرد و اعلام کردند به دلیل شرایط مراسمی ندارند، هیچ خرید عیدی انجام نداده ام، 3 هفته است باشگاه نرفته ام، یکبار رفتم دویدم 200 نفر آدم درو و نزدیک نصیحت و حتی توهین کردند دیگر نرفتم! در این مدت 2 بار برای خرید خانه خارج شده ام هر دو بار انگار ساعت 6 صبح روز جمعه بود از خلوتی! همه پولی هم که معمولا در 3 هفته خرج باشگاه و رستوران و کافه می شد خرج دستکش و ژل ضدعفونی و ماسک و الکل شده!
ناشناس۱۳۷۰۳۴۸۱۸:۲۳:۳۳ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
مقصر مردم نيستند مقصر اصلي دولت است با اطلاع رساني بدش اگر از اول قم را قرنطينه ميكردند اصلاً اين مشكلات را نداشتيم
ناشناس۱۳۷۰۳۵۵۱۸:۳۳:۴۸ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
کدوم شهروند تهران؟؟ متاسفانه تهران مسکن میلیونها مهاجر فصلی و غیر فصلیه که دلبستگی به این شهر ندارند و تهران برای اونها فقط محل درآمد زائیه
فرزین۱۳۷۰۳۵۶۱۸:۳۴:۰۷ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
مگه شما هم همین رو نمیخواستین که مردم جدی نگیرن کرونا رو؟ مگه تو صدا سیما هر دقیقه نمیگفتین که همون سرما خوردگی هست؟ کشور مدیریت علمی میخواد نه دید امنیتی و سیاسی به همه مسایل که آخر عاقبتمون بشه این.
ناشناس۱۳۷۰۳۸۵۱۹:۰۰:۴۲ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
باید اول دولت این مسئله رو جدی بگیره بعد از مردم
ناشناس۱۳۷۰۴۲۱۲۰:۰۴:۳۸ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
وقتی مسئولین میگن کرونا چیز مهمی نیست و از این بدترهم خیلی داشتیم انتظارتون از مردم چیه؟
بانو۱۳۷۰۴۵۰۲۰:۴۵:۴۲ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
از اول شماها که خبر داشتین جدی گرفتین؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین