شیوع کرونا و سکوت معنادار دولت ترکیه

گروه جهان الف،   3981217119 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

شیوع کرونا در سراسر جهان حتی مناطق بسیار دور افتاده به یک بحران جهانی تبدیل شده و افکارعمومی را در ترکیه نگران و مضطرب کرده است، اما به نظر می‌رسد دولتمردان آنکارا که در بحران خودساخته تجاوز نظامی به خاک سوریه هستند، همچنان ترجیح می‌دهند به سیاست سکوت و پنهان کاری ادامه دهند تا با بحرانی دیگر روبرو نشوند.

به گزارش ایرنا، دولت ترکیه در ابتدای شیوع کرونا همانند دیگر کشور‌های جهان تدابیری را برای مقابله با این ویروس اتخاذ کرد، اما از یک سو مشخص نیست در شرایطی که اقتصاد ترکیه به شدت وابسته به صنعت گردشگری است، آیا ورود گردشگران به این کشور متوقف شده یا نه و از سوی دیگر در خصوص ورود و شیوع کرونا در ترکیه نه تنها دولتمردان بلکه احزاب و رسانه‌های این کشور هم تاکنون سکوت کرده‌اند.

 دولت ترکیه مانند کشور‌های دیگر برنامه‌هایی مانند کنترل مسافران ورودی، توقف پرواز‌ها به چین و تبلیغات رسانه‌ای برای مقابله با کرونا را در دستور کار دارد، اما هنوز حاضر نشده است در خصوص مبتلایان و فوت شدگان احتمالی اطلاع رسانی کند و این در حالی است که این ویروس بیش از ۸۵ کشور جهان را فراگرفته است.

همچنین هنوز بسیاری از فعالیت‌های مرتبط با صنعت گردشگری این کشور متوقف نشده است و رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران آگهی برگزاری کنسرت و رویداد‌های مشابه را پخش می‌کنند در حالیکه دولت ترکیه به طور رسمی پرواز‌های ورودی از ایران را متوقف کرده است.

واقعیت‌های مجازی

رسانه‌های اجتماعی و فضای مجازی تنها فرصتی برای مردم ترکیه هستند که هر از گاهی پرده از ابتلای شهروندان این کشور به ویروس کرونا بر می‌دارند، اما وزارت بهداری و دیگر مقامات محلی این کشور موظف هستند بلافاصله این اخبار را رد و به نحوی توجیه کنند.

در روز‌های گذشته در رسانه‌های اجتماعی ترکیه اعلام شد که یک گردشگر سنگاپوری مبتلای به کرونا به ترکیه آمده است، اما وزیر بهداری ترکیه با حضور در تلویزیون ترکیه در صدد توجیه برآمد و گفت که این مسافر ترانزیت بوده و با هواپیمای ترکیش ایر به مقصد ثالثی پرواز کرده است.

کارشناسان در واکنش تاکید کرده‌اند، ورود این مسافر به فرودگاه ترکیه و ارایه گذرنامه و حتی ماندن چندین ساعت در بخش ترانزیت فرودگاه می‌تواند عاملی برای ورود ویروس کرونا باشد، ولی وزیر بهداری ترکیه در این خصوص سکوت کرده و تنها به مساله قرنطینه کادر پروازی اشاره کرد.

درحالی که مقامات رسمی ترکیه تاکنون حاضر نشده اند در خصوص ابتلای شهروندان این کشور و یا فوت شدگان احتمالی اطلاع رسانی کنند، اما مساله کمیاب و گران شدن ماسک و مواد ضدعفونی کننده و صادرات این اقلام توسط سودجویان انتقاد مردم را در رسانه‌های اجتماعی را در ترکیه به همراه داشته تا جایی که دولت ترکیه برای جلوگیری از خروج ماسک و مواد ضدعفونی کننده دست بکار شد و پنج شرکت بزرگ تولید کننده ماسک‌های طبی را جریمه کند.

افول گردشگری پاشنه آشیل اقتصاد ترکیه

افول گردشگری پاشنه آشیل اقتصاد ترکیه است و اکنون این سوال جدی مطرح است، دولت ترکیه در این شرایط که درگیر بحران تجاوز نظامی به سوریه و همزمان تنش در روابط با اتحادیه اروپا در خصوص پرونده مهاجران و است، آیا از درآمد‌های هنگفت این صنعت چشم‌پوشی می‌کند؟ و ورود گردشگران را که می‌تواند عامل مهمی برای شروع گسترده کرونا در این کشور باشند، محدود می‌کند؟ درآمد ترکیه از محل صنعت گردشگری در سال ۲۰۱۹ میلادی برابر ۳۴.۵ میلیارد دلار بود و ترکیه هدف خود در سال ۲۰۲۰ را ۴۱ میلیارد دلار اعلام کرده است.

اقتصاد برخی از مناطق ترکیه بطور کلی وابسته به گردشگری است و عدم ورود گردشگران خارجی اقتصاد ترکیه را با معضل جدی مواجه خواهد کرد.

قبل از شیوع کرونا ترکیه در ماه ژانویه پذیرای حدود یک میلیون و ۷۸۷ هزار مسافر و گردشگر خارجی بود که رقم یاد شده نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱۶.۱۱ درصد افزایش داشت.

در روز‌های گذشته در مقاله‌ای در روزنامه ملیت به احتمال بروز بحران در صنعت گردشگری ترکیه پرداخته شده و آمده که اولین ضربه به صنعت گردشگری ترکیه در نوروز خواهد بود، زمانی که صد‌ها هزار گردشگر از سراسر جهان به ویژه ایران نتوانند وارد خاک ترکیه شوند.

ملیت با اشاره به اینکه گردشگران ایرانی برای ترکیه اهمیت بسیاری دارند، نوشت: در سال ۲۰۱۹ میلادی یک میلیون و ۹۶۰ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه آمدند که با احتساب افرادی که از صبح تا شب در ترکیه مانده‌اند این رقم به ۲.۵ میلیون نفر می‌رسد.

در سال گذشته میلادی روسیه با پنج میلیون و ۱۷۹ هزار، آلمان با چهار میلیون و ۱۹۴ هزار، بلغارستان با دو میلیون و ۶۲۵ هزار، انگلستان با دو میلیون و ۱۵۷ هزار و گرجستان با یک میلیون و ۹۸۴ هزار نفر پنج کشور نخست در ارسال گردشگر به ترکیه بودند. ایران با یک میلیون و ۹۶۰ هزار نفر در این رده بندی در ردیف ششم جای داشت.

باید دید در روز‌های آینده دولت ترکیه با این موضوع چطور مواجه خواهد شد، آیا سرانجام خطر همه‌گیری کرونا در این کشور، ترکیه را مجبور به آماردهی شفاف خواهد کرد یا صنعت گردشگری این کشور به مثابه بمبی برای بازتولید بیماران کرونایی تبدیل خواهد شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۳۶۲۹۶۶۱۷:۲۰:۰۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
کلا خاورمیانه همین جوریه. ایران یک هم یک مدتی انکار میکرد
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین