کرونا در ایران ؛ کوه یخ یا برفی در آفتاب تموز ؟!

طاها شمس صالح،   3981211024 ۵۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
کرونا در ایران ؛ کوه یخ یا برفی در آفتاب تموز ؟!

بیماری کووید 19 که به علت انتقال ویروس کرونای جدید از حدود 10 روز پیش در ایران گزارش شده به اوج دوره همه گیری خود نزدیک می شود. آمارهای رسمی و غیر رسمی درباره مبتلایان متفاوت است و نگرانی های مردم از این بیماری بسیار بالاست.

وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونای جدید را تاکنون593 نفر و تعداد فوت شدگان آن را 43 نفر اعلام کرده است و از ترخیص و بهبود 123 نفر از مبتلایان قطعی این ویروس طی یک هفته گذشته خبر داده است. 

کیانوش جهانپور، سخنگوی قرارگاه مبارزه با کرونا گفته است که با توجه به افزایش آزمایشگاههای تشخیص کرونا در کشور به 22 مرکز، طی روزهای آینده سیر صعودی تعداد مبتلایان قطعی و فوت شدگان این بیماری افزایش خواهد یافت. وزیر بهداشت هم اعلام کرده که این هفته با پیک بیماری مواجه هستیم وهفته سختی پیش رو داریم.

به گفته جهانپور، به جز استانهای کرمان، بوشهر، خراسان شمالی، زنجان و چهار محال و بختیاری همه استانهای کشور درگیر بیماری کووید 19 یا همان ویروس کرونای جدید هستند اما آمارهایی که اعلام می شود با این وسعت درگیری و نسبت های جهانی همخوانی ندارد.

سازمان بهداشت جهانی میزان مرگ ویروس کرونای جدید را حدود دو درصد اعلام کرده است بنابراین اگر حتی آمار فوتی 43 نفری وزارت بهداشت را مبنا قرار دهیم، تعداد مبتلایان واقعی این ویروس در کشور دستکم حدود دو هزار و 150 نفر برآورد می شود که به هیچ وجه با آمار 593 نفری وزارت بهداشت همخوانی ندارد. بر اساس آمارهای وزارت بهداشت میزان مرگ این بیماری در ایران حدود 9 درصد برآورد می شود که میزان مرگ آوری بالایی است که این میزان مرگ و میر نیز  برای بیماری که از آنفلوآنزا و دیگر نمونه های خویشاوند خودش کمتر کشنده است چندان منطقی به نظر نمی رسد.

هر چند آمارهای غیر رسمی از رقم های دیگر مرگ و میر این ویروس جدید حکایت می‌کنند اما وزارت بهداشت آن ها را  تکذیب کرده است. با این حال این موضوع در خور توجه است که در تمام دنیا در زمان هایی که بیماریابی دقیق نیست و آمارها با تاخیر و غیر دقیق اعلام می شود آمارهای غیررسمی و برآوردی نیز برای تخمین  وضعیت از سوی نهادهای کارشناسی اعلام می شود، همان طور که در مورد سرطان، ایدز و دیابت آمارهای غیر رسمی در مقابل آمارهای رسمی اعلام می شود .

 شائبه هایی که درباره میزان مرگ و میر از شهرهای مختلف می رسد و نشان می دهد که آمار موارد مرگ موارد مشکوک به کرونا در کشور بیش از آمار رسمی است شاید ناشی از نوع اعلام وزارت بهداشت درباره تلفات این بیماری نیز باشد چرا که سخنگوی وزارت بهداشت در مورد فوتی ها فقط به ذکر یک عدد اشاره می کند که هر روز 5 تا 10 نفر به آن اضافه می شود و به هیچ وجه جزئیاتی از این اینکه این فوت شدگان در چه شهرهایی هستند، چه جنسیتی دارند و سن آنها چقدر بوده، ارائه نمی کند. هر چند در آخرین آمار ارایه شده (روز شنبه) جهانپور در پی پیشنهاد روز چهارشنبه هفته گذشته سایت الف درباره ضرورت اعلام سن و بیماری زمینه ای درگذشتگان فقط مبادرت به اعلام میانگین سنی مبتلایان و درگذشتگان نمود.

با این حال جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکید کرده است که وزارت بهداشت در بیان آمار صداقت دارد و به هیچ وجه کتمان اطلاعات نمی کند و پردازش اطلاعات هم ندارد. 

نکته دیگری که کارشناسان حوزه سلامت را به خود مشغول داشته این است که از چه زمانی کیت های تشخیصی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است. محمد مهدی گویا در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که کیت های تشخیصی یک هفته قبل از اعلام رسمی موارد فوتی کرونا (در چهارشنبه 30 بهمن) در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته، بنابراین تکذیب های مکرر مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر نبود حتی یک مورد مبتلا به ویروس کرونا در کشور که از حدود یک ماه پیش هر روز تکرار می شد جای سوال دارد. اگر این عقب ماندگی در شناسایی بیماران را به علت نبود کیت تشخیصی و توان شناسایی بیماران بپذیریم، معلوم می شود که وزارت بهداشت حداقل با چند هفته تاخیر و زمانی که موارد مرگ ناشی از ویروس کرونا قابل کتمان نبود وجود بیماری را در کشور پذیرفته و اعلام کرده است و در این مدت چند هفته ای ناقلان و عاملان انتقال این بیماری، ویروس را ازشهر قم که ظاهرا مبدا بیماری از چین در ایران اعلام شده، به شهرهای مختلف چرخانده اند و زمانی اعلام خبر ورود و اپیدمی بیماری اعلام شده که افراد زیادی درگیر شده اند.

البته وزارت بهداشت اساسا امکان تشخیص موارد خفیف مبتلا به ویروس کرونا را که حدود 80 درصد بیماران هستند، ندارد زیرا بسیاری از این افراد به علت خفیف بودن بیماری مراجعه ای به مراکز درمانی ندارند و اگر هم به عنوان فرد مشکوک به مطب پزشک مراجعه کنند به جز چند داروی ساده سرماخوردگی امکان دیگری ندارند و وجود ویروس کرونا در بین آنان مشخص نمی شود. اما این وزارتخانه می توانست و بلکه ضرورت داشت به جای تاکید بر تکذیب قاطع ابتلای کرونا در ایران در روزهای نخست این بیماری وضعیت فوق العاده را از همان زمان به اجرا در می آورد. جالب تر اینکه وزارت بهداشت در روزهای نخست خود بر ورود ناخواسته این بیماری در کشور تاکید می‌کرد و این در حالی است که علیرغم این تاکیدات، اقدامات پیشگیرانه موثری نظیر کنترل مبادی ورودی از چین یا قرنطینه کردن و تهیه و توزیع کافی ملزومات پیشگیری که این روزها کمیاب شده اند ا سوی وزت بهداشت مشاهده نشد. 

محدودیت هایی برای کرونا

سعید نمکی، وزیر بهداشت گفته است که تعطیل مدارس تااطلاع بعدی ادامه دارد و احتمالا این تعطیلی تمدید خواهد شد. ستاد مبارزه با کرونا از وزارت آموزش و پرورش خواسته که آموزش از راه دور را از تلویزیون مبنای ادامه تحصیل دانش آموزان قرار دهد، کلاس های دانشگاهها تعطیل شده اند. ساعات کاری ادارات به پنج ساعت در روز کاهش یافته و حداقل 30 درصد کارکنان دورکار شده اند. ترددهای شهری و بین شهری کاهش یافته است و برخی کسب و کارها از جمله مراکز تفریحی، توریستی و اغذیه فروشی ها دچار ضررهای زیادی شده اند.

با گذشت دو هفته از شروع اپیدمی کرونا در کشور، اکنون تردد از برخی شهرها از جمله قم با محدودیت مواجه شده است و افرادی که به سفر می روند در بین راه تب سنجی می شوند و اگر تب داشته باشند در بین راه 14 روز قرنطینه می شوند. اقدامی که شاید دیرهنگام است و باید زودتر از اینها انجام می شد.

مردم نگرانند. از دست زدن به دکمه های آسانسور هم بیم دارند و همه جای تاکسی ها، اتوبوس ها، متروها و میز و صندلی و دستگیره های در و حتی لباس های خود را آلوده به ویروس می دانند و به وحشت افتاده اند و بیش از این ترس و واهمه، از کمبود امکانات تشخیصی و مهم تر از همه تبعیض در انجام تست و آزمایش بین مردم و مسئولان گله دارند. اسدالله عباسی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس ایران گفته است که تاکنون از ۱۰۰ نماینده تست کرونا گرفته شده که پاسخ ۵ نفر مثبت بوده است. وی از نمایندگان مبتلا به ویروس کرونا نام نبرده است اما در روزهای گذشته از محمود صادقی، معصومه آقاپور علیشاهی و مجتبی ذوالنور، سه نماینده مبتلا به این ویروس نام برده شده است. معصومه ابتکار و شخصیت های معروف دیگری در دستگاههای مختلف دولتی و غیر دولتی به راحتی به کیت تشخیصی و درمان های مناسب دسترسی دارند در حالی که اکثریت مردم چنین امکانی را برای تشخیص و درمان بیماری در اختیار ندارند و به ماندن در خانه تشویق می شوند.

ویروس کرونا به بالاترین سطوح وزارت بهداشت یعنی ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت و دبیر ستاد ملی کرونا که در رسانه های مختلف به مردم شیوه های پیشگیری از این بیماری را آموزش می داد هم رسیده است و این سوال را به وجود آورده که وزارت بهداشت در این شرایط چطور می تواند از سلامت مردم حفاظت کند و شاید به این جمع بندی برسند که آمارهای رسمی فقط نوک قله کوه یخ را نشان می دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: شفاف نبودن اطلاعات در مورد چنین بیماری های نوپدیدی طبیعی است

حیدرعلی عابدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به خبرنگار الف گفت: ماهیت بیماری های واگیر این است که این بیماری خودش را پنهان می کند و مثل کوه یخ است. یک بخش کوچک کوه یخ که بالای دریاست دیده می شود اما حجم بزرگ آن زیر آب است و دیده نمی شود. اکنون هم بسیاری از بیماران کرونا در منزل هستند یا علامت ندارد یا علامت خفیف دارند و به همین علت شناسایی نمی شوند.

وی افزود: وزارت بهداشت باید تعداد مراجعان در مراکز درمانی را به طور دقیق غربالگری کند. افراد مشکوک را شناسایی و آمار آنها را اعلام کند. بیماری کووید 19 یک بیماری نوپدید است. تا دو هفته پیش کیت آزمایشگاهی آن در ایران نبود و حتی همین اکنون بسیاری از کشورهای اروپایی هم کیت تشخیصی آن را ندارند بنابراین نمی شود به دقت اعلام کرد که یک فرد بیمار یا فوت شده به کرونا مبتلا بوده یا نه.

عابدی ادامه داد: این اتفافات و شفاف نبودن اطلاعات در مورد چنین بیماری های نوپدیدی یک امر قابل پیش بینی است و نمی توان انتظار داشت آمار دقیق باشد. مهم این است که بدانیم وزارت بهداشت اقدامات موثری برای درمان بیماران به کار گرفته است یا نه و اگر حتی برای یک نفر امکانات درمانی مناسب فراهم نکند باید پاسخگو باشد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به نظر می رسد وزارت بهداشت آمار خود را بر اساس علم یقینی اعلام می کند و وقتی مطمئن شد یک نفر آلوده است اعلام می کند اما مردم بر اساس شواهد و مشاهدات خود نظر می دهند که ممکن است دقیق نباشد.

وی افزود:  نمی شود مشاهدات مردم را منکر شد اما اینکه همه موارد فوتی را در آرامستان ها که علائم تنفسی دارند به بیماری کرونا نسبت داد نیز کار علمی نیست و البته علم بشر هم محدودیت هایی دارد که در بسیاری از کشورهای دیگر هم وجود دارد.

عابدی گفت: سیستم بهداشت و درمان، وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کارهای لازم را برای پذیرش بیماران انجام می دهند و بیشتر روی آمار بیماران متمرکز هستند اما به نظرم در مورد پیشگیری باید قدم های جدی تری برداشته شود. مراکز مراقبت در منزل باید فعال تر شوند چون بیمارستانها و مراکز درمان توان پاسخگویی به همه مردم را ندارند.

وی افزود: پرستاران مراقب در منزل باید به خانه های مردم مراجعه کنند و آموزش ها و مراقبت های لازم را انجام دهند. مراکز درمانی کارشان را انجام می دهند اما اگر تعداد بیماران بیشتر شود و پیشگیری به خوبی انجام نشود مراکز درمانی پاسخگو نخواهند بود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان ادامه داد: با دستور رئیس مجلس، 5 نفر از نمایندگان برای حضور در جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا به وزارت بهداشت معرفی شدند. تاکنون در دو جلسه ای که دعوت شده بودند، این جلسات لغو شده و برای جلسه سوم هم دعوت نشده اند.

عابدی افزود: گفته می شود دوره پنهان بیماری کووید 19حدود 14 روز است، بنابراین انتظار این است افرادی که 14 روز پیش ویروس را دریافت کرده اند این هفته علایم را بروز دهند بنابراین اعلام اینکه هفته جاری و هفته آینده با اوج گرفتن موارد این بیماری مواجه می شویم درست است.

وی گفت: وزارت بهداشت باید با مشاهده اولین موارد بیماری هر اقدام علمی را که می توانست برای جلوگیری از انتشار بیماری انجام می داد. مهمترین آن حفاظت شخصی افراد و جلوگیری از انتشار بیماری است. مردم نیز باید بیماری را جدی بگیرند تا بیماری منتشر نشود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره احتمال کاهش پزشکان در مراکز درمانی بعد از اعلام شیوع آن گفت: پرستاران طبق برنامه در مراکز درمانی حضور دارند اما ماهیت این بیماری یک بیماری عفونی است بنابراین طبیعتا پزشکانی که برای درمان این بیماران باید در بیمارستان حضور داشته باشند؛ متخصصان عفونی و داخلی هستند و چون افراد دارای بیماری زمینه ای بیشتر درگیر می شوند، متخصصان قلب، ریه، بیهوشی، کلیه و نقص ایمنی هم باید حضور داشته باید و اگر یک چشم پزشک، متخصص ارتوپدی یا مغز و اعصاب در بیمارستان نبود نمی توان آن را به کاهش حضور پزشکان بعد از بیماری کرونا در مراکز درمانی تعبیر کرد.

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۳۵۴۳۲۳۰۹:۲۲:۵۴ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
از خباثت های BBCorona که بگذریم، می بینیم که دانشمندان پرمدعای غربی در مقابل این ویروس تا چه اندازه ضعیف اند.
ناشناس۱۳۵۴۳۷۳۰۹:۵۲:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
نکه داشمندان پر ادعای ما خیلی توانمند هستند!!!! چرا همه مسایل خرد و بزرگ را به سیاست و نکوهش غرب ربط دهید؟ این چه باور غلط و لجبازی است که عده ای مدام در آن می دمند؟ تمام تجهیزات مدرن بیمارستانی و دارویی ما در غرب اختراع شده اند.
ناشناس۱۳۵۴۵۲۱۱۱:۱۷:۴۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
ویروس کرونا ساخته امریکا شیطان بزرگ و جنگ بیولوژیک است.
ناشناس۱۳۵۴۶۱۴۱۲:۰۳:۰۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
کسی که بر جهل خود پافشاری می کند، قابل اصلاح نیست.
ناشناس۱۳۵۴۶۱۸۱۲:۰۴:۲۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
از کجا معلوم که کار کشور برادر، چین نیست که عالم را به فضاحت کشیده.
ناشناس۱۳۵۴۶۲۰۱۲:۰۵:۲۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
تو اصلا می دونی بیولوژیک یعنی چه؟
ناشناس۱۳۵۴۶۳۳۱۲:۱۸:۳۲ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
عده ای نونشان در مخالفت با غرب تامین می شود!
ناشناس۱۳۵۴۶۶۳۱۲:۴۵:۳۲ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
صلوات بفرست
بوق۱۳۵۴۶۹۶۱۳:۱۳:۰۸ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
مدر ک و سندی داری ؟
ناشناس۱۳۵۴۶۹۷۱۳:۱۳:۴۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
بابا کوتاه بیایید دیگه این حرفاتون خیلی نخ نما شد خریدار پیدا نمیکنه
ناشناس۱۳۵۴۸۴۴۱۴:۳۲:۰۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
بفهم توی ووهان ازمایشگاه ویروسشناسیه خودشون تلویحا گفتند گند از اونجا بوده باز بچسبون به امریکا! متوهم
ناشناس۱۳۵۴۹۸۰۱۶:۱۰:۰۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
سلام دایی جان
ناشناس۱۳۵۴۹۹۱۱۶:۱۵:۰۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
اون وقت چین اینو نفهمیده؟
ناشناس۱۳۵۴۳۷۵۰۹:۵۳:۴۹ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
دوست عزیز متوهم، حقیقت تلخ است!
ناشناس۱۳۵۴۴۰۹۱۰:۱۹:۵۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
اگه کوچکترین سوادی از پروسه ی ساخت واکسن و دارو داشتی از این چرت و پرت ها نمیگفتی ‌‌.‌..
ناشناس۱۳۵۴۴۲۳۱۰:۲۹:۰۶ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
ممکن است ضعیف باشند ولی با قرنطینه و توزیع مناسب ماسک و دستکش و الکل, به شدت جلوی رشد بیماری را گرفتند.
ناشناس۱۳۵۴۶۳۹۱۲:۲۴:۵۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
کدوم قرنطینه؟ کجا رو قرنطینه کردن که کسی خبر نداره؟ کی قرنطینه کردن؟ وقتی آلودگی به 28 استان رسید؟!!!؟ ضمنا یک سوال دیگه که پیش میاد لینه که چرا از 100 نماینده مجلس تست گرفتن؟؟ در حالیکه 95 تاشون سالم و سلامت بوده اند؟؟
ناشناس۱۳۵۴۷۵۷۱۳:۴۹:۳۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
منظور کشورهای دیگر است نه ایران که برعکس دیگران عمل میکند
ناشناس۱۳۵۴۴۹۴۱۱:۰۵:۴۷ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
چقدر راحت همه را از تیغ زبانت می گزرانی، دلبندم ، دانشمند ادعا ندارد و گرنه دانشمند نمیشد، ادعا برای شما است که از همه طلبکارید
محمد۱۳۵۴۵۵۵۱۱:۳۵:۵۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
جهان سومی مدعی طلبکار!!
مهرداد۱۳۵۴۶۰۸۱۲:۰۰:۱۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
فکر میکنم اون چیزی که اسمشو "ادعا" میذاری، نشات گرفته از بی اطلاعیت باشه.
ناشناس۱۳۵۴۶۵۹۱۲:۴۴:۴۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
میشه بفرمائید کدام ابزار پژشکی یا دارو توسط ایرانیها تولید و به جهان معرفی شده؟ اقای دانشمند
ناشناس۱۳۵۵۱۰۱۱۷:۲۸:۱۷ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
شاید مهمترین ماده مورد استفاده در پزشکی الکل باشد که توسط پزشک نامی ایرانی حدود 1200 سال پیش تولید شد
بانو۱۳۵۴۶۷۹۱۳:۰۶:۴۷ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
عوضش تا دلت بخواد ما قوی هستیم در هر زمینه ای.
سيد۱۳۵۴۹۴۸۱۵:۵۲:۵۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
دوست عزيز خدا نكند كه دچار هر بيماري ديگري شوي و بخواهيد به بيمارستان مراجعه نمايي در جا از شما سي تي اسكن .. مي گيرد چرا كه كيت كرونا را ندارند و هزينه بين 400 الي 500 هزار تومان رو دست شما ميزارند فقط براي تشخيص از طريق عكس ريه و آزمايش ...مي گيرند بعدش مي رسي به درمان خودت كه مثلا كبيد -كليه -يا هرچي .آخه اين چه وضعشه
ناشناس۱۳۵۴۳۶۹۰۹:۴۹:۵۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
کرونا را باید جدی گرفت. اگر از یک ماه قبل از اعلام شیوع آن در ایران، به مردم اطلاع رسانی و ارتباطات با چین قطع می شد، الآن کشور و مردم این قدر خسارات متحمل نمی شدند. مسئولان عادت دارند تمام مسایل بزرگ را کم اهمیت و همه مسایل کم اهمیت را بزرگ در نظر گیرند.
ناشناس۱۳۵۴۵۰۸۱۱:۱۱:۰۲ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
دولت اصلاح طلب باید این کار میکرد
ناشناس۱۳۵۴۳۷۸۰۹:۵۵:۲۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
یک کاری خوبی که انگلیس داره می‌کنه، اعلام تعداد ازمایش‌های انجام شده در کنار موارد مثبت است. به عنوان مثال امروز در سایت‌شون زده‌اند ده هزار و چهارصد و هشتاد و سه آزمایش انجام شده و از این تعداد ۲۳ مورد مثبت بوده. خود این اعلام دقیق‌تر کمک می‌کنه تا اعتماد جلب بشه. کاری که وزارت بهداشت انجام نمیده
ناشناس۱۳۵۴۳۷۹۰۹:۵۵:۳۲ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
چه شد که کشور ما ایران عزیز کانون دوم کرونا در جهان شد؟
ناشناس۱۳۵۴۴۵۸۱۰:۵۰:۲۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
ما همیشه در اینجور چیزها جزء رتبه های برتر هستیم! دست خودمون هم نیست! ژنتیکی هست!
ناشناس۱۳۵۴۴۹۹۱۱:۰۷:۵۴ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
مدیر عامل ماهان را باید به دار مجازات آویخت برای این همه خسارت جانی و مالی به کشور و ملت ایران.
ناشناس۱۳۵۴۸۴۸۱۴:۳۴:۱۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
اولا گفتن به کسی ربطی نداره! دوما پروازهای ما و ورود چینی به ایران ازطرف چین لغو شده نه ما بعد از اعلام الودگی چین پروازهای ماهان رو قطع کرد نه ما!!
ناشناس۱۳۵۴۴۱۹۱۰:۲۸:۰۸ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
با این روش مدیریت کوه یخ بطور قطع
ناشناس۱۳۵۴۵۷۷۱۱:۴۷:۳۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
باید بگویید اقیانوس بیماری کوه یخ مال اونایی هست که به روش علمی ارزیابی میکنند
ناشناس۱۳۵۴۴۲۰۱۰:۲۸:۱۸ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
بی تدبیری و افتضاحی دیگر از مسئولین
ناشناس۱۳۵۴۴۷۴۱۰:۵۵:۲۹ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
43 را در 100 ضرب کنید وبر 593 تقسیم کنید می شود 7.25 در صد نه 9 درصد.
ناشناس۱۳۵۴۴۸۰۱۰:۵۷:۵۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
البته آمار فوتی های ۲درصد برای کل جهانه نه ایران جناب نویسنده ممکنه تو ایران تا ۲۰ درصد مبتلایان هم باشه بخاطر اینکه اکثر بیماران در ایران با بیماری زمینه ایی ممکنه دست و پنجه نرم کنن! دیابت مشکلات قلبی و ریوی و فشار خون در ایرانیان زیاده این عوامل را هم در نظر بگیر
علی۱۳۵۴۴۹۰۱۱:۰۳:۱۷ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
سلام این نوع مقالات بغیر از یاس وناآمیدی درجامعه اثری ندارد و مردم رابه مدیران بدبین می کند تورا به خدا نکنید الآن وقت تسویه حسابهای جناحی نیست
شوقی۱۳۵۴۴۹۷۱۱:۰۶:۴۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
گزارش ایلنا به نقل از رادیو اروپای آزاد، ارمنستان نخستین مورد ابتلا به کرونا ویروس را تشخیص داد، این مورد یک مرد ۲۹ ساله است که به تازگی به همراه همسرش از ایران بازگشته است .... جواب همه آقایان پر ادعا و تهمت زن به جهان بفرمائید ایشان نه عرب نه اسرائیلی نه خودفروخته اتفاقا ارمنستان روابط دوستی با ایران دارد
ناشناس۱۳۵۴۵۵۶۱۱:۳۶:۳۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
امیدوارم کرونا تمام مسولین بی لیاقت ایران رو ریشه کن کنه..چون اینا عادت کردن به گند زدن و جواب ندادن
ناشناس۱۳۵۴۵۷۱۱۱:۴۵:۲۶ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
آیا وزارت بهداشت قدرت داشت از اول ورود بیماری کرونا قم قرنطینه کنه؟
حميد رضا۱۳۵۴۵۷۲۱۱:۴۵:۵۴ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
سلام عليكم گويا ابعاد ويروس كرونا بزرگتر از چيزي ست كه به نظر ميرسد نظر شخصي بنده است كه گردانندگان دنيا با ساختم اين ويروس چند هدف را نشافه گرفتند اول اينكه به خوده ويروس نگاه كنيد فقط قشر سالمند و بازنشته را مورد هدف قرار ميدهد يعني افرادي كه فعال نيستند دوم اينكه به كودكان كاري ندارد چرا ؟ چون آنها قشر فعال آينده هستند بعد اينكه با اين ويروس دين و مذهب را به حاشيه ميبرند نمازهاي جماعت و زيارت ها را تعطيل ميكنند و تصور كنيد كه اگر اين قضيه ادامه باشد تا يك سال ديگر چه خواهد شد؟
ناشناس۱۳۵۴۵۷۳۱۱:۴۵:۵۹ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
اگر همین امروز دو هفته تعطیلی کامل را شروع نکنید بعدا به سه ماه تعطیلی هم نمی شود کاری کرد و مساله به یک مساله امنیت ملی تبدیل می شود.
ناشناس۱۳۵۴۶۰۹۱۲:۰۰:۵۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
مسولین باید محاکمه شوند
ناشناس۱۳۵۴۶۵۴۱۲:۴۰:۲۲ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
ماه پشت ابر نمی مونه بالاخره گند قضیه در می یاد
ناشناس۱۳۵۴۶۹۱۱۳:۱۲:۲۱ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
یه بنده خدایی از این بهداشتیا همون اوایل تو جلسه نگفت مث بقیه خلق خدا پروازا رو کنسل کنید بقیه تو جلسه بهش خندیدن؟
ناشناس۱۳۵۴۶۹۳۱۳:۱۲:۲۶ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
کشور با امید الکی و توهم قوی نمیشود.با حقیقت و تلاش احتمالا میشود
ناشناس۱۳۵۴۶۹۸۱۳:۱۴:۰۷ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
مینو خانم مگه نگفت باید قرنطینه بشه، یهو دو روز بعد مجبورش کردن بگه به درد نمی خوره. الان مثلا تحلیل کردی یا خبر نداری این چیزا رو؟
ناشناس۱۳۵۴۸۰۷۱۴:۱۵:۵۹ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
موضوعات سال 1398 نظیر سیل فروردین ماه، حوادث آبان ماه و.... نشان می دهد ما نه تنها مدیریت بحران در موضوعات و مسایل را نداریم بلکه دچار بحران در مدیریت هستیم
ناشناس۱۳۵۴۸۵۵۱۴:۳۷:۱۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
الان کرونا تموم شد شش ماه دیگه که دوباره هوا سرد شد چی سال دیگه چی همه یادشون میره و جدی نمی گیرند این ویروس درمان ندارد بقا تنها شرط زندگیست
حسین۱۳۵۴۸۷۱۱۴:۴۸:۰۷ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
افرادی که در شهر ما مشکوک ومبتلا هستند از لاهیجان وقم امده اند .حالا دیگه فرصت قرنطینه از دست رفته.......اول مسوولین میگفتن این ویروس چرت هست وبخاطر انتخابات بزرگش میکنند حالا که از نزدیکانشان مبتلا شده اند قبول کردن که خطر ناک هست ولی چه سود...
عادل۱۳۵۵۱۱۸۱۷:۳۹:۲۶ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
آقای روحانی الان کجاست ؟ مگه قرار نبود از شنبه همه چی عادی بشه ؟ کدوم شنبه رو گفت ؟ من بهش رای دادم ولی به شدت پشیمانم که به همچین موجودی رای دادم که جان مردم براش هیچ اهمیتی نداره
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

آخرین عناوین