محاکمه افراد مرتبط با قتل خاشقچی؛ عاملان و آمران چه کسانی بودند؟

گروه جهان الف،   3981006060

حکم جنجالی دادگاه عربستان سعودی در ارتباط با قتل جمال خاشقچی که انتقادات گسترده‌ای را نیز در پی داشته، نشان دهنده ساختگی بودن روند بررسی این پرونده و تلاش برای مخفی کردن نقش مقام‎های ریاض و به ویژه محمد بن سلمان در این ماجرا است

به گزارش میزان؛ روز دوشنبه دادگاه عربستان سعودی حکم تعدادای از متهمان پرونده قتل خاشقچی را صادر کرد که بر اساس آن ۵ نفر به اعدام و ۳ نفر دیگر نیز به حبس محکوم شدند.

با این وجود دادگاه عربستان سعودی مظنون‌های اصلی این پرونده که از مقامات و نزدیکان «محمد بن سلمان» هستند را تبرئه کرد.

دادستان کل عربستان سعودی مدعی شد که هیچ اتهامی علیه «سعود القحطانی»، مشاور ولیعهد سعودی، در این پرونده مطرح نیست، «احمد العسیری»، رئیس سابق اطلاعات عربستان، نیز به دلیل عدم شواهد کافی تبرئه و از زندان آزاد شده و «محمد العتیبی»، سرکنسول عربستان سعودی در استانبول، نیز اثبات کرده که در زمان قتل خاشقچی در مکان دیگری به جز ساختمان کنسولگری بوده است.

دادگاه عربستان سعودی با بهانه‌های واهی، اصلی‌ترین متهمان این پرونده را تبرئه و از زندان آزاد کرده که این حکم به شدت از سوی جامعه بین‌المللی مورد انتقاد قرار گرفت.

پایگاه تحلیلی «امریکن کانزرویتیو» در گزارشی به این موضوع پرداخته و اقدام دادگاه عربستان را «شرم‌آور» و روند بررسی پرونده و محاکمه متهمان را «ساختگی» توصیف می‌کند.

«دنیل لاریسون»، تحلیلگر آمریکایی، می‌نویسد: خروجی این محاکمه ساختگی نتیجه قابل پیش‌ بینی یک دولت استبدادی و متجاوز است که افراد دارای مصونیت را به قتل می‎‌رساند.

وی می‎افزاید: هرگز خطری متوجه نزدیک‌ترین افراد به «محمد بن سلمان» که مستقیما در این قتل دست داشتند نبود؛ «سعود القحطانی» به عنوان دست راست شاهزاده سعودی در طول این روند مضحک همچنان به عنوان مشاور مشغول به فعالیت بوده و «بن سلمان» نیز هرگونه دست داشتن در این ترور را انکار کرده، اما کسی این ادعا را باور نخواهد کرد.

لاریسون در ادامه به حمایت ترامپ از محمد بن سلمان در پرونده قتل خاشقچی پرداخته و می‌نویسد: دولت آمریکا تمامی تلاش خود را به کار بست تا از محمد بن سلمان و دولت عربستان در این پرونده محافظت کند؛ تمایل دولت آمریکا برای همراهی با شاهزاه سعودی نمونه‌ای از سیاست «نخست عربستان سعودی» آن است؛ نه تنها با هر اقدامی برای مهار جنایات و سوء استفاده دولت عربستان مبارزه می‌کند بلکه با خوشحالی تبلیغات آن‌ها را فریاد می‌زند.

دنیل لاریسون می‌گوید: ترامپ جریان صدور تسلیحات به عربستان سعودی را آزاد گذاشته تا ریاض بتواند مردم یمن را سلاخی کند و زمانی که عربستان سعودی شهروندان خود را به قتل می‌رساند و یا آن‌ها را شکنجه می‌دهد، ترامپ بر این اقدامات سرپوش می‌گذارد.

نگارنده این گزارش می‎نویسد: دولت عربستان می‌داند که آمریکا در هر اقدامی آن‌ها را همراهی خواهد کرد، چرا که طی سالیان اجازه کشتار را به این کشور داده و دولت عربستان را در این زمینه همراهی کرده است.

لاریسون در پایان می‎گوید: این محاکمه ریاکارانه با هدفی ریاکارانه صورت می‌گیرد همانگونه «تیم مشترک ارزیابی حوادث» ائتلاف عربستان نیز تحقیقات بی‌ارزشی درباره جنایات جنگی این ائتلاف انجام داده تا توهم «پاسخگویی و نظارتی» که هرگز وجود نداشت را ایجاد کند؛ این اقدامات با هدف منحرف کردن انتقادها به سمتی دیگر انجام می‌گیرد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین