هزینه معیشت در پایتخت بالای ۶ میلیون تومان است!

گروه اقتصادی الف،   3980415061 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

بررسی‌ها نشان می‌دهد هزینه معیشت یک خانوار کارگری 3.3نفره در تهران به 6میلیون و 482هزار تومان رسیده که بخش عمده آن ناشی از رشد شدید تورم در گروه خوراکی و آشامیدنی و هزینه مسکن بوده است

هزینه معیشت در پایتخت بالای ۶ میلیون تومان است!

همشهری نوشت: تقریبا یک سال از زمانی که تشکل‌های کارگری با ارسال نامه‌ای به شورای‌عالی کار، جبران هزینه‌های تحمیل شده به معیشت کارگران را خواستار شدند می‌گذرد و حالا در آستانه سالگرد این اقدام، دوباره مراحل قبلی را تکرار کرده‌اند تا شاید راهی برای رفع تنگنای معیشتی کارگران گشوده شود.

به گزارش همشهری، درخواست قبلی کارگران برای جبران هزینه‌های معیشت، به‌واسطه تغییر و تحولات وزارت کار عملا در سایه برگزار نشدن جلسات شورای‌عالی به‌جایی نرسید و عاقبت با مانور دولت در توزیع کالاهای اساسی و افزایش دستمزد سالانه کارگران بر مبنای فرمول 400هزار تومان به‌اضافه 13درصد کلا به فراموشی سپرده شد؛ اما اکنون براساس آمارهایی که کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار کشور از هزینه معیشت در شهر تهران استخراج کرده، وخامت اوضاع به‌جایی رسیده که هرگونه بی‌توجهی به روند رو به رشد تنگنای معیشتی بر قشر حقوق‌بگیر می‌تواند به یک بحران تمام‌عیار برای طبقات فقیر و متوسط جامعه تبدیل شود.

هزینه معیشت در تهران

نماینده کارگران شورای‌عالی کار می‌گوید: اواخر سال گذشته در جریان مذاکرات مزدی، شرکای اجتماعی روی میانگین کشوری هزینه معیشت به توافق رسیدند و رقم 3میلیون و 759هزار و 262تومانی برای معیشت یک خانوار 3.3نفره کارگری در هفته چهارم دی‌ماه 97را تأیید کردند.

علی خدایی، توافق جدید برای به‌روزرسانی این رقم را نیازمند تأیید هر 3 طرف کارگری، کارفرمایی و دولت می‌داند و می‌افزاید: با وجود این، بررسی‌های اخیر کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار کشور نشان می‌دهد هزینه معیشت یک خانوار کارگری 3.3نفره در شهر تهران به 6میلیون و 482هزار و 215تومان تا انتهای اردیبهشت‌ماه رسیده که بخش عمده آن ناشی از رشد شدید تورم در گروه خوراکی و آشامیدنی و هزینه مسکن بوده است.

او با تأکید بر اینکه از دی‌ماه پارسال تاکنون افزایش نرخ تورم خصوصا در مورد خوراکی، آشامیدنی و مسکن شیب زیادی داشته است، تصریح می‌کند: شاید ازنظر بسیاری از کسانی که با درد جامعه کارگری و اقشار کم‌درآمد بیگانه هستند، رشد چند صد درصدی قیمت اقلامی مانند سیب‌زمینی، پیاز، گوجه‌فرنگی و... از دی‌ماه پارسال تاکنون اتفاق چندان بااهمیتی نباشد اما متأسفانه این اقلام قوت غالب بخش قابل‌تأملی از خانوارهای کشور را تشکیل می‌دهد و گرانی آنها به ناترازی بودجه این خانوارها دامن می‌زند.

خواسته کارگران برای جبران هزینه

خدایی با اشاره به اینکه چهارشنبه گذشته، درخواست برگزاری جلسه شورای‌عالی کار برای جبران هزینه‌های معیشت کارگری به دبیرخانه این شورا تحویل داده شده است، می‌گوید: نمایندگان کارگری در تمام جلساتی که از پاییز پارسال برای مذاکرات مزدی برگزار شد، روی لزوم جبران هزینه معیشت کارگران تأکید کردند و راهکارهای متفاوتی نیز ارائه دادند که لزوما مبتنی بر افزایش رقم دستمزد نبود اما این تفکر که افزایش بیش از 20درصدی مزد می‌تواند تولید را تعطیل کند و به بیکاری دامن بزند، باعث شد اقدامی برای تحقق این مهم انجام نشود؛ درحالی‌که شواهد نشان می‌دهد همین افزایش 400هزارتومانی دستمزد به‌اضافه 13درصد برای کارگران که برخی آن را فشار به تولید عنوان می‌کردند هم باعث شد روند نزولی بازار کار متوقف شود و هم تقاضا در اقتصاد را اندکی تقویت و وضعیت تولید را بهتر کرد.

این فعال کارگری با تأکید بر اینکه جامعه کارگری دو خواسته مهم برای جبران هزینه‌های معیشت دارد، می‌افزاید: اول‌ از همه ما می‌خواهیم بخشی از عقب‌ماندگی مزدی جامعه کارگری نسبت به هزینه معیشت از طریق افزایش مزدی نقدی، احیای تعاونی‌های کارگری با سازوکار جدید، هدایت یارانه‌های ارزی دولت برای تأمین نیازهای اساسی کارگران و... جبران شود و در کنار آن از دولت توقع داریم برای مهار نرخ تورم خصوصا در گروه‌های خوراکی، آشامیدنی و مسکن تلاش کند؛ چراکه در غیر این صورت هرگونه افزایش دریافتی کارگران به‌سرعت در سایه رشد نرخ تورم خنثی می‌شود.

خدایی می‌گوید: تمام برآوردها و مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که متأسفانه بخش عمده ارزهای یارانه‌های تخصیص یافته به تأمین کالاهای اساسی، به‌دست اقشار کم‌درآمد و جامعه کارگری نمی‌رسد و در قشر برخوردار رسوب می‌کند؛ ازاین‌رو از دولت می‌خواهیم راهکاری برای هدایت این یارانه‌ها اتخاذ کند تا بخشی از هزینه‌های کمرشکن تحمیل شده به قشر کارگر مرتفع شود.

گرانی مهمان سفره‌های کارگری

فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون شورای اسلامی کار می‌گوید: میانگین سبد حداقل‌های معیشت خانوارهای کارگری کشور در اسفند97 حدود 3میلیون و 460هزار تومان برآورد شده بود؛ اما این سبد در اواخر فروردین‌98 برای خانوارهای کارگری تهرانی به 5میلیون و 907هزار تومان رسیده است.

توفیقی می‌افزاید: این هزینه در پایان اردیبهشت امسال 574هزار تومان افزایش یافته و به 6میلیون و 482هزار تومان رسیده درحالی‌که عملا دریافتی کارگران پس از افزایش مزدی اسفند 97هیچ تغییری نداشته است. علی خدایی، عضو کارگری شورای‌عالی کار با اشاره به این آمارها می‌گوید: شیب افزایشی نرخ تورم، به رشد بی‌رویه هزینه معیشت خانوارهای کارگری دامن زده و گرانی را سر سفره این خانوارها نشانده است؛ ازاین‌رو نمایندگان کارگری اکیدا خواستار اقدام فوری شورای‌عالی کار برای جبران هزینه‌های معیشت نیروی کار هستند و معتقدند برخلاف سال گذشته، شرکای اجتماعی در سال‌جاری باید به فکر افزایش دومرحله‌ای دستمزد و دریافتی کارگران باشند و دوباره کار را به روزهای پایانی سال موکول نکنند.

هشدار جهانی نسبت به نابرابری درآمد کارگران و تضعیف طبقه متوسط

در شرایطی که خانوارهای کارگری تحت‌تأثیر رشد شدید تورم و گرانی کالاهای ضروری با شکاف قابل‌تأمل میان درآمد و هزینه معیشت مواجه شده‌اند، سازمان بین‌المللی کار نیز نسبت به فراگیری نابرابری درآمد کارگران و تضعیف طبقه متوسط در جوامع هشدار داده است.

طبق اعلام سازمان بین‌المللی کار، حدود ۲۰ درصد از کارگران جهان که ۶۵۰ میلیون نفر را شامل می‌شود، در گروه کم‌درآمدترین کارگران قرار دارند و کمتر از یک درصد از درآمد کل کارگران جهان را می‌گیرند؛ اما در مقابل ۱۰ درصد از کارگران جهان حدود ۴۸.۹ درصد از کل حقوق پرداختی به کارگران در سراسر جهان را دریافت می‌کنند. البته این نابرابری در پرداخت دستمزدهای کارگری با آمارهایی که نشان می‌دهند شکاف میان درآمدی کارگران جهان از سال ۲۰۰۴ تاکنون با کاهش روبه‌رو شده کاملا متناقض است چراکه علت کاهش این شکاف، بهتر شدن اوضاع آنها در سطح ملی نیست، بلکه به‌دلیل افزایش درآمد کارگران در اقتصادهای نوظهور مانند چین و هند بوده است.

نکته قابل‌تأمل در گزارش سازمان بین‌المللی کار این است که سهم طبقه متوسط کشورها که حدود ۶۰ درصد نیروی کار را در خود جای می‌دهد در سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷ از ۴۴.۸ درصد به ۴۳‌درصد تنزل یافته که نشانه تضعیف شدید طبقه متوسط در جوامع است.

دیدگاه کاربران

محمد۹۸۷۱۷۱۱۲:۱۲:۰۱ ۱۳۹۸/۴/۱۵
و حد اقل دستمزد زیر 2 میلیون
ناشناس۹۸۷۲۷۲۱۲:۵۰:۵۶ ۱۳۹۸/۴/۱۵
باز خوبه کار دارید بیکاری بالای 30 درصد است امار دولتی را ولش کن واقعیت ها را ببین
ناشناس۹۸۷۵۵۵۱۵:۱۸:۳۵ ۱۳۹۸/۴/۱۵
این آمارها برای شوخی و تیتر خوبه مسئله اینجاست که کل تولید ناخالص ملی ما مگه چقدره؟ که بتونیم به هر فرد 6 میلیون حقوق بدیم؟ فقط حدود 10 درصد خانوارهای ایران درآمد ماهانه بیش از 6 میلیون دارند که آنهم خانوارهای اغلب دو شاغل هستند 6 میلیون که سهله اصلا نفری 20 میلیون، وقتی کف دست ..
پشیمون شهرانی۹۸۷۷۸۷۱۷:۴۲:۳۹ ۱۳۹۸/۴/۱۵
اعتدالیها و امیدیها به وعده شون عمل کردن! تهران برای متمولها!!؟
ناشناس۹۸۷۱۷۲۱۲:۱۲:۱۳ ۱۳۹۸/۴/۱۵
اونوقت به بازنشسته ها 2 تا 3میلیون می دهند و به اعضا هیات مدیره شرکتهای صنوق بازنشستگی 38 میلیون
ناشناس۹۸۷۱۹۶۱۲:۲۲:۲۳ ۱۳۹۸/۴/۱۵
کلاهتونو بگذارید بالاتر
ناشناس۹۸۷۴۵۵۱۴:۲۲:۴۰ ۱۳۹۸/۴/۱۵
فقط محض اطلاع رسانی بود وگرنه دریغ از یک ذره شرم!!!
سید۹۸۷۲۴۲۱۲:۴۱:۰۶ ۱۳۹۸/۴/۱۵
یاد حرف شهرداری که از اصفهان اومد تهران اسمش کرباسچی بود و گفت تهران هر کسی میخواهد زندگی کند در آمدش باید بیش از 60 هزار تومان باشد ای ی ی جوانی کجایی که ...
ناشناس۹۸۷۲۶۵۱۲:۴۹:۴۷ ۱۳۹۸/۴/۱۵
نزدیک ده میلیون با اجاره است مگر انکه در شهرک های اطراف تهران زندگی کنی
ناشناس۹۸۷۳۸۲۱۳:۳۷:۵۴ ۱۳۹۸/۴/۱۵
لطفا سریع به فکر مهاجرت معکوس اهالی محترم شهرستانها باشین چون تمام هزینه سنگین مالیات به اشکال مختلف بر دوش ساکنین بومی تهران هست در حالیکه مهاجرین ایرانی و غیر ایرانی بدون پرداخت یک ریال مالیات بیشترین استفاده رو از امکانات عمومی این شهر می کنند وبه لحاظ فرهنگی هم به دلیل عدم مطابقت با اصول و موازین فرهنگی پایتخت، چهره ناهمگون و نازیبایی برای شهر درست کرده اند.
الف ر۹۸۷۹۶۹۱۹:۵۹:۳۹ ۱۳۹۸/۴/۱۵
مگر جاهای دیگر کمتر است به تهرانی ها کالای یارانه ای و میادین ارزان فروشی هست ما تو شهر های دیگر هیچ از اینها خبری هم نیست کالاهای بی کیفیت مصرف می کنیم کسی هم گوشش بدهکار این حرفا نیست
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین