چرا نبايد سفر «شينزو آبه» به تهران را جدي گرفت؟

گروه سیاسی الف،   3980318047 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

«شینزو آبه» نخست وزير ژاپن براي آنچه ميانجيگري ميان ايران و آمريكا اعلام شده طي روزهاي آينده راهي تهران خواهد شد. اين سفر اولين سفر يك نخست وزير ژاپن پس از پيروزي انقلاب به ايران مي‌باشد. ژاپني ها پس از جنگ جهاني دوم نقش چنداني در عرصه ديپلماتيك ايفا نكردند و روابط سياسي آنها با ديگر كشورها محدود به روابط دوجانبه بوده است.

به گزارش هشت صبح، «شینزو آبه» نخست وزير ژاپن براي آنچه ميانجيگري ميان ايران و آمريكا اعلام شده طي روزهاي آينده راهي تهران خواهد شد. اين سفر اولين سفر يك نخست وزير ژاپن پس از پيروزي انقلاب به ايران مي‌باشد. ژاپني ها پس از جنگ جهاني دوم نقش چنداني در عرصه ديپلماتيك ايفا نكردند و روابط سياسي آنها با ديگر كشورها محدود به روابط دوجانبه بوده است. 


با گذشت 74 سال از تسليم ژاين در جنگ جهاني دوم، آمريكا همچنان مهمترين كشور تاثيرگذار در سياست خارجي ژاپن است. بنابراين تمايل ژاپني‌ها به ميانجيگري ميان ايران و آمريكا اولا با هدف بازسازي سياست خارجي اين كشور و ورود فعال‌تر به عرصه بين‌المللي و ثانيا با چراغ سبز آمريكايي‌ها بوده است. 


درباره انگيزه‌هاي ژاپن براي ايفاي نقش فعال در عرصه بين‌المللي نياز به تحليل نيست چه آنكه هنوز سايه تحقيرهاي آمريكايي‌ها در خاطره‌ها مانده و شينزوآبه به دنبال فرصتي براي به فراموشي سپردن اين حافظه تاريخي نزد ژاپني‌هاست. نام شينزوآبه اگر اين اتفاق بيفتد در تاريخ ژاپن ماندگار خواهد شد. 


درباره انگيزه‌هاي آمريكايي ها از انتخاب ژاپن به عنوان ميانجي اما داستان به همين راحتي‌ها هم نيست. از نگاه دولتمردان فعلي آمريكا، ژاپني‌ها بهترين گزينه براي ميانجي‌گري ميان ايران و آمريكا در دوران ترامپ هستند. ترامپ عامدانه ژاپن را انتخاب كرده تا دولت ايران را قانع كند كه در صورت تسليم شدن در برابر آمريكا، ممكن است اقتصادي همانند ژاپن در انتظارشان باشد. ژاپني‌ها پس از بمباران اتمي هيروشيما و ناكازاكي و تسليم شدن در برابر آمريكا طي 74 سال گذشته توانسته‌اند جايگاه خود به عنوان سومين اقتصاد بزرگ دنيا را تثبيت كنند. 


خاطره تاريخي ما از ژاپني‌ها خاطره بدي نيست. توافق دوستي ما با آنها از سال 1308 شمسي برقرار است. منتهي شينزوآبه نماينده كشوري است كه 52 درصد مردمش نگاه منفي به ايران دارند و تحريم ايران همراهي 61 درصدي آنها را دارد. ذكر اين نكته هم ضروري است كه ژاپن هيچ‌گاه در مورد مسائل ايران بيطرف نبوده و نيست. شينزوآبه نهايتا پيام‌رسان ترامپ به مسئولان ايراني است.


واكنش ايران در سفر آبه چه بايد باشد؟ 


جدي گرفتن «شینزو آبه» در موضوع تنش موجود ميان ايران و آمريكا اشتباه راهبردي ايران مي‌تواند باشد. ژاپني ها در عرصه روابط بين‌الملل جايگاه شاخصي ندارند و كسي آنها را جدي نمي‌گيرد. حتي در موضوع تنش مستقيم خودشان با كره‌شمالي هم چشم بر حمايت‌هاي سياسي و نظامي آمريكايي دارند. حالا چگونه ممكن است بتوانند درباره رابطه ما با آمريكا اختياري داشته باشند و بر فرض اختيار ميانجي، حداقل ژاپني‌ها توان چانه زني يا ايجاد فضايي براش تنش‌زدايي را ندارند. حضور ژاپني‌ها در تنش موجود ميان ايران و آمريكا حتي مي‌تواند به واسطه بلندپروازي‌هاي سياست خارجي ژاپن پيچيده‌تر از وضعيت موجود هم بشود. 


ژاپني‌ها با وجود وسعت اقتصاد، در عرصه سياست دنباله‌روي آمريكايي‌ها بوده‌اند و اختياري از خود نداشته‌اند. قبل از حضور شينزوآبه بر سر قرار ملاقات اين نكته را يادآوري كنيم كه ژاپن در 74 سال گذشته كي و كجا سياست خارجي مستقلي داشته است كه اين‌بار بخواهد براي ايران كاري كند؟ 

دیدگاه کاربران

ناشناس۹۴۰۶۵۲۱۲:۱۵:۵۳ ۱۳۹۸/۳/۱۸
چون ما دیگه کسی برامون نمونده برای پا در میونی آمریکا هم که فقط از دور وایستاده و بهم فقط فحش میدیم و اون ما تحریم میکنه
ناشناس۹۴۰۶۸۸۱۲:۵۲:۱۵ ۱۳۹۸/۳/۱۸
چرا نبايد سفر «شينزو آبه» به تهران را جدي گرفت؟ میترسی دلار بیاد پایین!!!!!!!!!!!
ایکس۹۴۱۱۲۹۱۷:۱۵:۵۳ ۱۳۹۸/۳/۱۸
همانطور که با برجام دلار پایین اومد
صمصام۹۴۰۶۹۸۱۳:۰۵:۱۴ ۱۳۹۸/۳/۱۸
چند نصیحت دوستانه به دوستان سیاسی الف: ژاپن را جدی نگیرید مهم نیست ..لااقل مانند ژاپن فقط روابط دو جانبه برگزار کنید و کاری به کار مظلومان جهان هم نداشته باشید اما در عوض یک اقتصاد قوی و لطمه ناپذیر داشته باشید طوری که در همه جای دنیا محصولاتمان محبوب مردم باشد!!! میفرمایید ژاپن در عرصه روابط بین الملل مهره مهمی نیست قبول ...میفرمایید سیاست خارجی مستقل ندارد قبول (به فرض محال) اما جهت اطلاع شما : ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم و تحقیرهایی که ادعا میکنید از طرف امریکا بر انها صورت گرفت طوری با امریکا رفتار کرده اند که امروز خودروی ملی شان را در خاک امریکا تولید میکنند ! ژاپنی ها سخت کوش اند و اخلاق مدار نه اختلاس مدار و نه رانت مدار سرشان برای تحریم و قطع نامه و بدبختی های امروز مردم ایران درد نمیکند تریبون به دست افراد غیر مسئول نمیدهند حرف اضافه و هزینه زا هم نمیزنند...فقط کار کار کار کار کار هوشمندانه و در راستای حفظ منافع ملی مردم ژاپن حرکت میکنند بدون کوچکترین حرکت اضافه نه پرچم اتش زدن نه از دیوار سفارت بالا رفتن نه مرگ بر این و ان گفتن فقط: made in japan
ناشناس۹۴۱۱۰۳۱۶:۵۸:۴۹ ۱۳۹۸/۳/۱۸
اگر لازم باشد به طور خود جوش بر علیه نخست وزیر ژاپن تجمع کنیم. از دیوار سفارتش هم بالا برویم بد نیست.
ناشناس۹۴۱۲۷۱۱۸:۲۹:۴۱ ۱۳۹۸/۳/۱۸
کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی و ..... که همواره در اجرای تحریمهای آمریکا و اروپا بر علیه ایران پیشقدم تر و پیش دست تر از سایر کشورها دنیا بوده اند را اصلاً و ابداً نباید ( جدی ) گرفت آنها سر سوزنی برای منافع ایران نگران نیستند .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین