ایران و سردرگمی ترامپ/ تسلیم در برابر مقاومت یا تغییر روش بازی

گروه جهان الف،   3980313044 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
ایران و سردرگمی ترامپ/ تسلیم در برابر مقاومت یا تغییر روش بازی

آمریکا که در ماه‌های اخیر اقدامات خصمانه خود علیه ایران را شدت بخشیده و حتی در این راه حرکت از پیش طراحی شده حرکت ناو هواپیمابر خود به خلیج فارس را با بزرگنمایی غیر متعارف در رسانه‌ها منتشر کرده بود این روز‌ها به گونه‌ای دیگر سخن می‌گوید.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، بطور مرتب در توئیتر از تمایل خود برای مذاکره با ایران سخن می‌گوید و حتی در یکی از پیام‌های خود به صراحت تغییر حاکمیت در ایران را رد کرده است.

مواردی همچون اظهارات اخیر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در مورد اینستکس، انتشار گزارش‌هایی در مورد ادامه فروش نفت ایران به مشتریان آسیایی، کم رنگ شدن حضور «جان بولتون» در تصصمیم گیری‌های کاخ سفید در خصوص ایران، برنامه سفر «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن به تهران، سفر پمپئو به اروپا برای یافتن راه ارتباطی با ایران و. از جمله مواردی هستند که می‌توان از آن‌ها به عنوان نشانه‌ای برای تغییر رویکرد آمریکا در برابر ایران یاد کرد، اما آیا این تغییر به خواست خود آمریکا بوده یا عوامل دیگری در این رابطه نقش داشته‌اند؟

اینستکس

اینستکس یا همان ساز و کار مالی اروپا برای تجارت با ایران برای زنده نگه داشتن برجام، از همان اولین روز‌های مطرح شدن با مخالفت آمریکا همراه بود و فشار‌های واشنگتن موجب شده تا اروپایی با کندی بیش از حد در این زمینه حرکت کنند تا جائیکه هنوز این ساز و کار مالی آغاز به کار نکرده است.

فشار آمریکا بر اروپا برای امتناع از تجارت با ایران بر کسی پوشیده نیست، اما در این میان مایک پمپئو که به آلمان سفر کرده بود اعلام می‌کند که صادرات موارد غیر تحریمی به ایران و استفاده از اینستکس مجاز بوده و مشکلی ندارد.

این صحبت‌های پمپئو نشان می‌دهد که آمریکا در موضع خود در خصوص اینستکس تغییراتی را داده است. اما این تغییر به چه دلیل بوده است؟

اقدام ایران در ماه گذشته برای کاهش میزان اقدامات خود در برجام و تعیین جدول زمانی برای اروپا در خصوص عمل به تعهدات برجامی عاملی بود که موجب واکنش گسترده کشور‌های اروپایی بویژه طرف‌های اروپایی برجام شد. پافشاری مقامات ارشد بروکسل مبنی بر لزوم حفظ برجام و تاکید برای راضی نگه داشتن ایران شاید عاملی در تغییر رویه واشنگتن در این خصوص بوده باشد.

ادامه خرید نفت

روز پنجشنبه خبری در رسانه‌های غربی منتشر شد که خیلی زود با واکنش مقامات وزارت خارجه آمریکا مواجه شد. خبر از این قرار بود که فروش نفت ایران به مشتریان با وجود فشار‌های آمریکا همچنان ادامه دارد.

وال استریت ژورنال شامگاه پنجشنبه در گزارشی خبر داد که برخی کشور‌ها مانند چین و هند هنوز برای خرید محدود نفت از ایران، معافیت‌هایی از آمریکا دریافت کرده‌اند.

این نشریه در گزارش خود به نقل از برایان هوک نوشته بود: کشور‌هایی که به سقف تعیین‌شده از سوی آمریکا نرسیده‌اند می‌توانند به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

خبرگزاری رویترز هم بامداد جمعه در گزارشی نوشته بود عربستان سعودی علیرغم افزایش تولید نفت در ماه مه میلادی نتوانسته کاهش صادرات نفت ایران را جبران کند.

در این میان اخبار غیر رسمی حکایت از آن دارند که ادامه صادرات نفت ایران یکی از پیش شرط‌های تهران برای مذاکره احتمالی با آمریکاست.

کم رنگ شدن بولتون

از حدود یک ماه قبل خبر‌هایی در مورد اختلاف نظر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با «جان بولتون» مشاور امنیت ملی این کشور، در خصوص ایران، ونزوئلا و کره شمالی منتشر شده بود.

دلیل اصلی انتشار این خبر‌ها یکی شکست کودتای مخالفان دولت ونزوئلا بود که با حمایت آمریکا انجام گرفته بود و دیگری صحبت‌های «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، در گفتگو با رسانه‌های آمریکایی در خصصوص حطرات «تیم بی» برای آمریکا و شخص ترامپ.

البته به خطر افتادن مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی نیز در بروز اختلاف نظر میان ترامپ و بولتون بی تاثیر نبوده است.

در همین رابطه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سفر اخیر خود به ژاپن رویکرد ملایم‌تری نسبت به ایران و کره شمالی داشته و علناً با دیدگاه‌ها و اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی ایالات متحده مخالفت کرده است.

روزنامه نیویورک تایمز در این رابطه در مطلبی نوشته است که ترامپ در موضوعاتی مانند ایران و کره‌شمالی جان بولتون را کنار زده است.

ترامپ همچنین درباره اظهارات بولتون علیه جمهوری اسلامی ایران نیز گفته است: من با اظهارات بولتون درباره احتمال سرنگونی نظام سیاسی ایران، هم‌نظر نیستم. ایران این شانس را دارد که با رهبران فعلی خود یک کشور بزرگ باشد. ما به‌دنبال تغییر رژیم نیستیم. من فقط می‌خواهم این مسئله را روشن کنم؛ ما به‌دنبال این هستیم که ایران به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا نکند.

روزنامه نیویورک تایمز به‌نقل از چند مقام رسمی آمریکایی نوشته است که بولتون به‌طور خصوصی ناامیدی و سرخوردگی خود را نسبت به سیاست‌ها و اظهارات ترامپ بیان کرده است.

بی بی سی نیز در این رابطه در گراشی نوشت: گزارش‌هایی که اخیراً در رسانه‌های آمریکایی منتشر شده از نارضایتی دونالد ترامپ از سیاست‌های جان بولتون نه تنها در قبال ایران، که کره شمالی و ونزوئلا پرده برمی‌دارد. ترامپ در روز‌های اخیر، هم در جمع خبرنگاران و هم با بلندگوی همیشه در دسترسش یعنی توئیتر، در مورد کره شمالی و ایران مواضعی کاملاً متفاوت از مشاور امنیت ملی‌اش را اعلام کرده است که نشان از نارضایتی او از عدم نتیجه سیاست‌های آمریکا در مقابل ونزوئلا، کره شمالی و ایران دارد. از آنجایی که شکیبایی از خصلت‌های دونالد ترامپ به حساب نمی‌آید، می‌توان انتظار داشت بی‌سرانجام بودن سیاست‌های تیم فعلی سیاست خارجی و امنیت ملی منجر به عمیق‌تر شدن شکاف میان دونالد ترامپ و آن‌ها شود.

از این‌ها گذشته، خاطره جنگ‌های عراق و افغانستان هنوز در ذهن مردم آمریکا زنده است و آخرین نظرسنجی‌ها هم نشان می‌دهد که تقریباً نیمی از مردم آمریکا (۴۹٪) از شیوه فعلی روابط ایالات متحده با ایران ناراضی هستند و ۶۰ درصد نیز مخالف حمله پیشگیرانه ایالات متحده به ایرانند.

سفر آبه به ایران

در میان مواردی که می‌تواند نشانه‌ای از تغییر رویه آمریکا در قبال ایران باشد می‌توان به موضوع سفر «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن به ایران اشاره کرد. آبه اواسط ماه جاری میلادی (اواخر خرداد) به تهران می‌آید و بدین ترتیب اولین نخست وزیر ژاپن خواهد بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به ایران سفر می‌کند.

رسانه‌های ژاپنی اعلام کرده اند که آبه در این سفر با «حسن روحانی» رئیس جمهور و حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار خواهد کرد.

اخبار غیر رسمی حکایت از آن دارد که آبه حامل پیامی از ترامپ برای ایران است و یکی از مقامات دولتی ژاپن اعلام کرده که ترامپ از «شینزو آبه»، نخست‌وزیر ژاپن درخواست کرده است که به زودی زمینه برگزاری دیداری میان مقامات ایران و آمریکا را فراهم کند.

گفتنی است که ترامپ از تمایل نخست‌وزیر ژاپن برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا جهت کاهش تنش‌ها در منطقه حمایت کرده و گفته بود: می‌دانم که شینزو آبه و کشور ژاپن روابط بسیار خوبی با رهبران ایران دارد، پس منتظر می‌مانیم تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.

رئیس جمهور آمریکا همچنین در مورد سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران نیز گفت: آقای نخست‌وزیر درباره آن با من صحبت کرده و من معتقدم که ایران خواهان گفتگو خواهد شد. اگر آن‌ها بخواهند صحبت کنند، ما نیز خواستار گفتگو هستیم. خواهیم دید که چه می‌شود. کسی نمی‌خواهد شاهد وقوع اتفاقات بد باشد، به ویژه من.

پمپئو به دنبال کانال ارتباطی

در میان این رویداد‌ها مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا از روز جمعه سفر خود به کشور‌های اروپایی را آغاز کرده است. آسوشیتدپرس در گزارشی در خصوص سفر پمپئو به کشور‌های اروپایی نوشته بود: یکی از اهداف سفر پومپئو احتمالاً جستجوی یک کانال ارتباطی با جمهوری اسلامی ایران است.

قرار بود سفر وزیر خارجه آمریکا به آلمان، سوئیس، هلند و انگلیس ماه گذشته انجام شود، اما زمانی که او در بروکسل بود، هم‌زمان با بحرانی شدن وضعیت خلیج فارس در نتیجه تنش میان ایران و آمریکا، وی به شکلی غیرمترقبه راهی بغداد شد و ادامه سفر اروپایی خود را به بعد موکول کرد.

وزیر خارجه آمریکا در حالی برای مذاکره درباره ایران به سوئیس می‌رود که رئیس‌جمهوری این کشور دو هفته پیش در کاخ سفید با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی‌اش، در خصوص ایران گفتگو کرد.

دولت سوئیس از حدود چهار دهه پیش حافظ منافع آمریکا در ایران است. پمپئو در برن، لاهه، لندن و برلین به سران این چهار کشور اروپایی اطمینان خواهد داد که آمریکا نیتی برای درگیر شدن با ایران ندارد، اما از آن‌ها خواهد خواست که از نفوذ خود برای آرام کردن تنش جاری استفاده کنند.

تسلیم در برابر مقاومت

همانطور که اشاره شد مجموعه این تحولات نشان می‌دهد که آمریکا به دنبال یافتن راهی برای مذاکره با ایران است. ترامپ تا اینجای کار در سیاست خارجی خود دستاوردی را نداشته و مذاکرات خلع سلاح کره شمالی نیز در آستانه شکست قرار دارد.

در زمان ریاست جمهوری ترامپ رابطه آمریکا با متحدان دیرینه اش یعنی کشور‌های اروپایی دچار تنش و گسست شده و اگر کاخ سفید بتواند با ایران وارد مذاکره شود این رویداد یک امتیاز بزرگ برای ترامپ در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ خواهد بود.

آمریکا که زمانی نه چندان دور پیش شرط‌های متعددی را برای تغییر رویکرد خود در برابر ایران اعلام کرده بود اکنون از در دیگری سخن می‌گوید. ایستادگی ایران بر مواضع خود قطعاً در این تغییر رویکرد نقش داشته اند.

علاوه بر آن وزن ایران در معادلات منطقه‌ای و تلاش اسرائیل و عربستان برای وارد کردن واشنگتن به یک بحران جدید در خاورمیانه نیز عاملی تاثیر گذار در این امر بوده است.

سخن آخر آنکه، آنگونه که مشخص است آمریکا به ناچار بازی خود در قبال ایران را تغییر داده و این تغییر بازی علاوه بر آنکه در سیاست خارجی می‌تواند به کمک ترامپ بیاید در سیاست داخلی نیز می‌تواند به عنوان برگ برنده در انتخابات ۲۰۲۰ مطرح شود.

البته نباید فراموش کرد که با وجود این تغییر رفتار آمریکا به هیچ وجه قابل اعتماد نیست و توجه به مذاکرات منتهی به برجام و اقدامات دولت ترامپ برای برهم زدن این توافق هسته‌ای می‌تواند در مذاکرات احتمالی آینده چراغ راه باشد.

منبع: مهر

دیدگاه کاربران

مهدی۹۳۵۰۸۶۰۹:۱۹:۲۸ ۱۳۹۸/۳/۱۳
امروز اقتدار و برترین سیاست ایران عدم مذاکره با ترامپ است تا سیلی محکمی بخورد اگر با ترامپ مذاکره نشود سربراه میشه چون تاجر است و تاجر فقط سود پول را نگاه میکنه و سیاست مدار نیست این عدم مذاکره با اقتدار ایران باعث میشود اروپاییها حساب کار خودشان را بکنند و با احترام و با مناسبات درست و قوانین محکم تجاری با ایران معامله کنند و آمریکا هم کم کم ادب میشه آدم میشه و شیطان از کول ترامپ پایین میاد
ناشناس۹۳۵۰۹۰۰۹:۲۱:۰۷ ۱۳۹۸/۳/۱۳
در پس هر هویجی ، البته چماغی است برای آنانکه میدانند
ناشناس۹۳۵۲۰۲۱۰:۳۷:۰۱ ۱۳۹۸/۳/۱۳
نه جنگ میشه نه مذاکره ولی تحریم های بدتر از جنگ، روز به روز بیشتر می شود.
ناشناس۹۳۵۲۴۲۱۱:۰۵:۵۹ ۱۳۹۸/۳/۱۳
فعلاً گیجند ، فقط یک ضربت کوجولو از چماقهای ایران به سرشون فرود آمده ؛ یک کم طول میکشه از گیجی دربیایند
ناشناس۹۳۵۹۰۴۱۵:۴۸:۱۷ ۱۳۹۸/۳/۱۳
کدام چماق از جانب ایران بر سرشان آمد؟ خیلیراحت از توافق کنار کشیدند و آب از آب تکان نخورد؟ آیا قیمت نفت افزایش پیدا کرد؟ چی میگی واقعا؟؟
ناشناس۹۳۶۰۳۴۱۶:۴۷:۵۰ ۱۳۹۸/۳/۱۳
آره دلار 14 هزار تومنی گیجشون کرده!
ناشناس۹۳۵۰۹۱۰۹:۲۲:۰۶ ۱۳۹۸/۳/۱۳
آمریکا مجبور است به برجام تن دهد برجام راه هر اقدامی را روی آمریکا بسته ما هنوز تصمیم به مقابله به مثل بر اساس توافقنامه برجام نگرفته ایم !
ناشناس۹۳۵۲۲۵۱۰:۵۲:۵۱ ۱۳۹۸/۳/۱۳
دوست عزیز شما مثل اینکه متوجه قضیه نیستین الان آمریکائیها سیاسی کاری میکنن یعنی ای مردم دنیا ما میخواهیم با ایران تعامل کنیم به رژیمشون کار نداریم ولی اونها نمیان پس فردا جنگ شد نگین آمریکا مقصره ما قدم گذاشتیم ،حالا مسئولین ما باید با سیاست جواب بدن نه که به حقایق دامن بزنن
ناشناس۹۳۵۸۹۹۱۵:۴۵:۳۳ ۱۳۹۸/۳/۱۳
ترامپ یک تاجر حرفه ای هستش و قیمتها را هی بالا پایین می کند تا خریدار مشتاقش(!) رو یه جایی گیر بیاندازه !
ناشناس۹۳۵۹۰۷۱۵:۴۹:۳۵ ۱۳۹۸/۳/۱۳
چرا هنوز تصمیم به مقابله به مثل نگرفته‌اید‌؟ واقعا چرا؟ بیش از یک سال گذشت.
ناشناس۹۳۵۰۹۹۰۹:۲۷:۰۲ ۱۳۹۸/۳/۱۳
مسئولان ذوق زده نشوند . آمریکایی ها در حال نشان دادن مشوق ها ( هویج ) به دنیا هستند . آنها قطعا چماغ را در مرحله بعد در دستور کار دارند .
علی۹۳۵۱۹۵۱۰:۳۳:۴۹ ۱۳۹۸/۳/۱۳
شطرنج باز ماهر یعنی ترامپ الان مهره خوبی حرکت داده و دنیا به او امتیاز داده و از ما انتظار قبول دعوت منطقی مذاکره بدون پیش شرط را دارد ولی طبق معمول ما دوباره به اشتباه افتاده و فکر میکنیم که آمریکایی ها از ما ترسیده اند و ترامپ دنبال عکس روحانی در کنار خود است !!؟. و به مذاکره نه می گوییم قطعا حرکت بعدی ترامپ باعث کیش و مات ..
ناشناس۹۳۵۲۰۷۱۰:۴۱:۰۴ ۱۳۹۸/۳/۱۳
چماق مال خرگوش های بزدلی است که جذب هویج می شوند نه شیر مردان ایرانی مقاوم
ناشناس۹۳۵۵۸۸۱۴:۰۹:۳۳ ۱۳۹۸/۳/۱۳
انهایی که منفی داده اند همون خرگوشا هستند
ناشناس۹۳۵۶۶۱۱۴:۳۳:۴۲ ۱۳۹۸/۳/۱۳
خرگوش هستیم ولی خر و گوسفند نیستیم
ناشناس۹۳۶۰۴۴۱۶:۵۱:۱۷ ۱۳۹۸/۳/۱۳
خیر عاقلانه و موشکافانه به مسائل نگاه می کنند
سردر گم۹۳۵۱۱۲۰۹:۳۲:۵۴ ۱۳۹۸/۳/۱۳
بيچاره ترامپ واقعا سردر گم شده يكي ميگه مذاكره با امريكا سم است يكي ميگه مقاومت كنيم يكي ميگه با احترام متقابل مذاكره مي كنيم يكي ميگه تحريم ها را برداره مذاكره مي كنيم يكي ميگه به برجام برگردد يكي ميگه اصلا با جمهوريخواه مذاكره نمي كنيم يكي ميگه تمام ناوهايش زير موشكه يكي ميگه ناوهايش از منطقه رفته ما ديوانه شديم چه رسد به ترامپ
ناشناس۹۳۵۱۲۸۰۹:۴۷:۵۳ ۱۳۹۸/۳/۱۳
تیم ب روش بازی رو خوب بلده
ناشناس۹۳۵۱۳۳۰۹:۵۱:۰۱ ۱۳۹۸/۳/۱۳
مذاکره ای در کار نخواهد بود این خط این نشان
ناشناس۹۳۵۱۴۳۱۰:۰۰:۵۴ ۱۳۹۸/۳/۱۳
مذاکره با آمریکا بدون برگشت به برجام، یعنی شکست ایران و پیرزن ترامپ و نتانیاهو و بن سلمان.
متین۹۳۵۱۴۵۱۰:۰۲:۰۹ ۱۳۹۸/۳/۱۳
آمریکا با حذف پیش شرطها توپ را به زمین ایران انداخت حالا باید دید تیم دیپلماتیک نه چندان حرفه ای ایران خواهند توانست نظر مقامات ارشد نظام را در مورد تابوی مذاکره با ایالات متحده تغییر دهند؟
حسام۹۳۵۱۶۴۱۰:۱۲:۲۸ ۱۳۹۸/۳/۱۳
سیاست چماق و هویج به درستی داره اجرا میشه قابل توجه افرادی که باید بفهمند
ناشناس۹۳۵۳۲۴۱۲:۰۷:۵۰ ۱۳۹۸/۳/۱۳
ظرف چرا بجای مذاکرا با پمپیو با وزیر سابق امریکا مذاکره میکند؟
ناشناس۹۳۵۲۰۹۱۰:۴۲:۲۶ ۱۳۹۸/۳/۱۳
مذاکره با کسانی که دمدمی مزاج هستند و اینکه می آید امضای آن دیگری را قبول ندارد سم مهلکی است مقاومت و قوی تر کردن اقتصاد داخلی تنها را چاره است
ناشناس۹۳۵۲۲۰۱۰:۵۰:۳۶ ۱۳۹۸/۳/۱۳
تحریم ها لغو شوند تا ایران مذاکره کند. خوب این که به معنای موثر بودن تحریم هاست.
ناشناس۹۳۵۲۲۷۱۰:۵۵:۳۱ ۱۳۹۸/۳/۱۳
ترامپ در این مسیر حتی یک دلار هم خرج نکرده اما توانسته کشور ما را دچار مشکل کند ، جنگ را که از روز اول می دانستیم نمی شود ، اما عده ای خوش خیال می گفتند ترامپ توانایی ایجاد اجماع جهانی علیه ایران را ندارد ، اما همانطور که می بینیم همه دنیا تحریم ایران را مو به مو اجرا می کنند ، حتی اقلام دارویی و کمک های انسانی هم نتوانست از گزند تحریم در امان بماند ، حال اگر در برجام باقی بمانیم ، تحریم های شدید امریکا پابرجا می ماند و اگر از برجام خارج شویم ، طبق مکانیزم ماشه ، تحریم های سازمان ملل برمی گردند
مهرداد۹۳۵۲۴۵۱۱:۰۷:۵۵ ۱۳۹۸/۳/۱۳
آقای ترامپ چرا رفتارهای شما و دولت شما پر از تناقض است برای نمونه " ایالات متحده آماده است تا مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران را آغاز کند اما برای این امر لازم است که ایران مانند یک کشور عادی رفتار کند." حالا که دیده اید اقدامات ظالمانه شما در خصوص تحریم ایران جواب نداده؛ به فکر مذاکره افتاده اید. آقای پمپئو چرا نیروهای آمریکا هزاران مایل دورتر از خاک آمریکا در خلیج فارس و اطراف ایران باید پایگاه نظامی داشته باشند؟ جواب - چون آمریکا یک کشور ظالم و استعمارگر است و در حال غارت نفت و منابع طبیعی خاورمیانه و آسیایی میانه است و در حال ترزیق فرهنگ افراد بی هویت آمریکایی به جوانان این مناطق است؛ با بی هویت کردن این مناطق همه آرزوی آمریکایی شدن می کنند و جوانان نخبه را به آسانی تمام به بردگی مطلق می کشید و با ایران هراسی و ایجاد دشمن های کاذب برای منطقه ثروت های آنها را با فروش سلاح های منقضی شده آمریکایی به جیب می زند. ملت های بزرگ و آزاداندیش بیدار شوید و در مقابل سیاست های استعماری آمریکا و سران دست نشانده های آنها در منطقه بپا خیزید. به خدای بزرگ سیاست های آمریکا ذره ای به حال بشر، کره زمین و محیط زیست خیر نداشته است و فقط در حال چپال ثروت و نفت و انسان های نخبه به سود کشور آمریکا است. آمریکا " حقیقتاً شیطان بزرگ است".
نخود هر آش .!!!۹۳۵۲۵۲۱۱:۱۰:۳۸ ۱۳۹۸/۳/۱۳
... تسليم در برابر مقاومت ، يا تغيير روش بازي !!! .. تيتر از سياست چيزي نميدانم برادر !! ... هزار پيچ و خم داره !! ... آنچه بنده در آينه نمي بينم ، سياستمداران در خشت مي بينند !! ... اما ميدانم ، سياست اگر هزار پيچ و خم داره ، اما در مقابل هزار راه و بي راه هم داره !! ... مثل چونه خمير ميمونه ، ميشود همه جور پيچاند !! اما به نظر اين دعاگوي نا آشنا به سياست ، اين كه آمريكا مدام پيشنهاد مذاكره ميده و حالا شنيدم به تازگي پيشنهاد مذاكره جديد و بدون شرط داده ، شايد سياست شان اين باشه كه مظلوم نمايي و ننه من غريبم بازي در آورند و ، توپ را به زمين ما بيندازند ، تا اگر خداي نكرده ، زبانم لال ، ... صد بار زبانم لال ... بلكه هزار بار ... اگر كار به جاي باريك كشيد و جنگ در گرفت ، زبانشان دراز باشد و اشك تمساح بريزند و بگويند : ... تقصير خودشان شد !! ... ما كه هزار بار خواهش و تمنا كرديم براي مذاكره ... التماس كرديم ، ... عالم و آدم ميدونند كه حتي ما در خواست مذاكره بدون پيش شرط داديم ... اما اونا قبول نكردند ... ما كه از راه صلح در آمديم !! .... چي برادر ؟ ..تحليل و تفسيرم غلطه ؟! ... چه اشكال داره برادر ؟! ...خب اين هم يك نظره !!... شما هم دليل و منطق و تحليل خودتان فرمايش بفرما !! ... دو گوشم با شماست !! ...
ايراني۹۳۵۲۵۵۱۱:۱۲:۲۹ ۱۳۹۸/۳/۱۳
تنها راه خوابوندن شاخ غول استكبار مقاومته كه الحمدلله نتايجش براي ناباوران و ترسوها و خائنها در حال ظهوره
علی۹۳۵۸۴۴۱۵:۲۷:۱۳ ۱۳۹۸/۳/۱۳
شما فعلا شاخ غولهای داخلی را بشکنید که کشور و مردم را به فلاکت انداختند
ناشناس۹۳۵۳۳۱۱۲:۱۰:۴۷ ۱۳۹۸/۳/۱۳
روش و منش آمریکا زمانی تغییر می کند که حاکمان و کنترل کنندگان واقعی آنها تغییر کنند، با توجه به اینکه هنوز آمریکا در کنترل کارتلهای نفتی و لابی های صهیونیستی است، پس باور تغییر رفتار و مسیر آنها مشکل بنظر می آید و باید اطمینان داشت که گرگها اینبار هم نقاب عوض کرده اند.
ناشناس۹۳۵۳۳۵۱۲:۱۲:۲۲ ۱۳۹۸/۳/۱۳
اگر قرار بود بدون پیش شرط مذاکره کنند که از بر جام خارج نمی شدند آنها شروط ۱۲ گانه خودشان را دارند ولی با این موضوع اجماع جهانی علیه ایران را که در وهله‌ی اول نداشتن جبران کنند.و اینبار .. حالا فکر می کنید مذاکره‌ای انجام شود
ناشناس۹۳۵۳۷۷۱۲:۳۳:۴۷ ۱۳۹۸/۳/۱۳
اینکه با مقاومت ترامپ و زرگویانی مثل اون رو داریم شکست میدیم شکی درش نیست واینکه مذاکره در این شرایط واقعا سمه... چون باعث میشه آمریکا میوه فشارش رو بچینه. ولی فراموش نکنیم که وضعیت ترامپ الان مثل احمدی خودمونه با اینکه با دنیا حسابی مشکل پیدا کردیم . ولی وضعیت داخلی جوری بود که دور دوم هم انتخاب شد. و ترامپ هم به احتمال زیاد برای بار دوم در انتخابات پیروز میشه .این تحلیله منه. بنابراین بایستی چاره ای بلند مدت برای رهایی از شر اتکا به درآمد نفت بیندیشیم. واون چیزی نیست جز اجرا کردن منویات رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی .
ناشناس۹۳۵۹۶۶۱۶:۲۲:۰۰ ۱۳۹۸/۳/۱۳
اگر هم مذاکره ای در کار می بود کمترین شرط عبارت بود از انجام همه تعهدات و جبران همه خسارات ایران.
ناشناس۹۳۶۴۲۵۲۰:۴۹:۴۹ ۱۳۹۸/۳/۱۳
انگاری آمریکا هم فهمیده که ما حافظه تاریخی مون خوب نیست.برجام رو زده زیرش حالا میگه موشکهاتم بده.نفوذ خودتم در جهان کم کن.خوب اومدیم و گفتیم چشم.کی میخواهد تضمین بدهد که مثل معمر قذافی نشیم؟اگر بعدش حمله کرد با کلنگ بریم بجنگیم؟
ناشناس۹۳۷۲۹۵۱۵:۲۹:۳۰ ۱۳۹۸/۳/۱۴
وظيفه وزيرخارجه است به زمين بازى بازى كنان درعرصه سياست نورى بتاباند تا افراد معمولى ببينند بازى كن درچه زمينى بازى ميكند همانطور كه بازى كنان عرصه سياست درايران دريك زمين بازى نمى كنند وخيلى مواقع مقابل هم قرار ميگيرند ترامپ وبولتون وپمپئو زمينهاى بازى شان فرق داردمراكز قدرتى كه بولتون آنرا نمايندگى ميكند خواستار براندازى درايران است خواستار براندازى ترامپ هم هست پس ترامپ اگردرحرف دركنار مانيست وعملا دركنار ماست ولى وزيرخارجه ما كنار دولت مردان رئيس جمهور سابق است واين رفتارهاى اشتباه آميز زمينه ساز سردرگمى ها است
ناشناس۹۳۷۸۲۸۱۰:۲۳:۲۴ ۱۳۹۸/۳/۱۵
ترامپ چه با مذاکره چه با توافق هرگز تحریم نفت را از ایران بر نمی دارد. ترامپ اصلا بدنبال تقویت ایران نیست و آنچه می گوید دروغ و فریبکاری است، ترامپ زمینه چینی برای فریب مردم ایران می کند تا تضعیف و از هم گسیختگی ایران ایجاد شود چه با تغییر رژیم چه بدون آن. برنامه ترامپ تضعیف و مهار ایران و نهایتا فروپاشی ایران است. این فروپاشی از نظر سیاسی و اقتصادی و اجتماعی است. چیزی مانند لیبی. البته فقط هم ایران منظور نظر او نیست. کل کشورهای خاورمیانه باید تضعیف شوند بجز اسرائیل. وقتی ترامپ می گوید (Amake America Grait Again ) منظورش دقیقا توسعه سیطره آمریکا و کاهش قدرت تمام کشورهای دیگر چه اروپا چه چین چه ژاپن و چه کشورهای خاورمیانه است. بقیه دنیا هم که عددی نیستند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین