در سودان چه می گذرد؟

گروه جهان الف،   3980201047

بازداشت چندین عضو سرشناس حزب کنگره مردمی و مقام های دولت «عمر البشیر» رئیس جمهوری مخلوع سودان، دیدار رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا با مقام های شورای نظامی، بازنشست شدن اجباری افسران بلندپایه امنیتی و اطلاعاتی در صدر اخبار سودان بوده است.

در سودان چه می گذرد؟

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز،ساعاتی پس از انتشار خبر متهم شدن رئیس‌ جمهوری پیشین سودان به پولشویی، منابع خبری بامداد یکشنبه از بازداشت چندین تن از اعضای حزب کنگره مردمی (حزب حاکم) این کشور خبر دادند.

«احمد هارون» رئیس حزب کنگره مردمی یمن و «علی عثمان» معاون اول البشیر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند. همچنین خبرها از بازداشت «احمد ابراهیم الطاهر» رئیس پیشین مجلس نمایندگان سودان و انتقال وی به زندان کوبر خارطوم حکایت دارد. از سوی دیگر «نافع علی نافع» یکی از اعضای ارشد کنگره مردمی سودان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

در همین راستا، دادستان کل سودان در بیانیه ای خواستار لغو مصونیت افسران دستگاه امنیت و اطلاعاتی شده است.

*بازنشستگی اجباری فرماندهان ارشد ارتش و افسران دستگاه امنیتی و اطلاعاتی توسط شورای نظامی سودان از دیگر اخبار مهم این کشور است. پس از بازنشسته شدن اجباری «عوض بن عوف» وزیر دفاع دولت البشیر و رئیس پیشین شورای نظامی انتقالی سودان، این بار هشت تن دیگر از افسران بلندپایه بازنشست اجباری شدند.

براساس این حکم که «عبدالرحمن البرهان» رئیس شورای نظامی انتقالی سودان آن را قرائت کرد، هشت نفر از سپهبدهای دستگاه امنیتی و اطلاعاتی این کشور بازنشست شدند.

**رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا نیز به دیدار مقام های شورای انتقالی و مخالفان سودانی رفت. «موسی فکی» روز شنبه با ژنرال «عمر زین العابدین» رئیس کمیته سیاسی شورای نظامی انتقالی سودان در کاخ ریاست جمهوری دیدار کرد.

به گفته رسانه های سودانی، در این دیدار، نقش اتحادیه آفریقا برای کمک به سودان برای عبور از این مرحله مهم از تاریخ سیاسی این کشور تاکید شده است. فکی در این دیدارها اعلام کرد: سودان یک کشور محوری در قاره آفریقا است و ما انقلاب مردمی در این کشور و نقش مهم نیروهای مسلح را به درستی دریافته ایم.

رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا در دیدار با مقامات سودان بر اهمیت تلاش ها جهت همگرایی بیشتر تاکید و گفت: توافق سیاسی میان گروه های سیاسی در دوره انتقالی یک موضوع کاملا بنیادی و مهم است. فکی همچنین با نمایندگان سندیکای کارگری سودان و سازمان های جامعه مدنی، نماینده حزب اتحاد دمکراتیک و هیات جبهه ملی تغییر به ریاست «غازی صلاح الدین» رئیس شورای این جنبش دیدار کرد.

غازی به موضوع مهلت 15 روزه ای اشاره کرد که اتحادیه آفریقا به سودان داده است.

این رهبر جنبش ملی تغییر تاکید کرد:در این شرایط، مجازات سودان مفید نخواهد بود بویژه آن که فرصت یافتن راه حل برای خروج از بحران سیاسی در کشور وجود داشته باشد. از سوی دیگر فکی در دیدار با «علی الحاج» دبیرکل حزب کنگره مردمی سودان که آن را مفید توصیف کرد، هم گفت که اتحادیه آفریقا تصمیم دارد با دولت های نظامی تعامل نداشته باشد.

دبیرکل حزب کنگره مردمی سودان تصریح کرد که حزبش از واگذاری قدرت به دولت غیر نظامی حمایت می کند و اقدامی که ارتش انجام داد در واقع برای جلوگیری از کشیده شدن کشور به ناآرامی و هرج و مرج بود.

ارتش سودان 11 آوریل (22 فروردین ماه) در نتیجه اعتراضات چهارماهه مردم، عمر البشیر را از ریاست جمهوری خلع کرد و شورای نظامی قدرت را به مدت دوسال در دست گرفت و وعده داد که انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در این مدت برگزار و قدرت به یک دولت مردمی منتخب واگذار شود.

وعده های نظامیان، نتوانست تظاهرکنندگان را آرام کند و مردم معترض خواستار برگزاری انتخاباتی دمکراتیک و شفاف و واگذاری فوری قدرت به دولتی منتخب شدند.

اتحادیه آفریقا هم در واکنش به حوادث جاری در سودان دوشنبه گذشته (26 فروردین ماه) این کشور را تهدید کرد که در صورتی که تا 15 روز، ارتش به نفع یک دولت سیاسی غیر نظامی کنار نرود، عضویتش در این اتحادیه تعلیق خواهد شد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین