از ماهی‌های قرمز چه می‌دانیم؟

گروه اجتماعی الف،   3971225031

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، شهروندان ماهی قرمز عید خود را تنها از مراکز مجاز فروش ماهی‌های زیتنی خریداری کنند.

از ماهی‌های قرمز چه می‌دانیم؟

مجید اسکندرپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: ماهی سالم باید دارای پولک‌هایی سالم و ردیف و فاقد زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد. همچنین ماهی سالم باید دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی داشته باشد. باله‌های شنای آن نیز باید قائم بوده و دارای تحرک باشد .

این مسئول ادامه داد: ماهی‌ها به اکسیژن موجود در آب احتیاج دارند و این اکسیژن، از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب می‌شود. پس بهتر است تا آنجا که ممکن است از ظروف کوچک با سطح مقطع کوچک برای نگه‌داری ماهی‌ها استفاده نکنیم. همچنین ظروف نگه‌داری ماهی نیز باید به صورت دوره‌ای شسته شود.

وی افزود: معمولا استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهی‌های قرمز ایجاد نمی‌کند ولی باید قبل از تعویض آب، برای اطمینان از خارج شدن موادی مانند کلر، آب را به مدت یک شبانه روز در ظرف دیگری قرار دهیم. هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی، حداقل به یک لیتر آب نیاز دارد که هفته‌ای 2 تا 3 بار باید تعویض شود.

اسکندرپور تصریح کرد: ماهی‌های قرمز کوچک جانداران بسیار مقاومی هستند و هر چیزی را می‌خورند، لذا به راحتی می‌توان در شرایطی که غذای مناسب در دسترس نیست از خرده‌های نان، شیرینی و … به مقدار کم به عنوان غذا استفاده کرد. همچنین از غذاهای آماده ارزان قیمت نیز می‌توان استفاده کرد و مقدار آن باید طوری باشد که اضافه غذا در آب نماند. غذا نیز باید در مدت 1 تا 2 دقیقه مصرف شود.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه بهترین دما برای زندگی این ماهی‌ها حدود 10 تا 25 درجه سانتی‌گراد است، یادآور شد: دمای محیط هرگز نباید یک‌باره تغییر کند. تغییر تدریجی و ملایم دمای محیط یا آب برای آن‌ها قابل تحمل‌تر است. همچنین محل نگهداری این ماهی‌ها باید طوری باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود. هرگز نباید این موجودات را زیر نور آفتاب مستقیم و شدید قرار دهیم.

وی با تاکید بر اینکه با رعایت نکات بهداشتی، نگران انتقال بیماری‌های مشترک نخواهیم بود، افزود: استفاده از آب بهداشتی سالم و کافی، استفاده از دستکش در تماس با ماهی، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون بعد از دست‌کاری ماهی‌ها، شست‌وشو و ضدعفونی ظرف نگه‌داری با نمک طعام 3 درصد به صورت دوره‌ای، خریداری ماهی‌های قرمز از فروشگاه‌های آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر بهداشتی و جداسازی ماهی‌های بیمار از سالم، از جمله این نکات است.

اسکندرپور خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، باید از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه‌ها پرهیز کنیم و رهاسازی را فقط در مکان‌هایی که شهرداری اعلام می‌کند انجام دهیم.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  19. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  20. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  21. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  22. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  23. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  24. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

  25. گزارش سازمان برنامه از کاهش تورم سالانه: وارد کانال ۳۰ درصد شدیم

آخرین عناوین