ابعاد جدید فساد در خصوصی‌سازی/فروش کارخانه ۱۰هزار میلیاردی به ۷۰میلیارد تومان به یک بی‎سواد

گروه اقتصادی الف،   3971021029 ۴۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

احمد علیرضا بیگی نماینده مجلس در تشریح ابعاد جدید فساد در خصوصی سازی از فروش کارخانه ۱۰هزار میلیارد تومانی به قیمت ۷۰ میلیارد تومان به یک بی سواد و نقش آفرینی وزیر دولت اصلاحات در ماجرای حراج هپکو خبر داد.

ابعاد جدید فساد در خصوصی‌سازی/فروش کارخانه ۱۰هزار میلیاردی به ۷۰میلیارد تومان به یک بی‎سواد

به گزارش تسنیم، ماجرای واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی که سازمان خصوصی سازی مسئولیت انجام آن را عهده‌دار بوده با درز اطلاعاتی از نحوه واگذاری‌ها، خریداران و خصوصاً قیمت فروش برخی شرکت‌ها و کارخانجات بزرگ که برخی از آن‌ها جزو صنایع منحصر به فرد کشور بوده‌اند، به نقطه حساسی رسیده و اطلاعات منتشر شده از این واگذاری‌ها ابهامات بسیاری را برای مردم، کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس ایجاد کرده است؛ ابهاماتی که نشان دهنده حیف و میل برخی اموال دولتی در جریان این واگذاری‌ها است.

احمد علیرضابیگی استاندار اسبق آذربایجان شرقی و نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با تشریح برخی از جزئیات این واگذاری‌ها که طی یک بازه زمانی بیش از یک دهه‌ای رخ داده، پرده از مشکلاتی بر‌می‌دارد که معتقد است می‌تواند به عنوان یک سناریوی از پیش طراحی شده، مورد بررسی قرار گیرد؛ مسائلی که بروز آن در این ابعاد و نادیده گرفتنش طی بیش از یک دهه گذشته، حکایت از ضعف شدید دستگاه‌های اطلاعاتی و سازمان‌های عریض و طویل نظارتی است.

او در این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه در اغلب این موارد، واگذارکنندگان این شرکت‌ها و صنایع، در ابتدا آن‌ها را به ورشکستگی و ضرردهی رسانده و سپس با قیمت پایین به افراد فاقد صلاحیت فروخته‌اند می‌گوید: در موارد متعددی از این واگذاری‌ها، خریدار و فروشنده یا حتی ارزیاب قیمت و خریدار یک نفر بوده‌اند.

به گفته وی تا امروز معادل 88 میلیارد دلار از شرکت‌های دولتی توسط سازمان خصوصی به فروش رفته که باید مشخص شود این واگذاری‌ها و عواید حاصل از آن که معادل سه برابر بودجه کشور است، تا چه اندازه باعث رونق اقتصاد و تقویت بخش خصوصی در کشور شده است.

88 میلیارد دلار (3 برابر بودجه سال) توسط سازمان خصوصی سازی واگذار شده

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصل 44 قانون اساسی از جمله اصول مترقی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است گفت: این قانون لزوما می‌توانسته یک تحول در اقتصاد کشور به وجود آورده و اسباب رونق و تقویت بخش خصوصی و اقتصاد کل کشور را فراهم کند؛ از ابتدای ماجرای خصوصی سازی در کشور، 88 میلیارد دلار از سرمایه‌های این مملکت در قالب خصوصی سازی به فروش رسیده است؛ یعنی با حساب امروز معادل سه برابر بودجه یک سال کشور! خب باید معلوم شود این درآمدها کجا هزینه شده و چه گشایشی برای اقتصاد کشورمان و تقویت بخش خصوصی به وجود آورده است.

علیرضا بیگی ادامه می‌دهد: اما گزارشات به دست آمده نشان می‌دهد متاسفانه کارگزاران خصوصی سازی در کشورمان از همان ابتدا با قبیله‌گرایی سیاسی، واحدهای مشمول خصوصی سازی را در ابتدا به ضرردهی کشاندند و پس از آن، این واحدها را به ثمن بخس فروختند. گاهاً این واحدها را به خودشان یا کسانی که از طرف آن‌ها وارد معامله شدند فروختند و مواردی از این دست که نمونه‌های بسیاری هم در این موارد وجود دارد.

وی گفت: متاسفانه نمونه‌هایی که امروز با آن‌ها مواجهیم، حکایت از ابهامات گسترده و دامنه‌داری در فروش برخی از واحدهای صنعتی در این بخش دارد و حالا که پرونده واگذاری برخی از این موارد نیز در دستگاه قضایی در حال بررسی است، ارتباطات برخی از این افراد در حال روشن شدن است. این موارد به اندازه‌ای است که امروز در ذهن من و برخی از همکارانم این ایده در حال شکل گیری است که واگذاری‌های اینچنینی بر اساس یک سناریوی از پیش طراحی شده شکل گرفته است.

جزئیاتی جدید از فروش «ماشین‌سازی تبریز» توسط سازمان خصوصی‌سازی/ فروش ماشین‌سازی 10 هزار میلیارد تومانی به قیمت 70 میلیارد تومان

استاندار اسبق آذربایجان شرقی با اشاره به ماجرای فروش شرکت ماشین‌سازی تبریز اضافه کرد: در حوزه برخی از صنایع منحصر به فرد که بر اساس اصل 44 قانون اساسی، نباید به فروش می‌رسید، به آن‌ها هم رحم نشده و به ثمن بخس فروخته شدند؛ برای مثال همین ماجرای واگذاری ماشین‌سازی تبریز که در حوزه انتخابیه من اتفاق افتاده یکی از همین موارد است؛ این واحد در خاورمیانه هیچ همتایی نداشته و به واسطه این کارخانه بزرگ، تکنولوژی بزرگی وارد کشور شده است. ماشین سازی، می‌تواند پشتوانه صنایع نظامی، موشکی و حتی هسته‌ای ایران باشد و این کارخانه چنین ظرفیتی را دارد؛ لذا با یک برنامه حساب‌شده، همین کارخانه ماشین‌سازی را ضررده می‌کنند و بعدش این کارخانه منحصر به فرد را به کسی می‌فروشند که 4 کلاس سواد هم ندارد.

وی اضافه کرد: این در حالی بود که ما بارها از سازمان خصوصی سازی پیگیر شدیم که خریدار کارخانه عظیم و منحصر بفرد ماشین سازی تبریز چه کسی است؟ اهلیت او از کجا تایید شده؟ ولی آن‌ها در جواب به ما اعلام می‌کردند که اطمینان می‌دهیم خریدار، تمام شرایط را دارا است؛ تازه بعد از فروش، ما متوجه می‌شویم این کارخانه به کسی فروخته شده که نه تنها اهلیت لازم را ندارد، بلکه یک اخلالگر ارزی است؛ فردی که طی سال‌های 94 تا 97،‌ قریب به نیم‌میلیارد دلار ارز دولتی دریافت کرده و از محل درآمد مابه‌التفاوت ارز دولتی و آزاد، پول خرید ماشین‌سازی تبریز را به دست آورده. جالب اینجاست که حالا مشخص شده این فرد با خریدار شرکت هفت تپه هم مرتبط است؛ دو جوان 30 ساله‌ای که دارای سابقه جعل و دسیسه هستند و از محل تقلب و جعل و رشوه، بیش از یک میلیارد دلار ارز دولتی دریافت کرده‌اند و با خریدار ماشین‌سازی، در ارتباط بوده‌اند و به نوعی ارتباط سازمان‌یافته با یکدیگر داشتند. نکته جالب دیگر این است که همه این افراد یک نقطه ارتباط دیگر در بانک مرکزی داشته‌اند که چنین پول‌هایی را دریافت کرده بودند و سرمایه‌های قابل توجهی را به جیب زدند.

نماینده مردم تبریز اضافه کرد: البته در تحقیقات بعدی هم معلوم شد هیچ استعلامی در رابطه با سابقه این افراد انجام نشده بود. یعنی مشکل اصلی این بوده که اصلا اراده‌ای برای احراز صلاحیت این افراد در زمان واگذاری وجود نداشته است.

علیرضا بیگی با تاکید بر اینکه در فروش ماشین سازی تبریز، قوانین و مقررات حاکم بر اصل 44 قانون اساسی نادیده گرفته شده است افزود: وقتی ما به این موضوع اعتراض کردیم که چرا این قوانین را رعایت نکردید، در جواب گفتند ما این شرکت را بر اساس اصل 44 نفروختیم بلکه ما این شرکت را به نیابت از صندوق بازنشستگی فولاد فروخته‌ایم که دولت برای حل مشکل این صندوق در پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد، ماشین سازی را به صورت صوری واگذرا کرده. این واگذاری صوری از آن رو بوده تا با گرو گذاشتن آن نزد خزانه، پول مورد نیاز این صندوق، در اختیارش قرار گیرد. با این وجود وقتی این ادعا را مطرح کردند ما طی نامه‌ای به مدیرعامل فولاد موضوع را پیگیری کردیم و ایشان در نامه‌ای کتبی عنوان کرد «ما مالک کارخانه ماشین سازی تبریز نیستیم» و حتی در پایانِ نامه، صراحتا عنوان اعلام کرد که دیگر در رابطه با آن‌ها مکاتبه‌ای نداشته باشیم چون آن‌ها هیچ ارتباطی با ماشین‌سازی تبریز ندارند. در چنین شرایطی سازمان خصوصی سازی اعلام می‌کند که این سازمان، کارخانه ماشین سازی تبریز را به نیابت از صندوق فولاد فروخته‌ است و از همین رو مدعی هستند تکلیفی نداشته‌اند که الزامات قانونی اصل 44 را مراعات کنند.

وی با انتقاد از قیمت واگذاری ماشین سازی تبریز نیز گفت: در جریان واگذاری این شرکت منحصر به فرد که 5 هزار میلیارد تومان ارزش زمین آن بدون تاسیسات بوده و 5 هزار میلیارد تومان هم ارزش ماشین‌آلات آن بوده و در شرایط فعلی تحریم که دیگر نمی‌توان این ماشین‌آلات را وارد کشور کرد، قیمت‌گذاری روی این ماشین‌آلات ممکن نیست، قیمت کارشناسی را 1700 میلیارد تومان اعلام کردند و جالب‌تر اینکه از این رقم، تنها 70 میلیارد تومان پرداخت شد؛ یعنی کل مبلغی که بین خریدار و فروشنده رد و بدل شده تنها 70 میلیارد تومان بوده است.

واگذاری نیشکر هفت تپه به قیمت 10 میلیارد تومان

او با اشاره به قیمت‌گذاری و نحوه فروش نیشکر هفت تپه نیز خاطرنشان کرد: خریدار نیشکر هفت تپه، یک صنعتِ 2000 میلیارد تومانی را به قیمت 226 میلیارد تومان خریداری می‌کند که از این مبلغ هم فقط 10 میلیارد تومان را پرداخت می‌کند. این کارخانه با این نحوه درحالی واگذار شد که ابعاد دامنه‌دار امنیتی، اجتماعی و اقتصادی این واگذاری را مردم مظلوم خوزستان متحمل شدند.

واگذاری مجتمع گوشت اردبیل مشابه رشت الکتریک/ وزارت اطلاعات بگوید چه ارتباطی بین خریداران گوشت اردبیل و کشت و صنعت مغان است؟

علیرضا بیگی درباره ابهامات واگذاری مجتمع گوشت اردبیل که توسط رئیس فعلی سازمان خصوصی سازی و رئیس وقت سازمان خصوصی سازی در زمان اعلام فروش این شرکت بود، گفت: خریدار مجتمع گوشت اردبیل، فردی بوده که در سال 84 رئیس سازمان خصوصی سازی وزارت اقتصاد و دارایی بوده؛ این فرد 3 ماه قبل از اینکه از این سمت کنار گذاشته شود، ترتیب فروش مجتمع گوشت اردبیل را می‌دهد و یک ماه بعد از کنار گذاشته‌شدنش از این سمت، این مجتمع را خریداری می‌کند. جالب اینجا است که فروش مجتمع گوشت اردبیل به شرکتی انجام می‌شود که سال بعد از واگذاری، تازه متولد می‌شود؛ این یعنی سال بعد از واگذاری این مجتمع، شرکت خریدار مجتمع گوشت اردبیل، ثبت شده است. مشابه آنچه در جریان واگذاری «رشت الکتریک» رخ داد در واگذاری مجتمع گوشت اردبیل هم اتفاق افتاده است.

به گفته وی امروز وزارت اطلاعات و دستگاه‌های اطلاعاتی کشور باید مشخص کنند چه ارتباطی بین خریداران مجتمع گوشت اردبیل و خریداران کشت و صنعت مغان وجود دارد. چراکه مجتمع گوشت اردبیل بخشی از شرکت کشت و صنعت مغان بوده ولی به نظر می‌رسد برخی‌ها قصد داشتند در یک بازه زمانی 12-13 ساله از این واحد کوچکتر به کل مجتمع کشت و صنعت مغان برسند و آن را تصرف کنند.

باز شدن پای وزیر سابقه‌دار در ماجرای هپکو/ وام‌های کلان گرفتند و هپکو را 10 میلیون تومان فروختند

او با اشاره به واگذاری هپکو و اتفاقاتی که در حین واگذاری این شرکت رخ داده بود اظهار کرد: زمانی، صنعت منحصر به فردی مثل هپکو، تامین کننده اصلی ماشین‌آلات راهسازی کشور بود؛ این مجتمع بزرگ در سال 83 به اقوام یکی از وزرای وقت  واگذار می‌شود و آقای وزیر یکی از اعضای هیئت مدیره هپکو می‌شود و مبالغ قابل توجهی وام در اختیار صنعت ماشین آلات راهسازی هپکو قرار می‌گیرد؛ با گذشت زمان و با واردکردن ماشین آلات راهسازی مستعمل، عملا هپکو از حیز انتفاع ساقط می‌شود و نهایتا این صنعت منحصر به فرد با قیمت 10 میلیون تومان به یک شکلات فروش فروخته و واگذار می‌شود.

ارزیاب قیمت «نیروگاه اصفهان» بعد از فروش مدیر نیروگاه شد/ واگذاری عجیب در راه‌آهن؛ وقتی فروشنده و خریدار یکی است

بیگی با اشاره به تخلفاتی مثل واگذاری شرکت‌ها درحالی که ارزیاب یا فروشنده، در نقش خریدار هم به معاملات ورود کرده‌اند گفت: نیروگاه اصفهان هم به یکی  از اقوام یکی از مسئولان وقت وزارت نیرو فروخته می‌شود که امروز یکی از مسئولان ارشد وزرات نفت است؛ این واگذاری در حالی انجام شده که فردی که نیروگاه اصفهان را قیمت گذاری کرده و کارشناس قیمت گذاری برای واگذاری این نیروگاه بوده امروز از مدیران آن مجموعه است. شما نگاه کنید متاسفانه موارد متعددی وجود دارد که ارزیاب و کارشناس قیمت گذاری همان خریدار بوده، یا فروشنده، همان خریدار بوده است. متاسفانه بررسی‌ها نشان می‌دهد که علاوه بر حرف و نقدهای جدی که در زمینه قیمت گذاری این نیروگاه وجود دارد، همه مبالغی که از بابت ثمن این معامله پرداخت شده، همان روز از یک بانک، وام گرفته شده و در وجه خصوصی سازی واریز شده است؛ این یعنی عملا خریدار این نیروگاه آورده‌ای بابت این خرید، نداشته است.

مدل مشترک واگذاری شرکت‌های دولتی؛ اول ورشکسته‌کردن شرکت‌ها بعد فروش

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تکرار الگویی خاص در نحوه واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی گفت: تقریبا واگذاری این شرکت‌ها از یک مدل و الگو تبعیت می‌کنند؛ یعنی در ابتدا همه این شرکت‌ها ورشکسته‌شده و به زمین زده شدند و بعد، به فروش رسیده‌اند؛ واقعا باید از این آقایان پرسید که شما اگر ماشین خودتان را می خواستید بفروشید با همین الگو حاضر به فروشش بودید؟ با این شکل و شیوه‌ای که به یک دهم قیمت به فروش می‌رود؟ عقل سلیم می‌گوید وقتی شما ماشین یا خانه‌تان را می‌خواهید بفروشید، مشکلات و عیب و نقص‌ها را بر طرف می‌کنید، ماشین را کارواش می‌برید،‌ اگر لکه‌ای دارد، آن را بر طرف می‌کنید تا به بهترین قیمت بفروشید نه اینکه خرابی‌هایش را بیشتر کنید تا با قیمت پایین‌تر به فروش برسانید.

وی ادامه داد: متاسفانه سازمان‌های نظارتی ما ضعف عمده‌ای داشته‌اند؛ با در کنار هم قرار دادن این موزاییک‌ها، حداقل عقلِ من می‌گوید احتمالا یک سناریو برای همه این موارد وجود دارد؛ جالب تر اینکه این واگذاری‌ها اساساً اصلا پیچیده نبوده؛ مثلا شرکت به پسرعموی فلان آقا واگذار شده یا به کسی واگذار شده که مسئول بوده و در هیئت مدیره هم عضویت داشته و مورادی از این دست که کاملا مشخص است و به هیچ وجه پیچیده هم نبوده. این‌ها مواردی نبوده که دستگاه‌های اطلاعاتی ما با قدرتی که دارد و مجموعه عریض و طویل دستگاه‌های نظارتی نتوانند آن‌ها را کشف کنند.

واگذاری‌ها باید به صورت شفاف اعلام شود/ آقایان مدعی محرمانه بودن اطلاعات قراردادها هستند

علیرضا بیگی با تاکید بر اینکه قرارداد واگذاری شرکت‌های دولتی باید به صورت شفاف در اختیار عموم قرار گیرد گفت: متاسفانه این واگذاری‌ها در شرایطی رخ داده که ما کمترین اطلاعات از نحوه واگذاری‌ها را در اختیار داریم و آقایان در بسیاری از موارد مدعی محرمانه بودن اطلاعات هستند در حالی که همه این معاملات باید در سامانه مربوطه به اطلاع عموم مردم و نمایندگان برسد؛ لذا باید با اهرم تحقیق و تفحص به این ماجرا ورود کنیم تا حقوق مردم و بیت المال محقق شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این صحبت‌ها اسباب دلسردی مردم است ولی ما مصمیم کسانیکه با قبیله گرایی سیاسی چنین جنایت‌هایی را در حق مردم مرتکب شده‌اند، پای میز محاکمه بکشانیم. یک کار سنگین حقوقی نیاز است تا این پول ها و سرمایه‌ها به بیت المال برگردد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۱۷۴۸۱۱۱:۱۸:۲۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
خوب وقتی عده ای به دلیل "انقلابی" بودن دنبال سهم خودشان از انقلاب هستند، این چنین می شود.
ناشناس۷۱۷۴۸۳۱۱:۲۰:۱۰ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
فردا همین نماینده محترم به دلیل .... رد صلاحیت مشه چون به جای صحبت در مورد امریکای جنایتکار در مورد این مسایل صحبت کرده هست.
ناشناس۷۱۷۴۸۴۱۱:۲۰:۲۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
خدا را شکر یکی اعتراف کرد که این بخور بخورها زمان خاصی نداره و هر کی دستش رسیده جیب خودش را پر کرده نمی‌دونم چه اصراری است که قبول نمی‌کنیم دچار فساد سیستماتیک شدیم یعنی سیستم طوری است که نه تنها نمی‌تواند جلوی فساد را بگیرد بلکه هر روز به کمک این فساد میآید
ناشناس۷۱۷۴۸۶۱۱:۲۲:۰۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
ریس سازمان خصوصی سازی و عواملش را که دارد سرمایه های کشور را به قیمت کلنگی بباد می دهد محاکمه کنید
ناشناس۷۱۷۵۴۳۱۱:۵۴:۱۳ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
قوه قضائیه باید همه این واگذاری ها را تعلیق و هرچه واگذاری شده را ضبط و از نو واگذاری واقعی و قانونی انجام شود
مشفق دزفولی۷۱۷۵۵۲۱۲:۰۰:۵۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
سبد سبد گل یاس فروش واحدهای تولیدی هزار برابر زیر قیمت چه زیباست*گونی گونی گل و سمبل واگذارهای خصوصی سازی به شرط کلنگی چه زیباس
نادر۷۱۷۵۵۷۱۲:۰۳:۳۳ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
باید گفت چی میخواستیم چی شد؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! جنای اقای دیده بان شفافیت بطور مثال لطف کرده طی بازه زمانی ابتدای سال جاری تاکنون ارقام خبرها وگزارشات اختلاسها و......... خواص را خود جمع بزنید وحاصل ان را از میزان ارقام پرونده های قضایی انشاالله به نتیجه رسیده وبرگشت داده شده به بیت المال ونه بیت الحال کسر نمایید ونتیجه را به اطلاع افکار عمومی با ذکر اسامی متخلفان البته اگر به امنیت ملی به اطلاع برسانید. شاید باعث دلگرمی شود. با تشکر
ناشناس۷۱۷۵۶۶۱۲:۱۰:۴۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
والله این تقسیم غنائم است . والله ملت شما را نمی بخشند . والله تمام مسئولین فاسد خصوصی سازی را در جلوی درب همان سازمان به دار خواهیم کشاند . والله این مملکت داری و کشور داری نیست . این خیانت است .
ناشناس۷۱۷۵۸۹۱۲:۳۴:۴۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اینکه چنین تخلفاتی اتفاق بیفته جای تعجب نداره ولی اسنکه بعد از برملا شدن چنین تخلفاتی آب از آب هم تکون نخوره جای ترسیدن و شک کردن به خیلی چیز هارو داره؟!!!
ناشناس۷۱۷۵۹۱۱۲:۳۵:۳۶ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
یکسوال جدی را باید دستگاه قضایی پاسخ بده اینکه هم در ستاد اصل ۴۴ قانون اساسی و هم در مزایده های سازمان خصوصی سازی و بورس نماینده داره که اهلیت خریدار و مکانیسم قیمتگذاری را از فساد و انحراف حفظ کنند ودست آخر امضای نمایندگان دستگاه قضایی ( در کنار امضای نهادهای امنیتی ) پای اسناد انتقال مالکیت این سرمایه های ملی هست و ثبت شده و بدون این امضاها واگذاری انجام نمیشه !! پس چرا در جریانات آشکار شدن فسادها کسی از نمایندگان دستگاههای امنیتی و قضایی بازخواست نمیشه ؟؟!!
ناشناس۷۱۷۵۹۸۱۲:۴۰:۱۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
ای آقا چرا جوش می زنید.من دیروز ۵۰ میلیون وام از بانک رفاه واسه تعمیر منزل گرفتم.اولا دوازده ونیم میلیونش را بلوک کرد به عنوان ضمانت.بعدم ۳۰ قسط واسم گذاشت هر کدام دو میلیون و نود هزار تومان.اسمشم گذاشتن بانکداری اسلامی. علی برکت الله.
ناشناس۷۱۷۵۹۹۱۲:۴۰:۴۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
دوران اعتدال دوران گستاخی و خوشی مفسدان و قانون گریزیان از جامعه تا دولت و بالعکس
ناشناس۷۱۷۶۲۱۱۳:۰۱:۲۹ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
جناحی نکنی ،خیلی عالیه
علیرض۷۱۷۶۲۷۱۳:۰۴:۰۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اینا مگه کی هستن باهاشون برخورد نمیکنید فقط اسمشون بگید ، از چی میترسید
الف ر۷۱۷۶۲۸۱۳:۰۴:۰۶ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اخه اینکار ها هم مربوط به آمریکائی هاست چرا با اینها برخورد نشد چرا مسئولان وقت را به دار مجازات مثل سلطان سکه نکشیدند ؟؟؟
یاسین یزدی۷۱۷۶۵۳۱۳:۱۷:۰۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
خدا یا خودت به داد این مردم بی پناه برس
ناشناس۷۱۷۶۷۶۱۳:۲۷:۵۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
آیا گنگ و کور و کر هستند آنهایی که مسوول هستند؟!!!
زهرا۷۱۷۶۹۱۱۳:۴۳:۳۹ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
هر دم از این باغ .....
ناشناس۷۱۷۷۱۳۱۳:۵۶:۵۲ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
به کجا چنین شتابان؟
ناشناس۷۱۷۷۳۰۱۴:۱۲:۰۳ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
سواد نمیتونه ملاک توانایی اقتصادی یک شخص باشه...این شخص با همین سواد پایین تونسته اونقدر پولدار بشه که بتونه یک کارخونه بخره...باید به آقایون یادآوری کنیم که برخی از مدیران اول انقلاب فقط سواد دبستان داشتند...بعدها دکتر و مهندس شدند...همین طور رفتار می کنید که جوانها فکر مبکنند فقط سواد رمز موفقیته
ناشناس۷۱۷۷۴۴۱۴:۲۴:۰۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
چرا بر خورد نمی شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
رضا۷۱۷۷۴۵۱۴:۲۴:۱۰ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
مطمئن باشید این موارد نمونه های کوچکی از ویرانی ها و حیف و میل اموال عمومی و بیت المال است مردم عادی را روز به روز فقیر تر و افراد یا جناح های خاصی را روز به روز ثروتمند تر و قوی تر کرده.
ناشناس۷۱۷۷۵۳۱۴:۳۴:۳۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اینم یادم رفت بگم ، همه شما شناگران ماهری هستید فقط کافیه آب پیدا کنید .
ناشناس۷۱۷۷۸۱۱۴:۵۵:۴۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
در مورد شرکت مهندسی آب و خاک هم تحقیق شود
ناشناس۷۱۷۷۸۵۱۴:۵۸:۵۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
چرا فساد؟ کار خلاف قانونی صورت نپذیرفته. البته در قانون نقص وجود دارد. باید قانون را اصلاح کرد.
ناشناس۷۱۷۷۸۸۱۵:۰۱:۴۰ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اکثر این شرکت ها به افراد خاص واگذار شده که از رانت حمایتی ویژه بهره مند و از هر گونه برخورد در امان بودند
حسن۷۱۷۸۲۰۱۵:۲۷:۴۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
همین کارها داره اعتقاد و وفاداری مردم رو به انقلاب و نظام از بین میبره.مافیای قدرت و ثروت به طور سازمان یافته دارن پایه های نظام و کشور رو مثل موریانه میخورن.
ناشناس۷۱۷۸۲۴۱۵:۳۰:۲۲ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
همه واحد‌های حراست و بازرسی وزارتخانه ها باید از حیطه اختیارات مدیرعامل آن نظارت خانه خارج باشند و گرفته هیچ قدرتی ندارند
مرتضی سلیمی۷۱۷۸۴۰۱۵:۵۳:۰۲ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
بخدا خیلی دارن با دزدای دولتی کنار میان.مردم به تنگ اومدن,چرا از قضیه عراقچی سیف اون پسره که ثبت سفارشات خودرو تو وزرات صمت رو کرده بود و موقع فرار گرفتن همین رییس خصوصی سازی مدیران بانکهایی که ۳۰۰هزار سکه باپول ملت خریدن یا بانکی که۱,۲۰۰,۰۰۰هزار متر آپارتمان رو خریدن وخیلیای دیگه به نتیجه نمیرسن خبری نیست.منتظرن مثلا یه فتنه شبیه ۸۸اتفاق بیفته واون موضوع باعث بشه این اقایون فراموش بشن.به کدوم اتیش قراره بسوزن خدا میدونه
ناشناس۷۱۷۸۶۳۱۶:۱۷:۰۹ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
ما توانستیم در فساد رکورد بزنیم
ناشناس۷۱۷۸۶۵۱۶:۱۸:۳۰ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
ماشاا... همه ی این آقایون هم از فیلتر هایی عبور کرده اند که هر کسی نمی تواند
ناشناس۷۱۷۸۸۷۱۶:۳۸:۴۷ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
دولت همه بیت المال را دارد بذل و بخشش می کند
مصطفی۷۱۷۹۴۰۱۷:۳۷:۳۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
به این می گویند سیستم غارت! بیت المال گوشت قربانی شده است که غارتگران در سر سفره انقلاب می درند
ناشناس۷۱۷۹۸۳۱۸:۵۲:۰۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
ملت ایران بیش از این تاب شنیدن فساد را ندارد والله سکوت تن به مرگ دادن ذلیلانه است ....
محمدی۷۱۸۰۲۵۱۹:۴۳:۰۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
گویا هر روز باید شاهد ابعاد یک فساد مالی جدید در کشور باشیم، همه اش شعار می دهیم، پس چه وقت قراره در ابعاد ملی شاهد مبارزه با فساد مالی و اداری باشیم؟
ناشناس۷۱۸۰۲۹۱۹:۴۵:۱۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
خیانت در کشور یکی دوتا نیست
ناشناس۷۱۸۰۵۹۲۰:۲۸:۳۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
خصولتی هم عجب سریال جالبی است .
ناشناس۷۱۸۰۷۴۲۰:۳۹:۱۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
آقای پوری حسینی رئیس ستاد انتخابات روحانی در آذربایجان شرقی بود و ریاست بر سازمان خصوصی سازی جایزه ویژه روحانی به ایشون باید روحانی هم با انتخاب این افراد به چنین سمتهایی پاسخگو باشد.
ناشناس۷۱۸۰۸۴۲۰:۵۲:۲۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
چرا اینجوریه برای قیمت سیب زمینی حتما باید هیئتی نطر بدهند تا قیمت تصویب شود ولی در واگذار ها یک نفر همه کاره وتبانی هم میکند هیچ پی گری ندارد اینها حق یتیم وصغر وخانواده شهید وکسانی است که آرزو دارند از گرسنگی نمیرند اینهمه معصیت گردن کیه
ناشناس۷۱۸۱۱۳۲۱:۳۲:۰۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اشکال در روش خصوصی سازی نیست بلکه اشکال در اساس سرمایه داری یا همان خصوصی سازی است.
توسن۷۱۸۱۳۲۲۱:۵۹:۳۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
جه خبره!!!؟
سید۷۱۸۱۴۳۲۲:۱۱:۳۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
این همه فساد و خیانت و دزدی و چپاول وغارت در طول تاریخ جهان بیسابقه است پس این همه دستگاههای نظارتی و حراستها و ..‌‌. چه میکرده اند
ناشناس۷۱۸۲۰۰۲۳:۳۴:۰۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اگر تا آخر دنیا هم نفهمیم درد از کجاست باید بکشیم تا نفهمیم از کجاها داریم بیشترین ضربه ها را میخوریم نباید انتظار بهتر شدن داشته باشیم تا وقتی که به حاشیه ها بپردازیم و با احساسات تصمیم بگیریم همینه که هست
خون پاک شهداودیدبان مردم۷۱۸۲۰۴۲۳:۳۹:۳۳ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
همه منتظرعظم راستین وجدی وقدرتمندسیستم سالم وپاک نظام،برای به مجازات رساندن هرچه سریعترعاملین،فاسدین وغارتگران اموال کشورومردم،هستند،کاسه صبرمردم لبریزشده،درنگ جایزنیست،اعتمادددددددسازیییییی
رضا دوستی۷۱۸۲۱۰۲۳:۴۳:۱۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
غارت اموال عمومی به اسم خصوصی سازی. اصل ۴۴قانون اساسی مبتنی بر اقتصاد دولتی تعاونی و خصوصی است نه اینکه اموال دولت و مردم را چوب حراج بزنند انهم در سازمانی که اکنون مشخص شده عده ای ..... رخنه کرده اند.
ناشناس۷۱۸۲۲۰۲۳:۵۵:۱۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
هر دم از این باغ بری میرسد نغزتر از نغزتری میرسد...
ناشناس۷۱۸۲۵۹۰۰:۵۱:۱۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
وا مصیبتا
ناشناس۷۱۸۲۶۶۰۱:۲۱:۱۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
ی مشت دزد افتادن به جون ایران و ایرانی،خدا ازتون نگذره که روز به روز گردن کلفت. میشید و مردم بیچاره فقیرتر
ناشناس۷۱۸۲۷۴۰۲:۳۱:۳۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
بقول جواد ظریف، خودمان انتخاب کردیم که اینطور زندگی کنیم
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

آخرین عناوین