سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد؛ ماجرای درگیری زنگنه با وزیر انرژی امارات چه بود؟

گروه اقتصادی الف،   3970917174 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

درگیری بین این دو وزیر صورت نگرفته اما وزیر نفت ایران استدلال های خود را به صورت قاطع در برابر اماراتی ها مطرح کرد، چرا که آنها به دنبال این بودند که سهم ایران در اوپک را کاهش داده و از این طریق درآمدهای نفتی ایران کم شود، اما از آنجا که ایران متوجه شده بود که اماراتی ها و عربستانی ها به دنبال این موضوع هستند که از نظر اقتصادی به ما آسیب برسانند، سرسختانه روی مواضع خود باقی ماند.

ماجرای درگیری زنگنه با وزیر انرژی امارات چه بود؟

اسد الله قره خانی آلوستانی در گفت و گو با خانه ملت، با اشاره به سفر خود به وین به همراه وزیر نفت برای حضور در نشست اوپک، گفت: نشست این دوره اوپک با نشست های دیگر متفاوت بود، چرا که تمام تلاش برخی کشورهای تولیدکننده نفتی به این موضوع معطوف شده بود کهسهم ایران در اوپک کاهش یابد و رئیس جمهور آمریکا موضوعی با این مضمون توئیت کرده بود که اعضای اوپک اجازه کاهش تولیدات نفت خود را ندارند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در روزهای اخیر قیمت نفت روز به روز کاهش پیدا کرده و اعضای اوپک نیز باید در این باره تصمیم اتخاذ می کردند، افزود: پیش از تشکیل جلسه اوپک برایان هوک مسئول تحریم های ایران سفری به وین داشته و در این کشور با برخی از اعضای اوپک از جمله عربستان ملاقات کرد تا سیاست های آمریکا مدنظر قرار گیرد و وزیر نفت ایران با هوشیاری تمام توئیتی درباره این دیدار منتشر کرد و این توئیت عکس العمل هایی را در پی داشته و عربستانی ها را دستپاچه کرد به گونه ای که این دیدار را تکذیب کردند اما وزارت خارجه آمریکا عنوان کرد که این جلسه برگزار شده و پارادوکسی ایجاد کرده و در مرحله نخست نقشه های عربستانی ها را برهم زد.

زنگنه دست عربستانی ها را رو کرد

وی با اشاره به اینکه در جلسه نخست اعضای اوپک مبنای تصمیم گیری خود را سقف سهمیه ماه اکتبر قرار دادند، ادامه داد: تصمیمات ماه اکتبر به گونه ای بود که عربستان و امارات برای پر کردن جای خالی ایران افزایش تولید داشتند و از سوی دیگر ایران به دلیل تحریم ها، صادرات خود را کاهش داده بود، لذا عربستان و امارات عنوان کردند که این موضوع را مبنا قرار داده و تولیدات نفت بین 800 هزار تا یک میلیون بشکه کاهش یابد، اما ایران با این موضوع سخت مخالفت کرده و عنوان کرد که مبنای تولید باید همان مبنای تولید 2016 باشد.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با هوشیاری وزیر نفت ایران، مبنای تولیدات همان مصوبه 2016 تعیین شد، اظهار داشت: ایران در این نشست عنوان کرد که در شرایط تحریمی قرار دارد، بنابراین با افت تولید و صادرات مواجه بوده و نمی تواند مصوبه اکتبر را بپذیرد، چرا که اگر این مصوبه را می پذیرفت، سقف تولید نفت ایران در اوپک کاهش می یابد و بعدها حتی پس از برداشته شدن تحریم ها نمی توانست تولیدات خود را افزایش دهد.

کاهش 800 هزار بشکه اوپکی ها و 400 هزار بشکه ای نانو اوپکی ها

قره خانی افزود: روز نخست عربستانی ها و اماراتی ها این پیشنهاد را نپذیرفته و ایران نیز تعیین سقف تولید بر مبنای مصوبه اکتبر را نپذیرفت که عربستان و امارات تهدید کردند که با این اقدامات قیمت نفت کاهش می یابد، اما زنگنه تاکید کرد که ایران به هیچ عنوان سهمیه خود در اوپک را کاهش نمی دهد، چرا که اگر این موضوع پذیرفته می شد، به نفع عربستان، امارات و روسیه و به ضرر ایران تمام می شد و در عین حال مشخص نبود که با این اقدام قیمت نفت افزایش یابد، لذا نشست روز نخست با جلساتی طولانی و پیچیده بدون دستیابی به نتیجه ای پایان یافت.

وی با بیان اینکه نشست روز دوم با رایزنی هایی با وزرای نفت متعددی همانند روسیه، ونزوئلا، قطر و عراق همراه شد، ادامه داد: این رایزنی ها جواب داد و در نهایت اعضای اوپک ناگزیر شدند دلایل منطقی ایران را بپذیرند و به خواسته ایران تمکین کنند که بر این اساس کشورهای عضو اوپک 800 هزار بشکه واعضای نانو اوپک 400 هزار بشکه تولیدات خود را کاهش دادند و ایران نیز از این موضوع مستثنی شد و براساس سهمیه قبلی تولیدات خود را ادامه می دهد.

عمده درآمد ایران از طریق فروش نفت است

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر درگیری زنگنه با وزیر انرژی امارات تاکید کرد: درگیری بین این دو وزیر صورت نگرفته اما وزیر نفت ایران استدلال های خود را به صورت قاطع در برابر اماراتی ها مطرح کرد، چرا که اماراتی ها به دنبال این بودند که سهم ایران در اوپک را کاهش داده و از این طریق درآمدهای نفتی ایران کم شود، اما از آنجا که ایران متوجه شده بود که اماراتی ها و عربستانی ها به دنبال این موضوع هستند که از نظر اقتصادی به جمهوری اسلامی آسیب برسانند، سرسختانه روی مواضع خود باقی ماند.

وی با بیان اینکه عمده درآمد ایران از طریق فروش نفت است، افزود: عربستان و امارات روی این موضوع تمرکز کرده و می خواستند برگ برنده را در دست خود بگیرند، چرا که در ماه های اخیر در درجه نخست، ایران تحریم شده و سپس عربستان و امارات جایگزین ایران در تولید نفت شدند و با کاهش تولید نفت ایران می خواستند سومین پیروزی خود را کسب کنند که تیم ایران به ریاست وزیر نفت در یک ماراتن سخت به هدف خود رسید.

پیش بینی نوسان نفت بین 55 تا 65 دلار

قره خانی با تاکید بر اینکه نشست اخیر اوپک نشان داد که اعضا می توانند مستقل تصمیم گرفته و استقلال رای خود را حفظ کنند، گفت: این نشست نشان داد که اعضای اوپک می توانند در قیمت جهانی نفت اثرگذار باشند، همانگونه که پس از این نشست قیمت نفت حدود 3 دلار افزایش یافت و علی رغم اینکه قطر عنوان کرده بود که از این سازمان خارج می شود و تنها در جلسات روز نخست حضور یافت، اما اعضا از فروپاشی آن جلوگیری کرده و نشان دادند که اوپک تحت تاثیر قدرت های دیگر همانند آمریکا قرار ندارد و در این راستا کشورهای تولیدکننده نفت غیراوپکی مصلحت خود را در همراهی اعضای اوپک می دانند و وجود اوپک نیز برای کشورهای تولیدکننده نفتی یک ضرورت است.

وی تصریح کرد: آمریکا احتمالا تولیدات نفت خود را افزایش می دهد، اما از آنجا که نفت ایران از نوع سبک بوده و صرفاً برای بنزین کاربرد دارد نمی تواند جایگزین نفت اعضای اوپک شود، چرا که از نفت مشتقات فراوانی به دست آمده و در صنایع مختلف از آن استفاده می شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پیش بینی خود درباره نفت را بین 55 تا 65 دلار در نوسان عنوان کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۶۶۷۰۵۴۱۷:۳۵:۱۴ ۱۳۹۷/۹/۱۷
چه قاطعیتی؟!! ایران اصلا نباید اجازه می داد که عربستان و امارات با تولید بیشتر و اضافه فروشی در صدد ربایش مشتریان نفتی ما باشند. و اگر قرار بر این بود که به مشتریان ما نفت صادر کنند فقط و فقط در حد سقف تعیین شده قبلی می بایست این کار را می کردند و نه با تولید و فروش بیشتر از سقف مصوب. قطعا در این صورت می بایست برخی از مشتریان خود را از دست می دادند.
ناشناس۶۶۷۲۴۲۲۰:۲۲:۴۹ ۱۳۹۷/۹/۱۷
تعصب جناحی را کنار بگذارید و به هنر دیپلماسی نفتی زنگنه اعتراف کنید.
ناشناس۶۶۷۳۸۷۲۲:۵۱:۵۱ ۱۳۹۷/۹/۱۷
احسنت بر شما پیروزی واقعا شگرفی بود ما در جا زدیم
ناشناس۶۶۷۲۴۱۲۰:۲۲:۲۶ ۱۳۹۷/۹/۱۷
تعصب جناحی را کنار بگذارید و به هنر دیپلماسی نفتی زنگنه اعتراف کنید.
aydin۶۶۷۴۶۷۰۱:۳۹:۵۴ ۱۳۹۷/۹/۱۸
قرار بود نفت بشه 130 دلار؟ کارمون تمومه
ناشناس۶۶۷۵۰۰۰۵:۵۳:۱۸ ۱۳۹۷/۹/۱۸
سه کشور ونزوئلا، لیبی و ایران از کاهش تولید معاف شدند نه فقط ایران. دلیلش هم پائین تر بودن تولید فعلی این کشورها از سهمیه مقرر اپک است. مسئله مهم که متاسفانه پیروزی امریکا بود و شکست زنگنه اینست که کاهش تولید بر مجموع تولید اپک است. یعنی اگر تولید ایران بخاطر تحریم بازهم کاهش پیدا کند (و در نتیجه تولید کلاپک کم شود) متاسفانه عربستان مجاز شده تا سقف مقرر تولید کل اپک، کمبود نفت را جبران کند تا قیمت نفت بالا نرود و اثر منفی تحریم ایران بر بازار هم پیدا نباشد. متاسفانه هیچکدام از رسانه ها به این موضع مهم نپرداختند. چرا؟ چرا نباید دسیسه دشمن امریکائی و سر سپردگی عربستان را نشر داد؟ چون همزمان شکست زنگنه روشن می شود؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین