اعتراف الهه کولایی درباره فتنه ۸۸ پس از ۹ سال نشانه چیست؟

گروه سیاسی الف،   3970710010 ۳۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

آیا اظهارات کولایی به معنای پنبه کردن رشته‌های بافته اصلاح‌طلبان در ۹ سال گذشته برای انکار عامل خارجی در فتنه ۸۸ و شباهت آن با «انقلاب‌های رنگین» است؟

 اعتراف الهه کولایی درباره فتنه ۸۸ پس از ۹ سال نشانه چیست؟

فارس نوشت: نقش عامل خارجی در شکل‌گیری فتنه سال ۱۳۸۸ و قابل مقایسه بودن تحرکات خیابانی پس از انتخابات ریاست جمهوری آن سال با انقلاب‌های موسوم به «رنگین» برای بدنه اصولگرای جامعه به‌طور رسمی امری بدیهی است، اما آیا زمانی که از زبان چهر‌ه شاخص اصلاح‌طلبی همچون الهه کولایی نیز در گفت‌وگوی ویدوئی اخیرش مطرح می‌شود، به معنای پنبه کردن رشته‌هایی است که اصلاح‌طلبان در ۹ سال گذشته به‌منظور انکار هرگونه دخالت بیگانه در آن اغتشاشات و الگوگیری لیدرهای اصلاحات از مدل «انقلاب‌های رنگین» بافته‌اند؟

وی چند روز پیش در مصاحبه‌ای درباره عامل خارجی در فتنه ۸۸ تصریح می‌کند: این تصور وجود داشت که ایران با یک بحران انتخاباتی از جنس انقلاب رنگی روبروست که باید از این فرصت استفاده کرد و حتماً می‌توانیم این ۲ را با هم مقایسه کرد و شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها را دید.

بخشی از اظهارات اخیر الهه کولایی که در آن درباره عامل خارجی فتنه ۸۸ تصریح می‌کند این تصور وجود داشت ایران با یک بحران انتخاباتی از جنس انقلاب رنگی روبرو شده است که باید از آن استفاده کرد.

در شرایطی که در طول نزدیک به یک دهه از گذشت فتنه ۸۸ سقف تعابیر چهره‌های اصلاح‌طلب درباره این فتنه به عباراتی همچون «اشتباهات بعضی اصلاح‌طلبان»، «عدم امکان تقلّب در انتخابات ایران» و «عدم تایید برخی اظهارنظرهای نامزدهای مورد حمایتشان» در انتخابات ایران محدود بود، تصریح یک عضو برجسته و کماکان وفادار به حزب منحله مشارکت و مرام اصلاح‌طلبی بر منشا برون‌مرزی و تجانس فتنه ۸۸ با انقلابات رنگین قابل تامل است.

در این راستا نخبگان اتاق فکرهای اصلاح‌طلب کوشیدند با به خدمت گرفتن هر صدای مخالف دولت نهم،‌ اعم از این که در داخل خانواده انقلاب باشد یا بیرون از آن و بدون توجه به ریشه و خاستگاه این مخالفت، براساس آموزه‌های سوروس، امید مردم را به اصلاح نابسامانی‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به حداقل رسانده و با استفاده از قدرت رسانه‌ای داخلی و خارجی با برپایی تجمعات مسالمت‌آمیز و اعتراضات گسترده، در وهله اول دولت و در وهله دوم حاکمیت را به انفعال در برابر خواسته‌هایشان که در ظاهر ابطال و برگزاری مجدد انتخابات، اما در واقع اعلام میرحسین موسوی به‌عنوان کاندیدای پیروز بود.

انقلاب‌های رنگین با درجات متفاوتی از خشونت پس از تجربه موفق در چکسلواکی ـ با عنوان انقلاب مخملی» و رومانی در انتهای دهه ۸۰ سده گذشته میلادی با چند سال تاخیر در صربستان،  گرجستان، اوکراین و قرقیزستان به ترتیب با عناوین «گل رز»، «نارنجی» و «گل لاله» به اجرا درآمد، اما شباهت ظاهری بعضی شرایط سیاسی و اجتماعی این کشورها با ایرانِ سال ۸۸، برای عده‌ای از نخبگان فکری اصلاح‌طلب این فضای ذهنی را ایجاد کرد که به‌منظور ساقط کردن دولت نامطلوبشان می‌توانند مدل تجربه شده بنیاد جورج سوروس ـ پدر انقلاب‌های رنگین ـ در جمهوری‌ها و اقمار شوروی را در ایران به آزمایش بگذارند.

اما به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین اشتراکات میان ایران و کشورهای یادشده که دست‌کم برای برخی لیدرهای فکری اصلاح‌طلب، این تصور را ایجاد کرد که انقلاب‌های رنگین در ایران در قالب جنبش سبز قابل پیاده‌سازی است، نیروی رسانه‌ای پرقدرت دشمن خارجی دولت مستقر بود، تا با ایجاد فشار از طرق گوناگون و شکل‌دهی ائتلافی هرچند پنهان بتواند حاکمیت را وادار به قبول خواسته معترضان خیابانی کند.

پل گریک رابرتز استاد دانشگاه، نویسنده و منتقد آمریکایی در همان ایام به صراحت نوشت: «بدون شک اعتراضات صورت گرفته در تهران، مشخصات اعتراضات انجام شده با رهبری سیا در گرجستان و اکراین را داراست».

کِنِت تیمرمن چهره نو محافظه‌کار آمریکایی هم تنها یک روز پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران عنوان کرده بود:

«در اینجا [ایران] صحبت از یک انقلاب سبز است، به‌ویژه اگر موسوی و طرفدارانش به همان اندازه که ادعا می‌کنند، نسبت به پیروزی خود مطمئن باشند».

البته تیمرمن به نکته دیگری نیز اشاره کرد:

بنیاد «اقدام ملی برای دموکراسی» میلیون‌ها دلار را برای تشویق انقلاب‌های رنگی هزینه کرده است ... به نظر می رسد، بخشی از این پول به دست گروه‌های طرفدار موسوی رسیده باشد که با سازمان‌های غیردولتی بیرون ایران که «اقدام ملی برای دموکراسی» هزینه آنها را تامین می‌کند ارتباط دارند.

از این رو رهبر معظم انقلاب با عِلم به برنامه طراحان انقلاب‌های رنگین برای ایران پس از انتخابات ۸۸ در خطبه‌های نماز جمعه روز ۲۹ خرداد آن سال که یک هفته پس از انتخابات ایراد می‌شد، ضمن اعلام وجود طرح‌های بنیادهای به‌ اصطلاح فرهنگی غرب و سازمان‌های جاسوسی برای مشابهت‌سازی میان جمهوری اسلامی ایران با کشورهای میزبان انقلاب‌های مخملی با ذکر مثال گرجستان بر تفاوت اساسی میان ایران و این کشور تاکید کردند.

جرج سوروس رئیس هیئت مدیره و موسس بنیاد جامعه باز و معروف به پدر انقلاب‌های رنگین

البته بعدها اسناد دیگری نیز از رد پای خارجی در شکل‌دهی به فتنه سال ۸۸ منتشر شد،‌ از جمله پایگاه آمریکایی فارین پالیسی ژورنال نیز نوشت:  

«در ناآرامی‌های ایران ردپاهای مبهم دیگری نیز از بنیاد جامعه باز یافت می‌شود. وقتی که اعتراض‌های سال 2009 شدت گرفت و سرکوب متعاقب آن نیز خشونت‌آمیزتر شد، مخالفان نظام ترجمه فارسی کتاب «از دیکتاتوری تا دموکراسی» را از اینترنت دانلود کردند که کتاب راهنمای آموزش فعالان سیاسی نوشته «جین شارپ»، استاد دانشگاه هاروارد، است.

این کتاب راهنما به دلیل دستورالعمل‌های قابل اجرایش در مورد اینکه چگونه کودتاهایی موثر و صلح‌آمیز راه بیاندازیم، مورد استفاده معترضان در انقلاب‌های گل سرخ و نارنجی نیز بود ... شارپ اذعان داشته که موسسه‌اش برای ترجمه کتاب «از دیکتاتوری تا دموکراسی» از بنیاد جامعه باز نیز کمک مالی دریافت کرده است».

از جمله کسانی که در جریان اغتشاشات فتنه ۸۸ دستگیر شد،‌ کیان تاج‌بخش نماینده بنیاد جرج سوروس در ایران بود که در اعترافات خود در دادگاه اذعان داشت:

« اغتشاشات اخیر یک اتفاق ناگهانی نبوده، بلکه نتیجه یک برنامه‌ریزی درازمدت بوده که از پایان جنگ تحمیلی شروع شده و هدف این برنامه‌ریزی در واقع حمله و تضعیف نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده، ‌اما با استفاده ‌از انتخابات دوره دهم این پروژه براندازی نرم کلید خورد، اما با هوشیاری مردم، مسئولان و به‌ ویژه مقام معظم رهبری این پروژه براندازی نرم با استفاده از بهانه ‌انتخابات ناکام ماند و شکست خورد».

کیان تاجبخش نماینده بنیاد سوروس در ایران: بنیادهای کارنگی و سوروس در تاکتیک اعلام زودهنگام پیروزی رقیب احمدی‌نژاد و دعوت کردن مردم به تجمع نقش داشتند.

وی در ادامه می‌افزاید: «تاکتیک‌های کاملاً شناخته شده مثل اعلام زودهنگام پیروزی رقیب آقای احمدی‌نژاد، شبهه ‌انداختن در اذهان عمومی ‌در مورد صیانت از آرا، دعوت کردن مردم برای تجمع، پافشاری روی مسئله تقلب و دروغگویی، زیر سوال بردن مراجع رسمی‌، همان تاکتیک‌ها و شیوه‌هاست که در چندین سال گذشته در کشورهایی مثل صربستان، گرجستان و اوکراین مشاهده شد و می‌بینیم که در تمامی ‌آن کشورها نهادهایی مثل NED، کارنگی و بنیاد سوروس همه در آن نقش داشتند».

این‌‌ها گوشه کوچکی از حجم مدارک و اعترافات مبنی بر انگیزه‌ها در زمینه الگوگیری جنبش سبز از انقلاب‌های مخملی برای ایران در مقطع دهمین انتخابات ریاست جمهوری و اذعان به آگاهی نسبت به پشتیبانی مادی و معنوی از خارج از مرزهاست، به فتنه ۸۸ منجر شد، ولی تاکنون کمتر از سوی چهره‌ها و رسانه‌های اصلاح‌طلب به‌ صراحت پذیرفته‌ شده است.

آیا اصلاح‌طلبان و الهه کولایی تا امروز در این باره به نتیجه قطعی نرسیده بودند؟ یا به مصالحی تصدیق و تایید این موضوع را تا پیش از این زود می‌دانستند؟

احتمال اول زمانی کاهش می‌یابد که بدانیم کولایی، خود، مولف کتابی مفصل درباره انقلاب‌های رنگین است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۷۵۱۴۰۰۳:۳۴:۳۰ ۱۳۹۷/۷/۱۰
فتنه فتنه شروع شد!!
ناشناس۵۷۵۴۲۷۰۹:۴۰:۲۱ ۱۳۹۷/۷/۱۰
برای اصلاح کشور اول باید فتنه گران یعنی اسلاحتلبان و سپس مزدورانش یعنی تو گوشمالی و نابود بشن
ناشناس۵۷۵۸۹۷۱۳:۱۷:۴۲ ۱۳۹۷/۷/۱۰
اینکه میگن بعضی خود اصولگرا پندارها بیسواد هستند حقیقت دارد .
امین۵۷۶۳۵۲۱۶:۲۲:۰۶ ۱۳۹۷/۷/۱۰
چشمانش باز کن ببین اصلاح رو درست نوشته دفعه اول و اسلاحتلب نوشتنش عمدیه
فرناز۵۷۶۰۲۰۱۴:۰۲:۳۹ ۱۳۹۷/۷/۱۰
من هم کاملا" موافقم. ابتدا باید دادگاه علنی برای محصورین برگزار شود. چرا می گویید بعد از نهمین سال هنوز شرایط برگزاری دادگاه مهیا نیست؟! لطفا" منتشر کنید.
نیکخواه۵۷۶۱۹۳۱۵:۱۴:۵۵ ۱۳۹۷/۷/۱۰
به جای این اظهار نظر، روی ادبیات نوشتاری کار کن با سواد
ناشناس۵۷۵۵۷۱۱۰:۴۹:۴۶ ۱۳۹۷/۷/۱۰
در حال حاضر غالب وزرا و مدیران دولتی از اصلاح طلبان هستند و فتنه اقتصادی که الآن مدیران و مسئولان اصلاح طلب مجری آن هستند ادامه همان فتنه 88 هستش . رسیدن به اهداف سیاسی به قیمت رنج و مشقت مردم جالب اینه که اصلاح طلبان اعتراف تئورسینهای خودشون را هم قبول ندارند
ناشناس۵۷۵۲۰۳۰۷:۴۳:۱۴ ۱۳۹۷/۷/۱۰
هیچ همتی در ساختار وجود ندارد که با فساد و بی مدیریتی مبارزه کنند مردم هم که اگر بیایند اعتراض کنند که عوامل خارجی باعث آن شده اند پس چه باید کرد؟
ناشناس۵۷۵۲۴۰۰۸:۱۰:۴۶ ۱۳۹۷/۷/۱۰
چرا کسانی که دراین فتنه دست داشتند الان دربرخی پست ها هستند به نظر باید این اطلاعات تو فضای مجازی از طرق مختلف بیان شود
ناشناس۵۷۵۲۵۱۰۸:۱۳:۳۹ ۱۳۹۷/۷/۱۰
چقدر حال ادم بد میشه این افراد رو میبینه
ناشناس۵۷۵۴۸۱۰۹:۵۸:۰۴ ۱۳۹۷/۷/۱۰
اینها ارازل اوباش سیاسی هستن
ناشناس۵۷۵۲۵۵۰۸:۱۷:۲۶ ۱۳۹۷/۷/۱۰
این الف یا کیهان
امید۵۷۵۶۶۴۱۱:۲۹:۲۸ ۱۳۹۷/۷/۱۰
بحث الف یا کیهان نیست عزیزم بحث سر این است که برخی با ادعای واهی تقلب و از طرفی عدم تمکین به قانون ضربه ای به افتادن اعتماد مردم زده شده و حاضر به مسوولیت پذیری در قبال آن و عذر خواهی نیستند بلکه طلبکار هم هستند. در صورتی که خیلی ها شان به عدم امکان تقلب اذعان دارند.
ناشناس۵۷۵۹۴۴۱۳:۳۳:۳۵ ۱۳۹۷/۷/۱۰
نه دادش !!! نه الف هستش نه کیهان ، بلکه اعترافات یکی از تئورسینهای اصلاحات و سران فتنه 88 هست ، ولی برخی پذیرش واقعیت براشون سخته ، برخی هم اساساً به واقعیت کاری ندارن و میگن واقعیت فقط آنچیزی هست که ما میگیم و لاغیر
ناشناس۵۷۵۲۷۳۰۸:۲۵:۳۷ ۱۳۹۷/۷/۱۰
واقعا یه نصف جمله ایی رو به عنوان اعتراف میارید وجدانتون قبول میکنه حالا کل مصاحبه رو نمیاریدحداقل توضیحات مربوط به این بخش رو بیارید ، وجدان حرفه ای کجار فته؟!!!
ناشناس۵۷۵۲۸۱۰۸:۳۱:۲۳ ۱۳۹۷/۷/۱۰
چرا به جرم فتنه گران رسیدگی نمی شود. مشکلات اقتصادی و مدیریتی کنونی در دولت نیز ادامه کار همان فتنه گران برای ضربه زدن به نظام و کشور است. چرا برخورد جدی نمی شود؟؟؟؟؟
ناشناس۵۷۵۲۹۷۰۸:۴۱:۴۳ ۱۳۹۷/۷/۱۰
طولانی بود، حال نداشتم بخونم! اون توی این اوضاع سقوط دلار!!!
رضا۵۷۵۳۳۳۰۸:۵۶:۲۲ ۱۳۹۷/۷/۱۰
من مطلب نوشته شده را نخوانده ام، اما صحبت های خانم کولایی را گوش کردم. در صحبت های ایشان و تیتر مقاله تفاوت آشکار بود و بنظرم هنوز طرفداران نظریه توطئه، از چنبره خود خارج نشده اند و به همین دلیل، تحلیل های آنها، همچنان باور حق بجانبی و تفرقه افکنانه و اتهام زنی است.
نجیب۵۷۵۴۵۳۰۹:۴۹:۱۶ ۱۳۹۷/۷/۱۰
لعنت بر اصلاح طلبهایدنیا پرست.
علی۵۷۵۴۷۰۰۹:۵۵:۰۳ ۱۳۹۷/۷/۱۰
کودتا و فتنه 88 هرگز فراموش نمی شود و با این تفسیر های بی بنیان نمی توان ظلمی که بر کشور و مردم رفت فراموش گردد تاریخ بخوبی قضاوت خواهد کرد
ناشناس۵۷۵۴۷۷۰۹:۵۷:۰۹ ۱۳۹۷/۷/۱۰
اگر همون موقع سر فتنه گران رو قطع می کردین امروز فتنه اقتصادی بوجود نمی اومد
یوسف۵۷۵۵۸۳۱۰:۵۳:۱۶ ۱۳۹۷/۷/۱۰
مطالبتون انصاف نیست واقعا
عبداله۵۷۵۵۹۴۱۰:۵۸:۲۸ ۱۳۹۷/۷/۱۰
اون چی گفت شما چی به خورد مردم میدین
عدالت۵۷۵۶۵۵۱۱:۲۵:۳۶ ۱۳۹۷/۷/۱۰
کوالایی جزء فتنه گران است اگر به فیلم مراجعه کنید در جواب مجری حرفی برای گفتن ندارد و از پاسخ روشن به سوال مجری شانه خالی می کند
ناشناس۵۷۵۷۶۲۱۲:۲۶:۵۶ ۱۳۹۷/۷/۱۰
سرکار خانم کولایی دنبال رای برای انتخابات بعدی می گردین؟؟؟؟
س ر۵۷۵۹۱۹۱۳:۲۲:۵۹ ۱۳۹۷/۷/۱۰
تحلیل مطرح شده هیچ ارتباطی با نظر خانم کولایی ندارد ودر حقیقت یک نحلیل بی ربط وجهت دار است
ناشناس۵۷۵۹۵۰۱۳:۳۹:۲۸ ۱۳۹۷/۷/۱۰
اصلاح طلبها پذیرش حقیقت براشون خیلی سخته و حتی یکی از خودهاشون حرف حقیقت بزنه بهش رحم نمی کنن
ناشناس۵۷۵۷۷۵۱۲:۳۰:۱۷ ۱۳۹۷/۷/۱۰
من موندم شما واقعا چطوری تونستید از صحبت های خانم کولایی تفسیر به رای کنید و نتیجه خودتونو بگیرید!!!!
ناشناس۵۷۵۸۶۱۱۳:۰۴:۲۸ ۱۳۹۷/۷/۱۰
حالا این خانم چی رو قبول کرد؟
افتخار - سيدني۵۷۵۸۶۳۱۳:۰۵:۲۳ ۱۳۹۷/۷/۱۰
خانم کولائی مثل سیاستمدار ان فاقد از جواب صریح به سئوال مجری طفره رفت . الحق که نام فتنه گر استحقاق این
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین