بانک‌ها زیان انتظاری ۳۵ تا ۵۰درصدی را تجربه می‌کنند؛ مظاهری: اصلاح نظام بانکی نیازمند یک تیم قوی و دولتی مقتدر است/ اقتصادی که در رکود است سودآوری ندارد/ درودیان: ۸۳ درصد سپرده‌های مردم در بانک‌ها فریز شده/ نرخ تورم جهش پیدا می‌کند

گروه اقتصادی الف،   3970612020 ۵۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

یک پژوهشگر اقتصادی گفت: عامل اصلی رکود عدم گردش اقتصاد است که در کوتاه مدت اثر ضد تورمی دارد اما سپس مانند فنر آزاد شده نرخ تورم جهش پیدا می کند و مظاهری می‌گوید: دولت علیرغم ایجاد نقدینگی با ابزارهای مختلف از خرید خدمات و کالا ممانعت به عمل آورد که نتیجه چنین عملی سرکوب تورم شد اما بعد از این مدت تورم به طورناگهانی جهش پیدا کرد و همین وضعی که هم اکنون شاهدش هستیم به وجود آمد.

مظاهری: اصلاح نظام بانکی نیازمند یک تیم قوی و دولتی مقتدر است/ اقتصادی که در رکود است سودآوری ندارد/ درودیان: ۸۳ درصد سپرده‌های مردم در بانک‌ها فریز شده/ نرخ تورم جهش پیدا می‌کند

به گزارش الف به نقل از روابط عمومی شبکه چهار سیما، برنامه تحلیلی «این.ج.ا» که به بررسی الگوی کشورداری در جمهوری اسلامی ایران می پردازد با موضوع «حکمرانی بانکی» با اجرای محمد لسانی و با حضور طهماسب مظاهری رییس کل اسبق بانک مرکزی و دکتر حسین درودیان پژوهشگر اقتصادی روز جمعه به روی آنتن شبکه چهار رفت.

در ابتدای این برنامه محسن مهدیان روزنامه نگار برای باز کردن موضوع به تعداد شعبات بالای بانک ها در کشور اشاره کرد و گفت: چه اتفاقی افتاده که بانک های ایران به این سطح از سودآوری رسیدند که تعداد شعبات شان اینقدر بالاست. گزارش بانک جهانی نشان می دهد میزان شعبات بانکی ما از سطح استاندارد جهانی و حتی کشورهای با درآمدبالا نیز بیشتر است . این به معنای سودآوری قابل اعتنای نظام بانکی ماست.سرکوب  تورم و رفتار نیمه انقباضی باعث می شود که نرخ بهره بالا رفته، سرعت گردش پول کاهش یابد در نتیجه اقتصاد دچار رکود می شود.  از آن طرف تورم موقت پائین می آید ولی نقدینگی با نرخ ۲۷درصد همچنان رشد می کند اینها با هم جمع و یک جا رها می شود و اثر خود را وارد می کند.

وی افزود: بانک های ایران در شرایط اقتصادی مختلف از سودآورترین بخش ها هستند. در یک دوره مشخص که نرخ رشد اقتصادی بین صفر تا ۳درصد است سود بانکی ما ۴۰درصد می‌باشد. در این شرایط بین منافع بانکی، منافع تولیدی و منافع سیاست های حکومتی تعارض وجود دارد.

وی درادامه مهمترین مانع برای رشد تولید را پرداخت تسهیلات بانکی دانست و اظهار کرد: با توجه به نظرسنجی مرکز پژوهش های مجلس تولیدکنندگان مهمترین معضلاتشان را پرداخت تسهیلات بانکی می دانند و این موضوع برای آنها از فساد اقتصادی و تحریم های بانکی مانع جدی تری قلمداد می شود. نظام بانکی ما به چه نحوی عمل کرده که تولیدکنندگان همچنان معترض مشکل نقدینگی هستند و دولت نیز حمایتی نمی کند. 

پس از اظهارات مهدیان در ابتدای این برنامه مظاهری در پاسخ به این سوال که در حال حاضر جریان نقدینگی و بانکداری کشور، ارزش پول پنج هزارتومانی منتشرشده در دوره ریاست شما بر بانک مرکزی را به کجا رسانده است، گفت: ارزش پول ملی تابعی از نسبت افزایش نقدینگی در کل اقتصاد و رشد تولید ناخالص کشور است. اگر در کشوری رشد نقدینگی و رشد تولید ناخالص هماهنگ و تقریبا مساوی رشد کند ارزش پول ملی حفظ می شود. معمولا برخی کشورها برای افزایش سرعت حرکت اقتصادی اجازه می دهند  نقدینگی یک درصد  محدودی از رشد اقتصادی سریعتر رشد  کند. اگر رشد نقدینگی دو الی سه درصد بیشتر از رشد اقتصادی باشد تورم یکی دو درصد ایجاد می شود که این تورم می تواند اقتصاد کشور را روغن کاری کند.

وی در ادامه افزود: با یک سیاست اشتباه ‌طی ۱۲سال گذشته اجازه دادیم نقدینگی کشور بسیار بیشتر از تولید ناخالص شود. روزی که من رییس بانک مرکزی بودم نقدینگی ۱۴۰میلیارد تومان بود اما امروز به ۱۶۰۰ میلیارد تومان یعنی ۱۲برابر رسیده است . در این مدت به طور متوسط تولید ناخالص کشور دو یا سه درصد بوده است که در سه سال اخر دوره آقای احمدی نژاد منفی و در دولت روحانی متوسط ۴درصد بوده است.

رییس اسبق بانک مرکزی ادامه داد: در این مدت حدود ۵۰ درصد رشد تولید ناخالصی داشتیم در حالی که  میزان نقدینگی ۱۰برابر شد. در نتیجه نقدینگی حدودا ۷ برابر بیشتر از تولید ناخالص شده که به همین میزان ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده است و تورم به شدت بالا رفت.

اصلاح این سیستم راه حل متعارفی ندارد و به راه حل های خیلی جدی نیاز دارد. این راه حل های غیرمتعارف و جدی نیازمند یک تیم قوی، گردن کلفت، مختار و دولتی مقتدراست که اجازه دهد این کار انجام شود.

مظاهری بیان داشت: اگر به عملکرد چهارسال دولت آقای روحانی متمرکز شویم، این دولت نقدینگی را با ۶۰۰ هزار میلیاردتومان تحویل گرفت اما در حال حاضر با ۱۶۰۰میلیاردتومان نقدینگی شاهد دونیم برابر شدن آن هستیم. این افزایش نقدینگی قدرت خرید ایجاد می کند اما اگر در مقابل قدرت خرید، تبدیل به قدرت خرید کالاو خدمات نشود تورم ایجاد می شود. دولت علیرغم ایجاد نقدینگی با ابزارهای مختلف از خرید خدمات و کالا ممانعت به عمل آورد که نتیجه چنین عملی سرکوب تورم در بازده یک یا دوساله شد اما بعد از این مدت تورم به طورناگهانی جهش پیدا کرد و همین وضعی که هم اکنون شاهدش هستیم به وجود آمد.

در ادامه برنامه درودیان درخصوص وضعیت نظام بانکی و حکمرانی بانکی کشور گفت: آخرین آمار نقدینگی حدود ۱۶۰۰ هزار میلیاردتومان است که این رقم در نیمه سال ۹۲حدود ۵۰۶هزار میلیاردتومان بوده است که نشان دهنده رشد سالانه ۲۷درصد نقدینگی در کشور است.

این پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه نرخ سودبانکی سپرده و تسهیلات در ایران رقم قابل توجهی است، گفت: نرخ سود بانکی با میزان تورم تعیین می شود اما در چند سال گذشته میزان تورم پایین آمد ولی نرخ سود همچنان بالا ماند و این شکاف سبب شد که تعادل به هم بخورد و مشکل ایجاد شود. این نرخ سودبانکی سبب شد تا ۸۳ درصد سپرده های مردم به صورت فریز شده در بانک ها بماند که در نتیجه سرعت گردش پول پایین آمد و رکود ایجاد شد. عامل اصلی رکود عدم گردش اقتصاد است که در کوتاه مدت اثر ضد تورمی دارد اما سپس مانند فنر آزاد شده نرخ تورم جهش پیدا می کند.

درودیان با بیان اینکه برای حل مشکل نقدینگی بجای توجه به گذشته باید نگاه رو به آینده باشیم، گفت: اعدادی که در کوتاه مدت اضافه می شود به قدری سنگین و قابل توجه است که اگر هم و غم مان این باشد که در گذشته چه شد و عدد الان را چیکار کنیم عدد بعدی می آید و سیل ما را می برد. در حال حاضر طبق براوردها بانک ها زیان انتظاری ۳۵تا ۵۰درصدی را تجربه می کنند و سرمایه بانک های خصوصی هم منفی شده است. این زیان های عظیم از نسبت نقدینگی به تولید ملی کشور ناشی می شود.

مظاهریان در پاسخ به این سوال که نقدینگی از کجا می آید که به این شکل رشد می کند، اظهار داشت: یکی از مهمترین دلایل ایجاد نقدینگی رشد پایه پولی است، رشد پایه پولی یعنی پولی که بانک مرکزی به دولت و بانک ها می دهد و به طور کلی هر پولی که از بانک مرکزی خارج می شود، رشد پایه پولی است. که امروز این شش برابر شدن رشد پایه پولی منجر به نقدینگی شده است.

وی در ادامه علت افزایش رشد پایه پولی را ارجاع دولت برای تامین هزینه ها به منابع نظام بانکی دانست و گفت: بانک مرکزی بخشی از اعتباراتش را برای واگذاری به دولت و مردم در اختیار بانک ها گذاشته یا به طور مستقیم خود به دولت داده و دولت برای تامین نیازهایش بیش از حد نیاز و تصور به بانک مرکزی اتکا کرده است.

رئیس اسبق بانک مرکزی به سه مکانیزم تسهیلات بانک ها اشاره کرد و گفت: دولت و بانک مرکزی درقالب سه مکانیزم تسهیلات تکلیفی، اجباری و دستوری را ایجاد کردند و سپس در قالب این سازوکار به بانک ها دستور دادند که این پرداخت ها صورت گیرد. این سازوکار تحت عنوان تسهیلات دیکته شده دولت به بانک ها بود. اگر بانک مرکزی استقلال داشت و در مقابل دستور، تقاضا و خواست دولت برای تسهیلات مقاومت می کرد شاهد مشکلات این چنینی نبودیم.در حال حاضر طبق براوردها بانک ها زیان انتظاری ۳۵تا ۵۰درصدی را تجربه می کنند و سرمایه بانک های خصوصی هم منفی شده است. این زیان های عظیم از نسبت نقدینگی به تولید ملی کشور ناشی می شود .

مظاهری اظهار کرد: یکی از عوامل بسیار مهم در رشد نقدینگی تسهیلاتی است که به مشتریان داده می شود در چنین فرایندی سودی توسط مشتریان به دست نمی آید که به بانک ها بپردازند اما بانک ها سودها را به سرعت شناسایی کرده و در اختیار سپرده گذاران می گذارند . اقتصادی که در شرایط رکود است سودآوری ندارد و مجموعه فعالیت های اقتصادی اش نمی تواند سودآوری داشته باشد.

سپس درودیان درخصوص علت وضعیت امروز نظام پولی و بانکی گفت: وضعیت امروز معلول یک دستگاه فکری است که ما در ۵سال اخیر آن را اتخاذ کردیم. ایده فکری ای که در جریان متعارف و اصلی تحلیل اقتصادی در جهان وجود دارد این است که می گوید نقدینگی زمانی رشد می کند که دولت از بانک مرکزی قرض یا آزادسازی نرخ بهره انجام می گیرد. اگر دولت به سمت بانک مرکزی نرود و نخواهد از بانک مرکزی قرض بگیرد، نقدینگی مهار و تورم کنترل می شود.

وی افزود: بحث درون زایی نقدینگی محصول کنش و واکنش خود سیستم بانکی است. سرکوب  تورم و رفتار نیمه انقباضی باعث می شود که نرخ بهره بالا رفته، سرعت گردش پول کاهش یابد در نتیجه اقتصاد دچار رکود می شود.  از آن طرف تورم موقت پائین می آید ولی نقدینگی با نرخ 27 درصد همچنان رشد می کند اینها با هم جمع و یک جا رها می شود و اثر خود را وارد می کند.این داستان دولت قبل نیست که براساس آن فهم و درک اولیه تصمیم گیری می شود. اینها بحث هایی است که مدعیان آن ادعا دارند که ما می فهمیم و دیگران نمی فهمند.

درودیان در پاسخ به این سوال که سیستم بانکداری ما باید چه کند، گفت: تاکید دارم که ما باید بگوییم که چه کاری نباید بکنیم. باید ببینیم این وضعیتی که الان رقم خورده تابع کدام افکار و اندیشه ها بوده است. این داستان دولت قبل نیست که براساس آن فهم و درک اولیه تصمیم گیری می شود. اینها بحث هایی است که مدعیان آن ادعا دارند که ما می فهمیم و دیگران نمی فهمند.

در یایان این برنامه مظاهریان در پاسخ به این سوال که راه حل و وظیفه بانک مرکزی برای حل این مشکلات چیست، گفت: حدود ۳۵ سال از بانکداری بدون ربا می گذرد و بانک ها ناچار شدند به روش هایی دست بزنند که از طرف همه صاحب نظران، اقتصاددانان، مراجع و مردم عادی، شایعه ربوی بودن آن مطرح می شود. راه حل اول اینست که دنبال مقصر نباشیم و دوم اینکه تصویر روشنی از شهریور ۹۸با ادامه روند فعلی ارایه دهیم و اگر نگرانی ایجاد شد جلوی آن را بگیریم.

رییس اسبق بانک مرکزی تاکید کرد: اصلاح این سیستم راه حل متعارفی ندارد و به راه حل های خیلی جدی نیاز دارد. این راه حل های غیرمتعارف و جدی نیازمند یک تیم قوی، گردن کلفت، مختار و دولتی مقتدراست که اجازه دهد این کار انجام شود. امیدواریم باحضور آقای همتی و درک آن توسط آقای روحانی تیم بانک مرکزی بتواند این برنامه را عملی سازد.

برنامه تحلیلی «این.ج.ا» به تهیه کنندگی مصطفی پورمحمدی هر جمعه ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه چهارم سیما به روی آنتن می رود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۲۵۷۸۱۰۷:۱۵:۰۸ ۱۳۹۷/۶/۱۲
هرچه بیشتر از عمر این دولت میگذره بحران و فجایع اقتصادی و سیاسی و اجتماعی بیشتر میشه. __________ روحانی اگه انصاف داشته باشه باید هرچه زودتر متواضعانه از ملت ایران عذرخواهی کنه و برای همیشه به همراه فریدون و خانواده هاشون سرخه برگرده.
ناشناس۵۲۵۸۹۷۰۹:۰۲:۳۶ ۱۳۹۷/۶/۱۲
.. کانادا یا وین منظورتون که نیست؟!!
ناشناس۵۲۶۰۴۲۰۹:۵۱:۳۷ ۱۳۹۷/۶/۱۲
بر اساس ایه قران لیس للانسان الا ما سعی باید تمامی ثروت های نامشروع ملی اعلام گردد
ناشناس۵۲۷۵۱۲۲۲:۰۷:۳۹ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مظاهری وقتی در بانک مرکزی بود ... حالا دارد نظر می دهد !
ناشناس۵۳۳۳۳۷۲۱:۵۸:۵۱ ۱۳۹۷/۶/۱۴
حالا نیست در زمان مظاهری بانک مرکزی خیلی درست بود !
ناشناس۵۲۵۹۰۶۰۹:۰۳:۵۵ ۱۳۹۷/۶/۱۲
اصلاح نظام بانکی نیازمند برکناری اتوبوسی مدیران فعلی بانکدها و محاکمه انها می باشد
رضا۵۲۵۹۲۹۰۹:۱۲:۴۵ ۱۳۹۷/۶/۱۲
سلام متاسفانه مشکلات اقتصادی ریشه چندین ده ساله داشته و ساختاری است و با تغییر رئیس جمهور یا رئیس کل بانک مرکزی قابل حل نیست اصل قضییه آن است که دولت و کشور باید به اندازه درآمد خود خرج کند و درآمد هم صرفا از مالیات تامین شود و پول نفت سرمایه گذاری گردد و مفت خوری (نفت خوری) تمام شود که صد البته برای ملتی چون ایران که بیش از صد سال است به خوردن منابع نفتی و غیر نفتی مشغول است نه کار و تولید و تلاش بسیار سخت است
ناشناس۵۲۶۱۲۱۱۰:۱۸:۰۴ ۱۳۹۷/۶/۱۲
آفرین . خلاصه مشکلات مملکت همینه که شما گفتی.آقای توکلی عزیز خیلی وقتها نظر مردم بسیار کارشناسیتر از همه متخصصانه
ناشناس۵۲۶۳۳۶۱۱:۴۲:۳۳ ۱۳۹۷/۶/۱۲
کشورهای همسایه هم نفت دارند ولی ارزش پولشان ابدا کاهش نیافته، مثلاً کویت باارزش ترین پول دنیا را دارد نزدیک سه و نیم دلار
ناشناس۵۲۷۷۵۱۰۴:۵۴:۱۲ ۱۳۹۷/۶/۱۳
اولا کویت بسیار کوچک است . ثانیا نفت بسیار خوب است اگر سرمایه گذاری شود نه آن که دولت آن را در قالب بودجه مصرف کند که سر از واردات بی رویه در می آورد.
ناشناس۵۳۶۸۰۸۲۳:۳۰:۰۲ ۱۳۹۷/۶/۱۶
چون آنها فساد اقتصادی مثل ایران ندارند
ناشناس۵۲۵۹۹۲۰۹:۳۴:۴۲ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مجلس قانون تصویب کند وبانک مرکزی را کلا از کنترل دولت خارج و رییس ان از سوی جامعه اقتصادی کشور به محلس پیشنهاد شود
ناشناس۵۲۶۱۲۵۱۰:۱۹:۳۸ ۱۳۹۷/۶/۱۲
حتما هم با همین نمایندگان
محلاتی۵۲۶۲۳۸۱۱:۰۱:۳۸ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مظاهری هم اعتراف کرد و نسخه دولت روحانی را پیچید. فقط استعفا و‌ محاکمه
محمد قاسمی۵۲۶۵۱۶۱۲:۵۸:۲۱ ۱۳۹۷/۶/۱۲
در تمام تاریخ انقلاب و حتی قبل از اون دولتی مثل الان نتونست کشور رو به سودان شدن نزدیک کنه
ناشناس۵۲۵۸۱۳۰۷:۵۹:۲۶ ۱۳۹۷/۶/۱۲
حرف های تکراری تا دولت و نهاد ها از اقتصاد خارج نشوند و جلوی فساد گرفته نشه از این بهتر نخواهد بود
ناشناس۵۲۵۹۰۸۰۹:۰۵:۲۷ ۱۳۹۷/۶/۱۲
طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی که تا حالا چندین بار از سوی نمایندگان کلید خورده است ولی اجرایی نشده باید در دستور کار قرار گیرد
ناشناس۵۲۵۸۱۹۰۸:۰۵:۴۱ ۱۳۹۷/۶/۱۲
هر جا بحث پول شده بنده بنا بر وظیفه نهی از منکر گفتم که حفظ ارزش پول مردم وظیفه ی اصلی بانک مرکزی است ولی خواب مجلس عمیق تر از این حرفها است تنها راه حل یک شکایت جانانه از بانک مرکزی است که چرا با زندگی مردم بازی می کند؟ شاید با این شیوه، بانک مرکزی هم بگوید من استقلال نداشتم..... آن گاه مجلس از خواب چندین ساله بیدار شود و زمینه های استقلال بانک مرکزی را فراهم سازد فقط یک نکته این که تحریم هیچ تاثیر ی در رشد وحشت ناک و فاجعه بار نقدینگی ندارد در جهان جزو چند کشور نخست هستیم چند کشور از آفریقا و آمریکا ی جنوبی از ما بدتر هستند
ناشناس۵۲۵۸۲۱۰۸:۰۶:۴۶ ۱۳۹۷/۶/۱۲
این وضعیت کنونی قطعا به بی ارزش شد بیشتر ریال و گران شدن بیشتر کالاها خواهد انجامید تنها راه حل ممکن کناره گیری دولت استقرار دولتی قوی و تنش زدایی با کشورهای مختلف و تعامل با دنیا است دولت کنونی کارایی ندارد از نخبه ها و افراد جدید استفاده شود اصولگرایان و اصلاح طلبان ثابت کرده اند که توانایی اداره کشور را ندارند باید افراد جدیدی وارد صحنه شوند و تغییرات اساسی مورد نیاز است
ناشناس۵۲۵۸۳۳۰۸:۱۶:۳۵ ۱۳۹۷/۶/۱۲
با این حساب این دولت با توجه به اینکه به صورت مصنوعی نرخ دلار و سکه را کنترل می کرده تا در انتخابات دور دوم هم برگ برنده داشته باشد به هیچ وجه مشروعیت ندارد و باید نمایندگان مجلس سریعا طرح استیضاح ریس جمعور را کلید بزنند
ناشناس۵۲۵۸۳۵۰۸:۱۸:۳۲ ۱۳۹۷/۶/۱۲
بر ان ملتی باید گریست که دخلش بود ثروت قارون و خرجش بود اقا زاده های سیری ناپذیر
ناشناس۵۲۵۹۰۲۰۹:۰۳:۲۵ ۱۳۹۷/۶/۱۲
و ملتی که مطالبه به حق خود را فراموش کرده اند
ناشناس۵۲۵۸۷۳۰۸:۴۹:۴۷ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مظاهری خودش جزو مسئولین ... است حالا اومده نسخه میپیچه برای دیگران
حامد۵۲۶۳۸۲۱۱:۵۶:۳۷ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مظاهری بنا به گفته خودش معتقد به استقلال بانک مرکزی است که در حال حاضر خواسته او در دولت خریداری ندارد.
ناشناس۵۲۵۸۸۵۰۸:۵۷:۲۲ ۱۳۹۷/۶/۱۲
این تئوریسین های ترجمه ای فقط بیشتر زندگی مردم را آتش میزنند . کار بدید دست همانهایی که درمخفی بحران ایجاد میکنند . اینها اگر از پشت صحنه بیایند جلوی صحنه وضع بهتر میشود .
ناشناس۵۲۵۹۰۵۰۹:۰۳:۵۴ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مسولین پاسخ دهند لطفا طی سال 58 تا 91 نقدینگی ما 1503 برابر شده طی همین مدت نقدینگی بزرگترین اقتصاد جهان یعنی آمریکا 6 برابر شده منبع دنیای اقتصاد شماره خبر 519924 اضافه کنم که نقدینگی کنونی به سال 58 حدود 6 هزار برابر شده سونامی گرانی ها خواهند آمد
تبریزی۵۲۶۱۱۹۱۰:۱۷:۳۰ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مردم جواب دهند لطفا: شما که این چیزها رو می دونستین پس چرا از سال 58 تا حالا هیچ کار نکردین؟ همین حالاش هم کاری نمی کنین ..
ناشناس۵۲۶۴۲۳۱۲:۱۱:۱۴ ۱۳۹۷/۶/۱۲
به برکت تلاش های دولت روحانی در گسترش آزادی بیان و حقوق شهروندی است که این حقایق منتشر می‌شود ..
ناشناس۵۲۶۴۶۲۱۲:۳۵:۱۹ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مگه ندیدی کسی که به گرانی پراید به نائب رئیس مجلس اعتراض کرد چه طور تهدید شد؟
ناشناس۵۲۶۲۰۴۱۰:۴۹:۳۷ ۱۳۹۷/۶/۱۲
بی زحمت سونامی قیمت قبرستون نگه دارین حداقل رو زمین نمونیم
ناشناس۵۲۷۴۳۶۲۱:۱۴:۱۸ ۱۳۹۷/۶/۱۲
نقدینگی ایران به این دلیل یکباره جهش یافته که قبل انقلاب بدلیل بانکداری ربوی مردم بانکها را تحریم کرده بودند و ثانیا با اجرای طرح محرکه اقتصادی امریکا از سال 2008 تا کنون فقط نقدینگی امریکا 6 برابر شده چرا از خودتان حرف می بافید و امریکا را بزرگ می کنید لطفا منبع خبرتان را بنویسید نقدینگی امریکا فقط در 6 سال 6 برابر شده یاداور می شود هر اونس طلا در سال 1970 فقط 68 دلار بوده و اکنون 1300 دلار که بدلیل چاپ هزار برابری دلار بدون پشتوانه در این سالها بوده تنها امتیاز امریکا این است که دلار ان پول جهانی است و متاسفانه در طرح محرکه اقتصادی که در واقع چاپ پول بدون هیچ پشتوانه ای می باشد فدرال رزرو صدها میلیارد دلار چاپ نموده است.
ناشناس۵۲۶۰۶۶۰۹:۵۹:۲۴ ۱۳۹۷/۶/۱۲
این آقای مظاهری که شخص بسیار محترمی است. معلوم نیست کجا درس اقثصاد خوانده؟؟
ناشناس۵۲۶۱۱۲۱۰:۱۱:۳۳ ۱۳۹۷/۶/۱۲
تقصیر مردم است کارخانه ها را حراج کردندیک عده خاص خریدند و موجودی و زمین و تجهیزاتش را فروختند و حقوق کارگرش را ندادند ولی اخراجش کردند تولید خوابید. با تولید نداشته مردم اسکناس چاپ کردندو هر چی درامد ارزی بود دادند بچه هایشان خارج بروند خرج کنند. در نتیجه تولید و گردش مالی در کشور متوقف شد. البته مردم خوبی هستند و در مقابل استکبار مقاومت می کنند! ما یک اقلیت نود و هشت درصدی بد هستیم!
ناشناس۵۲۶۱۳۲۱۰:۲۲:۰۷ ۱۳۹۷/۶/۱۲
آخر نفهمیدیم مردم پولشان را در بانک بگذارند خوب هست و به نفع اقتصاد کشور هست یا بد هست و به ضرر اقتصاد کشور هست .خب اگر به ضرر هست چرا بانک تاسیس کرده اند و روز به روز شعبه هایشان اضافه می شود زودتر همه بانک ها را تعطیل و درش را پلمپ کنند. تا مردم هم بروند وخودشان با پولشان کار کنند در بخش تولید و...
ناشناس۵۲۶۲۰۰۱۰:۴۷:۰۲ ۱۳۹۷/۶/۱۲
منت می گذارید سر سپرده گذار که بانک سالی 15 درصد سود داده ارزش پول سپرده گذار در مدت چند ماه با گرانی دلار از 3700 به 11000 تومان به یک سوم کاهش یافته وضرر کرده،شما مثلا اقتصاد دان !؟وکارشناس پولی وبانکی !؟ هستید.
ناشناس۵۲۶۲۴۴۱۱:۰۴:۰۳ ۱۳۹۷/۶/۱۲
سیستم بانکی چندین برابر بودجه وپول نفت گردش پولی ایجاد میکند بنابراین لازم است دقیقا وثانیه ای تحت نظارت مداوم با حجم کمی وکیفی چندین برابر نظارت بودجه وبرنامه قرار گیرد وتیم اقتصادی دولت یکپارچه از سوی مجلس تایید گردد
ناشناس۵۲۶۳۳۸۱۱:۴۴:۰۱ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مابه صحبتهای مسئولین اقتصادی گوش کردیم پولمون روگذاشتیم بانک وبااین ابرتورم وارزش ریال بدبخت شدیم امایک عده همین پولهای ماروبعنوان وام وتسهیلات ازبانکها گرفتن ودربازارسکه وارزودیگرکالاهاسرمایه گزاری کردن حالامیلیاردهاتومان ثروت به جیب زدن گناه من بازنشسته که پاداشم روگذاشتم بانک چیه؟هرروزهم مسئولین بانکی میگن نقدینگی وسپرده های مردم بخداداریم سکته میکنیم بسه دیگه چقدراسترس دردافزایش نقدینگی درحقوق هاوطرحهای بی پشتوانه دولتی هست جلوی بریزبپاشهای دستگاههای دولتی گرفته بشه وسپرده های مردم دربانکها هم بطرف تولیدهدایت بشه نه درقالب وام بدیم به عده ای ازخدابیخبرکه بااین افزایش نرخ ارزمابدبخت بشیم واونهاامپراطوروبه ریش مابدبختهابخندن واقعامتاسفم
ناشناس۵۲۷۲۵۹۱۸:۴۱:۰۳ ۱۳۹۷/۶/۱۲
غصه نخور برادر . اون ها هم باید حساب پس بدن
ناشناس۵۲۶۳۵۹۱۱:۵۰:۱۵ ۱۳۹۷/۶/۱۲
همه عالمند در زمانی که در مصدر عمل نیستند
ناشناس۵۲۶۳۸۶۱۱:۵۸:۲۱ ۱۳۹۷/۶/۱۲
الیس الدین الالحیاء جناب مظاهری؛ پیش از تجزیه و تحلیل عملکرد دیگران، از نتایج فاجعه بار دوره یکساله ریاست خود بر بانک مرکزی سخن بگوئید. نابود شدن ششصد هزار شغل در سال 87 را به یاد دارید؟
بهزاد۵۲۶۴۷۶۱۲:۴۳:۲۵ ۱۳۹۷/۶/۱۲
بانکها با فریب و افزایش سود بانکی باعث رکود در عرصه تولید .تعطیلی کارخونها و افزایش رانت و ربا خواری در کشور شدند....واین موضوع تمامی نخواهد داشت مگر اینکه دولت فعلی ...در مقابل مردم زانو زده ...تمام اختلاسهای صورت گرفته را ب مردم بر گردانده ..عذر خواهی کرده و کنار برود و...
رضا۵۲۶۵۷۲۱۳:۲۳:۳۹ ۱۳۹۷/۶/۱۲
علت این که 74 درصد سپردهها دست 1 درصد است پرداخت سودهای بالای بانکی و افزایش نقدینگی در کنار فضای کسب و کار نامناسب سالهای گذشته کشور بوده است .اساس پوپولیسم چاپ پول و پخش ان بین مردم برای تظاهر به تلاش برای افزایش رفاه است که امری محال است و رفاه تنها از طریق پیشی گرفتن رشد اقتصادی بر تورم حاصل می شود که فرایندی طولانی مدت است و به درد کمپین های انتخاباتی نمی خورد.وقتی پول اضافه وارد اقتصاد می شود اقلیت کوچکی که عرضه کننده کالا و خدمات هستند با افزایش قیمت محصول یا خدمات خود این پول را از دست عامه مردم خارج می کنند و تبدیل به سپرده بانکی می کنند که این جمع همان 1 درصد هستند.چاره کار هم در یک کلام مسدود کردن 90 درصد سپرده های بزرگ برای 5 سال و کاهش ناگهانی سود بانکی به 2 درصد در یک طرف و متوقف کردن افزایش دستمزدها و حذف 80 درصد یارانه ها در طرف دیگر به منظور مهار رشد نقدینگی جدید است.اگر این کار شود نرخ دلار تا 3000 تومان کاهش خواهد یافت،تورم به 2 درصد می رسد ،رشد نقدینگی بواسطه عدم نیاز به چاپ پول مهار شده و نرخ سود و تسهیلات بانکی هم به کمتر از 5 درصد می رسد و در مجموع فضای اقتصاد مناسب توسعه مولد به جای دلالی می شود.اما سوال این است چه کسی اختیار چنین اصلاحاتی را که لازمه ان تغییر بنیادین بسیاری از قوانین اقتصادی پایه مثل قانون بانک داری،قانون کار،قانون تجارت و ...غیره بصورت همزمان و ضربتی است را دارد؟ قطعا این کار فقط در صلاحیت ارکان نظام است و بس که اختیاراتی مافوق قوا دارند .مطمئن باشید اگر این اصلاحات صورت نگیرد کل اقتصاد کشور با تداوم وضع موجود متلاشی خواهد شد.
ن۵۲۷۳۰۶۱۹:۲۴:۲۸ ۱۳۹۷/۶/۱۲
احسنت به این توضیح و تفسیرت مرحبا
ناشناس۵۲۶۵۷۷۱۳:۲۶:۳۷ ۱۳۹۷/۶/۱۲
اصلاح سیستم بانکی با شرایط فعلی امکان پذیر نیست . بدلیل اینکه برای اصلاح سیستم بانکداری یا افرادی را تعیین میکنند که هیچ از بانکداری سررشته نداشته و فقط مقداری دانش تئوری دارند و بواسطه اشنائی با افراد با نفوذ معرفی میشوند . یا از مدیران قبلی و دست اندرکاران قبلی دعوت میکنند تا طرح خود برای اصلاح را ارائه کنند . مدیران ودست اندرکارانی که خود بوجود اورنده وضعیت فعلی بانکداری هستند . لذا هرچه این دور باطل بیشتر بچرخد وضعیت بانکداری بدتر میشود . اگر عزم واقعی برای اصلاح سیستم بانکی وجود داشته باشد باید درلایه های میانی افراد مجرب و کارکشته و اشنا به بانک و ریزه کاریها و مشکلات بانکداری را دعوت کنند و با استفاده از تجربیات انها و بصورت کاملا علمی و بدون دخالت افراد بانفوذ طرحی اماده کرده و ابتدا بصورت ازمایشی اجرا و درصورت موفقیت فراگیر شود . کلیه عقود بانکی را بازنگری کرده وبجای اینکه اسم اسلامی گذاشته و یهودی وار سود بگیرند بگذارند بانک ها هراسمی روی عقودشان می گذارند سالم و منصف رفتار کنند . کلیه مدیران بی لیاقت فعلی که هیچکدام بواسطه تخصص و تجربه سرکارنیامده واکثرا از..........ی هستند را برکنار کرده و حتی درصورت لزوم مدیرانی از خارج از کشور بیاورند . (چیزی شبیه مربی خارجی فوتبال )تا بتوانند موفق شوند . بعنوان فردی که 30سال دربانک کارکرده ام یقین دارم که عزمی برای اصلاح نیست بلکه شعار میدهند تا رفع مسئولیت کنند . وگرنه میشود اصلاح کرد ................
ناشناس۵۲۶۹۱۹۱۵:۳۲:۰۵ ۱۳۹۷/۶/۱۲
بیخود مقاله .. ندین کاملا مشخصه که هیچ قصدی برای مهار و یا درست کردن اقتصاد ، فساد و... وجود نداره
ناشناس۵۲۷۰۸۵۱۷:۰۴:۳۵ ۱۳۹۷/۶/۱۲
اصلا آن 15 درصد سود بانک را نخواستم .من می خواهم بروم و پولم را از بانک در آورم و در خانه نگهداری کنم تا بانک نتواند با پول من ارز ،سکه،خانه ...بخرد تا به امید خدا این بانک ها ورشکست شوند.
احمد۵۲۷۲۹۸۱۹:۱۸:۲۳ ۱۳۹۷/۶/۱۲
سلام فعلا قبل از هر طرح دراز مدتی مردم می خواهند ارزش پولشان را حفظ کنند و حق هم دارند راه کار های بانک مرکزی هم بایستی در جهت اطمینان دادن به مردم در حفظ ارزش پولشان باشد نه اینکه در بازار ثانویه نصف شدن ارزش پول مردم را به رسمیت بشناسد از کجا معلوم پس فردا به کاهش بیشتر آن رضایت ندهد اما راهکار 1- دولت حساب های ارزی برای مردم ایجاد کند که دلار 4200 بخرند ولی این حساب ها مدت دار باشد و مقرر کند در سر رسید به قیمت روز دلار ریالی دلار ها را باز خرید می کند و البته هیچ دلاری به مردم نخواهد داد در کنار آن داشتن سقف خرید و نیز ایجاد یک بازار اینترنتی برای خرید و فروش اوراق مربوطه به این حساب ها ایجاد کند حداکثر زمان محاسبه عدد ریال باز پرداختی تا پایان عمر این دولت باشد و نرخ بازخرید به صورت ترکیبی از نرخ بازار ثانویه و بازار آزاد هر روز اعلام شود 2- دولت سکه با دلار 4200 برای تاریخ تسویه انتهای دولت پیش فروش کند با سقف مثلا 100 سکه برای هر نفر پس از پیش نویس بازار اینترنتی در دسترس برای خرید و فروش سکه های ثبت نامی تا تاریخ پرداخت سکه ها ایجاد کند تا تاریخ پرداخت سکه هاخرید و فروش اوراق سکه فرهنگ سازی خواهد شد همچنین فرصت جمع آوری نقدینگی و انجام اصلاحات در عین حال حفظ ارزش پول مردم پیش خواهد آمد
ناشناس۵۲۷۳۲۳۱۹:۳۵:۳۶ ۱۳۹۷/۶/۱۲
غول نقدینگی باید از طریق فریز سپرده های کلان صورت گیرد. و البته کاهش سریع سود بانکی و افزایش مالیات اقشار پردرآمد و بخصوص دلال هاست.
ناشناس۵۲۷۴۲۱۲۰:۵۹:۲۰ ۱۳۹۷/۶/۱۲
ملت میرند پول میزارند تو این بانک های ورشکسته اونها هم میرند دلالی زمین میکنند قیمت زمین میره بالا بعد همون مردم نمیتونند زمین بخرند وای.... این نظام بانکی فاسد
ناشناس۵۳۰۳۹۹۲۱:۲۲:۰۱ ۱۳۹۷/۶/۱۳
اگر ۸۳ درصد سپرده ها فریز شده پس سود انها را از کجا پرداخت میکنند . بعبارت دیگر از اندوخته ها سودها پرداخت میشود و یکزمان اندوخته ها تمام میشود و همه بانکها ورشکسته شده پول مردم به هوا میرود
ناشناس۵۳۲۷۲۴۱۷:۲۰:۲۳ ۱۳۹۷/۶/۱۴
احتمالا با این روند افزایش قیمتها سونامی به بهشت زهرا هم خواهد رسید.احتمالا بدلیل عدم تمکن مالی میت ها و صاحب مرده ها...
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین