دلیل تب و تاب ترامپ برای مذاکره با ایران

گروه جهان الف،   3970517250

مواضع اخیر ترامپ از تب و تاب وی برای نشستن بر سر میز مذاکره با جمهوری اسلامی ایران حکایت دارد و این تمایل شدید از دید تحلیلگران با برگزاری انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا ارتباط می یابد.

به گزارش ایرنا، حدود سه ماه تا انتخابات میان دوره ای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا باقی مانده و جمهوریخواهان در رقابت با دموکرات ها از شرایط مطلوبی برخوردار نیستند.

انتخابات میان دوره ای ایالات متحده بارها به نفع حزبی تمام شده که رئیس جمهوری آمریکا عضو آن نیست. این تجربه تاریخی در کنار محبوبیت ناکافی «دونالد ترامپ» به علت سیاست های متناقض و بحث برانگیز به ویژه در عرصه های بین المللی، وضعیت جمهوریخواهان را برای آنان نگران کننده ساخته است. توفیق دموکرات ها برای ضربه زدن به اکثریت رقیب در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا می تواند چالش های بسیار عمیقی را برای ترامپ و جمهوریخواهان طی دو سال باقی مانده از ریاست جمهوری کنونی ایجاد کند.

نظرسنجی ها نشان می دهند دموکرات ها در این انتخابات از برتری نسبی برخوردارند. دموکرات ها برای به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان به 20 کرسی بیشتر نیاز دارند. آن ها همچنین با کسب 2 کرسی بیشتر از تعداد کنونی می توانند اکثریت را در سنا هم کسب کنند. حتی «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین و «برنی سندرز» نامزد انتخابات اخیر ریاست جمهوری به شدت برای تقویت جایگاه دموکرات ها جهت کنترل بر کنگره آمریکا تلاش می کنند. سندرز اعتقاد دارد «پیروزی دموکرات ها در کنگره نه تنها برای ایالات متحده بلکه برای کل جهان تاثیرگذار خواهد بود.»

** انتظار ترامپ برای دستاوردی در سیاست خارجی
ترامپ و همراهانش می کوشند در حوزه سیاست خارجی اقدام خارق العاده ای را انجام دهند تا با مانور دادن روی آن افکار عمومی آمریکا را به سود خود مصادره کنند. از دید، «مکس بوت» کارشناس شورای روابط خارجی آمریکا، تا چندی قبل کاخ سفید گمان می کرد بتواند با استفاده از کارت بازی مذاکره و دیدار با رهبر کره شمالی وضعیت خود را در میان رای دهندگان آمریکایی بهبود ببخشد اما سیاست های پیونگ یانگ پس از دیدار رهبران دو کشور موجب دلسردی دولت آمریکا شده است.

به نظر می رسد کندی روند خلع سلاح موشکی و هسته ای کره شمالی در کنار برخی تحرکات اتمی پیونگ یانگ موجب شده که تاکنون تنها دستاورد ترامپ چند عکس یادگاری با «کیم جونگ اون» در سنگاپور باشد. از طرف دیگر، سیاست های واشنگتن در شبه جزیره کره تا به حال بیشتر به نفع چین و روسیه تمام شده است. تارنمای شبکه خبری «اسکای نیوز» در این باره می نویسد: منتقدان رئیس جمهوری، ترامپ را متهم می کنند موضع آمریکا را تضعیف می کند و فرصت هایی را برای استفاده رقبای ایالات متحده در مناطق مختلف جهان فراهم می آورد.

تحلیلگر این شبکه تصریح کرد: مردم آمریکا به ترامپ رای دادند تا شعاری را که در زمینه «نخست آمریکا» قول داده بود اجرایی کند. اکنون افکار عمومی ایالات متحده اکنون اقدام اخیر وی در مورد ایران را در واکنش به ناکامی ها در ارتباط با روسیه و گفت وگو با کیم جونگ اون در سنگاپور و با هدف تاثیرگذاری بر انتخابات میان دوره ای ارزیابی می کنند.

به اعتقاد طیفی از تحلیلگران، ترامپ طی 2 سال گذشته انواع انتقادها را از اوباما و دموکرات ها به علت ضعف در سیاست خارجی مخصوصا در مورد توافق هسته ای با ایران بیان کرده است. وی گمان می کند اگر بتواند مقام های ایرانی را پای میز مذاکره بکشاند، قادر خواهد بود خود را قهرمان عرصه سیاست خارجی نمایش دهد. ترامپ چنین می پندارد که اگر توافقی تازه را در زمینه فعالیت های هسته ای و موشکی با ایران به امضا برساند برگ برنده ای را رو کرده است و به طور قطع با جلب نظر افکارعمومی ایالات متحده، موجبات شکست دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای را فراهم می آورد.

البته این تحلیلی نیست که از ذهن مسوولان ایرانی دور مانده باشد. «حسن روحانی» رئیس جمهوری نیز در گفت وگوی تلویزیونی اخیر خود با مردم گفت: مخاطب آمریکایی ها از پیشنهاد مذاکره این است که در جنگ روانی، مردم ایران را دچار تردید و از آن برای انتخابات کنگره در ماه‌ های آینده استفاده کنند. بنابراین حرف‌ های ترامپ برای بهره ‌برداری داخلی در انتخابات کنگره یا جنگ روانی با مردم ایران است.

**مخاطرات رویکرد ترامپ
تارنمای شبکه «سی.ان.ان» در گزارشی به نقل از کارشناس خود آورده است که دولت ترامپ هیچ راهبرد منطقی و مشخصی را در زمینه برقراری دوباره تحریم ها علیه ایران ندارد. این تحلیل می گوید نتیجه انتخابات میان دوره ای برای ترامپ مهم است و از این رو در جهت دهی به خط مشی های وی اثرگذار است.

تارنمای روزنامه آمریکایی «رول کال» ( Roll Call ) در تحلیلی به قلم «والتر شاپیرو» آورد: دونالد ترامپ مجلس و سنای دموکرات پیشین را به خاطر همه سیاست هایش مورد سرزنش قرار می دهد. نکته آشکار در شرایط کنونی آن است که رئیس جمهوری تنها به دنبال فتح کنگره از سوی هم حزبی های خود است.

این روزنامه که در واشنگتن منتشر می شود افزود: تعطیلی دولت پیش از انتخابات از جمله اموری است که بر دیدگاه رای دهندگان نسبت به ترامپ اثرگذار است زیرا جمهوریخواهان همه اهرم های دولت را دراختیار دارند و مسئولیت با آن ها است.

این تحلیلگر با بیان اینکه دست زدن به جنگ تجاری در سالی که قرار است در آن انتخابات برگزار شود به ضرر مجری سیاست ها در کاخ سفید تمام می شود، یادآور شد: اکنون موقعیت حزب جمهوریخواه در کنگره در معرض خطر قرار گرفته است و اقدام بعدی ترامپ می تواند نگاه ها را تغییر دهد. هر توئیت ترامپ و هر سیاستی که در مورد کشورها از جمله ایران به کار می بندد می تواند بر جهت گیری رای دهندگان تاثیرگذار باشد.

برخی تحلیل ها از مخاطرات چنین خط مشی هایی برای جمهوریخواهان خبر می دهند. در صورتی که ایران در مقابل تهدیدات ترامپ انعطاف نشان ندهد ممکن است شرایط به ضرر رئیس جمهوری و هم حزبی های ترامپ تمام شود. شبکه تلویزیونی «سی.ان.بی.سی» در تبیین پیامدهای این سیاست آورد روش های ترامپ در تهدید ایران ممکن است پیش از انتخابات هزینه های سوخت رای دهندگان آمریکایی را افزایش دهد. به نوشته این رسانه، ممکن است سیاست های خصمانه ترامپ در برابر تهران موجب بالارفتن قیمت انرژی شود. از این رو افزایش قیمت بنزین در آمریکا هزینه خانوارهای آمریکایی را افزایش می دهد. اگر رانندگان آمریکایی مجبور شوند هزینه های بیشتری را برای پر کردن مخزن سوخت خودروهای خود بپردازند به نفع خود می دانند که کنترل مجلس را به دموکرات ها بسپارند.

ترامپ به پیامدهای تشکیل سنا و مجلسی که در آن حزب دموکرات اکثریت را دارد واقف است و به همین دلیل همه تلاش خود را به کار می بندد تا کار شگفت آور و ناشدنی را انجام دهد. به خیال ترامپ توافق هسته ای و موشکی جدید کاخ سفید با ایران می تواند نقش کاتالیزور (تسهیل کننده) را در پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای مجلس آمریکا ایفا کند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین