چرا دستفروشان کنار خیابان کارتخوان دارند اما پزشکان ندارند؟

گروه اجتماعی الف،   3970517242 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

مدتی‌ است ویزیت‌های گرانقیمت و نجومی برخی پزشکان برای مردم سوال شده چرا که بسیار متفاوت با نرخ اعلام شده از سوی دولت است. در این گزارش به ابهامات این موضوع می‌پردازیم.

 

این روزها مطب‌های خصوصی پزشکان و کلینیک‌های درمانی بیشتر از هر زمان دیگری مشتری دارند. پزشکانی که برای رونق مطب‌های خود دست به هر کاری می‌زنند؛ از تبلیغات در فضای مجازی و ورود به برنامه‌های تلویزیونی و خود را فوق‌تخصص و ماهر نشان دادن، گرفته تا ساخت کلیپ و تبلیغات در مجلات و بن‌های تخفیف در سایت‌های تخفیفی... اینها همه و همه نشان از رقابت سنگین میان پزشکان برای جلب مشتری دارند.

در این میان اما پزشکانی هم هستند که تعرفه‌های ویزیت و اقدامات درمانی آنها در مطب‌هاش شخصی‌شان از زمین تا آسمان با تعرفه‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تفاوت دارد.

کارتخوان نداریم؛ خودپرداز داریم!

منشی مطب می‌گوید: «۶۵ هزار تومان می‌شود. ولی متاسفانه کارتخوان نداریم لطفا تشریف ببرید از جلوی در از خودپرداز بگیرید.» این جملات و جمله‌های مشابه این را بارها و بارها در مطب‌ها شنیده‌ایم. این موضوع آنقدر رایج است که واکنش های زیادی را در فضای مجازی به دنبال داشته است.

مطب ها و کلینیک های زیادی را چه در شهر تهران و چه در شهرهای دیگر می بینیم که هزینه ویزیت آنها از ۶۰ هزار تومان شروع می‌شود و تا بیش از ۱۰۰ هزار تومان هم بالا می‌رود و متاسفانه مراجعه‌کنندگان نیز بدون هیچ‌گونه پرسشی این قیمت‌ها را قبول کرده و آن را حق مسلم پزشکان می‌دانند.

نکته عجیب‌تر اینکه طی ساهای اخیر در مطب پزشکان رایج شده برداشتن و یا قطع دستگاه کارتخوان است؛ در حالیکه در اکثر ساختمان‌های پزشکان، دستگاه‌های خودپرداز نصب شده است.

فرارهای مالیاتی عجیب و غریب

طبق آخرین مصوبه وزارت بهداشت و درمان سال ۹۷  هزینه ویزیت هر پزشک عمومی ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان، ویزیت متخصص ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان و ویزیت فوق تخصص ۴۷ هزار و ۹۰۰ تومان در بخش خصوصی است.

با این حال موارد بسیاری دیده شده که پزشکان به این تعرفه‌ها پایبند نیستند. با وجود دستگاه کارتخوان در مطب‌ها و بررسی گردش حساب آنها به راحتی می‌توان فهمید که یک پزشک چقدر هزینه ویزیت از بیمارانش دریافت می‌کند. البته دیده شده که در برخی از مطب‌های خصوصی نیز که به خیال خودشان زرنگی می‌کنند، ابتدا طبق تعرفه از بیمار با کارتخوان هزینه را دریافت کرده و مابقی هزینه را به صورت نقدی دریافت می‌کنند!

اما برخی دیگر از پزشکان به طور کلی دستگاه‌های کارتخوان را برداشته و یا قطع می‌کنند تا نه تنها از گردش حساب و تخلف در دریافت هزینه ویزیت فرار کنند بلکه بتوانند به راحتی از زیر پرداخت مالیات نیز در بروند. باتوجه به برآورد دو سال پیش سازمان امور مالیاتی که توسط رئیس آن اعلام شد،  مالیات پزشکان ۷۰۰ میلیارد تومان در سال است که تنها ۱۵۰ میلیارد تومان آن پرداخت می‌شود. این یعنی پزشکان سالانه چیزی در حدود ۵۵۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند. 

این میزان از فرار مالیاتی وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانیم به طور متوسط برای احداث هر تخت بیمارستانی چیزی در حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه لازم است. یعنی در صورت تحقق کامل مالیات پزشکان می‌توان از محل درآمدهای آن ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید به نظام سلامت کشور اضافه کرد.

چند تجربه آشنا

مدتی قبل به مطب یکی از پزشکان معروف تهران برای گرفتن وقت تماس گرفتم. هفته بعد وقتی از مطب برای هماهنگ کردن ساعت تماس گرفته شد و منشی این مطب خصوصی اعلام کرد: «فردا که تشریف آوردید ۷۰ هزار تومان پول نقد همراه‌تان باشد.» علاوه بر این، در این کلینیک پوست و مو، برای دریافت هر نوع خدمات اضافی نیز می‌بایست وجه را نقدا بپردازید. این مبلغ می‌تواند تا چندین میلیون تومان هم برای هر بیمار بالا برود!

این ترفند برای فرار از مالیات آن هم توسط افرادی که ادعای برقراری عدالت و اصلاح امور کشور را دارند واکنش‌های زیادی را در فضای مجازی به دنبال داشت. یکی از کاربران فضای مجازی در این رابطه نوشته است: «من دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی بودم و ایشون استادمون بود به مطب ایشون رفتم، در رابطه با نرخ لیزر از منشی سوال کردم، دوسال پیش بعنوان مثال برای لیزر نرخ ایشون ۱ میلیون و ۲۰۰ بود، دست ۸۰۰ و ... و تنها برای یک نوبت! منشی هم همیشه قبل روز قبل تماس میگیرن و تاکید میکنن که پول نقد همراه داشته باشید»

کاربر دیگری گفت: «سه سال پیش رفتم مطب این فرد. هرکس از اتاق بیرون می‌اومد، منشی می‌گفت بیا اینجا. آدرس یه داروخانه‌ای توی همون حوالی رو می‌داد و تاکید می‌کرد دارو رو از همون‌جا بگیرن. نه یکی دو نفرها!؟ همه. برای من یه پماد کورتون عادی تجویز کرده بود که همه‌جا گیر می‌اومد.»

کاربر دیگری هم در واکنش به این رفتارها می‌گوید که «موضوع فقط فرار مالیاتی نیست. موضوع چند برابر تعرفه پول گرفتن هست که نقد می گیرند تا نتونین ازشون شکایت کنید. دیده شده که اگر پول خرد نداشته باشی میگن برو از خودپرداز پول بگیر»

واکنش مجلس به نبود کارتخوان در مطب‌ها: گزارشی دریافت نکرده‌ایم

با وجود همه این تجربه‌ها، دکتر شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پی واکنش‌های اخیر کاربران مجازی اعلام کرده که تاکنون از سوی وزارت بهداشت یا دیگر سازمان‌های مربوطه گزارشی درخصوص خلأ قانونی در موضوع نبود کارتخوان در مطب‌های پزشکان به کمیسیون بهداشت مجلس ارسال نشده است تا این کمیسیون نسبت به تصویب قانون در این زمینه اقدام کند.

گفتنی است در صورت مشاهده تخلف قیمتی، در مطب‌ها، کلینیک‌ها بیمارستان‌ها و حتی داروخانه‌ها می‌توانید با شماره ۱۹۰ تماس بگیرید و شکایت خود را اعلام کنید.

منبع: مهر

دیدگاه کاربران

علیرضا۴۸۳۱۹۱۲۱:۳۶:۰۱ ۱۳۹۷/۵/۱۷
خوب این آقایون که خون مردم را هنگام بیماری می مکنند چرا فرار مالیاتی دارند؟ و چرا در کشور به این موضوع مهم رسیدگی نمی شود؟
ناشناس۴۸۳۷۹۳۰۹:۴۱:۲۴ ۱۳۹۷/۵/۱۸
جالبه که قشر زیادی از این پزشکان در فعالیت های دیگر هم مثل ساخت و ساز هستنند و قضیه وقتی جالب تر میشه که تعداد زیادی از انها درامدهای خود را به کشورهای دیگر منتقل میکنند و اصولا دوتابعیتی هستنند . یعنی تو ایران پول درمیارن ، مالیات نمیدن و اون پول رو هم از کشور خارج میکنن . خیانت از این بالاتر
ناشناس۴۸۳۱۹۸۲۱:۴۵:۴۳ ۱۳۹۷/۵/۱۷
اهواز همه اش اینطوره
مهرداد۴۸۳۲۵۳۲۲:۳۶:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۱۷
وزارت بهداشت مانع از افزایش پذیرش دانشجو برای رشته های پزشکی بوده است لذا باید ظرفیت پذیرش چندین برابر کنونی شود.
ناشناس۴۸۳۶۲۱۰۶:۲۳:۲۴ ۱۳۹۷/۵/۱۸
پزشكي كه مثل مهندسي با تخته و گچ سر و كار ندارد، تخت بيمارستاني و تجهيزات مي خواهد ظرفيت را كه كشكي افزايش نمي دهند تازه اين چه ربطي به كارت خوان دارد؟
دکتر۴۸۳۷۰۶۰۸:۱۴:۳۲ ۱۳۹۷/۵/۱۸
کیفیت آموزش مهم نیست؟فقط تعداد؟
ناشناس۴۸۳۲۹۳۲۳:۰۰:۲۶ ۱۳۹۷/۵/۱۷
دلیل فرارمالیاتی نابسامانی اداری واقتصادی است دولتی که توان کنترل ارزش پول رو نداره لیاقت دریافت مالیات نداره . دولتی که 10 نفر کارمندش به اندازه یک نفر در بخش خصوصی کارکرد نداره لیاقت گرفتن مالیات رو نداره زیرا عمده مالیات صرف دستمزد و هزینه های نهاد های ناکارامد میشه که مملکت رو به این وضع انداختن و نه ساخت تخت و بیمارستان
ناشناس۴۸۳۲۹۵۲۳:۰۱:۵۰ ۱۳۹۷/۵/۱۷
چون اون دستفروش قیمت واقعی جنسش رو میگره و اصولا مالیات هم نمیده ولی پزشک که با قیمت مفت دولتی باید هزینه کنه راحت تو دام مالیات چی های راحت طلب میفته مالیاتی هایی که اصولا کاری به دلال ها و ملاک ها و گردن کلفتای بازار ندارن از کنار دست فروش هم راحت رد میشن اما دکتر همه میخوان سر ازتنش جداکنن تا یک جوری عقده گشایی برای رسم روزگار و ... داشته باشن . راستی از مالیات گیری از برخی صاحب خانه های بی وجدان که درآمدشان رو حداقل ۵۰درصد زیاد کردن اون هم درآمد از کارگر و کارمندی که ۱۰ درصد هم تو این گرونی افزایش حقوق نداشته چه خبر . همه کلاهشون رو محکم محکم میچسبن وقتی دولت به جای دوا خود درده
علی۴۸۳۶۹۵۰۸:۱۰:۰۷ ۱۳۹۷/۵/۱۸
ای شیطون تو هم انگار دکتری ها که بهت برخورده.
ناشناس۴۸۳۳۴۴۲۳:۲۵:۵۹ ۱۳۹۷/۵/۱۷
دندانپزشکی را میشناسم که هزینه های چند میلیونی میگیره و منشی او روز قبل از ویزیت تلفنی تماس میگیره که فردا ساعت فلان حدود فلان مبلغ به صورت تراول همراهتان باشد. البته این دکتر دندانپزشک ترفند دیگری هم دارند. الان چند سالی است که مطب شان را عوض کرده اند و در یکی از طبقات منزلشان کار دندانپزشکی می کنند. یعنی مالیات = صفر. آقای وزیر بهداشت! نظارت شما کو؟
ناشناس۴۸۳۳۸۸۲۳:۴۹:۵۰ ۱۳۹۷/۵/۱۷
بیمارستان کارت خوان نداره!
ناشناس۴۸۳۵۸۲۰۴:۰۸:۰۴ ۱۳۹۷/۵/۱۸
چیزی که مثل روز روشنه ایا نمیشه به راحتی کنترل بشه کجای این مملکت قانونی وضع شده که مردم سود بردن
ناشناس۴۸۳۶۲۸۰۶:۳۵:۰۳ ۱۳۹۷/۵/۱۸
١.هيچ الزام قانوني براي كارت خوان وجود ندارد ٢.هيچ دستور قانوني هم وجود ندارد ٣.براي سنديت حرفتان بجاي بررسي ميداني صرفا مثال عيني آورده ايد كه لزوما مشت نمونه خروار نيست ضمنا مي تواند تراوش از مغز نگارنده باشد ٤.فروشنده كنار خيابان به اين دليل كارت خوان مي آورد كه ماشين عبوري پول نقد ندارد ٥. چند وقت پيش براي خريد يك عدد نيم سكه به طلا فروشي مراجعه نمودم، علاوه بر آنكه ٢٠٠ هزار تومان نسبت به نرخ روز گران تر فروخت مرا وادار كرد كه از عابر بانك آن طرف خيابان پرداخت كنم ٦. ويزيت دامپزشكي بجز واكسيناسيون ٤٥ هزار تومان است براي واكسينه كردن گربه ١٥٠ هزارتومان مي گيرند. اين درحالي است كه ويزيت يك پزشك عمومي بيست و چند تومان و متخصص حدود ٤٠ تومان است. ٧. چند وقت پيش براي سرويس ماشين تويوتاي خود به يكي از نمايندگي ها مراجعه كردم هزينه حدود ٢ ميليون شد كه فقط تعويض يك لنت آن كمي بيش از يك ميليون بود. كارت خوان هم خراب بود و وجه را كارت به كارت كردم. ٨. براي فرزندم به يك دونر گاردن مراجعه كردم و سفارش غذا دادم و نوشيدني (براي يك نفر) كه حدود ٥٠ تومان خريد شد. روي قبض نوشته بود مبلغ ... جهت ماليات بر ارزش افزوده (كه از جيب مردم پرداخت مي شد) حالا كلاه خود را قاضي كنيد. پرداختن به موضوعي كه موضوعيت قانوني ندارد اصولا هجمه تبليغاتي محسوب مي شود و با روح خبرنگاري در تضاد است.
ناشناس۴۸۳۶۹۴۰۸:۰۸:۴۹ ۱۳۹۷/۵/۱۸
تو این اوضاع اقتصادی برق منطقه ای استان فارس ۲۰۰۰ نیرو استخدام میکنه با کدوم بودجه و برای چه کاری چرا باید مالیات بدهند تا صرف اداراتی شود که هیچ کارایی ندارند
ناشناس۴۸۳۸۵۴۱۰:۲۶:۴۲ ۱۳۹۷/۵/۱۸
تعبیر آن مشخص است، دزدی اشکار از جیب ملت ....
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  19. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  20. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  21. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  22. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  23. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  24. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

  25. گزارش سازمان برنامه از کاهش تورم سالانه: وارد کانال ۳۰ درصد شدیم

آخرین عناوین