یک جمعیت‌شناس: شمارش معکوس سقوط «نرخ رشد جمعیت ایران» به زیر صفر آغاز شد

گروه اجتماعی الف،   3970513002 ۷۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

یک جمعیت شناس با بیان اینکه زودتر از آنچه که فکر می‌کردیم نرخ رشد جمعیتی در ایران صفر خواهد شد گفت: پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد این اتفاق حدود ۵ سال زودتر و درسال 1415 رخ خواهد داد اما سیاستگذاران هنوز تحولات نگران‌کننده جمعیتی را جدی نمی‌گیرند.

صالح قاسمی جمعیت‌شناس در گفت‌وگو با فارس، از آغاز سیر معنادار کاهش موالید در کشور خبر داد و گفت: آغاز این سیر کاهشی براساس تعداد تولدهای ثبت شده و مطالعات آینده‌پژوهی تخمین زده شده است. 

وی با بیان اینکه براساس این دو مبنا (تعداد تولدهای ثبت شده و مطالعات آینده پژوهی) جمعیت در سال‌های آتی سیر نزولی خواهد داشت، عنوان کرد: پیش‌بینی جمعیت شناسان این بود که سیر کاهش تولدها از سال 1396 آغاز شود اما آمارها نشان می‌دهد که این سیر کاهش دو سال زودتر یعنی از سال 1394 به بعد آغاز شده است. 

*شیب تند کاهش جمعیت در ایران آغاز شد

قاسمی با بیان اینکه در سال 1394، یک میلیون و پنجاه و هفت هزار و دویست و نوزده تولد ثبت شده است، اعلام کرد: این تعداد تولدها در سال 1395 به یک میلیون و 528 هزار و 53 تولد کاهش یافته و در سال 1396 میزان تولدها به یک میلیون و 478هزار و 908 نفر نزول کرده است. 

وی افزود: افزون بر اینکه سیر کاهشی تولدها زودتر از پیش‌بینی‌های ما در ایران آغاز شده، کاهش نرخ جمعیت را  با شیب‌ تندتری آغاز کرده‌ایم، یعنی سرعت کاهش تعداد تولدها فراتر از تصور ما است. 

این جمعیت‌شناس خاطرنشان کرد: بر اساس این الگوی جدید و بر مبنای آمار تولدهای ماه‌های نخستین سال 1397 این کاهش جمعیت همچنان ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه این نقطه آغاز نگرانی‌ها است، گفت: طی 6 سال گذشته بارها در رسانه‌ها از این نگرانی سخن گفته‌ام. 

قاسمی با تاکید بر اینکه اصلی‌ترین عامل کاهش تولدها، کاهش نرخ باروری (TFR) است، اظهار داشت: نرخ باروری به معنای تعداد فرزندانی است که هر زن در سن باروری می‌تواند به دنیا بیاورد و بر این اساس نرخ باروری در کشور ما از دهه 60 تا 90 (میانه سال‌های 1365-1395) متاسفانه دچار سقوط شده و از عدد 6.5 فرزند  به عدد 1.8 فرزند رسیده است. 

این جمعیت‌شناس با اشاره به اینکه سقوط جمعیت در ایران مورد توجه پژوهشگران بین‌المللی نیز قرار گرفته است، گفت: جامعه شناسان شاخصی مانند «مایکل کوک» و «نیکولاس ابراشتات» نسبت به این سطوح نرخ باروری اظهار تعجب و نگرانی کرده‌اند، به طوریکه «اوراشتات» این کاهش نرخ باروری را بی‌سابقه دانسته و «کوک» آینده تاریخی را برای جمعیت ایران متصور شده است. 

وی با بیان اینکه متولدین دهه 60 در حال خارج شدن از سنین باروری هستند،‌ ابراز داشت: هر چند دهه 60 نقطه عطف افزایش نرخ باروری در ایران بوده و متولدین این دهه در حال حاضر به سنین میانسالی نزدیک می‌شوند در حالی که این افراد یا ازدواج نکرده‌اند و یا در حال خارج شدن از دهه چهارم زندگی‌شان هستند؛ یعنی افرادی که در سنین باروری قرار گرفته‌اند تعدادشان کاهش یافته است. 

قاسمی ادامه داد: خروج متولدین دهه 60 از سنین باروری یکی از علت‌های کاهش تعداد تولدها در کشور است که البته سبک زندگی، مسائل اقتصادی و سیاست‌گذاری‌های غلط هم در کاهش تعداد تولدها تاثیرگذار بوده است. 

این جمعیت‌شناس درخصوص راهکارها و آلترناتیوهای موجود برای به تعادل رساندن جمعیت و ترغیب دهه شصتی‌ها به فرزندآوری نیز گفت: راهکارهای زیادی برای مدیریت تحولات جمعیتی در دنیا پیش‌بینی شده و امروز غرب بر روی نکات دقیقی در  تحولات جمعیتی فعالیت می‌کند. 

وی ادامه داد: ایجاد یک گرایش تخصصی در پزشکی برای «بارداری در سنین بالای 40 سال» از جمله این موارد است که به زنان این اطمینان را می‌دهد که در سنین بالای 40 سال بارداری ایمن داشته باشند، «فریز کردن جنین و تخمک» نیز از دیگر آلترناتیوهای موجود است که زنان را برای باروری در سنین بالاتر امیدوار می‌کند. 

*سیاستگذاران و تصمیم‌سازان تحولات نگران‌کننده جمعیتی را جدی نمی‌گیرند

قاسمی با تاکید بر اینکه این روش‌ها وقتی به‌کار می‌آید که دغدغه‌مندی در میان سیاستگذاران و تصمیم‌سازان هر کشور وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: متاسفانه و با عرض تعجب باید بگویم مسئولان کشور ما تحولات نگران کننده جمعیتی را جدی نمی‌گیرند آنها این موضوع را سیاسی می‌بینند در حالی که مساله جمعیت ملی و نگاه به آن باید علمی باشد. 

این جمعیت‌شناس با تاکید بر اینکه مسئولان و سیاست‌مداران باید همانند مقام معظم رهبری درباره کاهش جمعیت دغدغه‌مند شوند، ابراز داشت: پس از این مرحله کارشناسان در حوزه جمعیت باید به کار گرفته شوند و یک کار تخصصی جامع در این خصوص صورت گیرد، سپس راهکارهایی متناسب با وضعیت کشور که بخشی از آن مربوط به مشوق‌های پزشکی، فرهنگی و اصلاح سبک زندگی و حتی مشوق‌های اقتصادی است تعریف شود. 

وی ابراز داشت: زودتر از آنچه که فکر می‌کردیم نرخ رشد جمعیتی در ایران صفر خواهد شد. 

قاسمی با اشاره به اینکه سناریوی سازمان ملل درباره کاهش نرخ جمعیت در ایران جزء معدود سناریوهای منطبق بر پژوهش‌های داخلی است، گفت: براساس این سناریو نرخ رشد در سال 1420 یعنی حدود 22 سال آینده  به عدد صفر می‌رسید، اما پیش‌بینی‌های جدید با توجه به تحولات نرخ باروری نشان می‌دهد این اتفاق حدود ۵ سال زودتر و درسال 1415 رخ خواهد داد و پس از آن شاهد کاهش جمعیت خواهیم بود. 

*ایران در آینده با نرخ رشد منفی جمعیت روبرو است

این جمعیت‌شناس با تاکید بر اینکه تحولات جمعیتی با یک الگوی ساده پیش نمی‌رود و امکان تغییر نیز در آن وجود دارد اظهار داشت:اما ما در آینده با نرخ رشد منفی جمعیت روبرو هستیم و این مساله قطعی است. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا جمعیت کشور ما با صفر شدن نرخ رشد، بر پایه هشتاد میلیون نفر ثابت می‌ماند پاسخ داد: براساس الگو و پیش‌بینی‌های موجود متاسفانه این اتفاق نخواهد افتاد چرا که  نُرم جایگزینی/جانشینی جمیعتی ( میزانی از نرخ باروری لازم  طی چند دهه برای ثبات نرخ جمعیتی)،  در ایران 2.2 است اما نرخ باروری امروز ما 1.8 ثبت شده است، یعنی تا حدود 2 دهه آینده با شیب بسیار کمتری افزایش جمعیت خواهیم داشت و به عدد 90 میلیون نفر جمعیت خواهیم رسید. 

قاسمی ادامه داد: پس از رسیدن به جمعیت 90 میلیونی در ایران شاهد کاهش جمعیت خواهیم بود و دیگر هیچ ضمانتی وجود ندارد که جمعیت ایران روی عدد 80میلیون متوقف شده و سقوط نکند. 

این جمعیت‌شناس خاطرنشان کرد: بر این اساس کاهش جمعیت در ایران قطعا ادامه خواهد یافت.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۷۲۴۸۷۰۱:۳۴:۴۲ ۱۳۹۷/۵/۱۳
.... خبر ممکن همین کاهش رشد جمعیت است. این کشور توان نگهداری جمعیت بیش از 50 میلیون نفر را ندارد.
ناشناس۴۷۳۵۸۰۱۳:۳۳:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۱۳
میتونه 200 میلیون نفر با رفاه کامل نگه داره به شرط مدیریت درست
ناشناس۴۷۴۰۲۳۱۶:۰۳:۰۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
در دنیای امروز و فردا یک کامپیوتر و چند ربات می توانند کار چند صد نفر را انجام دهند. گذشت آن زمانی که برای انجام کارهای بزرگ به تعداد افراد زیاد نیاز بود. بنابر این هیچ ترسی نباید از کم شدن جمعیت ایران در آینده داشت. ضمن آن که منابع آب و غذا رو به کاهش است . دنیای فردا دنیای بهروری است و نه زور ورزی!
ناشناس۴۷۳۶۳۱۱۳:۵۱:۱۹ ۱۳۹۷/۵/۱۳
36 میلیون 50 میلیون هم زیاده
ناشناس۴۷۳۷۰۱۱۴:۱۲:۱۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
استاد ۵۲ میلیون چطور؟
ناشناس۴۷۳۷۵۴۱۴:۲۸:۳۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
تو همين جمعيتش نتوانستیم كاري كنیم اين از وضع مسكن اين از وضع اشتغال اين از گرانيها اين از طلاقها اين از اعتيادها اين از تعداد زندانيان اين از ميزان پرونده هاي قضايي در دادگاهها اين از افزايش جرايم و فسادهاي اخلاقي اين ازگرفتاريهاي ازدواج جوانان .. ادعا و شعار ......
جواد۴۷۳۸۲۱۱۴:۴۸:۴۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
مشکل وقتیه دهه شصتیا پیر شده و مصرف کننده می شوند و نیروی جوان تولید کننده هم نیست
دیوار۴۷۴۴۰۸۱۸:۳۷:۲۹ ۱۳۹۷/۵/۱۳
20 تا 25 میلیون کافیه
ناشناس۴۷۲۴۹۱۰۱:۳۵:۳۸ ۱۳۹۷/۵/۱۳
خیلی هم خوبه. در اداره همین 80 میلیون نفر هم وامانده ایم
ناشناس۴۷۲۶۱۴۰۷:۲۱:۳۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
با این وضعیت اقتصادی بچه بزرگ کردن خیلی سخته .......
ناشناس۴۷۲۶۶۷۰۷:۵۶:۴۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
اونهایی هم که اینجا بدنیا میان دلشون نمی خواد بمونن...
عدالت۴۷۲۶۷۱۰۷:۵۸:۵۴ ۱۳۹۷/۵/۱۳
ایران با این منابع وصنایع ورفاه ظرفیت چ....میلیون نفر را دارد!!!!!!!!!!
اکسیر۴۷۳۵۳۷۱۳:۰۹:۲۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
منابع ایران کم نیس و جمعیت زیادی رو میتونه ساپورت کنه بشرطیکه مدیریت درست باشه ن مث مدیریت ........... منابع رو اگه طمع صاحبان قدرت و نفوذ و اگه سوءمدیریت خرابشون نکنه میتونه زندگی خوبی رو حتی برا بیشتر از صدوپنجاه میلیون فراهم کنه.ولی با اوضاع کنونی این منابع برای .... ده میلیون نفر بیشتر جواب نمیده.
ناشناس۴۷۲۶۸۵۰۸:۱۴:۰۲ ۱۳۹۷/۵/۱۳
الان ما برای جمعیت حال حاضر آب خوردن به اندازه کافی نداریم بعد به فکر افزایش جمعیت هستیم!!
ناشناس۴۷۲۷۱۵۰۸:۳۵:۵۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
مردم نه کار دارند نه پول نه آینده کسی که در طول عمرش جز عذاب کشیدن و تحقیر شدن و به دنبال شغل و یک لقمه نان دویدن و حسرت خوردن به زندگی لوکس آقازاده ها و خودی ها چیزی ندیده هرگز اشتباه والدینش را تکرار نخواهد کرد و بچه دار نخواهد شد موضوع فقط اقتصادی نیست محدود بودن ... شادی و افسردگی جوانان هم هست
ناشناس۴۷۲۷۱۹۰۸:۳۹:۳۸ ۱۳۹۷/۵/۱۳
اون جمعيت شناس نمي بينه كه جمعيت يك كشور كه بيش ترش بيابوني و غير قابل سكونت هست چقدر زياد شده و عملا توان اداره اين جمعيت رو نداريم؟؟؟ آيا اون جمعيت شناس متوجه نيست كه حتي در كشور هاي پرآب الان با خشكسالي و گرمايش زياد و كم بود خجم رودخانه ها مواجه هستيم و اين ميزان افزايش جمعيت انسان به ضرر خودش و محيط زيست هست؟؟؟؟
امیرحسین۴۷۲۷۳۵۰۸:۴۹:۳۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
با این وضعیت اقتصادی، با این آینده‌ی مبهم، با این تعداد جوانان تحصیل کرده بیکار که مدام سن ازدواج‌شان بالاتر می‌رود...چه انتظاری‌ست که نرخ رشد جمعیت صفر نشود!!
ناشناس۴۷۲۷۶۵۰۸:۵۸:۲۶ ۱۳۹۷/۵/۱۳
.... حداقل در چند دهه آینده افراد محدود تری به جمعیت زیر خط فقر و بیکار و حاشیه نشین و ............ اضافه می شود و فرزندان کمتری پدران و مادران خود را بخاطر بدنیا آوردنشان سرزنش و ........ می کنند . .
ناشناس۴۷۳۴۴۵۱۲:۳۳:۱۸ ۱۳۹۷/۵/۱۳
زیاد خوشحال نباش یکی دو کشور همسایه آماده پر کردن جای خالی ایرانیها هستن
ناشناس۴۷۴۰۵۴۱۶:۱۳:۵۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
البته فعلا که خوشبختانه روند معکوس شده و افغانها هم در حال ترک ایران هستند
حسین۴۷۲۷۷۱۰۸:۵۹:۳۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
با این وضع آدم شکم خودش رو هم نمیتونه سیر کنه بره زن بگیره بچه دار هم بشه؟؟ :)))
ناشناس۴۷۲۷۷۵۰۹:۰۰:۵۹ ۱۳۹۷/۵/۱۳
با این وضعیت اقتصادی و اجتماعی و کم بود منابع بخصوص اب بچه دار شدن دیوانگی محص است و خیانت به خودتون و اون بچه .
ناشناس۴۷۲۷۷۸۰۹:۰۱:۱۶ ۱۳۹۷/۵/۱۳
جالبه که ایشون با این وضع مملکت توقع داره که مردم اینقدر شاد و امیدوار باشند که بچه بیاورند؟ شما در ایران زندگی می کنی؟!
ناشناس۴۷۲۸۱۳۰۹:۱۲:۲۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
نه آب داریم نه منابع آبی.. بچه بیاریم توی این ....???!!!!
ناشناس۴۷۲۸۱۹۰۹:۱۳:۵۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
...! از ما که گذشت، شاید برای نسلهای آینده کشوری کم جمعیت و آبی باقی بماند
ناشناس۴۷۲۸۳۶۰۹:۲۱:۰۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
نه که برای همین جمعیت اب و برق و شغل و مسکن ایجاد کردیم، نگران کم شدنش هم هستیم؟؟؟ حالا ...!!!!! بعد با دان مرغ و برنج و روعن وارداتی؟ پدر آمرزیده توی همین هم موندیم!!!
ناشناس۴۷۲۸۴۱۰۹:۲۲:۱۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
چه اشکالی دارد جمعیت کمتر باشد ما باجمعیت فعلی کمبود اب داریم مگر با حدود 40 میلیون نفر جنگ را اداره نکردیم .50 میلیون جمعیت برخوردار بهتر از 100 میلیون جمعیت گرسنه است.
ناشناس۴۷۲۸۴۳۰۹:۲۲:۵۹ ۱۳۹۷/۵/۱۳
برای همین جمعیت هم نه کار هست نه آب..
ناشناس۴۷۴۵۲۱۱۹:۴۲:۵۳ ۱۳۹۷/۵/۱۳
و نه هوا و غذا و مسکن و ...
ناشناس۴۷۲۸۷۳۰۹:۳۳:۱۶ ۱۳۹۷/۵/۱۳
ای کاش یکبار درست و حسابی امثال آقای قاسمی شرح میدادند که کاهش جمعیت چه مشکلی دارد ؟
جواد۴۷۲۸۸۷۰۹:۴۲:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۱۳
با این آینده مبهم و وضعیت دشوار کنونی خانواده‌ها کاملا حق دارند از فرزند‌آوری اجتناب کنند. بدبختی این نسل کم بود که بخواهیم آن را به دیگران هم انتقال دهیم؟
ناشناس۴۷۲۹۰۱۰۹:۴۸:۳۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
نه اگر وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور درست شود و روال سالها مهاجرت در کشور معکوس بشود ما حتی رشد مثبت خواهیم داشت.
ناشناس۴۷۲۹۱۰۰۹:۵۰:۰۶ ۱۳۹۷/۵/۱۳
آقای جامع شناس یه کم به اوضاع اقتصادی جامع نگاه کن . بچه میشه بزرگ کرد؟؟همه چیز حداقل 3 برابر شده .مایحتاج ضروری و غیر ضروری .چطور آخه میشه . من الان یه بچه دارم تو این اوضاع دیگه دارم کم می یارم.تازه تو چند ماه آینده وضعیت بدتر میشه که بهتر نمی شه . ما به این نتیجه رسیدیم مجرد بودیم بهتر بود. آون وقت تو انتظار دو بچه داری ؟؟
پارسا۴۷۳۷۷۶۱۴:۳۴:۰۳ ۱۳۹۷/۵/۱۳
من هم ارزو داشتم ده بچه داشته باشم ولی حالا دیگه بچه نمی خوام بخاطر این سوال
ناشناس۴۷۲۹۲۱۰۹:۵۳:۰۶ ۱۳۹۷/۵/۱۳
در جامعه ای نه امیدی به آینده هست و نه از دور چراغی روشن هست که ادم امیدوار بشود پس همان بهتر که نه ازدواج کنی که هم خودت و هم یکی را بدبخت کنی حالا چه برسد بچه دار شوی.
ناشناس۴۷۲۹۴۴۱۰:۰۱:۳۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
با این اوضاع اقتصادی اجتماعی کی جرات می کنه بچه بیاره.با چه امیدی؟
ناشناس۴۷۲۹۶۰۱۰:۰۹:۰۲ ۱۳۹۷/۵/۱۳
اين آقاي جمعيت شناس جوري صحبت كردن كه انگار ملت ايران در مدينه فاضله اي زندگي مي كنند كه تنها دقدقه اشان فقط نرخ رشد جمعيت است. برادر مشكل خشك سالي و كمبود آب مشكلات اجتماعي و اقتصادي، كار ، گراني ، ازدواج، نگراني از آينده و غيره غيره اجازه نمي دهد كه كسي به فكر رشد جمعيت باشد. شما اين مشكلات رو حل كن جمعت خود به خود رشد مثبت به خود مي گيرد
حسن بک۴۷۲۹۸۷۱۰:۲۱:۱۳ ۱۳۹۷/۵/۱۳
از قدیم گفته اند " آب و ابادانی" . چه معنی دارد کشوری که تنها برای تولید غذای 50 میلیون نفر آب دارد جمعیت اش همین جوری بالا برود . مگر شاخص علمی برای تناسب اب و اقلیم با جمعیت نداریم!!؟
ناشناس۴۷۳۰۳۶۱۰:۳۸:۵۶ ۱۳۹۷/۵/۱۳
با توجه به کمبود منابع آبی کشور، خبر خوبی است.
دهه شصتی۴۷۳۰۳۸۱۰:۳۹:۲۹ ۱۳۹۷/۵/۱۳
فعلا برای همین 80 میلیون نفر، کار و امکانات رفاهی و اجتماعی مطلوب نمیتونید ایجاد کنید، اونوقت نگران کاهش جمعیت هستید؟
مهران از برلين۴۷۳۰۴۱۱۰:۴۰:۵۸ ۱۳۹۷/۵/۱۳
يك خبر بسيار خوشحال كننده، فلات ايران از نظر زيست محيطي تواناي جمعيتي در حدود بيست تا بيست هفت مليون رو داره!!! بعد اون موقع مي تونه اين سرزمين نفسي راحتر بكشه
ناشناس۴۷۴۵۲۹۱۹:۴۷:۴۴ ۱۳۹۷/۵/۱۳
البته با مسئولان دانا
ناشناس۴۷۳۰۴۷۱۰:۴۱:۵۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
هزینه زایمان 5 میلیون تومان. هزینه پوشک و در صورت نیاز شیرخشک حداقل دو برابر شده(ظرف یک هفته) بعد فکر می کنید رشد جمعیت حاصل می شود همه جای دونیا دولت ها هزینه کودکان تا 12 سال را پرداخت می کنند تازه کلی وام و کمک هزینه میدهند
ناشناس۴۷۳۰۶۲۱۰:۴۷:۱۴ ۱۳۹۷/۵/۱۳
جمعیت می خواهیم چکار؟ همین جمعیت فعلی را برایشان کار ومسکن و ازدواج و رفاه نداریم .حالا چرا باید جمعیت زیاد بشه نمی دانم.
ناشناس۴۷۳۰۹۰۱۰:۵۶:۴۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
چرا باید یه موجود معصوم رو با خودخواهی خودمون به دنیا بیاریم و بدبختش کنیم؟ چی برای آینده فرزند من تضمین شده‌است که بچه دار شم؟ بیارم که مثل خودم تا گردن تو بدبختی باشه؟؟؟؟؟؟
ناشناس۴۷۳۶۸۳۱۴:۰۵:۲۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
1000000000 بار تایید!
ناشناس۴۷۳۱۰۶۱۱:۰۲:۰۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
با این زندگی که برای مردم درست کردیم می خواهیم رشد جمعیت هم داشته باشیم ؟!
ناشناس۴۷۳۱۲۹۱۱:۰۸:۰۳ ۱۳۹۷/۵/۱۳
ملتي كه فقط مصرف كننده است همان بهتر كه جمعيت اش كاهش يابد .
ناشناس۴۷۴۵۳۴۱۹:۵۰:۱۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
دقیقا ما به دنیا هیچی ارائه نمی کنیم از همه هم طلبکاریم
ناشناس۴۷۳۱۳۳۱۱:۰۹:۱۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
در حالی که بحران های اقتصادی و معیشتی و رفاهی و درمانی در کشور بیداد میکنه چرا باید مردم بچه دار بشن تا آدم های بی گناه دیگری رو به تعداد بدبخت ها اضافه کنن ؟ اگه وضع اقتصادی و اجتماعی و رفاهی مردم خوب باشه مردم احتیاج به توصیه هیچ کسی ندارن
ناشناس۴۷۳۱۵۷۱۱:۱۳:۵۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
خدا کند کاهش یابد تا بعضیها بتوانند راحت اختلاس کنند
ناشناس۴۷۳۱۷۸۱۱:۱۹:۰۶ ۱۳۹۷/۵/۱۳
... دنيا بيان كه چي بشه تو اين حجم از مشكلات و بدبختي و فقر و فساد و...!
ناشناس۴۷۳۴۲۲۱۲:۲۸:۳۰ ۱۳۹۷/۵/۱۳
برخلاف تصور نويسنده ايران ميان 179 كشور رتبه 77 رشد جمعيت را دارد. بنابراين ما جز كشورهايي هستيم كه توليد نيروي انساني مان زياد است. https://photius.com/rankings/2017/population/population_growth_rate_2017_0.html در ضمن كاهش جمعيت ايران خبر خوبي هست. با اين وضع منابع طبيعی ...
ناشناس۴۷۳۴۵۸۱۲:۳۷:۳۰ ۱۳۹۷/۵/۱۳
اصلا فرض کنیم نرخ باروری ما به نیجر که بیشترین آمار زاد و ولد دارد برسیم خوب بفیه کشورها هم همینطور چه اتفاقی می افتد؟؟ همین الان کشور و جهان با کمبود منابع و آلودگی عظیم روبروست اصلا بنظر من تاکید زیاد روی جمعیت یک جور ..
ناشناس۴۷۳۶۰۵۱۳:۴۲:۱۹ ۱۳۹۷/۵/۱۳
انكه دندان داد نان هم داد
ناشناس۴۷۴۰۶۶۱۶:۱۶:۲۹ ۱۳۹۷/۵/۱۳
ولی به کودکان گرسنه آفریقا و آمریکای جنوبی و جنوب آسیا که فعلا فقط دندون داده، از نون خبری نیست!
ناشناس۴۷۴۴۵۷۱۹:۱۳:۲۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
مشکل این است که علاه بر نان به اب،شغل،تحصیلات،مسکن و......هم احتیاج هست متاسفانه
J۴۷۳۶۶۲۱۳:۵۹:۴۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
فعلا باید بگیم چه بهتر !!
ناشناس۴۷۳۷۱۸۱۴:۱۷:۴۳ ۱۳۹۷/۵/۱۳
این نتیجه هوشمندی ملت هست وخودشون بادرک کمبودشرائط زندگی درآینده توازن جمعبت رابرقرار میکنن
ناامید۴۷۳۷۴۰۱۴:۲۳:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۱۳
کاش مسئولین واقعیت های موجود در جامعه ( بیکاری ، گرانی ، ناامیدی از آینده .....) را باور کنند و در این ذهنیت نباشند که همه ملت مانند آنان زندگی می کنند .
ناشناس۴۷۳۸۶۶۱۵:۰۵:۵۸ ۱۳۹۷/۵/۱۳
بیش از ۷۰ درصد ایران کویر هست و مشکل آب دارد. جمعیت زیاد تنها دردسر. کانادا با این که کشورها پهناوری هست ۳۰ میلیون جمعیت داره
ناشناس۴۷۴۰۴۶۱۶:۱۱:۲۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
ما که نسل سوخته سیاستهای جمعیتی غلط دهه ۶۰ هستیم دیگها اشتباه والدینمون رو تکرار نمیکنیم
انتقادی۴۷۴۱۹۲۱۷:۱۴:۱۲ ۱۳۹۷/۵/۱۳
تشویق فرزندآوری از طرف دولت ها برای بدست آوردن نیروی کار در آینده است
ناشناس۴۷۴۸۳۵۲۳:۰۷:۱۵ ۱۳۹۷/۵/۱۳
نیروی کار نه، نیروی ...
ناشناس۴۷۴۳۳۲۱۸:۱۱:۵۶ ۱۳۹۷/۵/۱۳
سن من به ۴۰ سالگی رسیده است و تا الان هنوز نتوانسته ام بک شغلی که تضمین داشته باشم یک حقوق حداقلی برای اواره زندگی داشته باشم حالا شما انتظار دارید من چطور زن بگیرم تا بماند بچه دار شدن با شما رانتی چیزی دارید یا ارث و میراثی دارید اگر نه اولش به من میان سال یاد بدید چطور خودم را زنده نگه دارم تا بماند ازدواج و فرزند
ناشناس۴۷۴۳۶۰۱۸:۲۲:۲۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
اين اقايون مديران کشور توان اداره يک مدرسه را هم ندارند
یکی از هشتاد میلیون۴۷۴۴۸۹۱۹:۳۰:۱۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
تنها خبر مثبت و خوشحال کننده ای که در ارتباط با وضع داخلی کشور در طی هفته های اخیر خواندم همین خبر بود، "کاهش نرخ رشد جمعیت" به امید روزی که جمعیت ایران به کمتر از پنجاه میلیون نفر برسه و راندمان و بهره دهی بالای نفوس و نیروی کار جای جمعیت زیاد رو بگیره
ناشناس۴۷۴۴۹۳۱۹:۳۲:۳۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
تنها خبر خوشحال كننده يك ماه گذشته بود، دهه شصتي ها مظلومترين و با هوشترين نسل ايران هستند.
ناشناس۴۷۴۶۰۶۲۰:۳۱:۳۰ ۱۳۹۷/۵/۱۳
خودم بدبختم. چرا یه بدبخت دیگه رو به دنیا اضافه کنم؟
ناشناس۴۷۴۷۸۱۲۲:۲۷:۴۴ ۱۳۹۷/۵/۱۳
خدمت همه نظر دهندگان محترم! به عنوان يك نفر كه آمار خوانده مي گويم. آمار زاد و ولد در بين مرفهين كمتر است! به زبان ساده اونايي كه ماشين ، خانه ، درامد بالا و ... دارند فرزندان كمتري دارند. تمام مشكل از وضع اقتصادي نيست.
ناشناس۴۷۴۸۰۸۲۲:۴۵:۴۹ ۱۳۹۷/۵/۱۳
کاهش جمعیت خانواده ها فقط بخاطر فقر نیست. بسیاری از پولدارها فرزندان کمی دارند و بالعکس بسیاری از فقرا فرزند بیشتر. کاهش جمعیت خانواده ها اگرچه به ظاهر ممکن است موجب رفاه نسبی شود ولی نتیجه آن افسردگی نسلهای آینده است. عمو و خاله و ... در حال انقراض هستند. اکثر میانسالها و افراد مسن خود در خانواده پرجمعیت بزرگ شده و اکنون لذت برادر و خواهر را می برند ولی نسلهای آینده را از این موهبت محروم می کنند...
ناشناس۴۷۴۹۲۶۰۰:۰۷:۴۵ ۱۳۹۷/۵/۱۴
موهبت؟!! ما این موهبت رو نخواستیم.
ناشناس۴۷۴۸۱۱۲۲:۴۸:۱۱ ۱۳۹۷/۵/۱۳
در قرآن آمده که "نحن نرزقهم و ایاکم..." یعنی ما روز شما و آنها را می دهیم بصورت جداگانه....فرزند بیشتر یعنی روزی بیشتر....مگر اینکه کسی تلاش نکند...هر کسی روزی خود را دارد امتحان کنید...
ناشناس۴۷۴۸۱۷۲۲:۵۴:۴۷ ۱۳۹۷/۵/۱۳
کاهش تعداد فرزندان خانواده ها در بسیاری از موارد ناشی از خودخواهی زن و مرد است...ناشی از مشکل اقتصادی نیست..خیلی از زن و مردها کار دارند و درآمد...ولی....چون تربیت فرزندان وقت و حوصله می خواهد و متاسفانه زن و مرد حاضر به پذیرش سختی نیستند...در سنین پیری اکثرا پشیمان می شوند که کاش فرزند بیشتری داشتند تا به آنها سر می زدند یا تکیه گاه آنها می شدند...
ناشناس۴۷۴۸۲۱۲۲:۵۶:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۱۳
همه ما در قبال آینده کشور مسئولیم...
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین