اعمال فشار «حلقه نیاوران» برای تصاحب پست های مدیریتی بانک مرکزی!

گروه اقتصادی الف،   3970509086 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

شنیده های خبرنگار تابناک حاکی از آن است که فشار حلقه نیاوران و کارتل رسانه ای آن جهت تصدی پست های مدیریتی و اعضاء هیات عامل بانک مرکزی در دوره جدید، قوت یافته است،در هفته های گذشته یکی از اعضاء موثر ایشان (ف-ن) از خارج کشور جهت رایزنی در این خصوص به ایران فراخوانده شد.

اعمال فشار «حلقه نیاوران» برای تصاحب پست های مدیریتی بانک مرکزی!

تابناک نوشت: تغییر و تحول در بانک مرکزی ایران،با آمدن عبدالناصر همتی،شتاب گرفته و به نظر می رسد که در روزهای آینده شاهد تغییرات وسیعی در این مهم ترین نهاد پولی کشور باشیم.

شنیده ها حاکی از آن است که فشار حلقه نیاوران و کارتل رسانه ای آن جهت تصدی پست های مدیریتی و اعضاء هیات عامل بانک مرکزی در دوره جدید، قوت یافته است، بطوریکه در هفته های گذشته یکی از اعضاء موثر ایشان (ف-ن) از خارج کشور جهت رایزنی در این خصوص به ایران فراخوانده شد، و جلسات متعددی در این خصوص ترتیب داد، تا شاید این فرد در جایگاه ریاست بانک مرکزی قرار گیرد، و حالا که افراد این جریان تصدی ریاست کل بانک مرکزی را از دست رفته می بیند درصدد مهره چینی در سمت های مدیریتی بانک مرکزی برآمده اند.

از جمله فشار ایشان جهت تثبیت عراقچی، در سمت معاون ارزی بانک مرکزی و تلاش در جهت تثبیت و افزایش نفوذ افراد وابسته به خود در پست های مدیریتی این معاونت است، که نگاهی گذرا به وضعیت ارزی در زمان تصدی عراقچی و انتصاب وی بدون هیچگونه سابقه بانکی همواره مورد نقد افکار عمومی و متخصصین بانکی بوده است و نسخه های تئوریک این حلقه و رسانه های وابسته به آن سرنوشت دلار 12000 تومانی را رقم زده است.

افراد حلقه نیاوران که در دوره تصدی ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی، از افراد تاثیرگذار حوزه تصمیم سازی اقتصادی و از مشاورین ریاست جمهوری بوده اند، همواره طرفدار آزاد سازی اقتصادی بوده و تاکید داشته اند که جهت توسعه کشور لاجرم باید بخشی از مردم (طبقات پائین درآمدی و اقشار ضعیف) در زیر چرخ های توسعه اقتصادی، له و لگدمال شوند و این یک واقعیت در فرآیند توسعه یافتگی است. ولیکن این افراد که همیشه در قامت تئوریستین های اقتصادی و آکادمیک ظاهر می شودند، هیچ گاه در صدد پاسخگویی به عملکرد خود طی دوره های قبل برنیامده اند!!! و مشخص نکرده اند که تا کی و کجا، مردم باید در زیرنتایج تصمیمات آنها لگدمال شوند و اکنون نیز با فشار بر ریاست جدید بانک مرکزی (دکتر همتی) درصدد مهره چینی و آرایش نیروهای وابسته به خود می باشند، و از جمله هدف ایشان حذف چهره های مستقل و دارای مقبولیت در بدنه بانک مرکزی است، بطوریکه تغییر معاونت و مدیران حوزه اقتصادی ، که در سالهای گذشته عملکرد مناسبی نسبت به سایر بخش های دیگر بانک مرکزی داشته اند، و استقلال خود را حفظ کرده اند، از برنامه های در دستور کار ایشان است.

اما از تغییرات قطعی بانک مرکزی، با توجه به تصویب قانون منع بکارگیری بازنشستگان، کنار رفتن مسگرها معاون اداری – مالی و نقره کار شیرازی معاون حقوقی و امور مجلس و سید محمود احمدی دبیر کل سابق می باشد که احمدی به فاصله سه روز قبل از تغییر رئیس بانک مرکزی بازنشته شده و از بانک مرکزی خداحافظی کرد ؛ و در حال حاضر سمت دبیر کل بانک مرکزی، بلا تصدی می باشد ؛ احمالا دکتر دیواندری که پیش از این از گزینه های ریاست بانک مرکزی بوده و عملکرد موفقی در طی یک دهه مدیریت بانک ملت داشته،این سمت را برعهده گیرد،چرا که عموما دبیر کل از بین مدیران با سابقه اجرایی در سیستم بانکی که آشنا به معضلات و چالش های بانکی کشور است،انتخاب شده وسکان دبیر کل را برعهده می گیرد، گزینه محتمل دیگر برای تصدی این پست دکتر شاهباز عضو هیات مدیره و معادن مالی بانک ملی است که علاوه بر سابقه بانکی ،سابقه مدیریت در بازار سرمایه و مدیر عاملی گروه بهمن را در کارنامه اش دارد .

در حوزه معاون نظارتی، شنیده ها حاکی از تغییر فرشاد حیدری است که اقدامات وی در زمینه ساماندهی تعاونی های اعتباری و موسسات غیر مجاز؛اگر چه ضروری ولی بسیار پر حاشیه بود. ظاهرا جایگزین وی، محمد فطانت رئیس سابق بورس اوراق بهادر می باشد . گویا این تغییر فعلاً بنا به دلیل شایعه دوتابعیتی بودن فطانت،به تعویق افتاده است. البته خبرهایی هم در مورد جایگزینی دکتر ارجمندنژاد،مدیر کل مقررات، قوانین بانکی و مبارزه با پولشوئی بانک مرکزی در این سمت وجود دارد.

در حوزه معاون فن آوری اطلاعات،در حال حاضر،ناصرحکیمی با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت!،مسئولیت حوزه IT و فن آوری اطلاعات را برعهده دارد! وی با تصمیمات خود در چند ماه کوتاه تصدی این مسئولیت،چالش های فراوانی برای بانک مرکزی از جمله:حذف خدماتussd و چالش با شرکت های فعال در این حوزه ،اختلافات با وزارت ارتباطات و فناوری و چالش با اپراتورهای مخابراتی (همراه اول و ایرانسل) و حمایت از شرکت های خاص در حوزه پرداخت های مالی و انحصار در حوزه خدمات پرداخت های الکترونیک (PSP) را رقم زده است، نیز از تغییرات مصون نخواهد ماند و احتمالاً این معاونت همچون سابق در یکی از معاونت ها ادغام یا در زیرمجموعه حوزه قائم مقام یا دبیر کل بانک مرکزی قرار گیرد.

همچنین گفته می شود نظر رئیس کل جدید بانک مرکزی، حاکی از ابقاء دکتر کمیجانی در سمت قائم مقام بانک مرکزی است وی از اقتصادانان به نام حوزه پولی و استاد تمام دانشگاه تهران و فارغ التحصیل رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه WISCONSIN آمریکا است.

همچنین علیرغم فشار حلقه نیاوران ابقاء دکتر قربانی -فارغ التحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه ESSEX انگلستان-در سمت معاون اقتصادی بانک مرکزی قطعی شده است؛ لازم به ذکر است که وی نیز از جمله کاندیداهای ریاست کل بانک مرکزی در دوره جدید بود.

علاوه بر موارد مذکور،یعقوبی معاون بین الملل بانک مرکزی نیز که از مدیران با سابقه بخش ارزی بوده و مدارج ترقی خود را از کارشناس تا معاون در حوزه ارزی و امور بین الملل سپری کرده؛از گزینه های اصلی معاونت ارزی بوده که با توجه به اعلام بازنشستگی پیش از موعد وی،در صورت عدم دریافت اجازه خاص یا تفسیر قانونی، احتمالا در سمت مشاور ریاست کل ایفای نقش خواهد نمود؛از دیگر گزینه های معاونت ارزی،پناهی عضو هیات مدیره و معاون بین الملل و ارزی بانک ملی می باشد.

شنیده های دیگر حاکی از آن است که دکتر شاهباز عضو هیات مدیره بانک ملی و ذاکری،که هردو سابقه همکاری با همتی در زمان تصدی مدیر عاملی بانک ملی را دارا بوده و عملکرد موفقی در کارنامه خود دارند،در سمت معاون اداری- مالی بانک مرکزی و مشاور رییس کل قرار خواهند گرفت،از نکات قابل تحسین در این دوره،دستور قطع همکاری مشاوران رییس کل سابق که بالغ بر ده نفر بوده از سوی رییس کل جدید بانک مرکزی است که از جمله این مشاوران می توان به آقایان کاظمی دینان، بدری،عزیزی و ندیمی بوشهری و ... اشاره نمود.

آنچه که مشخص است،این است که ریاست جدید بانک مرکزی بعنوان محور نظام مالی کشور در این برهه خطیر، تمامی مساعی خود را به بازگشت آرامش و ثبات و ارتقای نظام پولی کشور معطوف دارد، و تسلیم فشارهای مافیای قدرت و حلقه های موصوف که کارکرد خود را طی سالیان گذشته نشان داده اند، نشده واز به دام افتادن در منافع جناحی و گروهی اعم از کارتل های رسانه ایی و جریانات فکری معلوم و الحال، و رانت جویان اقتصادی پرهیز نماید و با تغییرات هوشمندانه و تثبیت و حمایت از مدیران لایق بتواند ثبات اقتصادی را فارغ از فشارهای سیاسی به مجموعه نظام بانکی بازگرداند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۶۳۵۳۵۱۰:۵۵:۳۶ ۱۳۹۷/۵/۹
حلقه نیاوران و کارتل رسانه ای آن ها واقعا نه تنها خنده آور که جای تاسف دارد تبدیل به فرهنگ ایرانی شده اگر با عقیده ای مخالفی بجای طرح اختلاف نظزی شخص مقابل را مورد مورد حمله قرار بده . حلقه نیاورانی وجود ندارد بلکه گروهی از مدیران اقتصادی هستند که نظام اقتصاد بازار را پذیرفته و برای برون رفت از معضلات فعلی را درپیش گرفتن مسیر اقتصاد بازار میدانند . نه حلقه ای در کار است نه اتحاد پشت پرده تفکری است غالب در جهان امروز که مبتنی بر تجربیات موفق است در کنارمان ترکیه را داریم آنطرف تر مالزی .
ناشناس۴۶۳۵۷۰۱۱:۰۵:۱۷ ۱۳۹۷/۵/۹
این دولتی که همه فشارش می دهند و دو صرافی توی دهنش می زنند چکاره است؟!
ناشناس۴۶۳۶۳۳۱۱:۲۳:۵۱ ۱۳۹۷/۵/۹
"نیلی" ! و ما ادراک ما النیلی؟
ناشناس۴۶۳۶۶۰۱۱:۲۷:۱۵ ۱۳۹۷/۵/۹
تغییرات بنیادین در تمام سطوح ارشد مدیریتی بانک مرکزی ضروری است اما به شرط شایسته سالاری.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین