صنعت دارو در اغما؛ وزارت بهداشت به‌دنبال پالایشگاه‌ نفت

گروه اجتماعی الف،   3970508023 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

در حالی که صنعت دارو در حالت اغما به سر می‌برد و نظام سلامت از کمبود بودجه در حال ورشکستگی است، وزارت بهداشت همچنان در یک حوزه غیر تخصصی و غیر مرتبط به عنوان بزرگترین سهام‌دار پالایشگاه اصفهان در حال فعالیت اقتصادی است.

صنعت دارو در اغما؛ وزارت بهداشت به‌دنبال پالایشگاه‌ نفت

فارس نوشت: چند وقتی است که موضوع پالایشگاه داری وزارت بهداشت به تیتر نخست رسانه‌‌ها تبدیل شده است؛ وزارت بهداشت سالهاست که 15 درصد از سهام پالایشگاه نفت اصفهان که برابر با 3 میلیارد سهم است که در حدود بیش از 1300 میلیارد تومان ارزش ریالی دارد را برای پرداخت مطالبات کارکنان و کسری بودجه از دولت دریافت کرده است اما تا به امروز حتی یک سهم از آن فروخته نشده و حتی معلوم نیست سود حاصل از پالایشگاه داری وزارت بهداشت کجا هزینه شده است.

برای صیانت از بیت‌المال سهام را نفروختیم!

دو سال قبل پس از آنکه قید محرمانه از پرونده سهام 1300 میلیاردی وزارت بهداشت در پالایشگاه اصفهان برداشته شد، این وزارت خانه مجبور به پاسخگویی و واکنش شد، واکنشی که بیشتر در آن فرافکنی شد و با گذشت 2 سال از صدور آن هیچ تغییری در وضعیت سهام ایجاد نشده و همچنان این وزارت خانه بزرگترین سهام‌دار این پالایشگاه است.

سال 95 مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند: «نظر به عدم امکان انتقال سهام یاد شده به وزارت بهداشت و درمان به عنوان یک دستگاه اجرائی دولتی با توجه به امکانی که در مصوبه شماره 57896 /ت 162هر مورخ 87.4.18 هیئت وزیران فراهم می شود  با درخواست وزیر محترم وقت بهداشت و درمان شرکت تعاونی مسکن وزارت بهداشت جهت کارگزاری و انجام امور مرتبط با واگذاری سهام به سازمان خصوصی سازی معرفی و قرارداد فروش منعقد می گردد.

به دلیل افت شدید قیمت سهام و عدم وجود متقاضی خرید سهام به صورتی که منافع وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه های علوم پزشکی تضمین گردد (وجود خریدار به صورت 20% نقد و اقساط پنج ساله با حدود نصف قیمت اسمی اولیه ) مسئولین وقت وزارت بهداشت و درمان تصمیم به عدم فروش و حفظ سهام با انجام بازار گردانی می گیرند تا بتوانند از منافع وزارت بهداشت و دولت صیانت نمایند.»

این صحبت‌ها در حالی است که در سال 95 و در زمان صدور این جوابیه از سوی وزارت بهداشت ارزش این سهام 1000 میلیارد تومان بوده است، در حالی که امروز با رشد قیمت‌ها، ارزش این سهام 30 درصد افزایش داشته و طبق تابلو بورس در حال حاضر این رقم به بیش از 1300 میلیارد تومان رسیده است! 

سازمان بازرسی روند واگذاری غیرقانونی را متوقف کند

نایب رییس نخست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد نسبت به واگذاری سهام پالایشگاه اصفهان به وزارت بهداشت از طریق سهام عدالت، این اقدام را غیرقانونی دانست و با تاکید بر این‌که مخالفت سازمان بازرسی می‌تواند منجر به توقف روند واگذاری شود، گفت که به‌دلیل پیچیدگی و تعدد مشکلات در کشور، نمی‌توان آینده را پیش‌بینی کرد.

هدایت‌الله خادمی نایب رییس نخست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به موضوع واگذاری سهام پالایشگاه اصفهان به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: معتقدم این شیوه و نحوه واگذاری پالایشگاه اصفهان به وزارت بهداشت درست و اصولی نبوده است. چرا که اگر به‌دنبال واگذاری سهام شرکت‌های دولتی هستیم، باید این سهام به بخش خصوصی واقعی که دارای شفافیت مالی است، واگذار شود.

چرا وزارت بهداشت برای کمک به حوزه دارو، سهام را نمی‌فروشد؟

ماه‌هاست که شخص وزیر بهداشت از کمبود منابع مالی در نظام سلامت گله می‌کند، صنعت دارو و تجهیزات هم بنا به اظهار کارشناسان وضعیت خوبی ندارد و فعالان این حوزه با کمبود نقدینگی مواجه هستند؛ از طرفی پرداخت دستمزد‌های پزشکان هم ماه‌هاست به تاخیر افتاده است. 

در این وضعیت چرا وزارت بهداشت همچنان راضی نمی‌شود این سهام را فروخته و کمکی به وضعیت بحرانی نظام سلامت کشور باشد؟

لزوم ورود مجلس و دستگاه‌های نظارتی به پرونده پالایشگاه‌داری وزارت بهداشت

چند سال از موضوع سهام‌داری پر حاشیه وزارت بهداشت در حوزه نفت و پتروشیمی می‌گذرد، اما دستگاه‌های نظارتی و مجلس هنوز در این خصوص پاسخ جدی برای افکار عمومی نداشته‌اند.

نحوه نگهداری و هزینه کرد سود این سهام برای مردم و افکار عمومی جای سوال دارد، سوالی که هیچ مسئولی با سند و مدرک در باره آن توضیح نداده است، دستگا‌ه‌های نظارتی هم واکنش درخوری نداشته‌اند.

حال این سوال باقی است که وزارت بهداشت اگر قصد صیانت از سرمایه‌های این وزارت خانه را داشته ،چرا همچنان با افزایش قیمت اقدام به فروش این سهام نمی‌کند؟

اصلا وزارت بهداشت اجازه سهام‌داری در حوزه پتروشیمی و نفت را دارد و این کار یک امر تخصصی محسوب نمی‌شود؟!

این سهام در شرکت آوای پردیس سلامت نگهداری می‌شود، اگر این شرکت هیچ مصوبه مجلسی ندارد پس یک شرکت خصوصی به حساب می‌آید، چطور یک شرکت خصوصی می‌تواند دارنده 1300 میلیارد تومان سرمایه عمومی مردم باشد؟ آیا این کار باعث ایجاد زمینه فساد نمی‌شود؟ سازمان های نظارتی چگونه بر عملکرد شرکت خصوصی نظارت می‌کنند و با چه توجیهی اجازه ورود یک شرکت خصوصی به مسائل کلان عمومی را داده‌اند؟ و چرا در این‌باره مجلس و سازمان بازرسی اظهار نظر مشخصی نمی‌کنند؟

و سوال آخر اینکه دو سال قبل پرونده‌ای برای این موضوع در دادگاه کارکنان دولت تشکیل شد. اما هیچ وقت نتیجه‌ای از وضعیت رسیدگی به این پرونده در اختیار رسانه‌ها و افکار عمومی قرار داده نشد.

همانطور که مقام معظم رهبری بارها در ماه‌های اخیر بر لزوم شفافیت تاکید داشته‌اند، مردم و افکار عمومی هم از قوه قضاییه و دستگاه‌های نظارتی و همچنین مجلس شورای اسلامی، درخواست دارند تا اقدامی عملی در در اجرایی شدن این فرمایش رهبری صورت پذیرد. دانستن حق مردم است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۶۰۴۵۷۰۷:۲۳:۰۹ ۱۳۹۷/۵/۸
پزشکان کم خورده اند الان می خواهید سهام پالایشگاه را هم بفروشید و جیب پزشکان را پر کنید. این وسط فقط دست کارمندان غیر درمانی وزارت بهداشت خالی است. نه معلم هستند نه پرستار که صدایشان در بیاید. کارمندانی هستند که نه اتحادیه دارند نه مجمع نه تشکل و نه هیچ چیز دیگری. ارزش حقوق شان در عرض 2 ماه به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده و صدایشان به گوش کسی نمی رسد.
ناشناس۴۶۰۴۵۹۰۷:۲۶:۲۳ ۱۳۹۷/۵/۸
این هم یک حقه دیگه برای بازی با افکار عمومی و موج بازی سیاسی در اوضاع نابسامان کشور می باشد!
ناشناس۴۶۰۵۷۱۰۹:۰۱:۱۲ ۱۳۹۷/۵/۸
هرگروهی هر روز یه چیزی میگه و مردم رو نگران تر میکنن. یه روز تلگرام، یه روز اختلاس، یه روز حجاب، یه روز حصر، یه روز فساد، یه روز برجام، یه روز دلار، یه روز سکه .. جالبه که مثل بازی قمار شده و هر گروهی کارت برنده رو میکنه غافل از این که بازنده اصلی مردم بیچاره‌ای هستن که گرفتار این آقایان به اصطلاح مسئول شده‌اند.
ناشناس۴۶۰۵۳۴۰۸:۴۰:۲۴ ۱۳۹۷/۵/۸
کاش به موضوع اختلاسهای مالی صندوق دانشجویی وزارت بهداشت هم توجه بشه. وزیر از مجلس برای برخورد با متخلفان فرصت خواسته ولی هنوز اقدامی نشده.
ناشناس۴۶۰۷۴۱۰۹:۵۹:۴۵ ۱۳۹۷/۵/۸
کاش کسی توضیح بده که 2 درصد از حقوق کارمندان که از فروردین 96 دارد کسر میشود کجا هزینه میشود. به چه دلیل کسر شده؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

    25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    آخرین عناوین