رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: تصمیم دولت در تعیین نرخ ارز ‌اشتباه فاحش اقتصادی بود‌/۱۵ هزار میلیارد تومان به نظام بانکی ‌ضربه وارد شد

گروه اقتصادی الف،   3970428109 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یک تصمیم خطا ۱۵ هزار میلیارد تومان به نظام بانکی کشور ضربه زد گفت: صمیم دولت در تعیین نرخ ارز یک تصمیم اشتباه فاحش اقتصادی بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: تصمیم دولت در تعیین نرخ ارز ‌اشتباه فاحش اقتصادی بود‌/۱۵ هزار میلیارد تومان به نظام بانکی ‌ضربه وارد شد

به گزارش تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی امروز صبح در نشست تخصصی قرارگاه شهید احمدی‌روشن بسیج دانشجویی استان کرمان با موضوع مالیات بر سرمایه با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور محصول چند عامل است اظهار داشت: عامل اول آن ساختار اقتصادی کشور است که باید اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه سهم نفت در بودجه عمومی کشور باعث شده دشمن بر کشور فشار بیاورد، افزود: کشور ما نفت‌خیز است و قبل از انقلاب موضوع مالیات جایی در بودجه نداشت اما با تحریم‌های که علیه کشور ما اعمال شد که بعضا تحریم‌های فلج‌کننده نیز نام گرفت دولت مجبور شد سهم نفت در بودجه عمومی کشور را کاهش بدهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عامل بعدی ساختار اقتصادی، سهم دولت در اداره دولت است افزود: در هیچ جای دنیا دولت‌ها مستقیم وارد نمی‌شوند و اداره امور اقتصادی توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما اجرای اصل 44 ظاهری انجام شد اما واقعیت چیز دیگری است بیان کرد: به عنوان مثال شرکت ملی مس سال 85 در دستور کار واگذاری قرار گرفت و حدود 60 درصد این شرکت واگذار شد.

پورابراهیمی با بیان اینکه امروز شرایط این شرکت به‌گونه‌ای شده که 40 درصد دست سهام عدالت است و اصلا مشخص نیست سهام عدالت توسط چه کسانی اداره می‌شود و پاسخگو هم نیستند، افزود: 15 درصد در اختیار صندوق بازنشستگی مس است که رئیس آن را مدیرعامل مس تعیین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه حدود 5 درصد سهام خرد دست مردم است و اداره شرکت مس به مراتب بدتر از گذشته شده است بیان کرد: حداقل قبلا وزیر پاسخگو بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز وزیر رفاه متولی اقتصاد ایران است گفت: چند روز پیش وزیر نفت اعلام کرد که تنها وزیری که پتروشیمی و پالایشگاه ندارد من هستم.

دولت فرانسه باید پاسخگو باشد

وی با اشاره به اینکه سوءتدبیر و عدم مدیریت اقتصادی از دیگر مشکلات ساختار اقتصادی کشور است افزود: در زمان جنگ فرمانده خودساخته بود و در این زمینه مهارت کامل داشت امروز هم فرمانده اقتصادی نیز باید تخصص لازم را داشته باشد و اگر اینگونه نباشد می‌شود تصمیم دولت در تغییرات ارزی که برای کشور به‌شدت مشکل‌آفرین شده است.

پورابراهیمی با بیان اینکه دشمن اتاق جنگ اقتصادی تشکیل داده و قصد براندازی نظام اسلامی را دارد و رسما منافقان را در فرانسه جمع کردند و برای براندازی نظام برنامه‌ریزی می‌کنند افزود: در صحن علنی مجلس گفتم سفیر فرانسه باید از کشور اخراج شود و دولت فرانسه پاسخگو باشد.

کسی که دو واحد اقتصادی خوانده باشد چنین تصمیم اقتصادی نمی‌گرفت

وی با اشاره به اینکه امروز اگر کسی دو واحد اقتصادی خوانده باشد این تصمیم ارزی را نمی‌گیرد تصریح کرد: تصمیم دولت در تعیین نرخ ارز یک تصمیم اشتباه فاحش اقتصادی بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز وضعیت نظام بانکی ما یک عامل اصلی التهابات در کشور شده است و هنوز تحریم‌ها شروع نشده که مشکلات را به تحریم‌ها ربط می‌دهند گفت: باید بانک‌هایی که داشتیم سر و سامان می‌دادیم و تاکید رهبری نیز ساماندهی بانک‌ها بود.

وی با اشاره به اینکه با یک تصمیم خطا 15 هزار میلیارد تومان به نظام بانکی کشور ضربه زد افزود: در تغییر نرخ ارز نیز به دولت گفتیم که باید برای بازار ثانویه نرخ ارز جداگانه تعیین کرد که قبول نمی‌کرد.

افزایش 30 درصدی واردات

پورابراهیمی با بیان اینکه این تصمیم در حوزه ارزی باعث شد که تقاضای واردات نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش پیدا کند گفت: رهبری تاکید بر طراحی ریشه‌ای و تهیه نقشه راه برای رفع مشکلات اقتصادی دارند نه اینکه دولت مقطعی کارهایی را انجام بدهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا در دنیا قلدری می‌کند و ادبیات بسیار سخیفی دارد و تمام تلاش خود را برای نابودی نظام اسلامی به کار بسته است بیان کرد: در جریان تحریم‌های اخیر بیش از 350 نفر به استخدام در آورده که شرکت‌های ما را رصد کنند تا جلوی مبادلات اقتصادی ما در دنیا را بگیرند.

وی افزود: ما نیز دستمان خالی نیست و نگران تحریم‌های خارجی نیستیم و با هر نقشه‌ای که دشمن طراحی کند ما قابلیت خنثی کردن آن را داریم اما نگران تصمیمات اقتصادی داخلی کشور هستیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۴۰۷۸۷۱۲:۳۶:۰۳ ۱۳۹۷/۴/۲۸
خوب شما در مجلس هستيد و اقتصاددانى دلار قيمت اش چند است ايا ميتوانى قيمت معين كنى دولت اشتباه كرد قبول دارم نظرت ميخوام بدانم
ناشناس۴۴۱۵۲۴۲۳:۴۶:۱۰ ۱۳۹۷/۴/۲۸
شاید دوباره باید ......رو بازسازی کنیم وقتی برخی ....بی عرضه هستند باید انقلابی ها دست به کار شوند و مفسدین را آنطوری که قرآن و اهل بیت گفته اند به مجازات برسانند
ناشناس۴۴۱۶۰۸۰۱:۱۳:۰۸ ۱۳۹۷/۴/۲۹
قیمت واقعی دلار که زیر 2000 تومان هست موضوع این هست که مقامات ارز کشور را برای خودشان و دوستانشان در کشورهای خارجی می خواهند نه برای مردم و کشور
سید۴۴۰۸۰۱۱۲:۴۶:۳۰ ۱۳۹۷/۴/۲۸
فقط بلدی بعد از اتفاقات حرف بزنی. اگر میدانستی چرا زودتر پیش قدم نشدی
ناشناس۴۴۰۸۴۵۱۳:۱۶:۴۱ ۱۳۹۷/۴/۲۸
در مورد نرخ ارز آیا خود جنابعالی هم مقصر هستید یا خیر؟؟؟ فقط بلدید همدیگر را متهم کنید.
آریابان۴۴۱۰۸۰۱۶:۳۷:۰۶ ۱۳۹۷/۴/۲۸
برای روشن شدن و بررسی دقیق فرایند اعلام تک-نرخی، جا داره که دو دوره یعنی دوره "پیشا-تک نرخی" و سپس دوره"پسا-تک نرخی" را با نگاهی دقیق تر بررسی کنیم : واقعیت غیر قابل انکار اینه که در آخرین روزها و یا در آخرین ساعات و یا حتی در آخرین لحظه های پایانی دوره "پیشا-تک نرخی" ، شرایط نابسامان و بویژه ناامنی !!!! آنچنان بر بازار "اقتصاد ریالی" مستولی شده بود که چنانچه این تصمیم دلار 4200 تومانی اعلام نمی شد ، حتی آدم های معمولی کوچه و بازار با توجه به سقوط مداوم ارزش ریال و تمایل عمومی برای حفظ قدرت خرید دارائی های خود، راهکاری نمی دیدند مگر تبدیل ارقام کوچک خود و حتی در حد چند میلیون تومانی به دلار و بی گمان در آن شرایط نابهنجار بود که ترمز ها بریده میشد و نرخ دلار در همون روز ها و ساعات به ارقام بالای دو رقمی !!!! و کلان صعود میکرد. بنابراین اتخاذ و اعلام تصمیم تک نرخی شدن دلار توسط دولت در آن حال و هوا ، اقدامی شایسته و بایسته بود ؛ لیکن کاستی ها و نابسامانی های عمده و گل-آلود شدن !!!!! آب برای صید شاه-ماهی های تپل توسط برخی که از رانت مربوطه برخوردار بودند !!!! آنچنان شرایط غافلگیر کننده ای را در دوره"پسا-تک نرخی" رقم زد که با شگفتی این پرسش پیش آمد : آیا راهکار های لازم و دقیق کارشناسی توسط خیل عظیم دکتر های متخصص !!!! علم اقتصاد کشور صورت نگرفته بوده و یا اینکه ...... ؟!؟!؟!؟!؟!؟
ناشناس۴۴۰۸۴۶۱۳:۱۶:۵۱ ۱۳۹۷/۴/۲۸
آخی! 15 هزار میلیارد تومن اشتباهی حروم شد!!! هیچکسی هم قرار نیست محاکمه بشه که اینهمه پول مردم چرا با تصمیمات اشتباه هدر رفت؟
ناشناس۴۴۰۹۹۳۱۵:۲۷:۲۵ ۱۳۹۷/۴/۲۸
فقط مردم بدبخت و بیچاره باید محاکمه بشوند حتی اگر اشتباهاتشان بسیار بسیار کوچک بوده و زیان ناچیزی به وجود آمده باشد. یادمان باشد که اعضای دولت معصوم تشریف دارند و دچار خبط و خطا نمی شوند!
ناشناس۴۴۱۲۳۰۱۹:۰۴:۰۶ ۱۳۹۷/۴/۲۸
اگر اجناس با دلار 8000 تومن وارد بشه اون وقت ازه معنی گرانی و تورم رو متوجه مبشه خیلی از داروها هنوز گران نشده
amin۴۴۰۸۶۷۱۳:۳۹:۰۵ ۱۳۹۷/۴/۲۸
اقای پورابراهیمی خود ما دیدیم زمان اعلام تک نرخی ارز شما و دیگران دفاع کردید و شرح ماوقع دادید الان همه شانه خالی کردید باحالیداااا برای تک نرخی شدن ارز .... چندین سایت خبری تحلیلی معتبر از مدتها قبل میگفتن پس چه شد نرخ تک ارز ؟؟؟ جالب ست انها هم فراموش کردند
ناشناس۴۴۱۰۹۴۱۶:۵۱:۴۷ ۱۳۹۷/۴/۲۸
مگه ارز تک نرخی شد؟ اون نرخ 4200 تومن ارز دولتی بود که کلی با بازار آزاد فاصله داشت. منظر از ارز تک نرخی یعنی قیمت بازار آزاد ملاک باشه و قیمت دولتی وجود نداشته باشه. البته این هم باید به تدریج و با سیاست درست انجام بشه.
امین۴۴۱۵۰۶۲۳:۲۷:۰۶ ۱۳۹۷/۴/۲۸
کی گفته تک نرخی باید نرخ بازار باشد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ کدام علم ؟ بازار همیشه در تلاطم است من با جناب امین موافقم خیلیها دفاع کردن الان شانه خالی کردند
ناشناس۴۴۰۹۷۳۱۵:۰۴:۰۶ ۱۳۹۷/۴/۲۸
تا دیروز همه می گفتند افزایش نرخ ارز باعث توسعه صادرات و کاهش واردات می شود پس چه شد که واردات جهش چند برابری داشت. این افزایش فقط بانکها را نجات داد البته از جیب مردم طبقه متوسط به پایین.
ناشناس۴۴۱۰۳۹۱۵:۵۹:۲۳ ۱۳۹۷/۴/۲۸
چرا مجلس وزير اقتصاد را استيضاح و بركنار نكردن ،فقط حرف زدن ؟؟؟؟؟
ناشناس۴۴۱۱۹۷۱۸:۳۷:۰۱ ۱۳۹۷/۴/۲۸
والله قسم باید از شهدای عزیز و جانبازان خجالت بکشیم
محسن۴۴۱۲۰۸۱۸:۴۷:۵۲ ۱۳۹۷/۴/۲۸
املای ننوشته ، غلط ندارد برادر جان ، چرا شما کاری نکردی ؟ همه مسئولین سعی می کنند که هیچ تغییری ایجاد نکنند و هیچ تصمیم مهمی نگیرند چون پس از تصمیم گیری و اجرا ، اگر نتیجه خوب شد همه می گویند کار من بود و من گفتم ولی اگر نتیجه بد شد ، همه میشوند متخصص که ما می دانستیم این تصمیم اشتباه است و فلانی مقصر است بحران ارز و سکه از تابستان سال 96 شروع شد ، تا 6 ماه که همه مسئولین انکار کردند و گفتند حباب است وقتی بحران از کنترل خارج شد فوری تصمیمات خلق الساعه گرفتند برادر عزیز ، طی 12 ماه در کمیسیون اقتصادی مجلس چه کاری انجام می دادید ؟
شریفزاده۴۴۱۲۴۴۱۹:۱۶:۵۳ ۱۳۹۷/۴/۲۸
این نماینده و امثال او همیشه شعار میدهند و همیشه در هر فرصتی و بنا به شرایط روز جامعه سخنرانی میکنند بدون اینکه تفکر و اندیشه ای فراسو در ذهن شان باشد. همین آقا یک تنه و صد در صد موافق مواضع جهانگیری در موقع اعلان دلار 4200 بود حالا حمایت خود را بنحوی پنهان میکند.
ناشناس۴۴۱۳۷۵۲۱:۳۸:۵۲ ۱۳۹۷/۴/۲۸
مگه چند سال از انقلاب گذشته که دلار 12000 برابر شده ؟ متوسط سالی 30 برابر
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین