خط و نشان مجدد پیروزبخت برای خودروسازان

گروه اقتصادی الف،   3970204133 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس سازمان ملی استاندارد ایران مجددا با خودروسازان در ارتباط با رعایت استانداردهای ۸۵‌گانه خودرویی از ابتدای دی‌ماه سال جاری اتمام حجت کرد.

خط و نشان مجدد پیروزبخت برای خودروسازان

به گزارش ایسنا، پس از اظهارنظرهای مختلف طی چند وقت اخیر در ارتباط با رعایت استانداردهای ۸۵‌گانه خودرویی از ابتدای دی‌ماه سال ۱۳۹۷ و مباحثی که در ارتباط با تعدیل این استانداردها بیان شد، نیره پیروزبخت - رییس سازمان ملی استاندارد - مجددا به صورت صریح به خودروسازان داخلی در ارتباط با لزوم رعایت استانداردهای ۸۵‌گانه خودرویی هشدار داد و اعلام کرد که هر خودرویی از تاریخ یکم دی‌ماه سال ۱۳۹۷ نتواند استانداردهای ۸۵‌گانه اعلام شده را رعایت کند با توقف خط تولید روبرو می‌شود.

وی با اشاره به این‌که استانداردهای مربوطه منطبق با استانداردهای روز اروپاست و با توجه به برنامه‌ریزی صورت گرفته در شورای سیاست‌گذاری خودرو مدنظر قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: از ابتدای دی‌ماه سال ۱۳۹۶ تعداد ۵۵ استاندارد خودرویی به ۶۱ مورد افزایش یافت و از یکم تیرماه سال جاری به ۶۳ مورد افزایش خواهد یافت. همچنین در فاز سوم و پایانی اجرای این طرح که یکم دی ماه سال ۱۳۹۷ است تعداد استانداردهای خودرویی به ۸۵ مورد افزایش می‌یابد و هر خودرویی بتواند این استانداردها را در آن زمان پاس کند ادامه فعالیتش در سازمان ملی استاندارد تایید می‌شود درغیر این صورت تولیدش متوقف خواهد شد و این موضوع مطالعه دولت و مردم است.

در سال ۱۳۹۶ تصمیمات و اقدامات چالش‌برانگیزی در زمینه استاندارد وسایل نقلیه به ویژه خودروها اتخاذ شد تا پیاده‌سازی اجرای استانداردهای ۸۵ گانه در سه فاز کلید بخورد  و در مرحله اول عامل توقف خط تولید ۲۳ مدل خودرو شود.

 پس از آن توسط نیره پیروزبخت اعلام  شد که سازمان ملی استاندارد ایران به هیچ وجه از اجرا کردن استانداردهای ۸۵‌ گانه خودرویی پا پس نمی‌کشد؛ موضوعی که توسط یکی از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد و از تعدیل این استانداردها خبر داد. حتی در برخی خبرها به نقل از پیروزبخت اعلام شد که موضع وی به عنوان رییس سازمان ملی استاندارد تغییر کرده و قرار است این استانداردها مورد بررسی و تعدیل قرار گیرد.

مسئله‌ای که در آن زمان با واکنش صریح پیروزبخت روبرو شد و بیان کرد به گونه‌ای صحبت نکرده‌ایم که بخواهیم از اجرای استانداردهای ۸۵‌گانه خودروها عدول کنیم. شاید آقایان تعابیری مبنی بر تعدیل داشته‌اند اما هرگز اینگونه نبوده است و سازمان ملی استاندارد اعلام کرد مجددا در حال بررسی استانداردهای ۸۵‌گانه بر مبنای استانداردهای روز اروپاست.

وی صحبت‌هایش را اینگونه ادامه داد: به صورت کلی تاکید کنم که بحث رعایت استاندارد خودروها یک مطالبه مردمی است و ما نیز از همان ابتدا اعلام کردیم که بحث سلامت و ایمنی مردم مهم‌ترین مساله است. وقتی آقایان اعلام می‌کنند که خودروها در اروپا نیز این استانداردها را رعایت نمی‌کنند ما تصمیم گرفتیم این مساله را ثابت کرده و نشان دهیم اینگونه نیست و خودروهای مختلف به منظور تردد باید استانداردهای ۸۵‌گانه را رعایت کنند. اتفاقا سطح استاندارد خودروها در اروپا بالاتر از استانداردهای تعریف شده در اتحادیه اروپاست، ‌ اما در ایران اتفاقی که رخ می‌دهد کاملا برعکس است و به جای این‌که سطح استاندارد خودروها بالاتر از استانداردهای ملی باشد اما خودروسازان توقع دارند در سطح پایین‌تری با آن‌ها برخورد شود تا بتوانند استانداردهای کمتری را رعایت کنند.

رییس سازمان ملی استاندارد اظهار کرد که اگر بخواهیم تعریف استانداردها را برمبنای مقررات استانداردهای دنیا ارائه کنیم به ترتیب استانداردهای کارخانه‌ای سخت‌ترین استانداردها در دنیا هستند و پس از آن استانداردهای ملی قرار دارند و پس از این‌ دو نیز استانداردهای منطقه‌ای و بین‌المللی تعریف شده‌اند. استانداردهای بین‌المللی در سطح مقررات اولیه تعریف شده و کلیه خودروها در کشورهای مختلف می‌توانند آنها را رعایت کنند.

پیروزبخت با اشاره به اینکه ما به هیچ وجه از عبارت تعدیل استفاده نکرده و نمی‌کنیم و چنین مساله‌ای را قبول نداریم، خاطرنشان کرد که رویکرد سازمان ملی استاندارد در ارتباط با استانداردهای ۸۵ گانه اینگونه است که بررسی این استانداردها در دستور کار قرار دارد و اگر استانداردی قدیمی تشخیص داده شود و نیازمند هماهنگی با استانداردهای اتحادیه اروپا باشد این هماهنگی انجام می‌شود.

وی افزود که منظور از بازنگری انطباق استانداردهای ۸۵‌گانه با استانداردهای اتحادیه اروپا خواهد بود و حتی ممکن است تصمیم‌گیری در ارتباط با این استانداردها سختگیرانه‌تر شود. شاید در بررسی‌های صورت گرفته متوجه شویم استانداردهای ۸۵‌گانه تدوین شده پایین‌تر از استانداردهای اتحادیه اروپا هستند و به همین دلیل باید ارتقا یابند، حتی برعکس این مساله نیز امکان‌پذیر است و اگر متوجه شویم اتحادیه اروپا در مورد برخی استانداردها کوتاه آمده و در خصوص عدم کارایی آنها به نتیجه رسیده است، بنابراین سازمان ملی استاندارد نیز تصمیم مشابهی اتخاذ خواهد کرد و بازنگری در این رابطه را در دستور کار قرار می‌دهد.

اسفندماه سال ۱۳۹۵ بود که سازمان ملی استاندارد ایران از افزایش تعداد استانداردهای خودرویی از ۵۵ به ۸۵ مورد خبر داد و اعلام کرد که براساس تفاهم‌نامه‌ای بین این سازمان و وزارت صنعت، معدن و تجارت ارتقای این استانداردها از نظر تعداد و کیفیت مطرح شده است؛ موضوعی که بر اساس مصوبه شورای سیاست‌گذاری خودرو با حضور وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان ملی استاندارد، خودروسازان و قطعه‌سازان در دستور کار قرار گرفت.

براساس زمان‌بندی صورت گرفته باید تا ابتدای دی ماه سال ۱۳۹۶، ۶۱ مورد استاندارد خودرویی اجرایی می شد و پس از آن تا ابتدای تیر ماه سال ۱۳۹۷ دو مورد به ۶۱ استاندارد قبلی اضافه شده و در نهایت با اضافه شدن ۲۲ مورد استاندارد خودرویی دیگر تا دی ماه سال ۱۳۹۷، تعداد استانداردهای اجباری خودروهای سواری به ۸۵ مورد افزایش ‌یابد، موضعی که فاز اول اجرای خود را پشت سر گذاشته و در انتظار اجرای دومین مرحله است.

گفتنی است در فاز اول اجرای استانداردهای ۸۵‌گانه خودرویی، در ابتدای دی ماه  سال گذشته، ۲۳ مدل خودرو با توقف خط تولید روبه‌رو شدند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۵۲۲۷۱۲:۱۹:۵۴ ۱۳۹۷/۲/۴
طنز تلخیه حکایت خودرو و خودرو سازها
ناشناس۳۱۵۲۳۹۱۲:۲۷:۵۲ ۱۳۹۷/۲/۴
خنده امان میگیرد....ممنون که شادمان کردید!!!!!!!
محمد۳۱۵۴۱۴۱۴:۱۸:۴۹ ۱۳۹۷/۲/۴
باید از سازمان ملی استاندارد تشکر کنیم و ازشون بخوایم کوتاه نیان. تا کی مردم جونشون و سرمایشون رو بابت کیفیت پایین خودروهامون از دست بدن؟؟ یه سئوالی هم پیش میاد اینه که آیا ممکنه دقیقه 90 یه مصوبه تو هیئت دولت باعث ملغی شدن اجرای این استانداردها بشه؟؟ چون انجام این کار توسط خودرو سازها سبقه تاریخی داره
مازندرانی۳۱۵۴۷۷۱۵:۰۴:۴۹ ۱۳۹۷/۲/۴
خانم پیروز بخت ما از سازمان استاندارد فقط آرم آن را میبینیم .حتی سخنان سرکار استاندارد نیست چون سالها از این حرفها زیاد شنیدیم .
ناشناس۳۱۵۵۳۸۱۵:۴۶:۴۱ ۱۳۹۷/۲/۴
خانم اگر شما توانستید بر گفته خود پابرجاباشید و عملی کنید ما هم باور می کنیم که ماست سیاه هست؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین