بحران آب در ایران/سد زاینده‌رود تا پایان تیر ماه خشک می‌شود

معصومه پورصادقی- گروه اجتماعی الف،   3970130134 ۵۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

در واقع مشکل کم آبی و آلودگی آب آشامیدنی می تواند تاثیر گسترده ای را بر روند افزایش مهاجرت و تغییر مشاغل، افزایش تنش های اجتماعی به وجود آورد. ایران از نظر منابع و وضعیت ذخایر آبی درآینده با مشکل های جدی تری رو به رو خواهد شد و اگر جمعیت کشور با افزایش یابد در سال های آینده از نظر تامین آب در وضعیت بحرانی قرار می گیرد.

بحران آب در ایران/سد زاینده‌رود تا پایان تیر ماه خشک می‌شود

به گزارش الف،‌ تالاب‌ها یکی پس از دیگری به خاطره بدل می‌شوند؛ مراتع خشک می‌شود و جای آنها را زمین‌های خشکی می‌گیرد که باید آنها را زادگاه ریزگردها خواند؛ شرق و غرب کشور فرقی نمی‌کند. در شرق کشور مرگ هامون زندگی را برای سیستان و بلوچستانی‌ها تلخ کرده و در غرب کشور این داستان تلخ برای هور العظیم در حال تکرار شدن است.

تصویر ایـران تشنه دیپلماسی آب

کارشناسان در کنار تغییر اقلیم و مدیریت نامناسب منابع آب از نبود توجه مردان سیاست به دیپلماسی آب به عنوان عوامل دخیل این بحران یاد می‌کنند، شرایطی که سبب شده همسایه‌های شرقی و غربی کشور یعنی ترکیه و افغانستان حقآبه تالاب‌های کشورمان را نادیده بگیرند و با خشکاندن این چشمه‌های زندگی حیات را به کام ایرانیان تلخ کنند.

بیشتر تالاب‌های کشورمان به خاطرات خشکیده‌ای بدل شده‌اند، زیرا حقآبه آنها از سوی مسئولان داخلی و خارجی کشور نادیده گرفته می‌شود. سدسازی مدت‌هاست بلای جان محیط زیست شده و نفس تالاب‌ها را یکی پس از دیگری می‌گیرد. فرقی نمی‌کند این سدها داخل کشور ساخته می‌شود یا خارج از کشور. کارشناسان تاکید می‌کنند تفکر سازه‌ای سال‌هاست بلای جان محیط زیست شده است. به طور مثال برای ساخت سد شفارود در شمال کشور، درختان زیادی گردن زده شده و بیم آن می‌رود آبگیری این سد در سال‌های آینده آسیب زیادی به حوضه پایین دست این سد وارد کند. در خارج از کشور نیز شرایط مناسب نیست. مثلا کارشناسان از سد سازی‌های بی‌رویه ترکیه در غرب کشورمان گله دارند و ادعا می‌کنند با تکمیل پروژه گاپ ترکیه شرایط در حوضه‌های پایین دست بحرانی‌تر می‌شود و باید شاهد نفس‌های آخر تالابی مانند هور العظیم بود. بروز این شرایط ناگوار، گواهی است بر این نکته که حفظ محیط زیست کشور آنچنان که باید در اولویت مدیران نیست، زیرا اگر غیر از این بود، حفظ محیط زیست از مقام شعار فراتر می‌رفت.

ایران هم یکی از ۶۰ کشور تشنه می‌شود؟
 «حدود ۱۴۰ میلیون نفر در دنیای فعلی، گرفتار بحران آب هستند. تا سال ۲۰۲۵ در حدود ۸۲۰ میلیون نفر در ۶۰ کشور دنیا، دچار بحران تشنگی و خشک سالی می‌شوند.» این خبر یکی از دهها برآورد موسسات بین المللی است. تحلیلی که هنوز صدای ناقوس مرگبار آن به خیلی‌ها نرسیده است.

یکی از مهم‏‌ترین بحران‏‌های زیست‏‌محیطی آینده، مواجه شدن حکومت‏‌ها با بحران کمبود آب است؛ بحرانی سنگین برای گرفتن امتیازات از کشورهای تشنه. در چنین وضعیتی، شرکت‏‌های چندملیتی دنیا در صدد تجاری‌کردن این ماده حیاتی هستند.

کشور ایران به عنوان یکی از مناطق خشک و کم‌آب، پس از انقلاب و به‌خصوص در دهه ۷۰ با طرحی فوری، ساخت صدها سد را برای مهار آب‌ها انجام داد؛ طرحی هیجانی و بی‌مطالعه که تا مدتی کوتاه توانست بر مشکل کم‌آبی پیروز شود؛ طرحی برای نگهداری منابع آب ایران در سال‌های عطشناک دنیا که امروزه عملا بلای جان ایران‌زمین شده است.

استفاده از آب به شکل بی‌رویه در کشاورزی و صنعت و احداث بی‌رویه سدها، مشکلی را پیش ‏آورد که در سال ۱۹۹۸، ۲۸ کشور با آن روبه‌رو شدند؛ مشکلی که محسوس‏‌ترین اثر ویرانگر آن، نابودی اکولوژیکی طبیعت و کاهش جدی پوشش گیاهی و بارش‌هاست.

کاهش موجودی آب برای هر نفر در سال به کمتر از ۱۰۰۰ متر مکعب نشانه بحران جدی آب است. سال ۱۴۰۰ سرانه آب هر ایرانی به حدود ۱۰۰۰ مترمکعب می‌رسد و این یعنی شروع یک فاجعه بزرگ.

بحران آب فعلی در ایران از تقریبا ده، دوازده سال پیش آغاز شد. ایران با بهره‌برداری از ۹۷‌درصد آب‌های سطحی خود عملا تمام رودخانه‌های خود را خشک کرده است و دیگر آبی در طبیعت باقی نمانده است. این موضوع به معنای آن است که اگر به همین وضع ادامه دهیم حدود ۷۰‌درصد ایرانیان یعنی جمعیتی معادل ۵۰‌میلیون نفر برای زنده ماندن ناچار به مهاجرت از کشور هستند.

در واقع مشکل کم آبی و آلودگی آب آشامیدنی می تواند تاثیر گسترده ای را بر روند افزایش مهاجرت و تغییر مشاغل، افزایش تنش های اجتماعی به وجود آورد. ایران از نظر منابع و وضعیت ذخایر آبی درآینده با مشکل های جدی تری رو به رو خواهد شد و اگر جمعیت کشور با افزایش یابد در سال های آینده از نظر تامین آب در وضعیت بحرانی قرار می گیرد.

برای آنکه بتوان با این بحران مبارزه کرد باید به مدیریت یکپارچه منابع آب کشور، داشتن چشم انداز مدیریت آب در سال های آینده، اصلاح و تغییر روش های آبیاری کشاورزی از روش سنتی به روش مدرن و صرف جویی در منابع آب در تمام بخش ها و فرهنگ سازی پرداخت. 

در حال حاضر سه سد کشور واقع در استان‌های اصفهان، فارس و خراسان رضوی وضع بحرانی دارند؛ به‌ طوری‌که در ‌سال آبی جاری ورودی آب سد زاینده‌رود در استان اصفهان با کاهش ۵۰‌درصدی و سدهای درودزن در فارس و سد دوستی در خراسان رضوی با کاهش ۲۵‌درصدی روبه‌رو است. 
 

مقابله با بحران آب در اصفهان

استان اصفهان یکی از استان های کم آب ایران است که در سالیان اخیر با خشکسالی و آلودگی آب مواجه بوده است. کاهش نزولات جوی، افت شدید سطح منابع آب زیر زمینی، آلودگی و خشک شدن رودخانه زاینده رود، خشک شدن تالابگاه و خونی و نیز بروز تنش های اجتماعی، از مهمترین پیامدهای خشکسالی و کم آبی در این استان می باشد. رودخانه زاینده رود به عنوان بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران در حوزه گاوخونی واقع گردیده است. این رودخانه نقش مهمی در تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی مناطق مرکزی ایران دارد.

همچنین می‌توان گفت که میزان ورودی آب در سد کرخه حوزه خلیج‌فارس که در گذشته بحرانی‌ترین سد بود، امسال به دلیل افزایش بارندگی‌ها و توزیع نامناسب آن ۵۰۰‌درصد افزایش داشته است.
 
 این موضوع در حالی رخ می‌دهد که معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان می‌گوید که کمبود آب در حوضه زاینده‌رود نزدیک به یک‌میلیارد مترمکعب در‌ سال است. به گفته علی بصیرپور در حال حاضر ذخیره آب در مخزن سد زاینده‌رود حدود ۲۰۰‌میلیون مترمکعب است و بیش از یک‌میلیارد مترمکعب حجم سد خالی است؛ حجم سد زاینده‌رود نسبت به زمان مشابه در ‌سال گذشته حدود ۵۰‌درصد کاهش داشته است.

این رودخانه امروز به دلایل متعددی از جمله سوء مدیریت، تغییر اقلیم، مصرف آب شرب بیش از حد استاندارد، توسعه فراگیر صنایع، بهره برداری بیش از حد منابع آب متعددی از جمله سوء مدیریت ، تغییر اقلیم، مصرف آب شرب بیش از حد استاندارد، توسعه فراگیر صنایع، بهره برداری بیش از حد منابع آب زیر زمینی و ... در معرض تنش ها و خشکی های متوالی قرار گرفته است. لذا تنها با برنامه ریزی مبتنی با سازگاری با کم آبی و اجرای صحیح برنامه ها با جلب مشارکت مردم می توان امیدوار بود در میان مدت وضعیت رودخانه زاینده رود را به یک وضعیت قابل قبول تغییر داد.

بحران آب در اصفهان همچنان با اعتراض کشاورزان همراه است تا آنجا که روز پنجشنبه بازهم خط انتقال آب به استان یزد دچار مشکل شد.

***محسن مهرعلیزاده، استاندار اصفهان که روزهای دشواری را سپری می‌کند با سفر به 3شهرستان اصفهان در گفت‌وگو با مردم و کشاورزان از بحران کم‌سابقه خبر داد و گفت: تامین آب 5میلیون و 200هزار شهروند این استان با مشکل مواجه شده است. همزمان شرکت آبفای اصفهان اختلال در خط انتقال آب از اصفهان به یزد را برطرف کرد و حالا همه امیدها به تدابیر فوری دولت دست‌کم برای برقراری امنیت آب شرب دوخته شده است.

استانداری یزد در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: ‎‎پیرو تعرض به خط انتقال آب به یزد از همان لحظات آغازین استاندار یزد رایزنی‌ها و هماهنگی‌های لازم را با استاندار اصفهان آغاز و در سطح استان نیز به معاونین و مدیران ذیربط ازجمله مسئولان آب منطقه‌ای، مدیریت بحران و امنیتی و انتظامی دستورات لازم را به‌منظور آمادگی کامل برای تامین آب مورد نیاز و مدیریت و اتخاذ تمهیدات لازم صادر کرده‌اند. در این اطلاعیه از مردم یزد خواسته شده تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

سد زاینده‌رود تا پایان تیر ماه خشک می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان: اگر مصرف آب به همین صورت ادامه پیدا کند تا پایان تیرماه ۱۳۹۷ آب سد زاینده رود خشک خواهد شد و دیگر راهی برای تامین آب مصرفی اصفهان نخواهیم داشت.

هاشم امینی امروز در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با موضوع بررسی راهکارهای کاهش حداکثری آب در بخش های مختلف، اظهار کرد: مشکل آب بسیار حادتر از آن چیزی است که بیان می شود.سد زاینده رود آب شرب ۶ میلیون نفر در استان اصفهان، یزد و کاشان و هم چنین آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری و اصفهان و آب مورد نیاز صنعت اصفهان و درصد کمی از یزد را تامین می کند.

وی با بیان اینکه میزان بارش ها امسال به ۵۱۲ میلی متر رسیده در حالی که این آمار در سال گذشته هزار و ۲۰۰ میلی متر بود، افزود: آب شرب ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا از سد زاینده رود تامین می شود.چهار میلیون و ۷۰ هزار نفر در اصفهان و حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر همراه با کاشان و یزد تامین می شود، البته در اسفند و بهمن سال گذشته، ۱۲.۷ درصد صرفه جویی لحاظ شده است.

مدیر عامل شرکت آبفا استان اصفهان با یادآوری اینکه پیش از این چاه های فلمن سه هزار و ۲۰۰ لیتر آب داشت، در حالی که امسال خشک شده است، تصریح کرد: چاه های متفرقه نیز به شدت افت پیدا کرده اند. ۱۰۶ چاه از ۲۱۴ چاه متفرقه خشک شده است.تنها حدود ۷۵۰ لیتر آب از ۷۰ چاهی که حفر خواهد شد، می توان دریافت کرد. برای این بحران حتی باید برشی از آب فضای سبز را قطع و به بخش شرب تخصیص داد.نیاز آبی یزد ۴.۷ متر مکعب است در حالی که این استان ۳.۵ متر مکعب آب زیر زمیبنی دارد، هم چنین اصفهان با ۲.۹ متر مکعب آب زیر زمینی دارد و ۱۴.۵ متر مکعب نیاز آبی دارد.زمانی که رودخانه خشک شود، سناریو خط انتقال آب به یزد معنی و مفهومی پیدا نمی کند.دانش آموزان، دانشگاهیان، ائمه نماز جمعه و همه باید همراه حاکمیت باشند، زیرا همه در یک کشتی هستیم و باید در این واقعیت ورود پیدا کرده و تدبیر کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان ادامه داد: نصب شیرآلات کاهنده می تواند حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش مصرف را به همراه داشته باشد و متقاضیان باید اعلام حضور کنند هم چنین تمام فرهنگیان و روحانیون باید مروج مصرف درست آب شوند تا تابستان امسال را پشت سر بگذاریم.برنامه های فرهنگی گوناگون از جمله تولید برنامه تلویزیونی جاری حیات و هم چنین برنامه های آموزشی در مدارس برای روش های درست مصرف آب برگزار و ساخته شده است، اما متاسفانه هیچ یک موثر نبوده اند.از اردیبهشت ماه فشار شبکه آب کاهش پیدا می کند و در این صورت خانه هایی که در طبقات بالا هستند باید تانک و پمپ قانونی داشته باشند تا بتوانند آب را به خانه های خود برسانند، هم چنین باید مردم را به این باور برسانیم که نقش خود را ایفا کنند.دو سال است که آب مساجد و حسنیه ها مجانی شده و پس از آن مصرف آنها به شدت افزایش یافته است، البته با اقدامات فرهنگی و درست می توان ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف را کاهش داد اما به دنبال آن هستیم تا فضای کنونی جامعه را تغییر داد.

وی تاکید کرد: اگر مصرف آب به همین صورت ادامه پیدا کند تا پایان تیرماه ۹۷ آب سد خشک خواهد شد و راهی برای تامین آب مصرفی اصفهان نخواهیم داشت.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۰۹۴۰۹۱۰:۴۲:۳۱ ۱۳۹۷/۱/۳۱
کشورهای دیگه خیلی وقت این مشکلات رو حل کردن !
ناشناس۳۰۹۴۱۴۱۰:۴۸:۱۸ ۱۳۹۷/۱/۳۱
ابتکار و مولارودی ، به فکر این ها باشید نه هنجارشکنا!
رضا۳۰۹۴۱۸۱۰:۵۰:۴۰ ۱۳۹۷/۱/۳۱
پیشنهاد بنده این است در سه سال آخر دولت آقای روحانی درآمد یک میلیون بشکه از سهم ایران در بازار جهانی نفت به حل بحران آب در کشور اختصاص داده شود تا حل بحران آب به نام دولت ایشان در تاریخ ثبت شود.
ناشناس۳۰۹۴۶۸۱۱:۲۴:۰۱ ۱۳۹۷/۱/۳۱
به هشتک یک میلیون بشکه آب نیاز است تا توجه مسئولین جلب شود.
ناشناس۳۰۹۴۶۶۱۱:۲۳:۴۲ ۱۳۹۷/۱/۳۱
چرا کسی به فکر کشور نیست؟ خسته شدیم از این همه مشکلات
ناشناس۳۰۹۴۷۷۱۱:۳۰:۳۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
باید آب شرب در اولویت باشد و اگر آب نیست، آب صنعت را قطع کنند تا کمبود آب شرب نداشته باشیم.
امیری۳۱۱۰۳۳۱۲:۳۳:۰۴ ۱۳۹۷/۲/۱
بیش از 90% آب شیرین کشور صرف کشاورزی میشود! باید تمام چاههای غیرمجاز مسدود و تخریب شود.ثانیا کشت های مجازی که اب زیاد مصرف و محصول ان به ثمن بخس صادر میشود،ممنوع گردد.کار راحتتر اینست که دولت صادرات محصولاتی همچون هندوانه و خربزه و گندم و ... را ممنوع اعلام کند.استفاده از آب فاضلاب تصفیه شده برای کشاورزی هم - با احتساب قیمت تمام شده - در دستور کار قرار گیرد.سیستم آبیاری نوین هم جدی تر - نه تشویقی - دنبال شود.
ناشناس۳۰۹۴۹۳۱۱:۴۸:۱۶ ۱۳۹۷/۱/۳۱
اشکال ندارد . مهم ، ایجاد کارخانه فولاد سازی در یزد و اردکان است !
محمد۳۰۹۵۳۲۱۲:۲۱:۲۸ ۱۳۹۷/۱/۳۱
والبته فولاد سپاهان و ذوب اهن اصفهان
ناشناس۳۱۰۶۸۸۰۹:۵۱:۵۳ ۱۳۹۷/۲/۱
قبل از بیان مطلب بهتر بود به زمان تاسیس کارخانه‌ها هم فکر می‌کردید!
ناشناس۳۰۹۸۹۲۱۶:۴۵:۲۶ ۱۳۹۷/۱/۳۱
بیشتر کارخانجات نساجی و فولاد و پارچه و کاشی سازی و شیشه سازی و ... در یزد است. این صنایع آب بر هستند و باید به سواحل خلیج فارس انتقال پیدا کنند.
ناشناس۳۰۹۴۹۷۱۱:۵۲:۰۶ ۱۳۹۷/۱/۳۱
کشور رو نابود کردید.
ناشناس۳۱۰۱۷۵۲۰:۵۲:۴۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
همه چیز ب مردم مربوط میشه،این مسئولین درون مردم رشد کردن و از بین ما انتخاب شدن
ناشناس۳۰۹۵۴۸۱۲:۳۲:۳۹ ۱۳۹۷/۱/۳۱
صنایع و پروژه ی آب بر را به سواحل خلیج فارس و دریای عمان منتقل کنید. در مورد اصفهان فولاد مبارکه بیشترین مصرف آب را دارد.
ناشناس۳۰۹۵۹۲۱۳:۰۴:۳۰ ۱۳۹۷/۱/۳۱
فولاد مبارکه برای بندرعباس طراحی و ساخته شده بود به زور و با کلی هزینه به مبارکه بردند
ناشناس۳۰۹۵۷۸۱۲:۵۵:۵۸ ۱۳۹۷/۱/۳۱
پس اگر خشک میشود تونل گلاب چهار محال به اصفهان چیست تجمیع صنعت ، جمعیت ، ......در اصفهان نتیجه ای جز این نخواهد داشت
فرشید۳۰۹۵۸۴۱۲:۵۹:۳۱ ۱۳۹۷/۱/۳۱
اون موقعی که اصفهانی ها با زرنگ بازی بیشتر صنایع بزرگ که مصرف آب بالایی دارند رو به استان خودشون منتقل کردند باید فکر این روزها رو هم میکردن.
محمد۳۰۹۶۹۵۱۴:۴۱:۲۱ ۱۳۹۷/۱/۳۱
مشکل انتقال آب از زاینده رود به بقیه جاهاست. این صنایع در دوره جنگ و نیز بعد از جنگ به خاطر حفاظت در اصفهان اومدند.اگر اصفهانی ها زرنگ بودند نمی گزاشتند آب شون به بقیه جاها اهدا بشه.
ناشناس۳۰۹۷۹۸۱۶:۰۲:۴۴ ۱۳۹۷/۱/۳۱
اصلا اینطور نبوده. علت ایجاد صنایع در استان های یزد و سمنان و اصفهان این بوده که در هر دوره ای مدیران ارشد کشوری از استانهای مذکور بوده اند. الان ۱۳ ساله که رییس جمهور از استان سمنان هست, بالطبع هم بودجه بیشتر به آن استان میرود.
ناشناس۳۰۹۸۴۹۱۶:۲۲:۲۵ ۱۳۹۷/۱/۳۱
چون مسولان اهل اصفهان و یزد و سمنان بودند, کارخانه به آنجا انتقال پیدا کرد, نه بخاطر جنگ. اگر اینطور بود باید صنایع در شمال احداث میشد که دورترین نقاط نسبت به جبهه بود,
ناشناس۳۰۹۸۶۳۱۶:۳۱:۴۶ ۱۳۹۷/۱/۳۱
تاریخ دوره راهنمایی رو بخونی کفایت میکنه لازم نیست ژئوپولیتیک بخونی، انتخاب پایتخت و صنایع مهم در کشورهای مربعی در مرکز اون انجام میشه، اینها ماله زمانه جنگه و الان اولویت های زیست محیطی تاثیر مستقیم و مهمتری در آمایش جغرافیایی داره
ناشناس۳۰۹۷۳۳۱۵:۱۴:۳۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
شما تاریخ تاسیس این شرکت ها رو نگاه کن بعد اظهار نظر کن
ناشناس۳۰۹۵۸۷۱۳:۰۱:۲۰ ۱۳۹۷/۱/۳۱
راه حل ساده است ، تعطیل کردن صنایع فولاد اصفهان و انتقال آن به ساحل خلیج فارس . اما شجاعت انجام اینکار وجود ندارد
ناشناس۳۰۹۶۲۲۱۳:۲۹:۵۵ ۱۳۹۷/۱/۳۱
و صنایع استان یزد.
ناشناس۳۰۹۷۳۵۱۵:۱۶:۱۹ ۱۳۹۷/۱/۳۱
و استان سمنان.
ناشناس۳۰۹۸۱۴۱۶:۰۹:۲۴ ۱۳۹۷/۱/۳۱
سه استان یزد و اصفهان و سمنان باید صنایعشان تعطیل گردد. در غیر اینصورت تونل های انتقال آب توسط مردم منطقه ای که آب از انجا انتقال یافته, بستهدخواهد شد.
ناشناس۳۰۹۸۹۵۱۶:۴۶:۱۱ ۱۳۹۷/۱/۳۱
صبر مردم اصفهان هم حدی دارد.
مجتبی۳۰۹۶۷۹۱۴:۲۶:۴۰ ۱۳۹۷/۱/۳۱
دقیقاا... خب کارخونه هاتون رو منتقل کنید جایی مثل سیرجان که آب دریا رو منتقل کردند و در صنعت استفاده میکنن.. چیه آخه بخاطر چندهزار شغل تو استان هوای اصفهان رو خراب کردند، آب شرب رو تموم کردند و گردشگری ش رو نابود. کاش مردم اصفهان بجای تجمعات بیهوده و اعتراضات احساسی به این فکر کنند که همه در ایجاد این مشکل سهیم هستیم. از اون سازمان بی خاصیت جهاد کشاورزی که نه میتونه جلوی کاشت برنج رو در اصفهان بگیره و نه الگوی مصرف آب رو تغییر بده، هم وزیران صنعت ترسویی که شجاعت انتقال صنایع رو ندارند هم خود ما مردم که فکر میکنیم در ایجاد این همه مشکلات کوچکترین تقصیری نداریم.
ناشناس۳۰۹۸۰۱۱۶:۰۳:۳۵ ۱۳۹۷/۱/۳۱
احسنت
ناشناس۳۰۹۶۰۰۱۳:۱۴:۲۶ ۱۳۹۷/۱/۳۱
اگر بحث های انتقال آب نبود, الان این درد سرها را نداشتیم. بحث سد سازی در ایران سیاسی شد و هر نماینده ای بدون در نظر گرفتن مسایل کارشناسی خواهان احداث سد در منطقه خود شد. در صورتی که شرایط اقلیمی در ایران طوریست که در مدت کوتاهی مقدار زیادی بارش داریم, بالطبع برای جلوگیری از سیل و همچنین جمع آوری بارشها, نیاز مبرم به احداث سد داریم. اما سد سازی باید طبق نظر کارشناسان خبره باشد نه منافع سیاسی یک عده.
مهندس عمران۳۰۹۷۷۷۱۵:۴۹:۴۹ ۱۳۹۷/۱/۳۱
در یک کارگاه سد سازی کار میکردم. اما بدلیل همین مسایل سیاسی و ندانم کاری مسولان, بیکار هستم. جواب زن و بچه را چه بدهم, ۱ ساله بیکارم
مکانیک ماشین آلات۳۰۹۸۶۱۱۶:۳۰:۳۵ ۱۳۹۷/۱/۳۱
من هم حدود دو سال بیکار هستم. در پروژه سد سازی کار میکردم
ناشناس۳۰۹۸۶۵۱۶:۳۳:۴۵ ۱۳۹۷/۱/۳۱
ما هم در یک کارگاه راهسازی بودم اما بدلیل عدم تزریق بودجه بیکاریم.
abbas۳۱۰۲۷۴۲۲:۴۸:۴۴ ۱۳۹۷/۱/۳۱
آب ها باید به درون زمین انتقال می یافت نه اینکه پشت سد جمع شود و توسط خورشید بخار بشود در سد کرخه در تابستان معادل ورودی تبخیر داریم
ناشناس۳۰۹۶۱۰۱۳:۱۸:۱۹ ۱۳۹۷/۱/۳۱
جنگ آب نزدیکه
ناشناس۳۰۹۶۱۹۱۳:۲۵:۱۶ ۱۳۹۷/۱/۳۱
سرمایه گذاری های سنگین برای این کار لازم است. آب مصرفی شهری شاید ده درصد کل مصرف آب باشد. با اینحال اسراف زیادی می شود. هم مردم با شستن ماشین و غیره اسراف می کنند. هم شاه لوله های آب در شهرها فرسوده شده و آب زیادی نشت می کند. شیرالات مدرن هم در سرفه جویی آب مفید است. سرمایه های میلیاردی به هدر رفته درحالیکه می توانست در این بخش حیاتی مورد استفاده قرار گیرد. خیلی از کشورها برای این موارد از سرمایه گذاری خارجی استفاده می کنند که اینهم برای ما مسدود است. در بخش صنعت و کشاورزی هم روش های مدرن به همان اندازه مصرف آب را پایین می آورد ولی آنجا سرمایه گذاری لازم است.
ناشناس۳۰۹۷۶۸۱۵:۴۴:۳۲ ۱۳۹۷/۱/۳۱
کل مصرف آب شهری حدود ۴ درصد مصرف کل سالیانه است. صرفه جویی بسیار پسندیده است و همزمان میبایستی به پر مصرف ها و روش های نادرست کشت و زرع با توجه به ارزش بی مثال آب توجه ویژه شود.
مجتبی۳۰۹۶۵۹۱۴:۱۴:۰۳ ۱۳۹۷/۱/۳۱
من نمیدونم چرا اصلا حرفی از صنایع به میان نمیاد!! خب وقتی میگین تا تابستون آب تمام میشه لااقل کارخونه ها رو تعطیل یا نیمه تعطیل کنید تا این تابستون رو پشت سربگذرونیم. خسارتش رو هم دولت بی فکر بده. اینهمه فولاد تولید کردیم مگه چی شد؟ کی خورد کی برد خدا میدونه. نمیشه که 5 میلیون آدم رو جابجا کرد یا نگهشون داشت و جونشون رو به خطر انداخت. کجای دنیا صنایع آب بر مثل فولاد و کشاورزی در مناطق کویری اینطور گسترده ایجاد میشه آخه...یزدی ها هم که از هندوانه گرفته تا فولاد رو میخوان تولید کنن. خب وقتی آب ندارین این میشه وضعش...
ناشناس۳۰۹۷۵۹۱۵:۳۷:۲۸ ۱۳۹۷/۱/۳۱
همه اینها در زمان خاتمی ایجاد شد
علی۳۰۹۹۴۲۱۷:۱۴:۵۶ ۱۳۹۷/۱/۳۱
این سد سازیها زمان هاشمی شروع شد
ناشناس۳۱۰۲۹۶۲۳:۰۵:۱۹ ۱۳۹۷/۱/۳۱
یادم هست که آقای هاشمی توی نماز جمعه با افتخار می گفت که هر 45 روز یک سد افتتاح می کنیم.
ناشناس۳۰۹۷۳۷۱۵:۱۷:۲۱ ۱۳۹۷/۱/۳۱
سه استان یزد و سمنان و اصفهان باید تمام صنایعشان را به سواحل مکران ببرند.
ناشناس۳۰۹۸۶۸۱۶:۳۵:۵۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
تا قبل از انتقال گسترده آب به یزد تغییرات صنعتی اصفهان هم حتی با محیط سازگار شده بود، انتقال بیش از حد به یزد باعث این مسائل شده، ضمنا صنایع کلیدی رو نمیشه در نقاط مرزی قرار داد البته نه به صورت صد در صد، از لحاظ استراتژیک آسیب پذیرن
ناشناس۳۱۰۰۱۶۱۸:۱۲:۵۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
منتقل بشن همشون تعطیل میشن
ناشناس۳۰۹۷۴۱۱۵:۲۰:۴۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
بحث انتقال آب در دوره خاتمی کار بسیار بسیار اشتباهی بود. اصلا در کل بحث انتقال آب علاوه بر مسایل زیست محیطی, باعث متوقع شدن مردم منطقه ای که آب بدانجا برده شده میشود.
ناشناس۳۰۹۷۴۸۱۵:۲۶:۵۹ ۱۳۹۷/۱/۳۱
اگر بحث های انتقال آب نبود, الان این درد سرها را نداشتیم. بحث سد سازی در ایران سیاسی شد و هر نماینده ای بدون در نظر گرفتن مسایل کارشناسی خواهان احداث سد در منطقه خود شد. در صورتی که شرایط اقلیمی در ایران طوریست که در مدت کوتاهی مقدار زیادی بارش داریم, بالطبع برای جلوگیری از سیل و همچنین جمع آوری بارشها, نیاز مبرم به احداث سد داریم. و سد سازی باید در مقیاس های کوچکتر ادامه یابد. اما سد سازی باید طبق نظر کارشناسان خبره باشد نه منافع سیاسی یک عده
مهندس مکانیک, دانشگاه تهران۳۰۹۷۷۱۱۵:۴۸:۱۵ ۱۳۹۷/۱/۳۱
اینجانب با توجه به رشته کاری در کار احداث صنایع فولاد در یک شرکت مهندسی مشاور هستم. مدیران شرکت ما با احداث کارخانه فولاد در یزد, با توجه به کمبود آب در یزد مخالف بودند و حتی پیشنهاد احداث کارخانه در سواحل مکران را دادند. اما چون رییس جمهور در آن موقع اهل یزد بود به شدت با این پیشنهاد مخالفت کرد و حتی نزدیک بود شرکت ما را تخته کنند. پس مشاهده میکنید که کارشناسان نظرشان را میدهند اما مسایل سیاسی و پشت پرده باعث ایجاد این بلاها میشود.
ناشناس۳۰۹۸۴۱۱۶:۱۸:۱۸ ۱۳۹۷/۱/۳۱
دمت گرم مهندس. ای کاش همه مثل شما که دانشگاه معتبر هم درس خواندید, اینطور کارشناسانه نظر میدادند. حیف که الان حتی در هر شهر دانشگاه وجود دارد و مهندس بیرون میدهند!!!!!! میان ماه من تا ماه گردون....
یک خانه دار۳۰۹۷۹۵۱۶:۰۱:۰۴ ۱۳۹۷/۱/۳۱
مشکل آب صنایع بویژه فولاد تاحدی با تصفیه فاضلاب قابل رفع است به قول غربی ها: آب شیرین به طرف خانه ، وفاضلاب تصفیه شده (پساب) به طرف مزارع وکارخانه.
ناشناس۳۱۰۲۷۲۲۲:۴۸:۲۳ ۱۳۹۷/۱/۳۱
غربیها انقدر آب دارن که نمیدونن چیکار کنن. مگه عقلشون کمه فاضلاب رو تصفیه کنن ببر تو مزارع و اینهمه هزینه بدن؟
مجتبی۳۰۹۹۲۶۱۷:۰۵:۵۸ ۱۳۹۷/۱/۳۱
من اهل کرمان هستم. برادرم در بافق یزد کار میکرد و مدتی در فولاد کرمان و اکنون در سیرجان . تقریبا 80 درصد مدیریت فولاد کشور در سیطره اصفهانی هاست. عمدتا سرمایه گذاران اصفهانی هستند. فولاد مبارکه هم در زمان قبل انقلاب و با فشار اصفهانی ها در شهر خودشون ساخته شد وگرنه طبق طرح آمایش مکان دیگری انتخاب شده بود. نمونه این زرنگ بازی های بدون دوراندیشی رو میتونید در رفتار وزیر نیروی یزدی خودمان جناب بیطرف مشاهده کنید که بجای حمایت از انتقال صنایع به کنار دریا، حق آبه شهرهای دیگه رو به یزد منتقل کردند. چرا راه دور برم. در شهرخود من راور کرمان کارخانه ای با لابی نمایندگان مجلس ساخته شده که هیچ توجیه اقتصادی نداشته است. خوراک ش را مجبورند از سیرجان با کامیون بیاورند نورد تولید کنند بعد باز برگردانند به سیرجان. دقیقا سیستم پت و متی برای جمع کردن چهارتا برگه رای اما به قیمت هدر رفتن منابع کشور عزیزم ایران. میبینید که هممون چقدر زنجیره وار اسیر عادات و تصمیمات اشتباه و بچگانه خودمان هستیم؟؟ مسئولین و نمایندگانی که بجای اندیشیدن به پیشرفت کلی ایران، در پی غارت منابع زیست محیطی سایر شهرها به سمت شهر خودشون( قطعا برای اهداف سیاسی و سیاست بخشی نگری) هستند روزی مجبور هستند با واقعیتی که نتیجه اشتباهات خودشان است چشم در چشم شوند. امروز همان روز است. دوران بزن و در رو در عرصه محیط زیست ایران تمام شده. ما اصل پنجاهم قانون اساسی را بصورت آشکار و شرم آوری زیر پا گذاشتیم.نه تغییر اقلیم مقصر است و نه هارپ و نه بیگانگان. خودمان مقصریم و باید بدور از حس تعصب و ناسیونالیستی راهکارها را بررسی کنیم. اولین گام پذیرفتن اشتباهات است و دومین گام تغییر رویکرد. مردم اصفهان و یزد بجای برافروختن خصومیت و ایجاد کینه در بین هم باید از موضع یک معترض و طلبکار به یک کنشگر جدی در فشار به مسولین دولتی و استانی برای تغییر در سیستم اقتصادی شهرهای اصفهان و یزد تبدیل شوند. انتخاب با مردم است باید بین بی آبی، هوای آلوده، خشکی زاینده رود، از بین رفتن صنعت گردشگری و از هم مهمتر به خطر افتادن جان میلیون ها انسان و یا وجود کارخانجات فولاد ، اشتغال چند هزار نفر و... یکی را انتخاب کنند. صنایع باید طبق طرح آمایش سرزمین جایی بروند که مهیایی منابع آب آنقدر هست که نه جان مردمان اصفهان و یزد در خطر افتد و نه زاینده رود، مرده رود شود و نه گاو خونی از مرگ پرندگانش خون دل بخورد. باور کنید نیازی به اختراع دوباره چرخ نیست. راه دیگری وجود ندارد. ( پی نوشت؛ من در اصفهان درس خوانده ام و عاشق این شهرم. امیدوارم دوستان اصفهانی انتقاد من از مسئولینشون رو حمل بر توهین به اصفهانی ها قلمداد نکنند).
ناشناس۳۱۰۳۰۴۲۳:۱۶:۲۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
تمام حرف های شما درست، اما فقط کافیه در یک بازه زمانی به عقب برید، سال ها بود صنایع آب بر اصفهان با اکوسیستم این منطقه به تعادل رسیده بودن، زاینده رود قبل از این طرح ها پر آب بود، کشاورز ها کشت و کار داشتن، صنایع هم به کار خودشون مشغول بودن اما انتقال بی رویه آب به محیطی کویری چند استان رو با بحران روبرو کرده، سیاسی کاری مدیران این بلا ها رو سر کشور اورده
ناشناس۳۱۱۱۳۴۱۳:۰۷:۵۶ ۱۳۹۷/۲/۱
فولاد مبارکه بعد از انقلاب ساخته شد. اونی که قبل از انقلاب بود ذوب آهن اصفهان بود.
چهارمحال۳۱۰۱۸۱۲۱:۰۰:۳۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
با سلام اولا سد زاینده رود در استان اصفهان نمی باشد در استان چهارمحال و بختیاری می باشد. ثانیا دلیل خشک شدن سد این هست که هم قبل از سد تونل زدن و هم بعد از سد. تونل هایی که ماشینهای سنگین می توانند وارد آنها می شوند. تونل های گلاب دره بهشت آباد و... که جز نابودی استان چهارمحال و بختیاری و بعد اصفهان و یزد نتیجه ای نخواهد داشت.
ناشناس۳۱۰۲۷۱۲۲:۴۴:۴۷ ۱۳۹۷/۱/۳۱
طبق اطلاعی که من دارم طرح ذوب آهن اصفهان در سال 45 و با بررسی تمام جوانب آن از جمله بحث تامین آب و نزدیکی به معادن سنگ آهن و زغال سنگ توسط کارشناسان روس احداث شده.این طرح با انحراف کلی از ظرفیت تولید که حداقل 5 میلیون تن بوده است، نزدیک به 20 ساله در محدوده تولید 2 تا 2/5 میلیون تن فولاد مونده.طرح فولاد مبارکه اگر چه در پیش از انقلاب مورد بررسی جهت ساخت قرار گرفت ولی این طرح قرار بود که در بندر عباس پایه گذاری شه طوری که مواد اولیه توسط کشتی و راه آهن به کارخانه منتقل و محصول نیز توسط کشتی صادر شود ولی با توجه به سیاستهای ابتدای انقلاب به مرکز کشور و استان اصفهان جهت کاهش هزینه ها و وجود نیروی متخصص منتقل شد.ظرفیت در نظر گرفته شده ابتدا 4/2 میلیون تن بود که در حال حاضر تولید این شرکت در استان به بیش از 5/8 میلیون تن رسیده در حالی که امکان کاهش ظرفیت در استان و انتقال اون به استانهای جنوبی وجود داشت ولی این اتفاق نیفتاده است.
ناشناس۳۱۰۳۹۰۰۱:۲۰:۲۳ ۱۳۹۷/۲/۱
علی رغم کوتاهی مسئولان که شکی در اون نیست متاسفانه مردم هم رعایت نمی کنن و فرهنگ استفاده صحیح از آب در بین ما ایرانی ها رایج نیست
رسول۳۱۰۹۱۰۱۱:۴۲:۰۴ ۱۳۹۷/۲/۱
20 سال پیش دانشجو بودم و برنج کاری حاشیه زاینده رود را با تعجب نگاه می کردم. در حال حاضر در شهر های حاشیه زاینده رود عبور کنید و کوهی از هندوانه و چیز های دیگر را ببینید که می مانند و مقدار زیادی می گندند و مقداری تغذیه دام می شوند. در چهار سوی حومه اصفهان باغ هائی وجود دارند که دارای چاه و استخر و درختانی زیاد و افرادی که با غفلت هر چه تمام تر آب را از چاه های عمیق استخراج می کنند و خشک که می شود چاه را عمیق تر می کنند. چگونه ممکن است! آب در چند ماه آینده تمام می شود و هیچ راهی برای تامین آن نیست! پس شما تا الان خواب بوده اید. چه خبر است؟ خوابید یا دشمن مردم؟
ناشناس۳۱۰۹۲۳۱۱:۴۷:۱۶ ۱۳۹۷/۲/۱
و تعطیلی سد گتوند پیش از اینکه کل خوزستان را بیابان و صحرا کند
شریعتمداری۳۱۴۸۴۴۰۰:۱۲:۰۱ ۱۳۹۷/۲/۴
تنها رفع این مشکل حمل آب از خلیج فارس و ریختن ان در زاینده رود است و بس .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین