نگاهی به رفتار رئیسی و رقبای روحانی در اغتشاشات اخیر

گروه سیاسی الف،   3961014059 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

امیر محبیان تحلیلگر مسائل سیاسی می‌گوید: رقبای انتخاباتی آقای روحانی مثل آقای رییسی حتی علی‌رغم داشتن انتقاداتی نسبت به رویکرد اقتصادی دولت سریعاً با در نظر گرفتن شرایط موضع آرام‌کننده و موید دولت گرفتند تا امکان سوءاستفاده گرفته شود.

نگاهی به رفتار رئیسی و رقبای روحانی در اغتشاشات اخیر

امیر محبیان کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به سوالی درباره رفتار سیاسی جناح‌ها و چهره‌های سیاسی و اجتماعی در مواجهه با اعتراضات و سپس اغتشاشات اخیر گفت: طبعاً دو گرایش اولیه در قبال اعتراضات وجود داشت؛ نخست گرایش حامیان دولت که بر مزایای بودجه و اقدامات دولت تاکید داشتند و گرایش دیگر منتقدان که بعضاً نقاط ضعف را مشاهده می‌کردند. اما هیچ‌کدام از این دو گرایش به‌ویژه منتقدان که حتی موضع همدلانه با طبقات مستضعف و تحت فشار داشتند؛ با پدیده اغتشاش همراهی نکرده و چه‌بسا به‌صورت شفاف نسبت به امکان سوء استفاده عناصر رادیکال و مخرب هشدار دادند.

محبیان در پاسخ به این سوال که  "از شما نقل شد که رقبای دولت در مشهد برانگیزاننده این اعتراضات بودند، آیا منظور رقبای انتخاباتی بود؟" تاکید کرد: خیر؛ منظور گرایش منتقد دولت و نه جناح منتقد دولت بود. رقبای انتخاباتی آقای روحانی مثل آقای رییسی حتی علی‌رغم داشتن انتقاداتی نسبت به رویکرد اقتصادی دولت سریعاً با در نظر گرفتن شرایط موضع آرام‌کننده و موید دولت گرفتند تا امکان سوء استفاده گرفته شود. اساساً در این واقعه اصولگرایان و اصلاح‌طلبان برای کنترل اغتشاش بالغ و پخته عمل کردند؛ حتی چهره‌های هنری و به‌اصطلاح سلبریتی‌ها هم جز موارد بسیار محدودی بسیار مسئولانه برخوردکردند.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین راجع به چگونگی کنترل بهتر وضعیت اخیر از نظر سیاسی و اجتماعی خاطرنشان کرد: این واقعه دو لایه روشن داشت؛ معترضین اقتصادی که مطالباتی داشتند و تقریباً همه حتی دولت از حق اعتراض آنها دفاع کردند؛ و لایه بسیار محدودی که سریعاً روی موج سوار شده سعی کردند از شکاف پدیدآمده بهره بگیرند؛ این گروه اخیر هم بعضی کاملاً تشکیلاتی و مرتبط با عناصر معارض و گروه دیگری هم به‌دلیل خامی و کمی تجربه سیاسی و هیجان‌طلبی و حتی بعضی با گرایش‌های ضداجتماعی و وندالیستی (خرابگری) جذب اینان شدند. تحلیل اعتراضات بحق بدنه اصلی زمان مناسب دیگری می‌خواهد که آن را تحلیل خواهیم کرد.

محبیان تاکید کرد: درعین حال معترضین با سطح آگاهی‌های متفاوت بعد از دیدن اقدامات ساختارشکن و حتی اقداماتی مانند آتش‌زدن پرچم که نماد هویت ملی است؛ به‌نفع وحدت و امنیت ملی از اقدامات اعتراضی کنار کشیدند. نباید فراموش کنیم که مسیر اعتراض در کشور هیچ‌وقت بسته نبوده و نیست؛ گفته می‌شود تا قبل از اعتراض مشهد بالغ بر دو هزار اعتراض بدون برخورد صورت گرفته بود و تنشی هم پدید نیامد. رسانه‌های ضدانقلاب عمدتاً به‌روی همین اعتراضات شدیداً مانور می‌دادند غافل از این‌که این اعتراضات توسط اقشار مختلف افتخار نظام و نه نشان از بسته بودن آنست. در تمام دوران رژیم پهلوی به‌ویژه از ۴۱ تا ۵۷ هر اعتراض کوچکی با خشونت سرکوب شد؛ جالب است اکنون بازماندگان رژیم پیشین از حق اعتراض سخن می‌گویند در حالی که خود دهان‌ها را دوختند و استخوان‌های معترضان را شکستند؛ واقعیتی که هنوز بخش زیادی از مردم به‌روشنی به‌یاد دارند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه "در هر حال با بازگشتن آرامش نباید ریشه‌یابی مشکلات فراموش شود" تصریح کرد: حتماً نیازمند تحول بلکه انقلابی در نظام مدیریت اجرایی برای کارآمدی و حل مشکلات مردم به‌ویژه طبقات محروم و مستضعف که پایگاه اصلی انقلاب و اسلام هستند؛ می‌باشیم. حتماً باید با نسل جدید و دهه شصت و هفتادی‌ها و حتی هشتادی ادبیات ارتباطی جدیدی تنظیم شود؛ حتماً مسئولان باید دریابند وظیفه آنها طرح مسایل در تریبون‌ها نیست بلکه وظیفه آنان حل مسایل و ارایه گزارش موفقیت‌ها در تریبون‌هاست. همه باید دقت کنیم فلسفه وجودی دولت و حتی کلّیت حکومت رفع مشکل شهروندان و کمک به زندگی آرام و مرفه و پاک و عزتمندانه آنهاست.
 منبع: تسنیم

دیدگاه کاربران

نوید۱۹۲۹۵۵۱۵:۴۵:۲۴ ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
کی گفته اقای رییسی همدلی بیشتری با معترضان داره؟!!شما به شعارها دقت بیشتری بکنید بعد اگه خواستید تحلیلم بکنید...با توجه به شعار های داده شده اصلا اقای رییسی اگرم بخواد نمیتونه با اونا همدل باشه
ناشناس۱۹۳۳۰۱۱۹:۵۵:۱۷ ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
شخصیت و منش افرادی مثل قالیباف و رئیسی و میرسلیم خیلی جوانمردانه و بزرگوارانه است .
مجيد۱۹۶۸۵۷۱۵:۱۴:۱۸ ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
موافقم. از دل خداوند آگهه اما در عمل مصالح مملکت رو در نظر گرفتند
ناشناس۱۹۵۲۷۸۱۴:۰۶:۱۳ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
واقعا اگه همه ی سیاسیون تو همه ی دوره ها رقیب انتخاباتیشون مثل رئیسی بود اینقدر تنش تو کشور بوجود نمیومد، آقای رئیسی تو مناظرات هم خیلی آروم و خونسرد بود.
علی۱۹۷۵۴۱۰۷:۲۹:۲۵ ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
رقیب انتخاباتی درست و سالم ، آقای ناطق نوری، هست.
ناشناس۱۹۵۸۱۵۲۱:۰۲:۴۴ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
از مشهد تماس میگیرم اگر فکری به حال بازندگان دو انتخاب شورای شهر و ریاست جمهوری نشود کینه بازندگان نه تنها شهر مشهد که کل کشور را گرفتار خواهند کرد تا دیر نشده فکری کنند .
ناشناس۲۰۱۳۹۹۲۰:۰۱:۰۲ ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
نظراتی که به تعمیق و گسترش بحث کمک کنند، پس از مدت کوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت دیگر بینندگان قرار می گیرد.
عربی۲۰۲۱۷۵۱۵:۴۳:۲۱ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
رئیسی ثابت کرده هرگز بخاطر منافع پست دنیایی و سیاسی منافع کشور ونظام رو به خطر نمیندازه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین