رئیس مرکز آمار: اشتغالزایی ۱.۵میلیون نفری در ۶ماهه امسال اشتباه است

گروه اقتصادی الف،   3960729233

رئیس مرکز آمار ایران با اعلام اینکه اشتغالزایی ۱.۵میلیون نفری در ۶ماهه امسال اشتباه است، گفت: آمار اشتغال از نتیجه میانگین چهار فصل سال به دست می‌آید.

اشتغالزایی ۱.۵میلیون نفری در ۶ماهه امسال اشتباه است

امیدعلی پارسا در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما  اظهار کرد: یکی از سایت‌ها با جمع بستن آمار اشتغال فصل بهار و تابستان و مقایسه آن با آمار اشتغال فصل زمستان سال 95 اعلام کرده بود که یک و نیم میلیون شغل ایجاد شده است. این نوع محاسبه آمار اشتغال و بیکاری روشی غلط بوده و باید از همین جا اعلام کنم آمار درست برای اشتغال تنها با مقایسه فصل به فصل هر سال با سال قبل از خود قابل قیاس است برای مثال آمار اشتغال فصل زمستان سال 95 تنها با آمار اشتغال فصل زمستان سال‌های پیش از خود باید مقایسه شود.

وی گفت: برای محاسبه آمار اشتغال یک سال هم باید آمار اشتغال هر چهار فصل با هم جمع شده و میانگین آن با سال‌های گذشته مقایسه شود.

پارسا افزود: در بهار سال 96 آمار اشتغال حدود 700 هزار نفر بوده و در تابستان سال 96 این آمار حدود 795 هزار نفر اعلام شده و لازم به ذکر است هرچند دولت از برنامه تعیین‌شده عقب است اما آمار اشتغال سیر صعودی دارد و رو به رشد است.

همه دستگاه‌ها باید مرکز آمار ایران را مرجع بدانند

 رئیس مرکز آمار ایران گفت: همه دستگاه‌ها و ارگان‌های اجرایی باید در ارائه آمارهای خود به این مرکز احساس مسئولیت کنند.

امیدعلی پارسا در نشست خبری افزود: درصدد افزایش اعتماد مردم و متخصصان هستیم که به پیگیری جدی رسانه‌ها نیاز دارد چون آمارها و داده‌های رقومی را ارگان‌های رسمی باید استفاده کنند.

وی گفت: تولید و انتشار آمار رسمی هم مورد نیاز ذی‌نفعان داخلی و هم بین المللی است و مأموریت داریم آمارهایی را تهیه کنیم که حتی ذی‌نفعان خارجی هم به آن استناد کنند در غیر این‌صورت مجامع بین المللی ممکن است آمارهای غیرواقعی تولید کنند.
پارسا اعلام کرد: برترین تولیدکننده نیازهای آماری در آسیا هستیم و قوانین و مقررات هم باید اصلاح شود.

وی گفت: برای به دست آوردن داده‌های کمی باکیفیت باید آمار و اطلاعات کشور به‌صورت ریزداده از سوی دستگاه‌های اجرایی کشور در اختیار مرکز آمار قرار گیرد.

رئیس مرکز آمار ایران یادآور شد: برای دستیابی به آمارهای کلانی که مورد نیاز خود دستگاه‌هاست، آمارهای ریز را باید از خود همین دستگاه‌ها دریافت کنیم یعنی هر جا اطلاعاتی دریافت می‌شود در اختیار ما هم قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: مردم هم مطمئن باشند که سرمایه مرکز ملی آمار اطلاعات مردم است و هیچ دستگاهی نمی‌تواند اطلاعات شخصی کسی را از این مرکز دریافت کند.

مقایسه استان‌های کشور براساس نرخ بیکاری روش درستی نیست

رئیس مرکز آمار ایران گفت: در حال تهیه شاخص‌هایی معتبر برای وزارت کشور هستیم تا امکان مقایسه استان‌های مختلف از نظر عملکرد را داشته باشیم.

 امیدعلی پارسا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وزارت کشور اعلام کرده بود که قصد مقایسه عملکرد استان‌های کشور براساس نرخ بیکاری را دارد اما ما به وزارت کشور اعلام کردیم که این ممکن نیست چراکه در استان‌های مختلف نرخ مشارکت مردم با یکدیگر متفاوت است.

وی گفت: ما باید میانگین 5 شاخص با نرخ مشارکت متفاوت از قبیل نرخ مشارکت اقتصادی، نرخ بیکاری، نسبت اشتغال، درصد افزایش سالانه شاغلین و نرخ اشتغال ناقص را به‌عنوان عملکرد استان‌ها مورد ارزیابی قرار دهیم.

پارسا افزود: اگر هم قرار است تنها با یک شاخص استان‌ها ارزیابی شوند باید شاخص درصد افزایش تعداد شاغلین معیار قرار بگیرد چراکه اگر در هر استان کشور این شاخص 4 درصد رشد پیدا کند یعنی به برنامه ایجاد 960 هزار شغل در سال دست پیدا کرده‌ایم که البته در برخی از استان‌ها این عدد از 4 درصد هم بیشتر بوده اما متأسفانه در دیگر استانها رشد قابل توجهی نداشته است.

 آمار اشتغال و بیکاری ربطی به معیشت مردم ندارد

 رئیس مرکز آمار ایران گفت: تغییر شاخص آمارگیری اشتغال و بیکاری که در دولت نهم به یک ساعت کار در هفته محدود شد، نتیجه استانداردهای جهانی بود.

 پارسا  ابراز کرد: در دولت نهم شاخص بیکاری در کشور عوض شد اما تغییر این شاخص هیچ ارتباطی با دولت‌ها ندارد، روند تغییر شاخص بیکاری از طریق مرکز ملی آمار در دولت هشتم شروع شد تا آمارهای ما به استانداردهای روز دنیا نزدیک‌تر شود و تنها در دولت نهم آن را اجرا کردیم.

وی گفت: اما اینکه یک ساعت کار در هفته را هم شاغل معرفی کنیم به این دلیل است که مرکز ملی آمار آماری در سطح فرد تولید نمی‌کند بلکه تولید آمار تجمیع و حداقل در سطح آگاهی در روستا و بلوک در شهر و بالاتر از آن تولید می‌شود.

سیاست‌گذاری اصلی مرکز آمار تولید آمارهای کلان برای برنامه‌ریزی‌های کلان است و برای اندازه‌گیری وضع اشتغال در یک روستا باید فهمید "چند نفر، چه حجمی از کار و تولید را در منطقه ایجاد کرده‌اند؟"، این سؤالی است که در تمام دنیا برای آمارگیری‌های درست پرسیده می‌شود.

پارسا گفت: نه امکان سرشماری برای آمار بیکاری وجود دارد و نه سامانه اینترنتی که مردم خود هر روز وضع اشتغال و بیکاری خود را در آن وارد کنند، پس ما براساس استانداردهای جهانی یک درصد مردم کشور را برای آمارگیری درنظر می‌گیریم و به تمام کشور تعمیم می‌دهیم.

وی گفت: در روز آمارگیری ما فرد یا بیکار مطلق است یا بین یک تا 44 ساعت در هفته کار می‌کند یا بیش از 44 ساعت در هفته فعال است. از نظر ما در آمارگیری اشتغال اگر کسی حتی یک ساعت در هفته شاغل باشد باید مقدار کارش در آمارهای کلان محاسبه شود البته ما اشتغال کمتر از 44 ساعت را در آماری به‌عنوان اشتغال ناقص به‌صورت جداگانه اعلام می‌کنیم.

رئیس مرکز آمار ایران اضافه کرد: کل جمعیت فعال کشور در تابستان امسال 26 میلیون و 983 هزار نفر بوده است که 3 میلیون و 156 هزار نفر بیکار مطلق بودند. از 23 میلیون و 827 هزار نفر جمعیت شاغل هم 9،2 درصد کسانی هستند که اشتغال ناقص داشته‌اند و از این 9،2 درصد هم تنها یک درصد زیر 2 روز در هفته شاغل بودند.

پارسا گفت: در تعریف قبل برای گرفتن آمار اشتغال کسانی که 2 روز در هفته کار می‌کردند شاغل محسوب می‌شدند و باتوجه به آمارهای بالا در تعریف جدید آمار بیکاری یک درصد با روش قدیم آمارگیری تفاوت دارد.

وی اظهار کرد: قبول داریم که کسانی که اشتغال ناقص دارند ممکن است زندگی‌شان نچرخد اما دلیل نمی‌شود کسانی که 44 ساعت در هفته کار می‌کنند در معیشت مشکل نداشته باشند.

آمارهای ما باید همه کارهای انجام‌شده در کشور را پوشش دهد و آماری که ما تهیه می‌کنیم کاری به معیشت مردم ندارد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین