نظر منتشر شده
۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 218326
درباره اجرایی شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي؛
مسئولان و زیر مجموعه هایشان از خود شروع کنند
بخش تعاملی الف - نقی دستجردی، 14 اسفند 92
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۴۸
اين روزها در رسانه هاي ديداري، شنيداري و نوشتاري درباره اقتصاد مقاومتي سخن بسيار است. كارشناسان هم راه كارهايي مي دهند.

تكاپوي دولت محترم تدبير و اميد هم پس از اين كه مقام معظم رهبري سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي را در بهمن ماه سال جاري ابلاغ نمودند بيش تر شده است.

همان گونه كه بر همگان روشن است و مقامات عالي نظام هم بر آن تاكيد مي كنند، اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي با چند شعار و برگزاري چند همايش عملي نمي شود. و عملي كردن اين سياست ها عزمي جدي مي طلبد.

هدف نگارنده در اين نوشتار كوتاه پرداختن به همه بايدها و نبايدهاي اقتصاد مقاومتي نيست. زيرا برشمردن همه بايدها و نبايدهاي اقتصاد مقاومتي در اين مقال و يادداشت كوتاه نمي گنجد.

يك – كاهش و يا حذف همايش هايي كه دولت مجري آن است
نگارنده به دليل ارتباط شغلي اي كه با برخي نهادها و سازمان هاي دولتي دارد تا حدودي با اين نهادها و سازمان ها آشناست. يكي از موارد هزينه زايي كه در سازمان هاي دولتي وجود دارد و دولت تدبير و اميد مي بايست جلوي آن را بگيرد، برگزاري سالانه همايش ها و كنفرانس هايي است كه هزينه هايش بسيار بيش تر از منافع آن مي باشد. در برخي از اين همايش ها، ميهماناني از سراسر كشور شركت مي كنند. شركت ميهمانان از سراسر كشور در اين همايش ها، علاوه بر هزينه هاي اياب و ذهاب، هزينه هاي ديگري مانند محل اقامت، غذا و خوراك نيز دارد. علاوه بر اين، چون بيش تر اين ميهمانان از كاركنان دولت هستند، به آن ها حق ماموريت هم پرداخت مي شود.

بپيشنهاد مي شود به دليل شرايط كنوني و براي مدت زمان معيني (حداقل تا بهتر شدن وضعيت فعلي و كاهش تحريم هاي ناجوانمردانه قدرت هاي غربي) اين همايش ها، برگزار نشود و يا حداقل اولويتي براي برگزاري آن ها در نظر گرفته شود و همايش هاي غير ضروري برگزار نشود. راه كار ديگري كه وجود دارد واگذاري اين همايش ها به بخش خصوصي و به صورت داوطلبانه است.

دو- حذف موارد غير ضرور در سفرهاي استاني مسئولان
همان گونه كه در زمان دولت هاي نهم و دهم مشاهده شد در سفرهاي استاني و يا حتي خارجي، رييس جمهور گروه زيادي را با صرف هزينه هاي فراوان با خود همراه مي كرد، در صورتي كه بود و نبود برخي از اين افراد در اين سفرها، اصلا ضرورتي نداشت.

ضمنا در اين سفرها، تعطيلي مدارس و ادارات و همراه كردن مردم براي استقبال از مقامات، لزومي ندارد. تك تك مقامات، در نظر مردم محبوب هستند. بنا بر اين لزومي به تبليغ اين محبوبيت نيست. كما اين كه مثلا اگر رييس جمهور محترم، محبوبيتي در ميان مردم نداشت كسي به ايشان راي نمي داد. راي مردم به آقاي رييس جمهور نشانه محوبيت ايشان مي باشد و تمام دنيا اين را مي داند.

سه- حذف مواردي نظير اطلاعيه هاي تبريك و تسليت، در روزنامه ها و رسانه هاي نوشتاري ديگر.

چهار- حذف يا كاهش سفرهاي خارجي غير ضروري برخي مديران و كارمندان و يا كنترل شديدتر بر سفرهاي خارجي و نيز كاهش برخي ماموريت هاي داخلي.
كما اين كه به تازگي در سايتي خواندم يكي از مديران در دولت پيشين ۱۲ ميليارد تومان حق ماموريت گرفته، در صورتي كه حتي يك روز هم به ماموريت نرفته است.

پنج- اولويت بندي پروژه هاي دولتي
به نظر نگارنده، پايان دادن به پروژه هاي جاري بهتر از آغاز پروژه هاي تازه است. حتي براي خاتمه پروژه هاي جاري نيز مي بايست اولويت خاصي در نظر گرفته شود و پروژه هايي زودتر خاتمه يابد كه ضرورت و فايده بيش تري دارند.
 
کلمات کلیدی : نقي عبدالجوادي دستجردي
 
کریم آبائی
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۰۷:۰۰:۱۷
ترسمان این است که سنگینی مقاومت اقتصادی فقط بردوش مردم واقشار کم درآمد باشد. من نمیخواهم سختی راتحمل کنم که نتیجه اش ایجاد بابک زنجانی ها باشد. (2007061) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۷:۱۴:۳۹
اخیرا مطلبی خواندم از سفر گروهی از بورس ایران به فرانسه در تعطیلات نوروز 93 و آن نویسنده محترم این اقدام را محکوم کرده بود زیرا بخشی از سفر شامل تفریحات و گشت و گذار می شود.
من برعکس نظرم این است که گاهی سفرهای خارج از کشور برای ارتقای سطح دانش در ایران واقعا لازم است.
گاه ممکن هست به نظر بیاید یک سفر ماموریتی به خارج از کشور، با هزینه های گران، موضوع مازادی هست که باید در آن صرفه جویی کرد اما به واقع فواید آن سفر می ارزد که انجام شود.
ولی گاهی واقعا می توان از طریق سایر وسایل ارتباطی ، به هدف دست پیدا کرد. (2008102) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۶ ۱۳:۳۴:۳۹
گیریم که رفتند و کلی هم پول خرج کردند و دانششان بالا رفت ، حالا مگر میتونند در کشورمان پیاده کنند.! (2010597) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۹:۰۴:۲۳
نکنه شما ها هم باور کردید !
قرار نیست هیچ اتفاقی بیافتد فقط موضوع انشا و صحبتی برای برخی فراهم شده تا یه چیزی برای گفتن باشه ! مگه تا بحال این همه موضوع پیش آمده و نتیجه ای هم جز عملکرد عکس داشته ؟ نه بخدا ! با این روش و منش ما که همه جا با اصطلاح "متاسفانه تو کشور ما " نمی شود و نمی توانیم.
میدانداران ما و مدیران ما بر اساس شعار و الفاظ سر کارند نه بر اساس شایستگی ! تا زمانیکه ستاد های انتخاباتی در شهر روستا تامین کننده مدیران دستگاهها هستند همین آش است و همین کاسه !
زیاد خودتان را خسته نکنید! (2008224) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۹:۳۵:۵۱
نه بابا نترس، الان وزیر بازرگانی شروع کرده، کلا واردات دیگه اولویت نداره و فقط تعرفه داره، ب جون تو، نترس اصلا (2008251) (alef-13)
 
تنها
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۰۸:۰۴:۱۴
خيلي عالي و موجز. واقعا اگه همين چند مورد اجرا بشه كلي در هزينه هاي كشور صرفه جويي ميشه. اما گوش شنوايي نيست. (2007104) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۰۹:۴۴:۳۳
واقعيت اين است كه اقتصاد مقاومتي را سالهاست كه از خود شروع كرذه ايم اما اختلاس هاي ميلياردي اش از جايي ديگر بيرون زده است! (2007245) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۶ ۰۱:۰۹:۰۷
برای ما در اولویت این است که جلوی اختلاس ها گرفته شود یعنی از نشت بیت المال جلوگیری شود. (2010306) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۳:۰۹:۰۶
البته بخوای بشماری زیادی عزیزم
همایش های بیخودی
سفرهای خارجی غیر ضروری
حق ماموریتهای آنچنانی
چند شغله ها
تزئینات و ریخت و پاشها در مراسم گوناگون
دادن تاج گل که واقعا معظلی است و ایکاش کسی پیدا میشد هزینه تاج گلهایی که در مراسم ختم و .. توسط مردم و مسئولین هزینه می شود را حساب می کرد
و کلی هزینه های بی مورد دیگر.... (2007644) (alef-13)
 
نیما
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۲:۲۴:۵۲
مجلل ترین ساختمان ها ی هر شهر بانک های دولتی می باشد در بهترین مکان ها با تعداد شعبه هایی که بسیار بیشتر از میزان متعارف جهانی است. (2008525) (alef-13)
 
siavash
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۴:۵۰:۳۸
باید انیکه ۱۲ میلیا رد دزدی کرده بیارن به مردم معرفی کنند (2007874) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۲:۴۳:۵۴
قراره همه رو بیارن یعنی با هم بیان جنابعالی که اینجا قید فرمودین یاداوری شد (2008552) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۶:۲۱:۴۷
شدنی نیست در حدشعار باقی خواهد ماند چون اقتصاد با حرف وشعار نیست با کار و برنامه ریزی است توی مملکتی که همه چیز دولتی است و کارمندانش صبح تاشب چایی میخورند و روزنامه می خوانند نمیشه (2008017) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۶:۵۱:۱۸
خیلی ممنون . کاملا درست است موارد زیاد دیگری هم هست که دولت باید پیش قدم باشد . ولی موارد دیگری هم که باید برخی نهاد های نظامی و تلویزیون محترمه باید صرفه جوئی کنند را یاد آور شوید . باتشکر (2008070) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۷:۲۴:۴۱
حرف خوبيست اما كاش وقتي محمود و خانواده و رفقا با يك لشكر به نيويورك رفتند، كسي به مقابله بر ميخاست. وگرنه دوصد گفته، تا الان چه حاصلي داشته. دريغ از نيم كردار (2008112) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۸:۱۷:۳۸
همایش هایی که دردول گذشته صورت گرفته و هم چنان ادامه دارد دعوت از دکتران خارج از کشور که هیج دردی از مردم ایران درمان نکرده اند با پرداحت پول بلیط رفت و برگشت آنان و پرداخت مبلغ 4000هزار دلار بعنوان حضور درهمایش چه مشکلی از مردم ایران را علاج کرده است !! (2008186) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۳:۱۱:۱۵
"دولتهای گذشته" صحیح است. (2008595) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۳:۱۲:۱۶
"دکترها "صحیح است. (2008597) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۸:۵۳:۰۹
لطفا ليستي از مسؤولين دولتي و نمايندگان مجلس و مسؤولين نهادها با حقوق دريافتي و اينكه آيا يارانه دريافت ميكنند يا خير چاپ كنيد سپس از اقتصاد مقاومتي صحبت كنيد (2008214) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۹:۴۰:۱۸
تعطیلی ادارات و کارمندان "قلابی" که حقوق واقعی میگیرند (2008258) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۰:۲۸:۵۹
این مسولینی که ما می بینیم اول ازهرچیزبه اقتصاد وحساب بانکی خودواقازاده هایشان وزراندوزیشان فکرمیکنندودیگرمجالی به اینکه لدادمردم برسندندارندزیرااگرمی توانستندکلیدتدبیروامیدشان به همین زودی گم نمی شد. (2008305) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۲:۱۴:۴۲
اینها چیزهای سطحی‌ای هست که شما میبینید. اگر به بطن ماجرا نگاه کنید متوجه میشید که عمق فاجعه خیلی بیشتره. اولا هزینه‌های بی‌تدبیری رو در نظر نمیگیرد. پروژه‌ها و کارهای کم بازده که در به علت بی‌تدبیری هزینه‌های خیلی زیادی رو تحمیل میکنه. دوما هزینه‌ کارهای اداری رو نمیبینید. کلی فرآیند اداری به انواع مختلف که باعث هزینه‌های مختلف میشه. در دنیای الکترونیک که کلی اطلاعات به سرعت نور منتقل میشه از این سر دنیا به اون سردنیا ٬ هنوزم یک صفحه آ-چهار برای امضا باید کلی دست به دست بشه تو ایران. کارمندانی که کلی حقوق میگیرن اما کارشون بازدهش خیلی پایینه و ... (2008501) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۲:۲۱:۲۰
اما به نظر من بايد سوبسيدي قرار داد تا به هصوص مسئولان به سفرهاي خارجي و كشورهاي همسايه بروند با هواپيماي آنها هم سفر كنند،با اينترنت آنها هم ارتباط برقرار كنند، با مردم آنها هم معاشرت كنند،امكانات رفاهي، تخصيلي،اقامتي،پزشكي،مديريتي،هواي پاك،شهر و روستاي تميز،،نظم اجتماعي،و...از نزديك ببينند،بعد مسئولانه تر كار كنند. مي دانم اين كامنت را نمي گزاريد. اما مي شود راه دزديها و اختلاسها و رانتها را بست. (2008518) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۳:۰۳:۲۷
این کارا باید سالیان پیش انجام میدادن که البته اجرا نشد وهرسال بدتر هم میشد که اوج مسافرت های فامیلی از کیسه بیت المال در دولت نهم ودهم بود وهرچه مردم عادی داد میزدند کسی گوش نمیکرد که اگر الان این اتنفاق بیفته هرچند دیره ولی بقول معرف ماهی را هر وقت از اب بگیری تازه هستش در ضمن اگر این اتفاق به طور صیحیح انجام بشه به اندازه یک بودجه به مملکت اضافه سود میرساند (2008581) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۲۳:۰۹:۱۵
بله کاملا صحیح است ولی شک ندارم که تمامی مدیران " شایسته! " برای اثبات بیشتر شایستگی خود واینکه فقط آنها سردمداران اجرای پروژه اقتصاد مقاوتی هستند و چه بسا برای خود شیرینی ، سخت ترین فشارها را بر گرده کارمندان ضعیف و بی پناه وارد می کنند . وهر روز به یک بهانه واهی وخواب یکی از مدیران شایسته بخشی از حقوق کارمندان حذف ویا پایمال می شود .
مثلا کارمند را به ماموریت سخت کاری می فرستند اما حق ماموریت او را نمی دهند به این بهانه که پروژه اقتصاد مقاومتی در حال اجراست . در حالی که مقام عظمای ولایت اکیدا بر این مساله تاکید فرمودند که اقتصاد مقاومتی به هیچ وجه ریاضت اقتصادی نیست . (2008588) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۰۰:۱۷:۲۱
برای شرایط اقتصادی ویژه از این دستی ما در آن گرفتار هستیم اصطلاحات و راهکارهای آزمون شده ی مشخصی وجود دارد. مثلا اقتصاد انقباضی یکی از معروف ترین اصطلاحات مرسوم در دانش اقتصاد است که نیازی به بازتعریف هم ندارد
به هر حال در شرایط کنونی ایران اقدامت زیر ساختی از این قبیل برای جلوگیری از انهدام اقتصادی و اجتماعی لازم است:
- مبارزه با فساد و رانت خواری. الگوهای بین المللی خوبی برای این مضمون وجود دارد و گلوگاه ها اغلب واضح هستند. بزرگترین مانع نبود عزم واقعی سیاسی برای این کار است و امور به تعارف می گذرد
- اصلاح مقررات مالیاتی: مالیات وسیله ی بازپخش عادلانه ی منابع مالی بین عموم شهروندان یک کشور است. بخش بزرگی از منابع مالی ایران در دست نهادهایی که است که از حسابرسی و مالیات دهی معاف شده اند. چرا؟
- تمرکز زدایی: بسط قدرت سیاسی به سطح شهرداری ها برای تصمیم سازی های محلی مبتنی بر واقعیت ها و نیازی های محلی.
تو لید دانش با هدف ایجاد ثروت: هم اینک از سرمایه گذاری عظیم کشور در توسعه ی دانشگاهی ثروتی تولید نمی شود و اگر یک روز پول نفت به دانشگاه نرسد همه ی محققین و دانشمندان ما قادر نیستند با دانش خود پولی برای گردش امور یا منفعت مردم و دانشگاه خود بسازند. دانشگاه باید با هیئت امنا و هیئت رییسه ی انتخابی کار کند و اگر نتوانست برای سرپا ماندن خود ثروت تولید کند مثل هر بنیاد دیگری خودبخود ورشسکته و منحل شود و اگر توانست ثروت تولید کند توسعه می یابد
انقلاب فرهنگی: سرمایه گذاری در اصلاح آموزش عمومی به شکلی که فارغ التحصیلان مدارس ما بتوانند در 18 سالگی به شهروندانی مسئول و مولد تبدیل شوند، حتی بدون نیاز به آموزش عالی. درسنامه های مدارس ما از غرب منشا گرفته اند ولی در تاریخ منجمد هستند. باید آنها را همگام با نیازها و نحولات آموزش بین الملل بازبینی و برزو کنیم.
- هرج و مرج بجای انقلابی گری: سرمایه گذاران داخلی و خارجی همواره چشمشان به دهان سیاسیون یک کشور است تا ریسک سرمایه گذاری در آن کشور را بسنجند. متاسفانه سالهاست که هر مقام یا غیر مقامی هر طور دلش بخواهد در برابر هر موضوعی جبهه گرفته و سخنرانی و شانتاژ می کند بی اینکه هیچ سودی به حال اهداف انقلاب داشته باشد و در عوض باعث سردرگمی و تردید سرمایه گذاران می شود. جریان رسانه ای باید با تمرکز صرف بر حفظ منافع ملی مدیریت شود
- توسعه ی دیپلماسی واقع بینانه به سایر عرصه های مورد مناقشه با قدرت های جهانی
- آمایش سرزمین برای به حد اکثر رساندن تمامی پتانسیل های کشور و فرار از تمرکز زدایی ثروت و رفاه در کلان شهر ها (2008700) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۰۸:۳۱:۱۹
مردم بیچاره سال‌هاست دارن اقتصاد مقاومتی را تجربه می‌کنند الان هم نمونه بارزش گران شدن آب و برق و بنزین و ..... در دولت تدبیر و امید!!!!!!!!! (2008886) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۰۸:۳۳:۰۰
سلام بجای صرفه جویی و راه کارهای غیر عملی اگر جلوی فساد اقتصادی گرفته شود همه چیز درست میشود . (2008888) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۱۸:۲۴:۵۲
با سلام
ما شیعه علی هستیم ولی فقط در اسم
کاش حضرت علی بود ومی دید (2009780) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۱۸:۳۳:۱۷
این حرف هایی که میزنید از دهه هفتاد بوده و اگر قرار براجراش بود الان کسی پیدا نمیشد که 12 میلیارد حق ماموریت نرفته بگیره (2009789) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۱۹:۲۸:۵۳
ببخشید منظور شمااحتمالا دهه 60 است چون شروع این کارهه از دهه 70 است (2009869) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۲۰:۰۸:۵۴
با سلام،
پیشنهادات نوشته می تواند سر آغازی برای ارایه راهنمایی های گسترده تر به دولت در جهت کاهش هزینه ها باشد. در این زمینه می توان به تجربه دیگر کشورها اشاره کرد و از ان بهره گرفت.
برای مثال دولت اپتلافی محافظه کار و لیبرال دمکرات انگلیس به هنگام دست گرفتن قدرت برای مواجهه با رکود و مسایل ناشی از بحران اقتصادی تصمیم گرفت که به میزان ۲۰ در صد از هزینه های دولتی را در همه بخش ها کاهش دهد که البته بخش درمان استثنا بود ولی کنترل های بیشتری بر هزینه های میلیاردی سازمان بهداشت عمومی به عمل امد.
پس از گذشت سه سال از سیاست های دولت ايتلافی، اثار این سیاست خود را نمایان کرده است که علاوه بر عبور از مرحله رکود، تورم نیز به پایین تر از ۲ درصد رسیده است، هر چند که در وضعیت رکود نیز تورم از پنج درصد تجاوز نکرد.
البته باید توجه داشت که اقتصاد انگلیس به در امدهای نفتی وابسته نیست و سیاست گرفتن مالیات با شدت و با اقتدار صورت می گیرد و دولت ایتلافی با به دست گرفتن قدرت،دریافت عوارض را از ۱۵ درصد به بیست درصد افزایش داد.
کاهش هزینه های دولتی و یا انظباط در هزینه های دولتی شاه کلید مشکلات ایران است که تفاوت بسیار عمده ای با انگلیس دارد.
درامد دولت انگلیس از مالیات بر سوخت مصرفی فراتر از درامدهای ایران از فروش نفت و فراورده های نفتی است.
در ایران هم چنان بحث در مورد رساندن قیمت سوخت مصرفی مردم به قیمت های جهانی مورد بحث است درصورتی که در اقتصادهای پیشرفته از سوخت مصرفی مردم ، مالیات اخذ می شود و صرف هزینه های جاری می شود.
نمونه ای که عوارض دریافتی و مالیات گرفته شده از بنزین و گازوییل در دوسال گذشته در جدول تصویری که در این لینک قرار دارد http://www.racfoundation.org/as_sets/rac_foundation/content/downloadables/racf_deloitte-overview-jan13.pdf نشان داده شده است.
بهتر است، نوشته دوست گرامی ما سر اغازی برای مشارکت همگان در ارایه راه کارهای کاهش هزینه های دولتی و تقویت بخش خصوصی در گرفتن سهمی از فعالیت های دولتی باشد.
موفق باشید (2009949) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۲۰:۳۱:۰۲
از ریخت و پاش های غیر ضروری و اسراف به هنگام بازدید مسئولان از برخی جاها خودداری شود. مثلا یک مسئولی که می رود از زیر مجموعه های خود یا جاهای دیگر بازدید می کند ، نیازی نیست که به خاطر او هزینه های غیر ضرور انجام شود و هزینه کنند که همه چیز را آراسته و مرتب جلوه دهند. (2009993) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۶ ۰۹:۲۴:۰۲
چندی پیش کمیسون فرهنگی مجلس به افریقای جنوبی رفت در حالی که مجلس افریقا در مکاتباتش گفته بود که ما به خاطر بررسی بودجه هیچ امکانی برای ملاقات نداریم ولی نمایندگان محترم رفتن بدون حتی ملاقات یک نماینده ومقام توجیه کارشان این بود که اخر ساله بودجه برمیگرده باید هزینه شود . هزینه هرنفر 20میلیون. (2010422) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۲-۱۲-۱۶ ۱۱:۴۷:۵۱
ردم فهیم کشورمان در صورتیکه مورد توجه و عنایت مسئولان قرار بگیرند، می توانند ارائه کننده بهترین پیشنهادات و راهکارها برای به سامان کردن اوضاع نابسامان مدیریتی و اداری و فرهنگی کشور باشند. پیشنهاد عینی و عملی اینجانب اینست که دولت یک سایت برای دریافت نظرات و پیشنهادات اصلاحی مردم ایجاد کند تا اندیشمندان و افراد با تجربه و همه کسانیکه دغدغه عظمت و عزت کشور را دارند، نسبت به ارائه راهکارهای پیشنهادی خود اقدام کنند. این بهترین روش برای مشورت و استفاده از نیروی فکری هزاران ایرانی فرهیخته ای است که حاضرند بدون کوچکترین چشمداشتی افکار و ایده های اصلاحی خود را به دولتمردان تقدیم کنند تا کشور عزیزمان در مسیر رشد و پیشرفت و افتخار قرار گیرد. (2010511) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۶ ۱۳:۰۳:۰۳
من یارانه میخاهم مگر اینکه پول اب و برق و گاز و...به قیمت قبل از حذف یارانه ها برگردد. (2010565) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۶ ۲۲:۲۸:۵۱
خوب است یک مقدار با اعداد و ارقام حرف بزنیم. کل این صرفه‌جویی‌ها فکر می‌کنید چه درصدی از هزینه‌های دولت می‌شود؟
بهتر است اقتصاد مقاومتی را با سطحی نگری اشتباه نکنیم. (2011282) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۲-۱۷ ۱۳:۴۳:۱۵
افرین برمسعود متاسفانه دولتها راهی برای دریافت نظرات مردم هموار نمی کنند (2012039) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۷ ۲۲:۱۳:۳۵
قراراست مردم در مقابل گرانی مقاوت کنند (2012933) (alef-13)