نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 216938
چرا در مواقع اضطراري فرصت طلب مي شويم؟
بخش تعاملی الف - نقي عبدالجوادي دستجردي
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۴
خبرهاي برف مازندران را همه شنيده ايم يا در رسانه ملي تصاوير آن را ديده ايم. همه سازمان ها و نهادهاي دولتي و حتي بسيج و سپاه و مردم عادي براي كمك به هم ميهنان بسيج شده اند. اين ها قابل تقدير است و در جاي خود بايد به آن پرداخته شود.

ضمنا چرايي ضعيف بودن امكانات سازمان ها و نهادهاي ذيربط و ضعيف بودن تاسيسات زيربنايي مانند خطوط لوله كشي آب، خطوط انتقال برق و گاز هم قابل بررسي و كنكاش مي باشد كه باز هم بايد در جاي خود به آن پرداخته شود.

ولي هدف من در اين يادداشت كوتاه، موضوع ديگري است و آن فرصت طلبي شماري از هم وطنان مي باشد. امروز همكارمان مي گفت: زمان زيادي كنار خيابان منتظر تاكسي بودم، ولي هيچ تاكسي اي يا نگه نمي داشت و يا اگر نگه مي داشت، مي گفت فقط دربست و آن هم با درخواست كرايه اي خارج از عرف و غير قانوني. همكارم مي گفت: براي مسيري كه كرايه دربست آن ۵۰۰۰ تومان است، راننده محترم درخواست ۱۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ تومان مي كرد.

در خبرها هم شنيدم و ديدم كه در مازندران نان و آب كمياب شده بود و قيمت كالاهاي اساسي بسيار بالا رفته است. مثلا بهاي يك بطري آب معدني به ۳۰۰۰ تومان رسيده بوده است.

اين ها فقط نمونه است و اگر بخواهيم مثال هايي از اين دست را در اين يادداشت كوتاه بياوريم مشت نمونه خروار است.

چرا در هنگامه اضطرار و چرا در مواقعي كه بايد به همديگر كمك كنيم، برخي از ما فرصت طلب مي شويم و انصاف و اخلاق را زير پا مي گذاريم و خدا را فراموش مي كنيم؟ مگر سوء استفاده از روزهاي بحراني چقدر ما را ثروتمند مي كند؟ راننده تاكسي اي كه سال ها خيابان هاي شهر را پيموده و سال ها زحمت كشيده، چرا به خاطر به دست آوردن چند هزار تومان بيش تر، اين گونه بي انصاف مي شود؟

فروشنده اي كه سال ها زحمت كشيده و مايحتاج مردم را تهيه كرده، چرا به خاطر چند هزار تومان بيش تر، اين گونه بي انصاف مي شود؟ چرا به يك باره خدا فراموش و انصاف زير پا له مي شود؟

اين در صورتي است كه، در روزهاي بحراني بايد همه ما، از خود گذشتگي كنيم و به كمك ديگران بشتابيم. ولي متاسفانه، در مورد شماري از هم وطنان عزيز اين قضيه برعكس است و به جاي كمك، فرصت طلب مي شوند.

در صورتي كه در بسياري از كشورهاي خارجي كه ما آن ها را بي دين مي ناميم، وضعيت به گونه اي ديگر است و در مواقع اضطراري و بحراني همه مردم در حد توان خود بسيج مي شوند و در كنار سازمان هاي ذيربط به آسيب ديدگان كمك مي كنند.
 
کلمات کلیدی : نقي عبدالجوادي دستجردي
 
فروغ
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۱۳:۴۲
مطلب شما جدید نیست شاید شما یادتان نباشد اما وقتی جنگ شد ومردم عادی ناچار به ترک شهر های خود شدند با سلول سلول خود احساس کردند که در وطن خود چقدر غریب اند. (1989692) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۴۷:۵۶
به اعتقاد جامعه شناسان، علت این موضوع در دید «کوتاه مدت» ما ایرانی هاست که بنا بر تجربه ده ها سال زندگی در محیطی بی ثبات به دست آمده است. ما از عمق جان به این باور رسیده ایم که اگر از فرصت ها استفاده نکنیم، ممکن است فردا با چنین فرصت هایی روبرو نباشیم. چاره کار نیز تنها یک روند «بلندمدت« ثبات است که تنها باید امیدوار باشیم اتفاق بیافتد ... (1989771) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۲:۱۴:۵۱
جالبی قضیه اینه که در سایر کشورها در این مواقع مردم قیمتها را کاهش میدهند تا هموطنشان دچار مشکل نشود. (1989974) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۶:۳۴
چون عرضه کمه و تقاضا زیاد (1990159) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۴:۱۶:۳۰
درس هایی از زلزله ژاپن :
. صفوف منظم برای آب و غذا بدون هیچ حرف زننده یا رفتار خشن
. مردم فقط اقلام مورد نیاز روزانه خود را تهیه کردند و این باعث شد که همه بتوانند مقداری آذوقه تهیه کنند.
. غارتگری دیده نشد. زورگویی یا از دست دیگران ربودن دیده نشد فقط تفاهم بود.
. رستورانها قیمت ها را کاهش دادند. یک خودپرداز بدون محافظ دست نخورده ماند. .دستگیری و کمک فراوان از افراد ناتوان.
. هنگامیکه در یک فروشگاه برق رفت مردم اجناس را برگرداندند سرجایشان و به آرامی فروشگاه را ترک کردند.

حالا این رفتار مردم ژاپن را مقایسه کن با رفتارهای بعضی از افراد در برف مازندران که به همشهری خودشان هم رحم نمیکردند! (1990363) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۲-۱۲-۰۶ ۱۵:۰۸:۴۳
در ژاپن بحث بر سر اعتماد است،مردم ژاپن به دولت اعتماد داشتند و مطمئن بودند که در هر حال دولت مایحتاج را به آنان میرساند. (1994658) (alef-6)
 
سید
۱۳۹۲-۱۲-۰۶ ۱۵:۰۹:۴۸
عزیز دلم بحث بر سر اعتقا د به خدا نیست.اساسا اخلاقیات مافوق همه چیز است که به طور کامل در غرب وجود دارد (1994660) (alef-6)
 
سهراب
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۵:۵۹:۱۴
اخه بعضی از مردم ما مرد روزهای سخت هستن در روزهای ارامش خواب هستن (1990649) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۲-۱۲-۰۶ ۱۱:۴۵:۳۳
من واقعا نمی دانم به کدام فرهنگ وتمدن می بالیم؟!!!!! (1994314) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۶ ۱۲:۳۱:۱۱
برای اینکه این نوع رفتار فرهنگ ما رو نشون میده!! (1994383) (alef-6)
 
eraj
۱۳۹۲-۱۲-۰۶ ۱۴:۱۹:۱۶
الف جان، اگر تا كنون مطلبي كه 100% واقعيت داشته ( متاسفانه )، همين مطلب بوده و لا غير. (1994552) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.