نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 211608
خطر بزرگتر از جنگ و تحريم برای کشور
بخش تعاملی الف - نقي عبدالجوادي دستجردي
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۳
چند روز پيش، با يكي از دوستان قديمي ام تماس تلفني داشتم. بعد از سلام و احوالپرسي و صحبت هاي مقدماتي، گفت: " مقدمات سفرم آماده شده، بليت گرفته ام و چند روز ديگر به كانادا خواهم رفت. سال ها بود او را مي شناختم. ايشان يكي از بچه هاي خوب، مخلص، متخصص و دوستدار كشور بود. سال ها بود در اين كشور كار مي كرد. تخصص داشت و خدمات خوبي به كشور كرده بود. ولي متاسفانه پس از سال ها تلاش و زحمت سرانجام خسته شد، خسته از ماندن. تصميم گرفت كه برود، برود و بخت خود را در كشوري ديگر بيازمايد. اندوخته هايش را جمع كرد و دست زن و يگانه فرزندش را گرفت و جلاي ميهن كرد.

امروزه كسان ديگري هم مانند اين دوست قديمي من مي انديشند و منتظر فرصت اند تا بروند.

در سال هاي اخير خيلي از متخصصان به دلايل مختلف جلاي ميهن كرده و رفتن را بر ماندن ترجيح داده اند .خيلي ها هم مقدمات رفتن را آماده كرده اند و امروز و فردا و فرداهاي ديگرخواهند رفت.

بيش تر كساني كه از ايران مي روند كساني هستند كه با امكانات اين كشور درس خوانده اند، سال ها در اين كشور كار كرده اند، تخصص كسب نموده اند و تجربه اي گران اندوخته اند. اگر دست اندركاران چشم بر هم نهند و اين رفتن ها را نبيند، ديري نخواهد پاييد كه كشورمان از متخصصان تهي خواهد شد و ديگر متخصصي باقي نخواهد ماند. دير يا زود كشور دچار خلاء شده و صدمات جبران ناپذيري از نبود اين ها خواهد خورد. بايد كاري كرد. بايد دست به كار شد. بايد تدبيري انديشيد و جلوي اين مهاجرت ها را گرفت. اگر متخصصان و آن هايي كه كار بلد هستند و سرمايه هاي انساني كشور محسوب مي شوند از كشور بروند ديگر چه كسي اين كشور را خواهد ساخت. هزينه هاي زيادي به كشور تحميل خواهد شد تا جايگزين اين سفر كرده ها تربيت شود و تربيت نيروهاي جايگزين سال ها طول مي كشد.

از تحريم مي ترسيم، از نخريده شدن نفت مان مي ترسيم، ولي كسي نيست جلو اين رفتن ها را بگيرد. باید درد این ها را فهميد. بايد حرف شان را شنيد. بايد به مشكلاتشان توجه كرد تا شايد ماندن را بر رفتن ترجيح دهند. مثالي مي آورم:

ضمن احترام به همه كارگران عزيز، امروزه حقوق يك كارگر ساده ساختماني روزي ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است يعني ماهي ۱۵۰۰۰۰۰ تومان، ولي حقوق يك مهندس با داشتن بيش از ۱۰ سال سابقه كار ماهيانه چيزي بين ۱۲۰۰۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰۰۰ تومان مي باشد. تازه با مشكلات به وجود آمده در اثر تحريم ها و سوء مديريت ها، اين حقوق را نيز به او نمي دهند. حقوق مهندسان به تناسب توسط كارفرمايانشان كاهش يافته است. در ضمن امنيت شغلي شان هم با قراردادهاي كوتاه مدت از بين رفته است. پس نيروي متخصص جامعه با ديدن اين وضعيت سرخورده شده و به فكر رفتن مي افتد.

البته مهاجرت هميشه بوده است. ولي امروزه روند مهاجرت افزايش يافته است. اگر مسئولان فكري اساسي نكنند، با ادامه روند كنوني، كشور ما هم مانند عراق مي شود. نيروهاي متخصص كشور عراق يا كشته شده اند يا به كشورهاي ديگر مهاجرت كرده اند. اين كشور امروزه، اگر چه درآمدهاي نفتي اش افزايش يافته، ولي به دليل نبود نيروهاي متخصص و با تجربه، با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي كند. پس از گذشت بيش از يك دهه از رفتن صدام و روي كار آمدن دولت مردمي، عراق با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي كند. از يك طرف نبود امنيت و از طرف ديگر نبود نهادها و سازمان هاي دولتي و شركت هاي خصوصي، كشور و مردم عراق را با مشكلات زيادي روبرو كرده است. به همين دليل است كه دولت عراق دست به دامان شركت هاي خارجي شده است. از طرف ديگر نبود امنيت باعث شده، هر شركت خارجي نتواند به آساني براي كار به كشور عراق برود.

بنا بر اين تا دير نشده بايد كاري كرد. سرمايه هاي انساني اين كشور، ارزش شان بيش از دلارهاي نفتي است كه قرار است در آينده نصيب كشورمان شود. چيزي كه بيش از تحريم و جنگ و ناامني كشور را تهديد مي كند همين مهاجرت هاست كه بايد با تدبير، نه با سخنراني و بخشنامه جلوي آن را گرفت.

به اميد سرفرازي كشور عزيزمان ايران و به اميد آسايش و بهروزي مردم صبور ايران.
 
کلمات کلیدی : نقي عبدالجوادي دستجردي
 
نقي عبدالجوادي
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۰:۲۰:۴۰
ضمن سلام و تشكر از دست اندركاران سايت وزين الف.
لطفا غلط املايي در عنوان يادداشت را اصلاح نماييد.
در عنوان ياداشت واژه "بزرگ تر " به اشتباه "بزگتر" نوشته شده است. (1907737) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۰:۲۵:۲۸
نگران نباش به جای متخصصان واقعی که میرن خودمون متخصصان مجازی تولید میکنیم. یک زمانی در صنعت نفت کار میکردم متخصصین و مهندسین کاربلد زیاد اونجا نمیمونن. عوضش به لطف دانشگاه آزاد و علمی کاربردی و پولی و ... تمام دیپلم و زیردیپلم های قدیمی الان تو سن 45 و 50 سالگی تازه مهندس شدن. منتها فقط یه مدرک کاغذی دارن و گرنه حتی از خوندن یک کاتالوگ ساده انگلیسی عاجزن. من از نزدیک دیدم همینا چه خسارت های هنگفتی رو دست بیت المال میزارن که باور نمیکنید. تصورشو بکنین یه دیپلم علوم انسانی 25 سال بعد از دیپلم گرفتنش تو سن 47 سالگی وارد دانشگاه آزاد میشه تو رشته مهندسی برق و با معدل 16 هم فارغ التحصیل میشه و الان ریس اداره مهندسی ابزاردقیق یک شرکت عملیاتی نفتی هم هست و کلی فارغ التحصیل دانشگاه های شریف تهران شیراز زیردستشن. (1907742) (alef-10)
 
united
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۰:۴۰:۴۴
گل گفتي. كاملا موافقم (1907766) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۰:۴۷:۴۴
عزیز من افرادی که هستند فقط فکر خودشون و خانوادشون هستند کسی به فکر کشور نیست. وگرنه اصلاح کردن یکسری از مشکلات فقط چند ماه وقت می خواهد. (1907775) (alef-10)
 
خوش نژاد
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۰:۴۷:۴۶
دوست عزیز
حرف شما متین، مشکلاتی از این دست همیشه برا نخبگان بوده و هست که نابجاست و در صورت مدیریت خیلی بهتر می شد. اما، اما مطمئنا اگر ایشان و امثال ایشان از بچه هاي خوب و مخلص باشند یا می مانند ویا می روند و با دست پر برمی گردند تا به وطن خدمت کنند... (1907776) (alef-10)
 
تنها
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۰۵:۱۱
با داشتن 30 سال سن و مدرک فوق لیسانس و همچنین داشتن زن و فرزند کماکان در جستجوی یک کار شرافتمندانه و متناسب با تخصص خود هستم ولی افسوس تاکنون نتیجه ای نگرفته و میدانم که نخواهم گرفت چون کارهای مناسب در اختیار از مابهتران با کمترین سواد و تخصصی می باشد. خسته شدم از شرمندگی و سرافکندگی ادعای نخبگی ندارم ولی بخدا تمام بهترین سالهای جوانیم را درس خواندم و تلاش کردم ولی افسوس که هیچ ثمری در این کشور برایم نداشت نمیدانم که دیگر چه باید بکنم اما دیگر به این نتیجه ی قطعی رسیده ام که تنها چاره رفتن است و بس هرچند شاید آنجا هم جز آوارگی و سرگردانی چیزی نصیبم نشود اما چه چاره پناه برخدا... (1907805) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۱۸:۴۱
این سربازی رو برم،منم میرم....
به عنوان یه تحلیلگر نرم افزار توی ایران حقوقی که میگیرم،نسبت به حقوقی که قرار هست یک شرکت خارجی در امارات به من پرداخت کند یک به بیست و پنج هست. (1907832) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۲۰:۴۴
علتها در نخواندن ویا عمل نکردن مسئولین به عهدنامه مولا علی است ومسئولیت ها به افراد ناکارامد وبی تعهد سپرده شده از بالا تا پائین (1907837) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۲۱:۱۸
شما تازه به این خطر پی برده اید؟بنده زمانی که وارد دانشگاه تهران شدم بیشترین کلمه ای که میشنیدم" اپلای" بود
جایی برای بچه های با استعداد در داخل نیست که بمانند.ناگفته ها بسیار است زیاد در این مورد صحبت شده بنده دیگه حوصله بحث ندارم. (1907840) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۲۴:۴۴
من هم از فوریه تا ژولای 2013 برای گذراندن دوره فرصت مطالعاتی به استرالیا رفته بودم. خدا می داند که اگر به دلایل وثیقه های سنگین و ایجاد گرفتاری برای ضامنینم نبود هیچگاه بر نمی گشتم. با وجودی که اینجا عضو هیات علمی هستم و در انجا مجبور بودم با کارهای ابتدایی شروع کنم و 20 سال طول می کشید تا به مرتبه معنوی ( نه مالی) اینجا برسم. اما هر روز افسوس می خورم که چه پتانسیل هایی از من در 20 سال گذشته تلف شد.
به امید رفع نقایص و به امید سربلندی ایران (1907848) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۲۵:۵۹
"در سال هاي اخير خيلي از متخصصان به دلايل مختلف جلاي ميهن كرده و رفتن را بر ماندن ترجيح داده اند .خيلي ها هم مقدمات رفتن را آماده كرده اند و امروز و فردا و فرداهاي ديگرخواهند رفت."
دلایل اشتباهه یک دلیل واضح داره که همه هم میدونن. (1907852) (alef-10)
 
رحمان
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۳۳:۳۳
منم تا یه ماه دیگه دارم میرم،فوق لیسانس صنایع دارم،بخاطر عدم امنیت کاری میخوام مهاجرت کنم (1907871) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۵۱:۵۳
فقط يك چيز :‌
اين دولت است كه محتاج نخبگان است و نه برعكس .
پس نمي توان هم رمان به آنها فشار آورد ، آنها را مجبور به كاري كرد كه دوست ندارد هم انتظار داشت كه در كشور بمانند . (1907907) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۲:۰۴:۴۲
دو گروه نمی روند .یک گروههای که در آمدخیلی خوبی دارند دو گروههای که مثل من پول ندارندوفقیرند.
اگر من هم راهی پیدا کنم می روم. (1907931) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۲:۰۵:۴۹
دیگه داره دیر میشه این جنگ قدرت نمیذاره چند تایی هم که از سر دلسوزی کاری میخوان برای این کشور انجام بدن توکارشون موفق باشند. ! (1907932) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۳:۵۰:۴۷
من تو يكي از شركت هاي خوب اين كشور كار مي كنم كه مطمئن هستم همه اسمش رو شنيدن ولي دارم تا كمتر از دوهفته ديگر مي روم استراليا. در اين سالهايي كه در اين شركت كار مي كنم در زمينه كاري خودم متخصص شدم و كلي مدرك بين المللي رو بعضي با هزينه شخصي و بعضي با هزينه شركت گرفتم و براي اينكه هميشه به روز باشم دائم دارم مطالعه مي كنم و در دوره ها شركت مي كنم و يك جورايي تو كار خودم صاحب نظر هستم. الان كه دارم مي رم خيلي ناراحت هستم چون فكر مي كنم كه حيف اين همه زحمت كه بايد بره برا يك مملكت خارجي مصرف بشه و كشور ايران كه اين همه هزينه كرده برام هيچي. ولي از طرف ديگه فكر مي كنم ماندنم چه فايده داره قبل از اينكه كار استراليام جور بشه تو فكر بودم كه از كار تخصصي خارج بشم و برم يك مغازه اي بازكنم يا وارد يك كار آزاد بشم چون كار مهندسي و تخصصي تو اين مملكت درآمدي نداره آدم بره كنار خيابون دلار بفروشه يا تو آژانس محل ماشين خريد فروش كنه درآمدش بيشتر از يك نفر مهندس متخصص است (1908123) (alef-10)
 
irani
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۳:۵۶:۲۵
جناب آقای دستجردی سخن از دل هزاران دانش آموخته ولی درمانده گفتی کو گوش شنوا متاسفانه کسی عملاً به فکر این قشر عظیم از جوانان کشور نیست وراهی جز جلای وطن باقی نمانده است.!مسئولین محترم:::::فکری به حال امروز این سرمایه های انسانی بکنید ارجح است برسیاست های افزایش جمعیت ! (1908135) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۰۵:۰۹
به نکته مهمی اشاره شده است، اما یکی از مهمترین دلایلی که باعث بوجود آمدن مشکلات اینچنینی در جامعه میشود همین تحریمها و مناسبات و روابط با دنیای خارج از طرف سیاستمداران کشور است. (1908154) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۱۷:۳۳
ببخشید این روزی 40 تا 50 تومان رو تو کدوم شهر به کارگر ساده میدن ؟
من در فارس و با مدرک لیسانس بدلیل نبود کار مرتبط با رشته ام و از ناچاری دارم کارگری میکنم
روزی 25 تومان تا 30 تومان
هر روز هم کار نیست
ضمنا اکثر کارگر هایی که بیش از 10 سال هست کار میکنند بشدت داغون و شکسته میشن (1908180) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۲۲:۳۱
خوش به حالش که رفت دمش گرم من هم اگه می تونستم می رفتم همین امروز (1908188) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۲۳:۴۲
اگرمسئولان مهمترین اولویت هر نهاد و وزارتخانه ای را نگه داشتن جوانان ومتخصان در کشور قرار دهند جا دارد. هیچ چیز مهمتر از سرمایه و اعتماد مردمی نیست. (1908192) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۲۴:۵۲
یکم که دیر شده.... بیاییم تا خیلی خیلی دیر نشده کاری کنیم ... اما چه کار؟ این هم سوال خوبیه.... (1908196) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۲۵:۳۱
بله متاسفانه اين بزرگترين مسئله كشور است. حتي خيلي از مسئولين فرزندانشان خارج رفته اند.
من خودم در فرصت مطالعاتي به اين نتيجه رسيدم كه در به سه منظور بهتر است آدم برود خارج حالا البته كشوري مثل آلمان .
1- اگر آخرت را مي جويد و مي خواهد گناه نكند.و دنبال نان حلال است
2- اگر به علم و تكنولوژي در سطح بالا علاقه دارد.
3- اگر به تجارت در اشل بين المللي علاقه مند است.
اما اگر دنبال در آمد زياديو از هر راهي است همينجا خوب است. اما درامد دارد ولي آرامش ندارد. (1908198) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۳۲:۳۴
به امید روزی که این افراطیها از کشور مهاجرت کنند (1908212) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۵۸:۴۸
وقتی سالها درس بخوانی وحاصلی از تحصل عایدت نشود خوب معلوم است می روی ! هجرت برای همین است برای راکد نبودن برای نگندیدن از هزینه گفته اید کدام هزینه ؟! بی برنامگی بی نظمی بی قانونی در سیستم آموزشی ما موج می زند !هیچ چیز جای خودش نیست انگار همه دست به دست هم داده اند تا استعداد جوانان را به نابودی بکشند خوب معلوم است یک انسان توانمند سعی می کند خود را نجات دهد واگر این کار را نکند اشتباه کرده فردا باید جواب خدا را بدهد که هجرت را برای نجات به او پیشنهاد کرده بود ! (1908263) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۵:۰۰:۱۴
منم خسته ام
از این شرایط خسته ام
با مدرک فوق لیسانس و کسب رتبه نخست دانشکده حالا باید برم سربازی
کجا؟ نمیدونم
چرا؟ چون بنیاد نخبگان اذیت میکنه
بعد از جند ماه جواب من رو نمیده
چون امریه نشدم (بخاطر اینکه تو فلان اداره اشنا نداشتم)
منم میرم!
میرم تا شانسم را در جایی دگر بجویم
بعد از سربازی میرم، مطمئن باشید :( (1908266) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۵:۰۴:۰۸
نظر نویسنده :{اگر متخصصان و آن هايي كه كار بلد هستند و سرمايه هاي انساني كشور محسوب مي شوند از كشور بروند ديگر چه كسي اين كشور را خواهد ساخت}

چه کسانی ؟ همانها که با انواع سهمیه ها راه به دانشگاه ها پیدا کردند و بدون گزینش پستها را اشغال کردند واسباب بی کاری ونا امیدی قشر تحصیل کرده را فراهم ساختند به طوری که جلای وطن را به بقای در آن ترجیح داده اند ! (1908276) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۵:۰۷:۰۵
بچه های منم دیوانه ام کرده اند هر روز نق رفتن می زنند وآرزویشان رفتن است .اما خوب امکان مالی فرستادنشان را ندارم وگرنه می فرستادمشان خودشان هم که بی کارند ودستشان به جایی بند نیست ! (1908279) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۵:۰۸:۵۱
حرف‌های‌ات درد داشت، خیلی... کاش می‌شد کاری کرد، ولی امیدی نیست (1908282) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۵:۱۱:۲۰
بره به سلامت. کسانی که واسه پول ایران می مونن همون بهتر که واسه پول هم برن خارج. (1908286) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۲۲:۳۲:۱۵
در واقع فرصت یافتگان فعلی که بدون توانایی لازم توانیسته اند کارهای کلیدی را اشغال کنند , خواهان رفتن کسانی که در آن زمینه توانایی های بالایی دارند هستند چرا که حتی اگر فرد مزبور حاضر باشد در رده ای پایینتر از آنچه که استحقاقش رادارد کار کند ترس از نمایش توانایی های او در فرآیند کاری , فرد ناشایست را همیشه می آزارد . روش کار هم معمولا با شعارهای دهان پرکن ناسیونالیستی یا مذهبی است (1909071) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۵:۱۹:۴۲
با سلام
من شاگرد اول دانشگاه نفت در زمان فارغ التحصیلی بوده ام . طبق قانون تحصیلات تکمیلی می توانستم با سهمیه شاگرد اولی به ادامه تحصیل بپردازم . ولی متاسفانه دانشگاه مربوطه همکاری ننموده و معرفی نداد. وارد صنعت شد م و فکر می کردم در محیط کار می توان رشد کرد. حال به این نتیجه رسیده ام که اینجا نیز خبری نیست
لذا در اسرع وقت باید با این مملکت خدا حافظی بمایم (1908293) (alef-10)
 
دکتر داروساز بیکار
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۵:۵۶:۵۰
من 45 سال سن دارم و طرح مناطق محروم را سالها پیش گذرانده ام.با مدرک دکتری بیکار هستم.دلیلش این هست که ما داروساز ها بایستی در داروخانه کار کنیم کل داروخانه موجود در کشور چیزی حدود 8000 باب می باشد.ولی سالانه حدود 1000 نفر داروساز فارغ التحصیل می شوند. از طرفی با توجه به حفظ منافع یک عده خاص دولت اجازه ازدیاد داروخانه را نمی دهد در حالی که داروسازی شغلی است مثل پزشک و دندانپزشک همانطور که آنها بسهولت مطب دایر می کنند داروساز نیز بایستی براحتی داروخانه تاسیس بکند ولی بنابر انحصاری که وجود دارد هزاران داروساز به بیکاران قبلی افزوده خواهند شد.
حالا دوست عزیز وقتی برنامه ای برای ماها نیست و انحصار و رانت وجود دارد و بیکار هستیم دو راه می ماند 1- انتظار در صف سفارتخانه های خارجی 2- انتظار برای اصلاح قوانین کسب و کار برای داروسازان اگر عمری باقی بماند (1908338) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۶:۳۵:۲۲
من با مدرک دکترا از بهترین دانشگاه‌های تهران با چندین مقاله ISI و چندین سخنرانی داخلی و خارجی الان دارم با ساعتی 8 تومن تو دانشگاه آزاد تدریس میکنم. برای جذب هیات علمی چندین مرتبه اقدام کردم اما تا یه پارتی گردن کلفت تو وزارت‌خونه یا فلان ارگان خاص نداشته باشی هیچ شانسی برای استخدام نداری. از سوالای گزینش نمیگم که الف سانسور نکنه کل حرفمو. باری غرض اینکه بعد از دوسال تلاش نافرجام دارم علیرغم اینکه واقعا آرزوم بود تو کشور خودم کنار خانوادم باشم دارم کارای رفتنم رو آماده میکنم و انشاالله تا چندماه دیگه واسه همیشه از ایران میرم. ولی واقعا از کسانی که منو با انگیزه‌های غیر علمی از موندن در کشوری که بهش تعلق دارم ناامید کردن نمیگذرم حتی اگه خارج از ایران از نظر شرایط زندگی موفق تر باشم. (1908394) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۶:۳۷:۵۳
تعداد مهندس به کارگر کشور یا به عبارتی تعداد سرهنگ به سرباز بالاست. عاملش عم دانشگاه آزاد است. به ازای هر یک مهندس یک نفر یا حتی کمتر کارگر داریم. خوب همین می شود. (1908400) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۷:۰۳:۰۵
خب وقتی حقوق یک کارگر از مهندس بیشتر باشه و البته حقوق یک مغازه دار (هر مغازه ای) چرا ملت این همه دنبال مهندس شدنند؟
یا للعجب از این مردم! (1908452) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۷:۰۷:۱۷
من کارگر ایرانخودرو با مدرک کاردانی با ماهی 700 هزار تومن حقوق بعد 8 سال. کجا ماهی 1.5 میدن بگو ما هم بریم؟ همینجا که من کار میکنم از ماهی 3 تا 8 ملیون به نور چشمی ها میدن غیر از امکانات از قبیل خودرور ال90 تا کیزاشی. مردم از نا عدالتی فرارین دوست عزیز نه از حقوق کم (1908459) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۷:۰۸:۱۵
دوست عزیز، من بیش از 14 سال در آلمان زندگی کردم ، اکنون حدود 10 سال است که سرمایه و تجربه ام را به ایران آورده ام ، و تنها چیزی که به در این چنذ سال زندگی در ایران به دست آورده ام ، جیب خالی و از بین رفتن سرمایه ام و چک های برگشتی انواع آدم های کلاهبردار و موهای سفیدی که روز به روز بیشتر میشود.
با امید به ایران آمدم و دوست داشتم خدمت کنم ، تو هر کشوری در دنیا ،به افراد متخصص ویا سرمایه گذار انواع حمایت ها و امکانات را در اختیارشون میگذارند، لیکن تو مملکت خودمون همه فقط دست دراز کردند و ازت به بهانه های واهی اخاذی میکنند،دیگه حسته شدم و منم دست زن و بچه ام رو میگیرم و میرم ، خدا این زندگی را یک بار به من هدیه کرده و باید از اون درست استفاده کنم ... (1908462) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۷:۴۹:۵۳
برادر من شما یه مدرسه ابتدایی رو مثال بزن بگو فلان نخبه رو گذاشتن به عنوان رئیسش
اصلا نخبه ها هیچ جایی ندارند خب ول می کنند میروند
هزار تا مقاله اینجوری هم بدهید فایده نداره به نظر من دانشجوها بهترین کار را میکنند اگر از ایران بروند اینجا بمانند که چه کنند؟شما کاری سراغ داری؟یک ادمی که در خارج حداقل ماهی 6000 دلار میگیرد چرا بیاد اینجا خودشو برای ماهی 800 تومن بکشه؟(تازه اگه کار گیر بیاد و جو اونجا هم خوب و مناسب باشه)
فرض کنیم طف توی ایران بمونه و ماهی یه تومن هم بگیره
سالی 12 میلیون بدست میاره ب اگه هیچی نخوه به نظر شما چقدر طول میکشه که خونه بخره؟
کدوم ادم عاقلی اینجا میمونه و دنبتل کار اینجوری میگرده و وقتش رو تلف میکنه؟
بنده کارشناسی و کارشناسی ارشدم را از معتبرترین دانشگاه های ایران گرفته ام اگر ازمون دکترا شرکت کنم با این وضعیت الان که معلوم نیست چطور قبول میشوند باید در یک فضایی که امکان دانلود مقاله علمی هم نیست درس بخوانم و...
خارج بروم ماهی 2000 دلار بهم میدن 800 دلارش هزینه ام میشه
1200 دلارش رو هم پس انداز می کنم
طرف دکتراش رو هم بگیره ده هزار دلار میگیره با حقوق یسالش میتونه خونه بخره
چرا باید اینجا بمانیم؟نه امنیت شغلی نه درامدی و...تازه همانطور که گفتم کار هم گیر نمیاد یه مدت باید دنبالش بدوی و با ماهی 600 شروع کنی شاید که به یه تومن رسیدی (1908534) (alef-10)
 
فرشته
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۸:۱۰:۴۰
تا دير نشده ؟ همين الان هم خيلي دير شده.همين الان هم جامعه از خيل افراد نخبه و كاردان تهي شده. (1908570) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۸:۲۸:۵۵
بعضی ازاین آقایون به اصطلاح متخصص عرق ملی ندا رند تا یک مدرکی دستشان میاد به جای فکرخدمت درمملکت خودشون باشندبیشتربه هوا ی به اصطلاح آزادی... مهاجرت میکنندبعدچندصباح به پوچی میرسند پشیمون میشوندواعلام میکنندهیچ جاوطن نمیشه...خیلی ازعزیزانی هم هستندکه درگمنامی خدمات بزرگی راانجام دادندمثل شهدای هسته ای... (1908603) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۵ ۱۲:۲۷:۱۳
میدونی همین ادبیات افرادی مثل شما که عادت دارند بقیه را به اصطلاح فلان و به اصطلاح بهمان بنامند خیلی ها را فراری داده ! (1910030) (alef-6)
 
hamid
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۸:۵۱:۴۱
MAN 12 sale Canada zendegi mikonm,,ama har sal be iran miyam,,,chon ashegh vatanm hastand,,kash ek sharayti faraham besheh betonam bargaram,,ama ba in alodegii hava va ba in bi ghanoni ke dar Iran hakem,,nemisheh,,,vaghan heif . (1908643) (alef-10)
 
نسيم غرب
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۸:۵۴:۰۰
بالاترين خطر تو هر مملكتي اينه كه مسئولانش بدون برنامه ريزي دقيق تحصيلات عالي راگسترش دهند آنهم نه با القائ اين بينش كه هر كس مسئول پيدا كردن شغلي براي خويش مي باشد بلكه با القاي اين باور كه شايد در آينده كسي شود پستي و يا مقامي دولتي داشته باشد .و بعد از ازدحام و تجمع جمعيت فارغ التحصيلان بيكار كه هر سال به جمعشان اضافه مي شود خيلي راحت از كنارش بگذرند و به بهانه هاي مختلف بگويند خودتان به فكر كار باشيد كارگري و...هست بفرماييد آنوقت بر وبچ همه مسئولان محترم از رده پائين گرفته تا رده بالايي در بهترين شغل هاي دولتي و با كمترين دردسر استخدام بشوند فكرش را بكنيد كسي تمام عمرش را گذاشته سر درس به سن 30 سالگي رسيده آس و پاس نه پس انداز داره نه اميدي به آينده داره نه ازدواج مي تونه بكنه تو جامعه خوار شده از بس بهش توسري زدن كه لاينهمه درس خوندي آخرش چي!!!!1آنوقت از اين جوان انتظار چي بايد داشته باشند مسئولين محترم؟؟؟؟ (1908650) (alef-10)
 
حق
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۲۲:۳۱:۱۳
با سلام
من هم کسی بودم که با 15 سال سابقه کار و تخصص مربوط به خودم و با فارغ التحصیل بودن از شریف دچار مشکلاتی همچون موارد فوق شدم و به کانادا رفتم ولی پس از 8 سال با تحصیلات بالاتردوباره به ایران برگشتم به این نیت که اوضاع بهتر شده باشد ولی پس از یکی دو سال دوباره به همان ننتیجه قبل در خصوص مشکلات داخلی رسیدم بخصوص شعاری بودن خیلی چیزها و خلاف واقعیت بودن خیلی از موارد , افراد نالایق در راس بودن, موارد رشوه , فقر و فلاکت و ...ولی اینبار نرفتم و همینجا برای خودم کار می کنم و تحمل موارد فوق را به جان میخرم و میسازم ولی خوشحالم که در وطن خودم هستم و در حد خودم در حل مسائل فوق انجام وظیفه می کنم....... (1909068) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۲۲:۴۰:۳۷
منم دارم میرم المان با رتبه 1 کنکور
تا حالا 4 تا کشور همسایه ایران رفتم دیدم.
ایران از لحاظ ساختاری از همشون بهتره اما آزادی اجتماعی نداره و در نتیجه بدتره
اگه برادران مومن کاری به برادران بی ایمان نداشتن مملکت خوبی داشتیم ولی خوب ظاهرا همگی باید و باید بریم بهشت! (1909089) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۲۲:۴۳:۲۴
خیلی ها هم با وجود همین مشکلاتی که میگین دارن کار میکنند.وطن ریشه ی آدمهاست.اگه بیرون از ایران در رفاه وحتی آرامش هم باشین ولی آخرش بی ریشه این! در رفتن هنر نیست ایستادن ودرست کردن هنره! (1909093) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۵ ۱۵:۵۷:۴۲
وقتی کشور بدلیل فساد مفرط تن به درست شدن نمیده تلاش برای درست کردنش فقط اتلاف عمره... (1910632) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.