نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 219657
منافع ايران از درگيري غرب با روسيه‎
بخش تعاملی الف - نقي عبدالجوادي دستجردي
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۸
براي همه كشورهاي جهان، منافع ملي از اهميت ويژه اي برخوردار است. هيچ كشوري حاضر نمي شود منافع ملي خود را فداي روابط با كشورهاي ديگر كند. معمولا نيز روابط كشورها با هم بر اساس منافع ملي آن ها، شكل مي گيرد.

ايران كه غني سازي را حق مسلم خود مي داند و حاضر به عقب نشيني نيست و در اين راه هزينه هاي زيادي را پرداخت كرده، نيز مي بايست با استفاده از تغيير و تحولات منطقه اي، تاكتيك هاي خود را عوض كند و با آرايش هاي نازه اي وارد كارزار بين المللي شود. يكي از تغيير و تحولاتي كه به تازگي به وقوع پيوسته، تغيير و تحولات كشور اوكراين مي باشد.

اين روزها تحولات اوكراين و موضع روسيه در قابل اين تغييرات، غرب را با چالش تازه اي روبرو كرده است. يكي از اقدامات غربي ها به ويژه آمريكا براي مقابله با روسيه در كوتاه مدت، وضع تحريم هاي اقتصادي و سياسي عليه روسيه مي باشد. روسيه نيز در قبال تحريم هاي احتمالي آمريكا ساكت ننشسته و ممكن است دست به مقابله به مثل بزند. يكي از اقدام هاي روسيه در قبال تحريم هاي احتمالي آمريكا قطع گاز ارسالي به اروپا مي باشد. قطع گاز ارسالي روسيه به اروپا، خسارات زيادي را متوجه اروپا خواهد كرد. اروپا نيز براي پيدا كردن منابع جديد گازي چاره اي ندارد، مگر اين كه وارد مذاكره با ايران شود. ايراني كه از لحاظ داشتن منابع گازي بسيار غني است. بنا بر اين كشور ما مي تواند بر اساس منافع ملي خود عمل نموده و از چالش ميان روسيه و غرب، هم براي پيدا كردن بازارهاي جديد گاز در اروپا اقدام كند و هم مي تواند از اين چالش جديد، براي چانه زني در مذاكرات آينده هسته اي با شش كشور مذاكره كننده استفاده كند.
 
کلمات کلیدی : نقي عبدالجوادي دستجردي
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۳:۰۸:۴۴
با سلام
اگر به این شکل عمل کنیم شاید روسیه که هم پیمان ما است از حمایت ایران دست بکشد و این مسئله به ضرر ایران تمام شود . (2025710) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۰۸:۰۴:۲۱
چي؟!!! روسيه ؟؟؟!! هم پيمان ما؟؟؟!!! خدايا به تو پناه ميبرم (2029292) (alef-13)
 
شس
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۴:۱۱:۳۴
خیال باطل . اخه روسیه که مشکل اقتصادی داره چطور میتونه باید صادرات گاز رو قطع کنه . تازه مگه ایران متحد روسیه نیست پس اگه روسیه قطع کنه و ایران نقش جایگزین را برای اروپا بازی کنه اونوقت روسها هم سیساتهاشونو در قبال ایران تغییر میدن . پس این یه بازی دوسر سوخت برای ایران است . (2025969) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۱۰:۱۴:۴۰
برای اینکه بتوان این سیاست را اجرا کرد باید رابطه خوبی با آمریکا برقرار شود و سپس این کار انجام شود، در غیر این صورت بازی خیلی پر ریسکی خواهد بود (2027487) (alef-13)
 
عربانی
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۱۵:۲۰:۳۵
همان کاری را که کشورهای عربی بی مقدار با ما کردند توصیه میفرمائید که ما هم با روسیه بکنیم. زهی شرافت و مردی
روسیه بنا بر هر مصلحتی این سال ها در کنار ما بوده درست نیست که او را برنجانیم و در روز مبادا تنهایش بگذاریم و از پشت هم به او خنجر بزنیم . ما مشتری های خودمان را داریم اگر عرضه داشته باشیم و گاز مان را از دهان قطری ها بیرون بیاوریم و به مشتری های پا به جفت بفروشیم و لازم نیست که به اروپائی های منافق و تمامیت خواه و جهان خواران گذشته گاز هدیه کنیم.
آلمان شیمیائی انگلیس و فرانسه میراژ و تانک و موشک اگزوسه و آمریکا اطلاعات ماهواره ای به دشمن ما دادند بگذار حالا بیفتند و بینند سزای خویش . (2028122) (alef-6)
 
ايمان
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۱۶:۳۷:۲۷
آقاي عرباني ما از روسيه بيشترين ضرر را ديده ابم. اين همه سرزمين جدا شده از ايران يكي از همين ضررهاست. همين روسيه كدام قطع نامه عليه ايران را وتو كرده است. چرا سالهاست نيروگاه بوشهر را آماده نكرده است؟! (2028298) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۰۵:۳۷:۵۱
این که اروپا به گاز روسیه وابسته باشد مورد تردید است چرا که اصلا اتحادیه اروپا روسیه را تهدید کرده که با ادامه روند کنونی در بحران اکرایین، خرید گاز از روسیه را متوقف می کند. از طرفی با خاتمه فصل سرما نیاز اروپا به گاز هم کم خواهد شد.
ضمن این که اروپا امکان خرید گاز از نرکمستان را هم دارد . مگر پروژه ترکمنستان- باکو جیران را به خاطر ندارید. بنا بر این روسیه این وسط بازنده قطع فروش گاز خواهد بود. به نظر من روابط با غرب باید عادی سازی شود و تعامل ما با دنیا باید بر اساس منافع ملی و در حقیقت منافع اقتصادی باشد. روسها ازمایش شان را در تاریخ ایران پس داده اند. اقلا گلی به گوشه جمال آمریکا که خانم آلبرایتش بابت کودتا و نقش آمریکا در آن از ملت ایران عذر خواست. اما روسها چه؟ دو بار و طی دو قرارداد ننگین در سالهای 1907 دو 1919، مملکت ما را با قیچی بین خودشان و انگلیسی ها تقسیم کردند و قفقاز را از ایران جدا کردند و عذری هم از کسی نخواستند. تازه خزر را هم از ما گرفتند. دستگاه دیپلماسی فشل ما هم نتوانست کاری کند حال آنکه در اتحاد چماهیر شوروی ، هر اتفاقی که افتاد باید برای فدر السهم روسها اتفاق می افتاد نه برای قدر السهم ایران!!!! اکنون نیز 11% دریای خزر را به ایران داده اند و الباقی را بین خودشان تقسیم کرده اند. بنا بر این روسها با ما در طول تاریخ اینگونه تا کرده اند اما سیاست حارجه مفشول ما!!!!! برای کل کل با آمریکا به دامان این دشمن دیرینه در غلطیده است.می گویند عرصه سیاست حارجی جای بحث مردم عادی نیست و نخبگان و شاهان و خواص باید در این عرصه تصمیم بگیرند اما نمی گویند مگر تا حالا که آنها تصمیم گرفته اند، چه گلی به سر ملت عزیز ایران خورده است!!!؟؟؟ (2029192) (alef-13)
 
كلهرودي
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۱۶:۱۸:۵۴
سلام
پيش فرض هاي مطروح خيلي ساده انگارانه است.قطعا شرايط اينطور كه شما تصوير كرده ايد پيش نخواهد رفت بنابراين بايد سناريو هاي ديگري را هم مد نظر داشت كه ممكن است جداگانه و يا با يكديگر اتفاق بيفتد .محيط بين المللي يك محيط سيال است هرچيزي ممكن است اتفاق بيفتد حتي توافق روسيه با غرب وعقب نشيني. (2030113) (alef-10)