نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 217934
شباهت مذاكرات هسته اي با بازار گل هلند
بخش تعاملی الف - نقي عبدالجوادي دستجردي
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۵
کشور هلند در توليد و صادرات گل، شهرتي جهاني دارد. در برخی از بازارهای گل اين کشور، فروشندگان حجم انبوهی از انواع گل ها را به معرض فروش می گذارند و خريداران هم براي خريد گل، همه روزه در محل حراج، حاضر مي شوند. فروشنده قيمتی را به عنوان قيمت پايه اعلام می کند و حراج آغاز می شود. با گذشت زمان قيمت کل گل ها به تدريج پايين می آيد. وقتی که يکی از مشتری ها اعلام خريد کند، کل محصول به قيمت همان لحظه به او فروخته می شود و حراج پايان مي يابد. در اين نوع حراج هر چه زمان می گذرد، قيمت پايين تر می آيد. رقابت ميان خريداران هم اين گونه توجيه دارد که اولين اعلام خريد، منجر به سلب فرصت از ديگران می شود. ممکن است يک خريدار با تعلل در خريد محصول و با انتظار براي پايين آمدن قيمت، اصلا مجالی برای خريد نداشته باشد.

حال حکايت مذاكرات هسته اي ميان ايران و ۶ قدرت جهاني حكايت همان بازار گل هلند است. طولاني كردن مذاكرات به اميد خريد زمان و خسته كردن قدرت هاي خارجي مانند صبر خريداران بازار گل هلند براي ارزان شدن است.

بر تيم مذاكره كننده هسته اي است كه در كوتاه مدت، مذاكرات هسته اي را به سرمنزل مقصود برساند، زيرا در حال حاضر و پس از توافق هسته اي آذر ماه، گذشت زمان به ضرر ما و به نفع خارجي هاست. زيرا در حال حاضر غني سازي ۲۰ درصد متوقف شده و قرار است ذخيره اورانيوم غني شده به ميزان ۲۰ درصد هم به اكسيد اورانيوم تبديل شود. بنا بر اين، گذشت زمان به نفع ما نيست و با گذشت زمان، ما چيزي نداريم كه روي آن مانور بدهيم.
 
کلمات کلیدی : نقي عبدالجوادي دستجردي
 
ناصر
۱۳۹۲-۱۲-۱۱ ۱۴:۰۶:۱۵
اتفاقا" داستان مذاکرات برعکس فرمایش شماست. ایران به دنبال تعیین زمان شش ماهه و در نتیجه رفع همه تحریمها در این بازه زمانیست ولی طرف مقابل، علی الخصوص امریکائیها به دنبال طولانی نمودن زمان مداکرات هستند (2002151) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۱۵:۲۸:۳۲
این حرف شما کجاش اتفاقا برعکس حرف آقای نویسنده بود؟!
از قضا حرف نویسنده بجاست و تیم مذاکره کننده باید عامل زمان را پررنگ تر مورد توجه قرار دهد. آقای ظریف هم به خوبی در چارچوب کلی توافق بر این موضوع پافشاری کرد. ولی باید تیزتر باشیم و شاید ذهنیت تیم مان را نسبت به زمانهای 6 ماهه هم حساس کنیم تا بلکه زمانهای دقیق تر و کم تری توجیه درونی یابد اولا، به طرف مقابل قبولانده شود ثانیا

یا حق (2006263) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.