درباره اجرایی شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي؛

مسئولان و زیر مجموعه هایشان از خود شروع کنند

بخش تعاملی الف - نقی دستجردی، 14 اسفند 92

14 اسفند 1392 ساعت 6:48


اين روزها در رسانه هاي ديداري، شنيداري و نوشتاري درباره اقتصاد مقاومتي سخن بسيار است. كارشناسان هم راه كارهايي مي دهند.

تكاپوي دولت محترم تدبير و اميد هم پس از اين كه مقام معظم رهبري سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي را در بهمن ماه سال جاري ابلاغ نمودند بيش تر شده است.

همان گونه كه بر همگان روشن است و مقامات عالي نظام هم بر آن تاكيد مي كنند، اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي با چند شعار و برگزاري چند همايش عملي نمي شود. و عملي كردن اين سياست ها عزمي جدي مي طلبد.

هدف نگارنده در اين نوشتار كوتاه پرداختن به همه بايدها و نبايدهاي اقتصاد مقاومتي نيست. زيرا برشمردن همه بايدها و نبايدهاي اقتصاد مقاومتي در اين مقال و يادداشت كوتاه نمي گنجد.

يك – كاهش و يا حذف همايش هايي كه دولت مجري آن است
نگارنده به دليل ارتباط شغلي اي كه با برخي نهادها و سازمان هاي دولتي دارد تا حدودي با اين نهادها و سازمان ها آشناست. يكي از موارد هزينه زايي كه در سازمان هاي دولتي وجود دارد و دولت تدبير و اميد مي بايست جلوي آن را بگيرد، برگزاري سالانه همايش ها و كنفرانس هايي است كه هزينه هايش بسيار بيش تر از منافع آن مي باشد. در برخي از اين همايش ها، ميهماناني از سراسر كشور شركت مي كنند. شركت ميهمانان از سراسر كشور در اين همايش ها، علاوه بر هزينه هاي اياب و ذهاب، هزينه هاي ديگري مانند محل اقامت، غذا و خوراك نيز دارد. علاوه بر اين، چون بيش تر اين ميهمانان از كاركنان دولت هستند، به آن ها حق ماموريت هم پرداخت مي شود.

بپيشنهاد مي شود به دليل شرايط كنوني و براي مدت زمان معيني (حداقل تا بهتر شدن وضعيت فعلي و كاهش تحريم هاي ناجوانمردانه قدرت هاي غربي) اين همايش ها، برگزار نشود و يا حداقل اولويتي براي برگزاري آن ها در نظر گرفته شود و همايش هاي غير ضروري برگزار نشود. راه كار ديگري كه وجود دارد واگذاري اين همايش ها به بخش خصوصي و به صورت داوطلبانه است.

دو- حذف موارد غير ضرور در سفرهاي استاني مسئولان
همان گونه كه در زمان دولت هاي نهم و دهم مشاهده شد در سفرهاي استاني و يا حتي خارجي، رييس جمهور گروه زيادي را با صرف هزينه هاي فراوان با خود همراه مي كرد، در صورتي كه بود و نبود برخي از اين افراد در اين سفرها، اصلا ضرورتي نداشت.

ضمنا در اين سفرها، تعطيلي مدارس و ادارات و همراه كردن مردم براي استقبال از مقامات، لزومي ندارد. تك تك مقامات، در نظر مردم محبوب هستند. بنا بر اين لزومي به تبليغ اين محبوبيت نيست. كما اين كه مثلا اگر رييس جمهور محترم، محبوبيتي در ميان مردم نداشت كسي به ايشان راي نمي داد. راي مردم به آقاي رييس جمهور نشانه محوبيت ايشان مي باشد و تمام دنيا اين را مي داند.

سه- حذف مواردي نظير اطلاعيه هاي تبريك و تسليت، در روزنامه ها و رسانه هاي نوشتاري ديگر.

چهار- حذف يا كاهش سفرهاي خارجي غير ضروري برخي مديران و كارمندان و يا كنترل شديدتر بر سفرهاي خارجي و نيز كاهش برخي ماموريت هاي داخلي.
كما اين كه به تازگي در سايتي خواندم يكي از مديران در دولت پيشين ۱۲ ميليارد تومان حق ماموريت گرفته، در صورتي كه حتي يك روز هم به ماموريت نرفته است.

پنج- اولويت بندي پروژه هاي دولتي
به نظر نگارنده، پايان دادن به پروژه هاي جاري بهتر از آغاز پروژه هاي تازه است. حتي براي خاتمه پروژه هاي جاري نيز مي بايست اولويت خاصي در نظر گرفته شود و پروژه هايي زودتر خاتمه يابد كه ضرورت و فايده بيش تري دارند.


کد مطلب: 218326

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcj8oe8muqevtz.fsfu.html?218326

الف
  http://alef.ir