شباهت مذاكرات هسته اي با بازار گل هلند

بخش تعاملی الف - نقي عبدالجوادي دستجردي

11 اسفند 1392 ساعت 13:55

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


کشور هلند در توليد و صادرات گل، شهرتي جهاني دارد. در برخی از بازارهای گل اين کشور، فروشندگان حجم انبوهی از انواع گل ها را به معرض فروش می گذارند و خريداران هم براي خريد گل، همه روزه در محل حراج، حاضر مي شوند. فروشنده قيمتی را به عنوان قيمت پايه اعلام می کند و حراج آغاز می شود. با گذشت زمان قيمت کل گل ها به تدريج پايين می آيد. وقتی که يکی از مشتری ها اعلام خريد کند، کل محصول به قيمت همان لحظه به او فروخته می شود و حراج پايان مي يابد. در اين نوع حراج هر چه زمان می گذرد، قيمت پايين تر می آيد. رقابت ميان خريداران هم اين گونه توجيه دارد که اولين اعلام خريد، منجر به سلب فرصت از ديگران می شود. ممکن است يک خريدار با تعلل در خريد محصول و با انتظار براي پايين آمدن قيمت، اصلا مجالی برای خريد نداشته باشد.

حال حکايت مذاكرات هسته اي ميان ايران و ۶ قدرت جهاني حكايت همان بازار گل هلند است. طولاني كردن مذاكرات به اميد خريد زمان و خسته كردن قدرت هاي خارجي مانند صبر خريداران بازار گل هلند براي ارزان شدن است.

بر تيم مذاكره كننده هسته اي است كه در كوتاه مدت، مذاكرات هسته اي را به سرمنزل مقصود برساند، زيرا در حال حاضر و پس از توافق هسته اي آذر ماه، گذشت زمان به ضرر ما و به نفع خارجي هاست. زيرا در حال حاضر غني سازي ۲۰ درصد متوقف شده و قرار است ذخيره اورانيوم غني شده به ميزان ۲۰ درصد هم به اكسيد اورانيوم تبديل شود. بنا بر اين، گذشت زمان به نفع ما نيست و با گذشت زمان، ما چيزي نداريم كه روي آن مانور بدهيم.


کد مطلب: 217934

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcds50xoyt0fn6.2a2y.html?217934

الف
  http://alef.ir